Ceļojums uz Marsa Alamu

08 Decembris 2014 Ceļošanas laiks: no 19 Novembris 2014 ieslēgts 30 Novembris 2014
Reputācija: +3130
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Veltī ts Leras (Zhabetta) svē tī gajai piemiņ ai

Sveiki, dā rgie draugi, domubiedri un ceļ otā ji!

Lidoju kā.1 dienu mū su 10. brī vdienā s Ē ģ iptē un 2. Marsa Alam. Atsauksme par Concorde Moreen viesnī cu ir uzrakstī ta, vē los pakavē ties pie pā rē jā s Marsa Alam specifikas kopumā , varbū t stā sts kā dam noderē s.

Pē c mū su "neizdevuš ā s" brī vdienas Safagā.2009. gadā . apsolī jā m doties uz attā lajiem Ē ģ iptes ciemiem un stingri "apmetā mies" Š arm eš Š eihā . Bet dvē sele lū dza piedzī vojumu un jaunu pieredzi. Mē s sā kā m lasī t nelielas atsauksmes un stā stus citā s vietā s, un Marsa Alam izraisī ja lielu interesi. Leras stā stiem un fotogrā fijā m bija ī paš a ietekme uz atvaļ inā juma izvē li (Mars Alam pazinē ji zina, kā da viņ a bija, kas nezina, š eit ir daudz viņ as stā stu un pā rsteidzoš u fotogrā fiju). Es vē lē tos redzē t š o skaistumu klā tienē.


Marsa Alam ir ļ oti specifiska vieta, tā ir paredzē ta noteiktam tū ristam, viss ir atkarī gs no pā rē jā prioritā tē m. Š is nelielais zvejnieku ciemats uz dienvidiem no Hurgadas atrodas savvaļ as tuksnesī un sastā v no paš a ciemata un aptuveni 60 viesnī cā m, kas stiepjas gar krastu vai grupā s (katra 2-5 viesnī cas) vai atseviš ķ i (5 km rā diusā var tikai bū t tuksnesim un jū rai). Lidmaš ī nas uz Marsa Alamu nelido no Ukrainas, no Krievijas, manuprā t, tikai no Maskavas un tikai no 1 tū roperatora. Transfē rs no Hurgadas lidostas uz viesnī cu ilgst 3-5 stundas. Tā lu, bet tā vē rts.

Vispā r apkā rt tikai tuksnesis un jū ra. Kuram gan patiktu tā di svē tki? Pirmkā rt, ī sti romantiķ i un Sarkanā s jū ras cienī tā ji. Savvaļ as neizpē tī ts reljefs, koraļ ļ i nav samī dī ti, zivis nebaidā s, jahtas nebrauc uz galvas un neizkrauj nirē jus uz galvas, cilvē ku nav daudz (galvenokā rt Eiropa).

Droš i vien ir brī niš ķ ī gi š ā dā gaisotnē pavadī t medusmē nesi vai kā zu gadadienu. Vai vienkā rš i, ja esi attī stī jies lī dz tā dam stā voklim, ka telefona zvani izraisa paniku, vā rds “darbs” izraisa histē riju un gribas izmest datoru pa logu, tad nervu sistē ma vienkā rš i prasa vientulī bu un klusuma un dabas baudī š anu. Laipni lū dzam Marsa Alam!

Vā rdu sakot, atvaļ inā jumu Marsa Alam var raksturot kā "inteliģ entu". Intensī vi kū rorts sā ka attī stī ties tikai pē dē jos gados, pirmie ceļ ojoš ie "brā ļ i" š eit nenokļ uva 90. gados. Turklā t tiem, kam patī k visu savu atvaļ inā jumu pavadī t horizontā lā stā voklī pludmalē , izmantojot diennakts "viss iekļ auts", š ī zona ī paš i neinteresē tā s attā lā s atraš anā s vietas dē ļ no lidostas. Daudz efektī vā k š im nolū kam varat pavadī t laiku Hurgadā.

Tā pē c viesnī cā s ir diezgan kluss, darbinieki labi nepazī st "lielo vareno" un netiek mā cī ti, kā bū vē t slavenos "trī sstā vu" izteicienus. Arī kā rtī ga cī ņ a pē c iedzerš anas š ajā kū rortā ir retums.

Cilvē ki nā k š eit pā ri jū rai. Un tas ir pā rsteidzoš i Marsa Alam. Š eit katrs lī cis ir unikā ls savā veidā , tač u viena lieta tos vieno - nevis korupcija (salī dzinot ar Hurgadu un Š armu), ko rada cilvē ka nevī ž ī gā attieksme pret savvaļ as dzī vniekiem. Es gribu ī si aprakstī t to, ko es redzē ju savā m acī m vairā kos lī č os, nevē rtē jiet stingri: ne vā rdi, ne fotogrā fijas nevar nodot š ī s krā sas un sajū smu par to, ko viņ i redzē ja.


1. Abū Daburas lī cis - viesnī cas lī cis "Concorde Moreen". Lī cī novembrī ir diezgan vē jains un vē trains, straume var bū t ļ oti spē cī ga. Viļ ņ i daļ ē ji lauž as uz koraļ ļ iem, kas dod iespē ju peldē ties lī cī . Tieš i zem pontona atrodas kaskā des koraļ ļ u biezokņ i un zivis. Ir ziemeļ u un dienvidu rifi, abi ir ļ oti skaisti.

Koraļ ļ i ir ļ oti spilgti un diezgan dzī vī gi ar daudziem vē dekļ koraļ ļ iem un ugunskoraļ ļ iem. Ir sastopamas dzī vas radī bas: no ļ oti mazā m dacilē m orgomiskos daudzumos lī dz veseliem lielu zilo degunradž u bariem. Š eit ir degunradž i, ķ irurgi, eņ ģ eļ i, zebrosomas, vā veres, karavī ri, abudefduffs, lauvu zivis, tauriņ i, flautas, stari utt. , un mē s redzē jā m titā na sprū da. Daž reiz delfī ni peld tuvu. Bruņ urupucis un haizivs, diemž ē l, nebija redzē ti, bet bez tiem ir ko redzē t. Katrs rifa metrs ir atseviš ķ a pasaule, kas dzī vo savu dzī vi. Tā lu aizpeldē t nebija iespē jams, gandrī z vienmē r bija spē cī ga straume un glā bē js lū dza atgriezties tuvā k pontonam. Pē c pusdienā m sā kā s vē tra un pasliktinā jā s redzamī ba. Netā lu no kā pnē m dzī vo jauka, bet ļ oti indī ga lauvu zivs, tā ir arī lauvu zivs (no 1 lī dz 3 ī patņ iem).

Kad jū s peldat, viņ a peld prom no kā pnē m, un, kad jū s izkā pjat, viņ a piepeld ļ oti tuvu pakā pieniem, it kā izrā dot savu zinā tkā ri un draudzī gumu, esiet uzmanī gi.

2. Dolphin House (Samadai) ar autobusu 1 stunda uz dienvidiem no viesnī cas lī dz Marsa Alam ostai un uz jahtas apmē ram 1.5 st. Delfī ni bija redzē ti, bet ne tuvu, tie peldē ja apkā rt jahtai, kad izgā jā m no ostas. Grū ti iedomā ties skaistā kus un noslē pumainā kus zī dī tā jus. Viņ i izlē ca tieš i no ū dens, sniedzot iespē ju apbrī not viņ u grā ciju. Pats Samadai rifs ir pakavs un vairā kas salas tā tuvumā . Rifa dziļ ums svā rstā s, kritums ir diezgan liels. Dzī vu radī bu nav ļ oti daudz, bet cilvē ki pat redzē ja mazu haizivi. Koraļ ļ i ir ī paš i vē rtī gi apcerei, tie ir dzī vī gi un krā saini, aug kaskā dē s.

3. Abū Dababas lī cis (ziemeļ os ir "Hilton" dienvidos "El Maliki") atrodas 5 km uz dienvidiem no "Concorde Moreen".


Paņ ē mā m taksi no viesnī cas, citu alternatī vu, izņ emot kvadraciklus, neatradā m. Par tik niecī gu attā lumu viņ i maksā ja traku naudu 30 dolā rus. ASV par taksometru un 9 dolā riem. ASV vienai personai par ieeju lī cī . Pontona nav, ieeja lī cī smilš aina. Lī cis, kā tas bija pirms 2 gadiem, ir lielisks, bet redzē ti tikai 3 bruņ urupuč i (iepriekš bija redzē ti 7). Zaļ ie bruņ urupuč i ir milzī gi (1.5 metri), ļ oti seni, dzī vo savvaļ ā . Viņ i mierī gi saspiež zā li apakš ā un periodiski iznirst, lai iegū tu gaisu. Katram bruņ urupuč am tiek pieš ķ irtas 2 koš i zaļ as zivtiņ as, kuras kopā ar saimnieci veic visus manevrus. Bruņ urupuč us atrast nav grū ti, jā skatā s, kur virs ū dens “karā jā s” vairā ki cilvē ki, tur noteikti bū s bruņ urupuč i. Pirms 2 gadiem redzē jā m haizivs ģ itā ras dzeloņ rajas - pā rejas suga starp haizivi un dzeloņ raju, ļ oti skaista un interesanta bū tne. Ap lī ci ir 2 rifi: ziemeļ u un dienvidu. Ziemeļ u rifs ir dzī vā ks.

Pirms 2 gadiem viņ i tur satika murē nas, astoņ kā jus, zilgalvas degunradž us, barakudas un milzī gas flautas. Uz ziemeļ u rifa ir daudz mazā k lielu dzī vo radī bu un daudz vairā k tū ristu. Bet koraļ ļ i, mazā s zivtiņ as (tauriņ i, abudebduffs, zilais cē zijs, dascilas, vā veres, karavī ri, amfiprioni) un milzī gas flautas, kā iepriekš , atstā ja iespaidu. Interesantā kais, ko š ajā lī cī redzē jā m pirms 2 gadiem, ir dugongs. Milzī ga, mieru mī loš a jauka jū ras govs, ar kuru satikties ir ikviena Marsa Alam mī ļ otā ja sapnis. Š ogad mē s viņ u nesatikā m, bet ž ē l.

4. Sharm el Luly (š o lī ci sauc par Karī bu pludmali) - 1.5h uz dienvidiem no viesnī cas. Paņ ē ma no taksometra pakalpojuma nelielā autobusā . Tas drī zā k nav lī cis, bet gabaliņ š no skaistā kā s pludmales tuksneš a vidū , tuvumā nav nevienas viesnī cas, nav civilizā cijas (un uz labo pusi). Izskats pā rsteidza ar savā m krā sā m: kā pas, bezgalī ga pludmale ar smilš u kā pā m un bezgalī ga debeszila jū ra.

Pirmkā rt, jū s ilgi staigā jat lī dz ceļ iem ū denī , tad pamazā m sā kas koraļ ļ u krū mi, burtiski 1 m dziļ umā , mazi, bet tik ļ oti apdzī voti ar dzī vā m bū tnē m, ka jū s pat nevarat noticē t savā m acī m. Koraļ ļ u krū mi pā rsteidz ar krā sā m, tie ir dzī vi. Dzī ve kū sā katrā mazajā kastī tē . Ieraudzī ju kaut ko lielu un tumš u pie neliela koraļ ļ a, piepeldē ju tuvā k, izrā dī jā s, ka tā ir titā na sprū da, kura sā ka ā tri bē gt no mums. Dī vaini, kā dreiz domā ju, ka trigerzivis peld tikai lielā dziļ umā gar koraļ ļ u sienā m, un tad tik negaidī ta tikš anā s! Redzē jā m seklumā un vairā kus lielus pseidoballistus. Un par mazajā m zivtiņ ā m nav ko teikt! Visas krā sas, visi toņ i un visi veidi. Amfiprionu (nemo) cienī tā jiem dzī vajos anemonos to ir daudz. Pamazā m dziļ ums palielinā s un parā dā s koraļ ļ u siena, ja pā rpeld tai pā ri, tad otrā pusē ir asa klints un nesalī dzinā ms koraļ lis ar zivī m.


Ī paš i iespaidī gi ir vē dekļ koraļ ļ u izmē ri un formas. Lielā dziļ umā gulē ja kaut kā da milzī ga zivs, lī dzī ga ež a zivtiņ ai, tikai neticama izmē ra. Visu redzē to vienkā rš i nav iespē jams aprakstī t. Lī cis pā rsteidza ar savu skaistumu.

Es ļ oti vē los atgriezties pasakainajā Marsa Alamas zemū dens valstī bā.

Labu atpū tu un jaunus piedzī vojumus!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
 Рыбы Шарм эль Люли
Аротрон  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Кораллы  Шарм эль Люли
Пляж  Шарм эль Люли
Цапля Шарм эль Люли
Дюгонь Абу Дабаб
Дюгонь Абу Дабаб
Черепаха Абу Дабаб
Бабочки  Абу Дабаб
Скрумбрия Абу Дабаб
Рыбы Абу Дабаб
Рыбы Абу Дабаб
Риф Абу Дабаб
Риф Абу Дабаб
Черепаха Абу Дабаб
Черепаха Абу Дабаб
Спинорг Абу Дабаб
Коралл Самадай
Коралл Самадай
Коралл Самадай
Коралл Самадай
Кораллы Абу Дабур
Кораллы Абу Дабур
Кораллы Абу Дабур
Кораллы Абу Дабур
Кораллы Абу Дабур
Кораллы Абу Дабур
Бухта Абу Дабур
Līdzīgi stāsti
komentāri (11) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums