El Samaka Beach Hotel 3*– Atsauksmes

42
Novērtējums 3.810
№121 viesnīcas reitingā Hurgada
4.2 Numurs
4.1 apkalpošana
4.1 Tīrība
4.4 Uzturs
4.7 Infrastruktūra
Viesnīca atrodas 6 km attālumā no Hurgadas vecpilsētas centra. Atvērts 1998. gadā, pēdējo reizi renovēts 2010. gadā. El Samaka pludmalei un Desert Inn ir koplietošanas zona, un viesi var izmantot visas abu viesnīcu iespējas. Viesnīca ir piemērota ģimenes, jauniešu vai romantiskām brīvdienām.Vairāk →
аватар gannaspit
 •  apceļots 6 gadiem atpakaļ
Novērtējums 7.0
Vē rtē š u reā li mē rogā salī dzinā jumā ar tiem paš iem trī nī š iem. Man ir nedaudz neskaidrs, kā cilvē ki sā kotnē ji maksā tik maz naudas un vē las saņ emt piecu zvaigž ņ u pakalpojumus. Atbraucā m izbaudī t jū ru un valsts kolorī tu un sapratā m, ka viesnī ca nebū s ledus. … Tomēr ▾ Vē rtē š u reā li mē rogā salī dzinā jumā ar tiem paš iem trī nī š iem. Man ir nedaudz neskaidrs, kā cilvē ki sā kotnē ji maksā tik maz naudas un vē las saņ emt piecu zvaigž ņ u pakalpojumus. Atbraucā m izbaudī t jū ru un valsts kolorī tu un sapratā m, ka viesnī ca nebū s ledus. Sā ksim ar istabu skaitu. Posharpannaya mē beļ u gaisa kondicionē tā js darbojā s labi, tač u neliels troksnis nav kritisks, ja ausu aizbā ž ņ i ir ļ oti jutī gi pret skaņ ā m. Gultasveļ a jau ir izmazgā ta, bet galvenais, lai tā vienmē r ir tī ra. Tī rī š ana arī noteikti nav ideā la, bet kopumā ok. Uz gultas matracis ir normā li, lai ē rti gulē tu. Santehnika ir veca, tā patieš ā m ir problē ma, jaucē jkrā ns vispā r tecē ja, tas netraucē ja, labi, to vē l varē tu nomainī t. Vispā r istaba veca, bet nakš ņ ot var peldoties, galvenais lai ir tī ra, pat vietā m un nedaudz rū sa. Bet nebija pelē juma un labi. Uzturs, nu, š is nav tev č etrinieks, vā jas brokastis, bet olu kultenis un tā tā lā k nieki. Pusdienā s un vakariņ ā s pā ris gaļ as un viena veida zivis. Protams, nav strī du, bet viņ i gatavo diezgan ē dami. Konditorejas izstrā dā jumu izvē le ir neliela, bet garš ī ga. Pludmale iepriecinā ja pirmo lī niju un peldē š anas apavi nav vajadzī gi. Sauļ oš anā s krē sli parasti bū s salauzti, bet vienmē r atradī sit veselu. Ar vietu kur apgulties problē mu nav. Baseins mums nepatī k, bet cilvē ki peldē jā s, tur ir neliela ķ ī mijas smaka, bet tas ir tī rs, un labā kā s viesnī cā s gadī jā s, ka nevarē ja aiziet uz baseinu smakas dē ļ . Vispā r š eit viss ir kā rtī bā . Viesnī cā ir neliela animā cijas programma, bet neko nopietnu negaidī jā m. Nav slikti, kā parasti, izklaidē ja sevi ar ekskursijā m. Ar gidu no tū roperatora pat ilgi nesazinā mies, zinam kā viņ us sū ta un cik plī st) Ejam vē lreiz, bet utopijas saliņ a tur var aizbraukt vairā kas reizes atpū tas laikā , ir ļ oti forš a zemū dens pasaule. Un atkal devā mies uz Luksoru, vē l jo vairā k bija forš s piedā vā jums Luksora-Dendera-Banā nu sala un tikai 60 dolā ri no cilvē ka. Luksora ir pā rsteidzoš a vieta ar arhitektū ru, kuru jū s neredzē siet nekur citur. Vē stures iegremdē š anas sajū ta ir patiesa, un tā dveš kaut kā du misticismu. To nevar aprakstī t vā rdos, tas ir jā sajū t un jā redz. Iesaku uzskatī t viesnī cu par labu vietu jū ras baudī š anai. Apskatiet valsti un tā s interesantā s vietas. Izmaksas kvalitā tei ir adekvā tas, ja atceļ at lidojumu, tad par š o naudu jū s pavadī siet nedē ļ u š eit Azovas jū rā un atpū tī sieties trī s dienas, nevis ar labā ko ē dienu)
аватар lumiantte
Nopirku AI tū ri viss iekļ auts. Patiesī bā es pat kafiju neredzē ju septiņ as dienas, otrajā dienā izlū dzos tē ju, ielē ju plastmasas vienreizē jā s lietoš anas krū zē . Lodž a viesnī cas aprakstā , tai ir 2 zvaigznes, reģ istratū rā pa labi aiz ziedu vā zes 2 zvaigznes. … Tomēr ▾ Nopirku AI tū ri viss iekļ auts. Patiesī bā es pat kafiju neredzē ju septiņ as dienas, otrajā dienā izlū dzos tē ju, ielē ju plastmasas vienreizē jā s lietoš anas krū zē . Lodž a viesnī cas aprakstā , tai ir 2 zvaigznes, reģ istratū rā pa labi aiz ziedu vā zes 2 zvaigznes. Patiesī bā mī nus astoņ i. Nav bā ru pie baseina vai pludmalē ! Viņ i neslauc, nemazgā grī das. Netī rumi, tauki, kaķ i ē damistabā . Trauki nav labi mazgā ti. Ē diens normā ls, pavā rs labs cilvē ks, pagatavoja garš ī gi, lai gan visi salā ti bija bez eļ ļ as. Bet gids Ahmeds par to, ka es atteicos no viņ a pirkt ekskursijas, sā ka izturē ties rupji, sā ka draudē t policijai un teica, ka tagad es nevaru iziet ā rpus viesnī cas! Viņ š laikam sevi pieteica kā robež sargu, un man nav vī za uz Ē ģ ipti, bet tikai uz MIRACLE HOTEL. Animā cija - pazudis, nebija!
Un trakā kais bija 14. , 17. jū lijā , pludmalē terorists nogalinā ja 6 slā vu izskata cilvē kus (ne š ajā viesnī cā , divā s citā s
Hurgada).
не подметают, мусор вокруг отеля мусор Ржавая , старая сантехника Приехал -было , так за 7 дней и не убрали в коридоре - битое стекло , посуда Выключатель   покрыт грязью Понтон -поломай ноги ! ступени просто отсутствуют ! Пожарная безопасность отеля - пож рукава не перемотаны ,не подсоединены к крану ,  огнетушители не заряжены .
аватар IoDonna
 •  apceļots 8 gadiem atpakaļ
Novērtējums 3.0
Š is pā rskats ir mans tī ri subjektī vs viedoklis. Bez izrā dī š anā s un diž oš anā s. Un tā , Samakas pludmale no 7.11 lī dz 11.11. 15. no Zaporož jes 260 USD par vienu. Cenu norā du apzinā ti, pirmkā rt, brauciens vienam vienmē r ir dā rgā ks nekā diviem, otrkā rt, jā saprot, ka lidojums turp un atpakaļ maksā vismaz 200 USD. … Tomēr ▾ Š is pā rskats ir mans tī ri subjektī vs viedoklis. Bez izrā dī š anā s un diž oš anā s.
Un tā , Samakas pludmale no 7.11 lī dz 11.11. 15. no Zaporož jes 260 USD par vienu. Cenu norā du apzinā ti, pirmkā rt, brauciens vienam vienmē r ir dā rgā ks nekā diviem, otrkā rt, jā saprot, ka lidojums turp un atpakaļ maksā vismaz 200 USD. Palikuš i 60$. Ar š o naudu Kiriļ lovkā vai Berdjanskā var noturē ties pā ris dienas, ī paš i neizrā dī š anos un ar ē rtī bā m pagalmā . Ņ emot to visu vē rā , ī paš i nerē ķ inā jos ar kaut ko ļ oti pieklā jī gu (nu, protams, izlasī ju arī atsauksmes), tač u cerē ju, ka Sarkanā jū ra jū s nepievils. Pienā ca vakarā . Nokā rtots 10 min laikā . Numurs ir standarta š ajā viesnī cā . Viss ir nedaudz nobruž ā ts, bet tī rs. Santehnika veca, bet viss darbojā s pareizi, auksts, karsts ū dens bez pā rtraukuma. Dzeramo ū deni var nopirkt veikalā viesnī cā , 5 litri maksā.1 mā rciņ u. Gaisa kondicionieris ir skaļ š , bet diezgan spē jī gs. Gultas veļ a un dvieļ i ir redzē juš i labā kas dienas, bet atkal ir tī ri (paņ ē mu lī dzi savu dvieli, lai pā rā k daudz nemazgā tos). Gulta ē rta, darbojā s televizors un ledusskapis.
Pludmale un baseins: Pludmale ir milzī ga, gandrī z tī ra, daudz sauļ oš anā s krē slu. Ir, protams, salū zuš as, bet vienmē r var atrast vajadzī go. Blakus baseinam klā ja krē sli ir labā ki un matrač i ir tī rā ki. Pats baseins ir vairā k vai mazā k tī rs. Ir arī bā rs un animā cija, un pludmales dvieļ u izsniegš ana (kas izrā dī jā s daudz pieklā jī gā ka nekā istabā s).
Restorā ns un bā ri: Man ir sū dzī bas tikai par brokastī m. Ja neskaita olu kulteni un pankū kas, kuras gatavoja š efpavā rs un pē c kurā m bija jā stā v rindā , nekas cits nav ko ē st. Rindā stā vē t bija slinkums, tā pē c tiku galā ar bulciņ ā m ar ievā rī jumu un tē ju. Man pietika pusdienā m. Un pusdienas un vakariņ as ir diezgan pieklā jī gas, bija gaļ a un zivis un ļ oti labi deserti. Trauki tieš ā m nav ī paš i labi mazgā ti, ar salvetē m noslaucī ju visu, ko varē ju un labi, ka dzē rienu glā zes bija vienreizē jā s, tā s noteikti nevajag slaucī t. Vestibilā (no 10 lī dz 22) dzē rienu klā sts ir standarta. Ieliet bez ierobež ojumiem. Kafija un tē ja arī ir diezgan pieklā jī ga. Š eit no 21 lī dz 22 vakara animā cija.
Baseina bā rs no pulksten 10 lī dz 13 tā pat tikai bez tē jas un kafijas.
Viesnī cas teritorija: Zā lieni, palmas, puķ es, viss ir klā t. Tī ri.
Viesnī ca atrodas Khurkhada jaunajā daļ ā . Apkā rt ir daudz veikalu, kafejnī cu un citu lietu. Netā lu atrodas arī liels lielveikals. Vecajā daļ ā var nokļ ū t ar taksometru (3 USD).
Rezultā ts: jū ra, kā jau gaidī ts, nepievī la. Peldē ties, nirt, sauļ oties, baudī t sauli un mieru. Š ajā viesnī cā nav nekā tik briesmī ga. Kad naudas maz, bet uz jū ru tomē r gribas, tad viss.
P. S. Ī paš s paldies viesnī cas veikala Walid pā rdevē jam. Viņ š man uztaisī ja krē mu un sejas masku. Es nevaru iegū t pietiekami daudz. š iks.
аватар yulacha2011
 •  apceļots 8 gadiem atpakaļ
Novērtējums 1.0
mē s neesam izvē lī gi cilvē ki, tā pē c ī si un precī zi: Plusi: - laba viesnī cas atraš anā s vieta - meitenes - animatori ir vienkā rš i super, puiš i masieri un ū denslī dē ji - labi darī ts, kopā ar puiš … Tomēr ▾ mē s neesam izvē lī gi cilvē ki, tā pē c ī si un precī zi:
Plusi:
- laba viesnī cas atraš anā s vieta
- meitenes - animatori ir vienkā rš i super, puiš i masieri un ū denslī dē ji - labi darī ts, kopā ar puiš iem devā s izbraucienos ar kuģ ī ti - viesnī cas darbinieki - sanā ca ļ oti jautri, labi darī ti puiš i))))
PAR Š O PABALSTI BEIDZAS!!! !
Mī nusi:
I ir netī rs, kaķ i kā pj pa š ķ ī vjiem, alus NAV!!!! ! ! teritorija vispā r
ja nā k tikai gulē t, tad jā , un tad - ar nosacī jumu, ka odi ļ auj
аватар Tvoya1
 •  apceļots 8 gadiem atpakaļ
Novērtējums 4.0
Vē los piebilst viesnī cas un tū risma operatoru nepilnī bas. Viesnī cā nav Wi-Fi..... Ierados 10.03. 2015 un iereģ istrē jos viesnī cā apmē ram desmitā vakara sā kumā Lidoju 03.10. 2015 plkst. 20.45....Ja vē los pavadī t laiku, lī dz mani aizvedī s uz lidmaš ī nu istabā , nevis viesnī cas vestibilā , piedā vā samaksā t 20 dolā rus. … Tomēr ▾ Vē los piebilst viesnī cas un tū risma operatoru nepilnī bas. Viesnī cā nav Wi-Fi..... Ierados 10.03. 2015 un iereģ istrē jos viesnī cā apmē ram desmitā vakara sā kumā Lidoju 03.10. 2015 plkst. 20.45....Ja vē los pavadī t laiku, lī dz mani aizvedī s uz lidmaš ī nu istabā , nevis viesnī cas vestibilā , piedā vā samaksā t 20 dolā rus. Un cilvē kiem naktī ir lidmaš ī nas, kā pē c cilvē kam, kurš maksā jis par ekskursiju, lai pirms izbraukš anas jā pavada laiks tā dā s neē rtī bā s...Pā rvaldes lū gums pievē rst uzmanī bu š ī m nepilnī bā m...... .
аватар ewita1
 •  apceļots 9 gadiem atpakaļ
Novērtējums 1.0
Netī rumi ir visur un visur sā kot no istabas, kondicionieris dū c kā lidmaš ī nas dzinē js, gulē t nevar, odi, skudras. Ē damzā le nav tī rī ta 10 gadus. Ē diens ļ oti slikts, AL - tas ir joks, joks! Servisa nav, arā bi ir lipī gi un slinki. … Tomēr ▾ Netī rumi ir visur un visur sā kot no istabas, kondicionieris dū c kā lidmaš ī nas dzinē js, gulē t nevar, odi, skudras. Ē damzā le nav tī rī ta 10 gadus. Ē diens ļ oti slikts, AL - tas ir joks, joks! Servisa nav, arā bi ir lipī gi un slinki. Es biju trijniekā , š is velk uz 1 *. Jū ra ir brī niš ķ ī ga, bet, kad paisums ir zems, tā ir netī ra un sekla.
аватар 9238472
Pulcē jā s augustā Hurgadā , pirms tam daudzas reizes bija Ē ģ iptē . Vakar atgriezos, atpū tos, atguvos no š oka un esmu gatava dalī ties iespaidos. Devos pē c laimes, apmetos Samakā . Pat ierodoties, pirms ieieš anas viesnī cā satiku kā du sveš inieku, kurš juta lī dzi man un manam atvaļ inā jumam. … Tomēr ▾ Pulcē jā s augustā Hurgadā , pirms tam daudzas reizes bija Ē ģ iptē . Vakar atgriezos, atpū tos, atguvos no š oka un esmu gatava dalī ties iespaidos. Devos pē c laimes, apmetos Samakā . Pat ierodoties, pirms ieieš anas viesnī cā satiku kā du sveš inieku, kurš juta lī dzi man un manam atvaļ inā jumam. Š ī ir pirmā viesnī ca, kurā tē ja tiek pasniegta plastmasas krū zē s. No citiem dzē rieniem ē damzā lē (tā ir telpa, kurā ē d atpū tnieki un kas izskatā s pē c PSRS rū pnī cas ē dnī cas) daž kā rt ir kafija. Ē dienu izvē les nav, tikai cieta gaļ a, vistas kauli ar gaļ as pā rpalikumiem vai zivju ž eleja. Un tad tu neliec pats, bet tev liek, porcijas mazas, jā lū dz cits gabals. Un pē c katra gabala uztaisa apaļ as acis un pā rsteigti saka - VAIRĀ K ? ? ? Ē damistabā rindas ir milzī gas. Pasniedz ar rī siem un makaroniem. Visas plā ksnes ir netī ras, lipī gas, un tā s pastā vī gi trū kst. Galdi ir netī ri. Cilvē ki gaida 20 minū tes, un nav nekas neparasts, ka viņ us aizved. Uz galdiem nav salveš u un zobu bakstā mo, jā iet un jā ņ em, ja vajag.
Tagad par numuru. Veļ a ir netī ra, ar traipiem un caurumiem. Skapis ir saplī sis, seifs un ledusskapis nedarbojas. Viena no 3 gaismā m ir ieslē gta. Krā na ū dens ir sā ļ š . Istabas atslē ga 1 visiem. Konders dā rd kā dī zelis, sienas plā nas, var dzirdē t, kā strā dā kaimiņ u televizors. Tualetes papī rs, ziepes un š ampū ns nav pieejami.
Pludmale. Sliktā kā pludmale, kā du esmu redzē jis. Izskatā s pē c airē š anas baseina, atkarī bā no bē guma, ū dens var bū t lī dz ceļ iem. Pludmalē vienmē r ir arā bi, kuru sievietes sē ž ū denī tajā s drē bē s, kurā s ierodas, tas ir, pilnī bā saģ ē rbtas, un 10 cilvē ki ar bariņ u bē rniem. Starp citu, sievietes neprot peldē t, bet vienkā rš i sē ž lī dz ceļ iem stundā m ū denī un runā . Ū dens peldbaseinā ir duļ ķ ains, pat 1 metra augstumā nekas nav redzams, apkā rt peld daudz krū zī š u un citu gruž u.
Arī baseinā ā bolam nav kur nokrist, tik liels arā bu bē rnu blī vums, kas visu dienu no turienes ā rā nekā pj.
Nav ū dens slidkalniņ u, viesnī cas teritorija ir pilna ar atkritumiem un bū vmateriā lu paliekā m. Bā rs nav visu diennakti, pē c 23:00 nav kur pat dzert ū deni.
Viesnī cas teritorijā nav WiFi, iespē jams, tas ir ar nolū ku, lai tū risti neliktu bildes par š o postu un neatstā tu atsauksmes.
No pirmā s dienas es gribē tu aizbraukt un vispā r nož ē loju, ka devos, labi, ka vismaz izdzī voju.
аватар Sasha_Sim
 •  apceļots 9 gadiem atpakaļ
Novērtējums 7.0
Ī sa informā cija par Al Samaka Beach Hotel Viesnī ca "Al Samaka Beach" atrodas Promenā des rajonā , 6 km attā lumā no Hurgadas lidostas un ir daļ a no kompleksa, kas sastā v no 2 viesnī cā m: "El Samaka Beach" un "El Samaka Comfort". Viesnī ca atklā ta 1986. … Tomēr ▾ Ī sa informā cija par Al Samaka Beach Hotel

Viesnī ca "Al Samaka Beach" atrodas Promenā des rajonā , 6 km attā lumā no Hurgadas lidostas un ir daļ a no kompleksa, kas sastā v no 2 viesnī cā m: "El Samaka Beach" un "El Samaka Comfort".
Viesnī ca atklā ta 1986. gadā , pē dē jais renovā cija veikta 2016. gadā . Teritorijas kopē jā platī ba ir 6.6 hektā ri.
Pa labi no Al Samaka Beach Hotel atrodas Princess Palace Hotel & Club 3 *, pa kreisi ir tukš a zeme (! ).
Istabas
Viesnī cā ir 163 numuri. Numuros: centrā lais gaisa kondicionieris, mini bā rs, seifs, duš a, fē ns, telefons, satelī ttelevī zija (krievu kanā li), balkons vai terase. Kategorijas "Standarta istabas" telpas - platī ba 32 kv. m..
Uzturs
Viesnī cā ir divas ē dinā š anas koncepcijas: HB – galvenais restorā ns: bufetes tipa brokastis un vakariņ as. Visi dzē rieni par papildus samaksu un All inclusive – brokastis, vakariņ as – bufete, vietē jais vī ns – vakariņ u laikā ne vairā k kā divas glā zes vienai personai.
Dzē rieni.
Vestibila bā rs 10:00 – 23:00. Bā rs pludmalē.12:00-15:00. Baseina bā rs no 10:00 lī dz 17:00. Vietē jais alus - glā zē s (tikai divas pudeles dienā )
Pakalpojumi. Izklaide, sports

2015. gada 25. jū lijs. sestdiena

Kijeva. Izbraukš anas priekš vakarā

Diena sā kā s kā parasti. Pamodos agri, apbrī noju uzlecoš ā s saules skaistumu un uzreiz salī dzinā ju to ar "lieso" lī dz robež ai saullē ktam Ē ģ iptē , kur nav pat rī tausmas kā tā das. Lai gan Kijevā esmu divas nedē ļ as pē c Ē ģ iptes, dzimtenē , atmiņ u taka nemanā mi turpina stiepties no tā m iespaidī gajā m astoņ ā m dienā m, kad biju pie Sarkanā s jū ras: gan labā , gan slikta, un ne pā rā k. Protams, ir neliela vilš anā s, ja nā kas piedzī vot neē rtī bas par tū kstoš dolā riem. Bet visas š ī s nepatikš anas dienas beigā s man š ķ ita mana egoisma un pā rā k augsta uzskatu par sevi auglis. Un es atkal sā ku sapņ ot par Sarkano jū ru.
Bet tas viss nā ks vē lā k. Un tagad es stā vu uz balkona savā Obolonas dzī voklī un apbrī noju rī ta ausmas skaistumu.
Tad viņ š pievē rsa skatienu birzs vainagu cirtainajā m cepurē m, Dņ epru lī č a ū dens zilumam un domā ja: “Pasaules attē li ir tik daudzveidī gi un iespaidu spilgtuma ziņ ā , ka var aprakstī t. to un rakstiet par to bezgalī gi. Tā pat kā katru reizi fotografē jot dabu, tā nekad nebū s tā da pati: attē li visu laiku bū s atš ķ irī gi. Bet tas viss ir mana radoš uma rezerve “vē lā kam laikam”. Un tagad, jau no paš a rī ta, mana doma ir saistī ta ar š o vakaru, kad es atkal bū š u Ē ģ iptē pie Sarkanā s jū ras ...
Tā nu, gaidot pusdienlaiku, sā ku aktī vi rosī ties tikai ar vienu mē rķ a domu: lidosta, lidmaš ī na un es tajā biju laicī gi – viss, kas bija atkarī gs no manis. Un tad - viss ir tā , kā š ā dos gadī jumos plā nojis ceļ ojumu aģ entū ra, sī kumiem, ko precizē ju.
Neiedziļ inoties nebū tiskā s detaļ ā s (lai gan ar ī paš u talantu katru š ā du detaļ u varē tu uztaisī t par rakstniecī bas š edevru), nosaku, ka desmitos vakarā jau sē dē ju lidmaš ī nā un dzirdē ju vienmē rī gu tā s dzinē ju dū koņ u. Man lidoš ana ar lidmaš ī nu jau ir kļ uvusi gandrī z par ierastu parā dī bu: viena mē neš a laikā trī s diezgan gari (vairā k nekā trī s stundas) lidojumi un ceturtais nā kamā sā kumā jau ir par daudz...Tā pē c sekojoš ais , pē c pirmā lidojumi nebija tik iespaidī gi un neatspoguļ ojas manos ceļ ojuma pierakstos.

Borispoles lidosta"

Ieradā s ļ oti agri. Sē ž u. Gaidu reģ istrā ciju. Reģ istrā cijas punktā iekā rtojos ē rtā atpū tas krē slā un tā pē c atļ aujos domā t abstrakti, nepievē rš ot uzmanī bu sī kumiem un paturot acī s vietu, kur sā ks veidoties reģ istrā cijas rinda, lai bū t starp pirmajiem un iegū t pieklā jī gā ku vietu lidmaš ī nā nekā pagā juš ajā reizē - tualetes astē.
Lidosta ir tā pati stacija, tikai stingrā ka un lielā ka mē roga. Nav bezpajumtnieku - droš i vien, ka viņ iem ir dā rgi katru vakaru š eit ierasties, lai š eit ē rti pā rnakš ņ otu. Un kontrole pie paš as ieejas ir sliktā ka nekā jebkuram policistam dzelzceļ a stacijā . Tā pē c viņ i ir tur, un mē s esam š eit bez viņ iem. Es nezinu par viņ iem, bet mē s bez viņ iem jū tamies lieliski.
Un smarž a ir svaiga. Lai arī ā rā ir karsts – vairā k nekā trī sdesmit virs nulles. No sasvī duš iem ķ ermeņ iem un brī vā stā voklī stā voš ā m zeķ ē m nav ne smakas. Varbū t tā pē c, ka kontingents viss ir inteliģ ents un darbojas kondicionieri, un blakus, otrajā stā vā , aiz pasu un muitas kontroles ir Duty Free, kur intensī vi tiek izsmidzinā ti “bumbu” odekoloni un pasaulē slavenā ko zī molu smarž as. . Dabiski, ka viss izsmidzinā tais nosē ž as uz cenu zī mē m un tiek izzvejots no paš mā ju "ā rzemju tū ristu" kabatā m. Sā kusies no ikdienas ķ etnā m izkļ uvuš a tū rista naudas konfiskā cijas industrija.
Tā lā k tas turpinā sies ar viesnī cas ceļ vedi, uzspiež ot jums tū risma braucienus par dubultu likmi, nelikumī gi apsū dzot visus, kam ir lē tā k - krā pniekus un blē ž us. Tā lā k - visi tirgotā ji tirgos un ielā s, kurus piesaista tava sniegbaltā , vē l bez pirmā iedeguma pē dā m, ķ ermenis, kā haizivs asinis. Viņ i, pirmkā rt, zina, ka jums ir daudz naudas (pat pē c Duty Free), un netic jums, ja sakā t “Nav naudas” (nav naudas), un, otrkā rt, jū s esat nepieredzē jis un nepieredzē jis, un tā pē c jū s viegli varat uzķ erties uz tiem utt.
Bet tas bū s vē lā k, jau otrajā dienā pē c tavas ieraš anā s Š armelš eihā vai Hurgadā . Tikmē r joprojā m esam tikai pirmajā stā vā un gaidā m reģ istrā ciju.
Spī dī ga spoguļ a granī ta grī da. Uz tā s viegli, it kā uz gaisa spilvena, slī d lī dz paš ai augš ai piekrauti smagi rati ar koferiem. Un tie pā rvietojas viegla spiediena rezultā tā , kā š ķ iet, tikai viens pasaž iera pirksts.
Tajā paš ā laikā viņ š to neviļ us salī dzina ar iekrā vē ju dzelzceļ a stacijā : vī rietis, no piepū les svī dis, stumj sojas ratiņ us ar tikpat daudz koferu, un viņ am ir tik grū ti, ka viņ am neviļ us kļ ū st ž ē l. cilvē ks un vē las viņ am palī dzē t...
Prā ts, nemitī gi meklē jot cē loņ sakarī bas jebkurā parā dī bā , liek domā t, ka mē s visi, tū kstoš iem daž ā du aviokompā niju pasaž ieru, esam samaksā juš i par š o komfortu, un tas ir iekļ auts lidmaš ī nas biļ etes cenā . Tā pē c tā ir daudz dā rgā ka nekā jebkura sauszemes transporta biļ ete tajā paš ā attā lumā , lai gan izmaksas ir zemā kas ...
Ja vē rī gi ieskatā s sejā s, tad var atš ķ irt tik daž ā das tautī bas! Un neviļ us nodomā si, ka nokļ uvi nevis lidostā , bet gan visu tautu, tautī bu, tautu un tautī bu pā rstā vju Pasaules salidojumā ! Tikai nesaprotu, kā pē c tik daudz krievu?
Tā , iespē jams, liecina par lielā m sociā lajā m kataklizmā m: Maskavā , Sarkanajā laukumā , drī z bū s gaidā ms Maidans, tā pat kā pagā juš ajā gadā . Un, atsaucoties uz paš reizē jā s Borispiļ as lidostas realitā ti, jū s sā kat saprast, ka tika paziņ ots, ka viņ i iekā pj lidmaš ī nā uz Maskavu un visi krievi sapulcē jā s no visas lidostas, lai atstā tu Ukrainu. Pē c š ī fakta mana tē lainā domā š ana pavē ra citu, pretē ju ainu: krievi steidzami pamet Ukrainu, acī mredzot Labē jā sektora un citu nacionā listu spē ku aktivizē š anā s dē ļ . Tas ir saistī ts ar "tautas masveida migrā ciju" ...
Pamazā m vairā ki simti trokš ņ ainā un rosī gā krievu pū ļ a izsū cas cauri reģ istratū ras sietam, lidostas pirmajā stā vā neatstā jot nevienu pasaž ieri, visus aprija Maskavas lidmaš ī na un viņ i pacē lā s debesī s. , uz savu dzimteni. Un es joprojā m turpinā ju gaidī t savas reģ istrā cijas sā kumu.
Bet tagad ir pienā kusi mana kā rta: nedaudz vairā k kā divas stundas pirms manas lidmaš ī nas izlidoš anas uz Hurgadu reģ istrā cijas rindā parā dī jā s pirmie cilvē ki. Un es steidzos stā ties rindā . Galu galā no iepriekš ē jā s pieredzes es zinā ju, ka gaidu pē dē jo š ajā rindā . Tagad ir iespē ja un brī vs laiks, lī dz pat reģ istrā cijas sā kumam, par to runā t.
Tā tad, bū dams pē dē jais rindā uz reģ istrā ciju, jū s sagā dā jat sev ilgu un nogurdinoš u stā vē š anu rindā , apmē ram stundu. Bet tas nav sliktā kais, kas jū s sagaida. Pats trakā kais, ka visas trī s lidojuma stundas tevi nosē dinā s paš ā lidmaš ī nas aizmugurē , pē dē jā rindā , pie tualetes un pat atraus tevi no mī ļ otā s, ja paņ emsi viņ u lī dzi uz kū rortu. Tas ir priekš pē dē jais, kas ir visvairā k mulsinoš s. Lū k, analoģ ijas labad mē s varam iedomā ties pē dē jo vilciena nodalī jumu.
Tas pats: nemitī gā durvju rī stī š anā s un rinda uz tualeti, gandrī z visi, ī paš i iesā cē ji - pat ne tā dē ļ , lai to izmantotu paredzē tajam mē rķ im, bet gan vienkā rš i aiz ziņ kā rī bas par to, kas un kā tas darbojas. 1000 metru augstumā . Rezultā tā gandrī z katru minū ti jū s dzirdat skaļ as skaņ as, kas sū c serbi, it kā kā ds milzī gs briesmonis mē ģ inā tu kopā ar ū deni no tualetes uzsū kt visu, ko jū s tam esat devis. Š ī s "bezdelī gas" neapskauž amā loma...Vienī gā bū tiskā atš ķ irī ba no vilciena ir tā da, ka nav smakas. Un tas nedaudz iepriecina. Un vē l viens mazs, bet tomē r nepatī kams sī kums: mē ģ inot noliekt krē slu no sē dus stā vokļ a uz guļ us stā vokli, pē kš ņ i atklā jat, ka to nav iespē jams izdarī t: krē sla atzveltne balstā s pret krē sla aizmugurē jo sienu. tualete. Š is ir š ī s vietas papildu bezmaksas "š arms"…

Iekā rtoš anā s istabā . Numurs

Izlī guma laikā redzē ju viltī gu triku, kā atpū tniekiem sagrā bt "lieku" naudu.
Iedomā jieties, pē c ilgiem un nogurdinoš iem lidojumiem, ī paš i vē lā vakarā , esat iekā rtojies vispretī gā kajā istabiņ ā , kā da ir ne tikai š ajā viesnī cā , bet visā plaš ajā pasaulē . Papildus milzī gajiem tarakā niem un skudrā m, ķ irzakas un pat ž urkas var klī st telpā kā mā jā s. Precī zā k, viņ i ir mā jā s, un jū s viņ us apmeklē jā t. Un tā pē c, ka viņ iem ir atbilstoš a attieksme pret jums ...
Dabiski, ka esi saš utis un uzreiz pē c pusnakts skrien pie menedž era reģ istratū rā ar prasī bu nodroš inā t normā lu numuru. Ierē dnis ar savu nerimstoš o smaidu un vislielā ko uzmanī bu un pieklā jī bu atvainojoties piedā vā pagaidī t lī dz rī tam vai arī dod mā jienus par iespē ju problē mu atrisinā t tagad par desmit dolā riem. Un kur tu ej. Jū s piekrī tat.
Veselī ba un varbū t arī dzī vī ba ir dā rgā ka...Jū s iekā rtojaties normā lā , kā jau gaidī ts, istabā un aizmigt ar svē tlaimi...Un jū su pirmā terā rija istaba ar š ausmī gu remontu un pē dē jā pusgada laikā neiztī rī ta gaida nā kamais nelaimī gais klients, kuram ar viņ a (numura) palī dzī bu bija reģ istratū ra ( reģ istratū ra), viņ š paņ ē ma no klienta vē l desmit dolā rus ...es nezinu kā č etru vai piecu zvaigž ņ u viesnī cā s, bet trī s zvaigž ņ u viesnī cā s , piemē ram, Al Samaka Beach, tas ir veiksmī gs un izdevī gs viņ iem paš iem, viņ i praktizē.
Bungalo ir istabas, bet es neieteiktu viņ iem piekrist, it ī paš i no tuksneš a (tas atrodas kreisajā pusē ). No tuksneš a purva dienu un nakti kā pj ne tikai ods (tī kls uz loga nepalī dz), bet arī daž ā das dzī vā s radī bas. Š ie bungalo ir celti kā klostera kameras, ā rē jais un iekš ē jais izskats ir vienā ds un pat nelieli logi.

2015. gada 27. jū lijs. pirmdiena

Pirmā diena viesnī cā . Tikš anā s ar viesnī cas gidu.

Mana pirmā diena pie Sarkanā s jū ras bija spraiga.
Tač u sagaidī t saullē ktu, kā plā nots, neizdevā s. Pā rgulē ts. Tas ir saprotams: puse dienas Kijevas un Ē ģ iptes lidostā s, vairā k nekā trī s stundas gaisā , 1000 metru augstumā (biedē još i pat iedomā ties, nemaz nerunā jot par lidoš anu! ). naktī pē c ieraš anā s - satraukums ar norē ķ iniem, problē mas ar istabu ....Un tā pē c no rī ta caur sapni es nolē mu atlikt š o Saules satikš anā s pasā kumu Ē ģ iptes zemē uz rī tdienu.
Pamodos ap seš iem pē c vietē jā laika, stundu pirms brokastī m. Bet saule jau sen bija izlē kusi no aiz apvā rš ņ a un metā s uz augš u pret savu zenī tu. Es vē l neesmu pieradis pie vietē jā s gaiš ā s dienas: tumš s kļ ū st agri - seš os jau ir tumš s, un kļ ū st gaiš s - vē lu vai agri - ir grū ti saprast š ajā noslē pumainajā Ē ģ iptē . Varbū t tas ir atkarī gs no platuma grā diem. Galu galā , š ajā laikā Pē terburgā sā kas baltā s naktis, un tagad es esmu tuvā k ekvatoram nekā Ukrainā ...Viss var notikt ...
No rī ta pirmā ir jū ra, un viss pā rē jais - tad. Man patika jū ra.
Ksjati, jū ra nevar nepatikt. Lai gan Hurgadā tā ir daudz nabadzī gā ka ar saviem iedzī votā jiem, salī dzinot ar jū ru Š arm eš Š eihā . Nav to krā saino zivju un tik milzī gā skaitā . It ī paš i, ja viņ i tiek iebaroti ar maizes š ķ ē lē m no vietē jā restorā na, kas ir aizliegts.
Pē c peldes iepazinos ar viesnī cas teritoriju: ļ oti liela un kopta. Patika: daudz zaļ umu un milzī gas palmas. Kas attiecas uz trī szvaigž ņ u viesnī cu - pluss, pat salī dzinot ar iepriekš ē jo, kur biju, 4* viesnī ca.
Š ā diem kū rortiem raksturī ga ikdienas rutī na: trī s laika atskaites punkti: brokastis, pusdienas un vakariņ as, kas piesaistī tas noteiktam laikam. Pā rē jais ir brī vais laiks, dari ko gribi. Protams, tu peldies jū rā un sauļ ojies. Dienas karstumā tu sē di zem gaisa kondicioniera – savā istabā vai pie bā ra. Un ar ī paš u vē lmi - jū s gulē jat jebkurā izdevī gā diennakts laikā , un š eit tas ir ē rti.
Pirmajā dienā no rī ta tikā mies ar savu personī go gidu no "Anex tour". Viņ š bija diezgan noguris ar savu obsesī vo ekskursiju piedā vā jumu, kas tika uzpū sts divas reizes, salī dzinot ar lī dzī gā m ekskursiju cenā m turpat, aiz mū su viesnī cas stū ra. Š ī ir mana pirmā tikš anā s ar uzmā cī gu apkalpoš anu, ar vē lmi bez jebkā diem morā les un ē tikas noteikumiem, nekaunī gu mē ģ inā jumu atņ emt no manis bezmaksas dolā rus piecdesmit lī dz trī s simtu apmē rā par katru ekskursiju. Bet, par laimi, š im kā rdinā jumam es atturē jos, izmantojot NLP ceļ vedi, ieteikumus un citus “trikus”. Bet tajā paš ā laikā ar interesi vē roju, kā ap galdu č aukstē ja lielu un mazu nominā lu banknotes, kas no spa viesu kabatā m pā riet gida kabatā . It kā tas nebū tu galds Lobbe bā rā , bet gan augsto likmju spē ļ u galds kā dā azartspē ļ u iestā dē Hurgadā.
Bija mē ģ inā jums aktī vi iejaukties š ajā krā pnieciskajā naudas izņ emš anas procesā no lē tticī giem atpū tniekiem, tač u baidī jos, ka viņ i mani varē tu piekaut un varbū t savainī t kā jas - kaut kur prom no ziņ kā rī go skatieniem. Galu galā likmes ir lielas. Turklā t process bija brī vprā tī gs, abā m pusē m savstarpē ji vienojoties. Vardarbī bas (fiziskas) nebija. Lai gan ievē rojama psiholoģ iska vardarbī ba bija skaidra un acī mredzama ā rē jam novē rotā jam.

2015. gada 28. jū lijs. otrdiena

Brazier uz Hurgadas betona ielā m

Otrajā dienā uzreiz pē c pusdienā m nolē mā m ar vienu atpū tnieku no Baltkrievijas pastaigā ties pa tā s vietas galveno ielu, kur atrodas mū su viesnī ca "Al Samaka Beach".
Karstums ir š ausmī gs. Turklā t š ajā akmens caurulē - gara iela ar baltā m ē kā m, kā spogulis, kas atspoguļ o visu saules siltumu uz jums. Cilvē ki - ne viens vien, tikai daž reiz ir viens vai divi tā di Eiropas idioti kā mē s.
Bet tomē r ir ieguvums no tik necieš ami “karsta” pusotras stundas brauciena uz beznodokļ u (man ir divu dienu privilē ģ ija to apmeklē t no ieraš anā s dienas). Un ne tikai iepirkš anā s ziņ ā , bet pats galvenais, es redzē ju š o Hurgadas rajonu un visu Ē ģ ipti dabiskā gaismā , bez traucē još as nakts reklā mas. Un iespaids nav patī kams. Puse veikalu ir slē gti remontdarbu dē ļ . Atseviš ķ i lieli zemes gabali, vairā ki hektā ri dā rgas zemes pie jū ras, ir tukš i atkritumu tuksneš u veidā , ko no galvenā s ielas norobež o augsts ž ogs no retiem metā la stieņ iem. Un tas ir 2015. gads, vē l pirms š ā das situā cijas attaisnoš anas ar krī zi. Pē c redzē tā varu secinā t, ka Ē ģ ipte kopumā un konkrē ti Hurgada nav ī paš i pievilcī ga gan vietē jiem lielajiem (ja tā di ir), gan ā rvalstu investoriem. Es salī dzinu ar Kijevu, kas š ajā ziņ ā ir tā lu priekš ā Ē ģ iptei.
Pat neskatoties uz to, ka klimatiskie apstā kļ i un tū risma biznesa iespē jas Ē ģ iptē ir daudz augstā kas un tū risti no visas pasaules š eit ieved dolā rus. Jautā jums ir, kur š ī nauda paliek? – Varbū t, tā pat kā mū sē jos, zog varai pietuvinā ti un pie varas esoš ie ierē dņ i? . . Galu galā austrumi vienmē r ir mī lē juš i un turpina mī lē t greznī bu un zeltu ī paš ā veidā...Es domā ju š eihus, haņ us un citus austrumu zemju valdniekus. Un zemā ko slā ņ u nabagi joprojā m ir viņ u vergi, tikai ar zinā mu fizisku brī vī bu ...
Diezgan nogurusi un slapja, it kā tikko drē bē s izkā pusi no jū ras, pē c nelielas “ž ā vē š anas” ieniru ē rtā vestibila bā ra atzveltnes krē slā . Un viņ š turpinā ja vakar iesā kto vietē jo, tā saukto stipro (bet patiesī bā vā jo, lī dz 25°) dzē rienu degustā ciju, lai noteiktu, kas te ir pieņ emams dzerš anai.
Rezultā tā noskaidroju, ka viss piedā vā tais ir bodyaga ne tikai pē c garš as, bet arī pē c ī stu Duty Free un vietē jo dzē rienu cenu lī meņ a ar vienā diem nosaukumiem un etiķ etē m: dolā ros tie atš ķ iras trī s vai vairā k reizes. Bet š odien, lai netraucē tu dzert, viņ š apmierinā jā s tikai ar rumu, noskalots ar Sprite. Un š is prieks ilga vairā k nekā divas stundas, mijas ar saziņ u ar vienu mazo uzņ ē mē ju no Sergiev Posad netā lu no Maskavas. Un no š ī brī ž a - sī kā k esejā "Krievijas daba" (skatī t zemā k).

Par sievieti un mī lestī bu

Sieviete kū rortā

Kopš PSRS laikiem, kad jū rā sen nebiju bijusi vientuļ a vecpuiš a lomā , daudz kas ir mainī jies. Kā pē c vientuļ a vecpuiš a lomā ? - Jā , jo tikai tad tev var atklā ties sievietes noslē pums, kura citos apstā kļ os un citā s vietā s savu visdziļ ā ko sieviš ķ ī bu slē pj dziļ i zem necaurejamā s gliemež vā ku mā jas č aumalas.
Pagā juš ā gadsimta 80. un 90. gadu sievieti pazinu diezgan labi. Toreiz vē l padomju sieviete, jo viņ a nevarē ja dramatiski mainī ties pā ris gados, 90. gadu sā kumā . Un viņ š par viņ u rakstī ja daudzas grā matas un aforismus. Tač u š ajos divdesmit gados daudz kas ir mainī jies.
Pirms bija sociā lisms. Un gandrī z katram strā dniekam, tostarp sievietei, bija reā las iespē jas apmeklē t vietē jo kū rortu Krimā vai Kaukā zā un pat ar preferenciā lu arodbiedrī bas biļ eti tikai par piecpadsmit lī dz divdesmit rubļ iem divdesmit č etras dienas! Toreiz arī es daudzkā rt devos uz jū ru, sarī kojot sev tā du atvaļ inā jumu pat visai vasarai: no maija lī dz septembrim. Un tā pē c viss, ko es rakstī ju par sievieti, ir patiesī ba, jo tas ir rakstī ts no dabas.
Bet laiki ir pagā juš i. Daudz kas ir mainī jies, lielā kajai daļ ai ne uz labo pusi. Pirmkā rt, notika visu iedzī votā ju sociā lā polarizā cija. Sociā lā nivelē š ana tika izslē gta un tika dots sā kums izaugsmei materiā lajā virzienā.
Turklā t gandrī z ikvienam bija visi nosacī jumi un iespē jas tam. Tač u retajam izdevā s to pilnī bā izmantot un iegū t iespē ju apmeklē t jebkurus pasaules kū rortus, izņ emot "budž eta" kū rortus Turcijā , Ē ģ iptē un Tunisijā.
Veiksmī gu uzņ ē mē ju vidū ļ oti neliela daļ a ir sievietes. Tas ir saprotams. Ne visā s biznesa jomā s viņ a var izrā dī ties spī tī ga un daž kā rt ar zinā mu augstprā tī bu un morā les un ē tikas pamatstandartu pā rkā pumiem kā vī rietis. Tā pē c viņ a ir sieviete. Viņ as daba ir pilnī gi atš ķ irī ga. Un nav ne biznesa, ne lī dzekļ u ikgadē jam kū rortam.
Tagad vī rieš i ved sievietes uz kū rortu jaunlaulā to pā ru sastā vā , kamē r degsme un kaislī bas pret viņ u jaunajā m sievā m ir uzkarsuš as lī dz robež ai. Tajā paš ā laikā pusmū ž ā kā du precē tu pā ri kū rortā satiec reti: “Š ī “vecā š ķ emba” ne tikai mā jā s ir nogurusi, bet arī tē rē dolā rus, lai to aizvestu ellē , lai arī tur sabojā atvaļ inā jumu. ! Kā da ir jē ga un kur ir loģ ika?
”, – tā domā lielā kā daļ a precē tu vī rieš u ar pieredzi. Un viņ i kū rortā bauda bagā tī gu stipro alkoholisko dzē rienu dzerš anu, daž reiz uzrunā jot brī vā s dā mas no atpū tnieku vidus: “Kū rorta romantika nemaz nav nodevī ba, ja pē c...nav turpinā juma” Un viņ i pieder pie vilku kategorijas: viņ i lož ņ ā un atrod sev sievieti. Tā arī tie, kas nevē las tē rē t pā rā k daudz naudas, ņ em sev lī dzi sievieti: vienalga, vai tā ir sieva vai saimniece: kū rortā viņ u atradī s, jo jū t savu neatvairā mī bu. Ja pē dē jie neizdodas, tad arī viņ i ķ eras pie stiprā s dzerš anas – vienī gā dzī vesprieka.
Un vī rieš i, kuriem ir saimnieces un pietiekami materiā lie lī dzekļ i, ņ em lī dzi uz kū rortu. Tas ir kā vecajā jokā - Lauvas!
Un tikai veci cilvē ki dodas uz kū rortu kā precē ti pā ri, viņ i ņ em lī dzi savas vecmā miņ as: kaislī bas jau sen ir rimuš ā s, dzī vē viss ir pā rbaudī ts, un ir bezjē dzī gi gaidī t kaut ko jaunu, un jū s to nevē laties. Bet tomē r mierī gā k...

2015. gada 1. augusts. sestdiena
Atpū ta pie Sarkanā s jū ras un sievietes

Atkal mani vajā kaitinoš a doma, ka puse no manas atpū tas termiņ a jau ir pagā jusi – tik ā tri un nemanā mi, ka brī nā s, kā tas var notikt. Un kā pē c nav lī dzekļ u, lai apturē tu š o pā rmē rī gi než ē lī go laiku. Un es jū tu, ka tikpat ā tri, ja ne pat ā trā k, pazib manas atlikuš ā s septiņ as brī vdienu dienas, un es atkal bū š u viens, pilnī gi viens savā Kijevas dzī voklī Dņ epras krastā . Un vienī gais prieks man savā vecpuiš u vientuļ ā bū s manas vienī gā s un mī ļ otā s - Mū zas parā dī š anā s. Tikai viss jautā jums: cik ilgi viņ a bū s ar mani un neatstā s kā du apē st jau tā ā rkā rtī gi ilgajam absolū tas vientulī bas laikam. Galu galā tikai greizsirdī gā s Mū zas dē ļ es nevaru bū t ar nevienu ī stu, fizisku ķ ermeni un dvē seli, sievieti.
Š eit, Hurgadā , lai kompensē tu daudzu gadu vientulī bas š ausmas ar dzī vu komunikā ciju, ī paš i ar sievieš u dzimumu, es pierā dī ju, ka esmu sabiedriskā kais un sabiedriskā kais vī rietis neatkarī gi no sarunu biedru vecuma: no divdesmit lī dz septiņ desmit gadiem. gadiem. Mana, kā citi saka, izcilā spē ja komunicē t ar sievieš u dzimumu, gan neprecē tu, gan precē tu (ja tuvumā esoš ie vī ri to atļ auj), neļ auj garlaikoties. Viena vai divas pamestas frā zes uzreiz paver kanā lu vieglai un mierī gai saziņ ai. Turklā t komunikā cijas nozī mi ar mani pieš ķ ir daž i smalkumi un atpū tas noslē pumi š ajā viesnī cā , ar kuriem es, jau kā vē rī ga un pieredzē jusi vecvece, dalos ar sievietē m, kuras vē las viņ us iepazī t. Es nevē los izmantot "augstprā tī gā s" veidnes, kuras esmu uzkrā jis daudzos atvaļ inā juma gados Krimā , Aluš tā . Un tā pē c, ka daudzas sievietes mani uzskata par intelektuā li.
Bet tā , kā es uzskatu, ir ā rē ja, ā riš ķ ī ga inteliģ ence. Un kas ir manī iekš ā - pat es pats nezinu. Bet daž reiz es joprojā m atcerē jos savu aforismu: "Man ir bail atvē rt muti un pateikt kā du vā rdu, ja nu mans sarunu biedrs izrā dī sies gudrā ks par mani. " Tač u daba, jū ra un atpū ta vienkā rš o daudzas konvencijas. Un pat tie, kas parastajā dzī vē š ķ iet nepā rprotami nepieņ emami, kū rortā , tā avota relaksā cijas vietā s, kas cilvē ku pastā vī gi saspiež un tur pastā vī gā psiholoģ iskā spriedzē , patieš ā m atpū š as. Tieš i š eit, kū rortā , cilvē ka tieksme pē c brī vī bas izpauž as vislielā kajā mē rā , neskatoties uz ierobež ojoš ajiem aizliegumiem un konvencijā m. Un š ajā sakarā es darbojos kā psihoterapeits, kā katalizators š im psiholoģ iskā s relaksā cijas un personī bas atbrī voš anā s procesam.
Š eit, Hurgadā , sadraudzē jos ne tikai ar sievietē m, bet arī atradu kopī gu valodu ar virkni krievu slavenī bu: bē rnu rakstnieku Sergeju Jeremejevu, biezo Urā lu ž urnā lu redaktoru Sergeju Sekesovu, uzņ ē mē ju Juriju K. un citiem. Viņ š nevē lē jā s runā t un draudzē ties ar Maskavas apgabala (kā viņ i sevi sauca) pazemes karaļ iem (skatiet manu eseju zemā k: “Krievu raksturs”). Un tas neskatoties uz to, ka daudziem Ukraina bija gandrī z ienaidnieks saistī bā ar Krimas okupā cijas problē mā m. Uz š o formulē jumu diezgan asi reaģ ē ja absolū ti visi krievi. Karu Donbasā nosodī ja gandrī z visi, jo tur gā ja bojā arī Krievijas pilsoņ i. Tomē r pat tik sarež ģ ī tā s politiskā s situā cijā s mē s atradā m kopī gu valodu un, kā teica Mihails Gorbač ovs, nonā cā m pie “vienprā tī bas”.

Bē thovens un Sarkanā jū ra.

Vasarā cī rulis mostas ļ oti agri. Mazliet gaismas, un tā s trilles atskan augstu debesī s.
Š ī s cī ruļ a dziesmas dzirdē ju seš u septiņ u gadu vecumā Dņ epropetrovskas apgabala stepē pie Volč as upes. Un es ilgi nevarē ju beigt apbrī not bezgalī go stepi, ā rstniecī bas augu un to smarž u daudzveidī bu, kā arī zvaniņ u augstu debesī s, it kā paš as debesis izlē tu š o cī ruļ a dziesmas sudrabaino skaņ u uz zemi. Varbū t pat tad es pats kļ uvu par cī ruli ...
Š odien pamodos agri, pirms saullē kta. Atverot priekš karu uz savas kameras loga, es ieraudzī ju pilnī gu tumsu. Nodomā ju, ka vē l ir ļ oti agrs un apsē dos pie klē pjdatora, lai rediģ ē tu iepriekš ē jo rakstu.
Strā dā jot laiks paskrē ja tik ā tri, ka, otrreiz skatoties pa kameras logu, ieraudzī ju, ka viesnī cas pagalmā jau ir pavisam gaiš s. Bija blā va gaisma, bet saules stari vē l nebija skā ruš i pagalma augsto palmu galotnes. Un es domā ju, ka man vē l ir iespē ja. Pagā ja vē l piecas minū tes, lai izslē gtu datoru, sagatavotos, un vē l pā ris minū tes, lai ā tri aizietu lī dz jū rai.
Un tad es biju vī lies: saules disks jau bija pacē lies collu no apvā rš ņ a un turpinā ja lē nā m, bet nevaldā mi virzī ties uz augš u. Un es sapratu, ka, tā pat kā pagā juš ajā reizē , atkal kavē ju. Un es atkal nevaru no paš a sā kuma aprakstī t š o saules parā dī š anā s brī numu mū su pasaulē.
Ā tri aizstaigā ju pa mā kslī gi izskaloto molu lī dz paš ai zemes malai, no kuras sā kas ī stā jū ra. Un viņ š centā s vismaz kaut ko izvilkt no jau iesā ktā procesa nemitī gi mainī gā s ainas, atcerē ties un pē c minū tes vai divā m ar vā rdu un frā ž u palī dzī bu uzlikt uz papī ra.
Kā rtē jo reizi pā rliecinā jos, ka š eit, Ē ģ iptē , saule nerada rī ta rī tausmu tā dā nozī mē , kā tā parā dā s tepat Ukrainā . Un tomē r, arvien vairā k kvē lojoš s un arvien mazā ks diametrs, dzeltenais disks ap sevi rada vā ji rozā krā su, un tas nav uz ilgu laiku: saule pati drī z to absorbē , uzliesmojot lī dz tā dai gaismai, ka kļ ū st neiespē jami. Paskaties uz to.
Tā nu, vē rojot uzlecoš o sauli, es jau gā ju pa laipu un tā pē c uzreiz nepamanī ju tā s paš ā galā , apakš ē jā pakā pienā , jaunu arā bu meiteni, kā jau visā m arā bu sievietē m ierasts, no papē ž iem ģ ē rbusies melnā . lī dz kaklam. Tikai viņ as kā jas bija iegremdē tas jū rā , un viņ a spē lē jā s ar tā m ar vieglu vilni. Es atrā vu skatienu no saules un ieskatī jos viņ as smaidoš ajā sejā . Un es ieraudzī ju tikpat brī niš ķ ī gu sauli tieš i sev priekš ā . Un vē l brī niš ķ ī gā k. Tā pē c es vairs nevarē ju skatī ties uz sauli virs apvā rš ņ a, un mans skatiens bija piesaistī ts saulei, ko zeme radī ja. Un papildus visam, un pat par spī ti visam, ak, brī nums, no viņ as rokā m lija mū zika, kas turē ja viedtā lruni. Bet ne austrumnieciska, bet ī sta klasika! Es varē ju gaidī t jebko, izņ emot š o.
Es, kaislī gs klasiskā s mū zikas cienī tā js: Mocarts, Bē thovens, Č aikovskis, kuru uztverot es raudu no jū tī guma gandrī z š ņ ukstē dams, š eit, zemes malā , no pagā tnes Austrumu sievietes apspiestajā m paliekā m, es uztveru mans mī ļ ā kais brī nums, kurš pē c definī cijas nevar bū t š eit! ..
Nodomā ju, varbū t š ī ir mirā ž a, vai salds rī ta sapnis, ko turpinu redzē t kā iespaidu no vakardienas, kad visu dienu redzē ju desmitiem arā bu sievieš u, kas bija ietī tas melnā s drē bē s kā lelles, bija redzamas tikai š auras spraugas acī m. Un š ā du sievieš u viesnī cā bija vairā kas reizes vairā k nekā paš u eiropieš u. Bet es neberzē ju acis no mirā ž as. Es vienkā rš i negribē ju, lai š ī vī zija, ja tā ir mirā ž a, nepazū d.
Caur plā nā m drē bē m bija redzamas garas slaidas kā jas un kopumā slaida apmē ram divdesmit gadus vecas vai nedaudz vairā k par divdesmit gadiem vecas meitenes figū ra.
Tad es paliku viens, un viņ a aizgā ja ...
Bet ne uz ilgu laiku. Pē c pusstundas, kad pludmalē parā dī jā s pirmie peldē tā ji un es sā ku ar viņ iem parastu, bezjē dzī gu sarunu par kū rorta lietā m, problē mā m, viņ a parā dī jā s pludmalē , pasauca mani pie sevis un pasniedza man mazu gliemež vā ku...Bet viņ a viss izskats un uzvedī ba liecinā ja par greizsirdī bu ...
Es glabā ju š o gliemež vā ku savā bungalo kamerā un pē c tam atvedu uz Kijevu kā arā bu meitenes piemiņ u. Un katru reizi, tiklī dz mana acs viņ u aizķ er, un tas notiek ļ oti biež i, es ņ emu viņ u rokā s un skū pstu, iedomā joties, ka skū pstu to arā bu meiteni zemes malā pie Sarkanā s jū ras, no kuras rokā m Bē thovens. mū zika plū st...
Vai varbū t tā ir mī lestī ba no pirmā acu skatiena? Protams, ne Bē thovenam...

2015. gada 2. -3. augusts. Svē tdiena pirmdiena

Mans un ne mans skaistais Maroua

Agrs rī ts. Es atkal esmu Sarkanā s jū ras krastā un apceru uzlecoš ā s Saules skaistumu, neapturamo gā jienu mū su nā kamā s dienas pasaulē.
Kamē r es tik jū tī gi to visu uztvē ru, krastā parā dī jā s mana skaistā Marua. Ar tik lielu kavē š anos. Galu galā Saule jau sen bija uzlē kusi un jau atradā s augstu virs horizonta. Un es domā ju, ka viņ a tī š ā m gaidī ja, negā ja, lai nenobiedē tu Mū zu, savu sā ncensi, kas š ajā agrā stundā mani pilnī bā pā rņ ē ma. Varbū t tas ir tas, no kā sastā v patiesa mī lestī ba, upurē š anas mī lestī ba, lai upurē tu sevi mī ļ otā vai mī ļ otā laimes vā rdā . Š ajā gadī jumā es sevi tik ļ oti neslavē š u, apgalvojot, ka Marua patieš ā m mani mī lē ja. Un tā nav milzī ga, gandrī z č etrdesmit gadu, vecuma starpī ba. Es vienkā rš i neticu, ka tas var notikt reā lajā dzī vē...
Š odien atkal klausī jā mies klasisko mū ziku. Bet jau opera arā bu. Maroua daž reiz dziedā ja lī dzi. Un smaids nekad nepameta viņ as seju. Viņ a, tā pat kā vakar, sē dē ja uz kā pņ u koka pakā pieniem, kā jas lī dz potī tē m karā joties jū rā.
Es nopeldē ju nelielu gabalu no viņ as. Un viņ š paskatī jā s viņ ai tieš i un atklā ti sejā . Kā vē lā k sapratu, tas nav pieņ emts un austrumos no manas puses tiek uzskatī ts par sliktu formu.
Ja to tā var nosaukt, mē s runā jā m. Viņ a brī vi runā ja angliski, un es viņ u lieliski sapratu. Es - tajā paš ā angļ u valodā , bet tik pretī gi, ka nevarē ju pat atbildē t uz jautā jumu par savu ģ imeni, kas viņ ā izraisī ja zinā mu aizkaitinā jumu. Viņ a domā ja, ka es no viņ as slē pju kaut ko ļ oti svarī gu ...
No viņ as uzzinā ju, ka viņ a ir no Kairas, š eit, Hurgadā , viņ a atpū š as kopā ar mammu, tē vu un brā li, ka rī t viņ i uz visu dienu brauks nirt. Strā dā kā dā biznesa jomā , mī l mū ziku, spē lē klavieres. Pē c mana lū guma nedaudz pavē rt š alli (atš ķ irī bā no citā m arā bu sievietē m tā ir gaiš ā krā sā ), viņ a teica: “Zini, ak, arā bu ž eleja! ("Tu nevari, es esmu arā bu meitene").
Visu mū su saziņ as laiku skanē ja arā bu klasiskā mū zika, it kā liecinot man par to, ka Marua ir pilnī bā apņ ē musies un pat atrodas Austrumu nerakstī to likumu varā . Un, ja es gribu bū t kopā ar viņ u, pat š eit, jū rā , man ir jā ievē ro š ie likumi, pat ja es tos nezinu. Un apstiprinā jums tam, pē c manas klusā s un atklā tā s apceres par viņ as seju vairā kas minū tes, viņ a, man š ķ ita, pē kš ņ i pā rtrauca š o procesu, sakot: "Peldiet un klausieties mū ziku. " Es nokaunos par savu rī cī bu un aizpeldē ju desmit metrus tā lā k, atstā jot Marua vienu. Tač u mū zika mū s turpinā ja savienot.
Bija jau vē ls agrs rī ts. Un Marua, aizejot, sacī ja: "Ardievu, Saš a. " Un viņ as balsī , kad viņ a teica manu vā rdu, es sajutu kaut ko neizskaidrojamu...Bet es sapratu, ka viņ a, lai arī ar nož ē lu, atvadā s no manis uz visiem laikiem...
Ir pagā jis ilgs laiks.
Bet es nevaru atrast atbildi uz jautā jumu: “Kā pē c liktenis iemet mū su dzī vē tā dus laika ziņ ā ī sus, bet saturiski dziļ us un dvē seli sā pinoš us stā stus? » Tā s nav iespē jams attī stī t vai turpinā t, pat ar lielvarā m un lielvarā m. Un pē c tam jū s netī š ā m izdariet secinā jumu: "Cik než ē lī gs liktenis: tas sū ta, bet tikai uz mirkli, neticamu dvē seles prieku, jau iepriekš nolemjot ilgā m, ja ne visu mū ž u, cieš anā m ... "
Es zinu, ka Maroua vairs nekad mū ž ā nesatikš u...
Doma par arā bu meiteni jū ras krastā mani nepameta visu dienu. Un nā kamajā rī tā , pamostoties un dodoties uz jū ru, es gribē ju ticē t, ka es viņ u atkal satikš u ...
Tajā paš ā laikā mans galvenais motī vs, kas mani aizkustinā ja jau no pirmajā m sekundē m pē c pamoš anā s (un pat pirms tam), bija Saules satikš anā s. Galu galā nav zinā ms, vai arā bu meitene š odien nā ks jū rā vai nē , un Saule noteikti uzlē ks.
Un tā pē c mī lestī ba pret Sauli bija uzticamā ka nekā mī lestī ba pret arā bu meiteni, tač u topoš ā sekunde tomē r bija spē cī gā ka. Un turklā t uzlecoš ā s saules skaistums piederē ja daudziem š ajā pasaulē , un Maroua meitenes skaistums varē ja piederē t tikai man vienam. Un es to izjutu ī paš i spē cī gi, kad vakar redzē ju viņ u otrreiz, atgriež oties pludmalē , lai iedotu man gliemež vā ku.
Es atnā cu pie jū ras ļ oti agri. Jū rā nebija neviena, izņ emot mani. Velti skatī jos uz tukš ajiem ejas kā pnē m, kur vakar Marua sē dē ja un plunč ā ja kā jas jū rā . Un es jutos tik rū gts un sā pinā ts par nepiepildī tajā m cerī bā m viņ u atkal redzē t. Bet uzlecoš ā Saule aizē noja visas manas atmiņ as un domas par arā bu meiteni, aizvedot tā s tā lu zemapziņ ā , un parā dī ja visiem, arī man, ka tā ir svarī gā ka par visiem un visu š ajā Pasaulē . Un mani, nodevē ju, viņ š aizrā va un sā ku no viņ a rakstī t savas skices.

Rī tausma

Saullē kts Ē ģ iptē
Otrajā dienā Hurgadā nolē mu tomē r apskatī t vietē jo saullē ktu un salī dzinā t š o fenomenu ar to paš u Š arm eš Š eihā un Kijevā.
Agrs rī ts. Vē l nav pieci pē c vietē jā laika. Bet tas jau ir gaiš s, pareizā k sakot, izbalē jis-gaisma, kā baltā s naktis Pē terburgā . Un š ā ds salī dzinā jums rodas tā pē c, ka ir pagā jusi vairā k nekā stunda kopš nakts iestā š anā s un ausma, bet Saule vē l nav parā dī jusies. Un š ī Saules kavē š anā s izraisa neizskaidrojamas sajū tas un pat kaut kā das priekš nojautas par kaut ko neparastu un nelaipnu, jo tas neiekļ aujas mū su ierastajos priekš statos par saullē ktu, kad viss ir skaidrs.
Bet mana acs satver patieso dabas katastrofu cē loni š eit Ē ģ iptē , kas visu noliek savā s vietā s. Un š is iemesls ir plaš a mā koņ u vai miglas josla visā debess austrumu daļ ā virs horizonta, sā kot no jū ras virsmas un nedaudz uz augš u. Acī mredzot tie nav mā koņ i, jo š ī s joslas augš ē jā mala ir diezgan vienmē rī ga un nav robaina, kā tas ir mā koņ iem.
Rodas iespaids, ka Ē ģ iptē nemaz nav Rī tausmas!
Bet vai tā vietā ir kaut kas?
Tikai uz brī di, 15-20 minū š u laikā , š aurā segmentā virs Saules, kas vē l nav pacē lusies pā ri tumš ai dū makas joslai, parā dā s dzeltenas debesis ar viegli sā rtu nokrā su. Bet arī Saule š o sā rtumu uzsū c sevī , alkatī gi uzsū c atpakaļ , tiklī dz tā ar savu mazo maliņ u parā dā s š ajā pasaulē . Un tā pē c ar neparastu spē ku tas sā k aizdegties un pā rvē rsties par spilgti dzeltenu disku, uz kuru vairs nav iespē jams skatī ties...Un debesis virs Saules kļ ū s parastas, vā ji zilas, ar arvien lielā ku spilgtumu. Tā ir visa Ē ģ iptes rī tausma - vā ja, tā s embriju iznī cinā jusi pati Saule, parā dī ba ...
Un tā kļ ū st par kaunu vietē jiem iedzī votā jiem, kuri, iespē jams, nekad savā dzī vē nevarē s ieraudzī t ī sto Rī tausmu – tā du, kas spē lē jas un ugunī gi deg ar visu savu neapturamo spē ku tepat, Ukrainā , it kā saka: š eit Es tev dodu Sauli ar lielu vitalitā ti, ņ em to un uzsū c tā s lielo dzī vī bas spē ku! Es varu salī dzinā t š ī s divas parā dī bas: rī ta rī tausmu Ukrainā un tā s vā jo lī dzī bu tā s embrija stā voklī Ē ģ iptē , jo es gandrī z katru rī tu redzu Ukrainas rī tausmu: no mana balkona paveras skats uz austrumiem un Dņ epru ...
Tajā paš ā laikā Saule paceļ as arvien augstā k, un jū s esat rū gti vī lies, ka jū su cerī bas redzē t rī ta Rī tausmu nebija attaisnojuš ā s. Un tu ar savu naivumu un veco ieradumu viņ u gaidī ji! . . Un jo augstā k Saule paceļ as, jo mazā ks tā s diametrs.
Ja tas parā dī jā s virs apvā rš ņ a, gandrī z apakš tasī tes lielumā ar tik tikko sarkanī gu nokrā su, tad tā lu virs horizonta tas izskatā s pē c maza santī ma, bet ar tā du spilgtumu, ka rada ap sevi ž ilbinoš u oreolu un tā pē c š ķ iet, ka tā ir diena. pasaules valdnieks.
Saules gaisma krī t uz visu, kas atrodas uz Zemes virsmas. Un visi objekti: ē kas, koki, augi utt. , it kā izlecot no nakts tumsas, iegū st savu kontrastē još o, dabisku izskatu. Visas dzī vā s radī bas pamostas un rā pjas ā rā no savā m ū deļ u mī tnē m. Viņ š pamostas, izstiepies zem Saules vai sava vē stneš a stariem - spož a gaisma, un Cilvē ks...Un tikai plē sī gi un indī gi jū ras radī jumi, kas biedē atpū tniekus un kas neļ auj gurdeniem un absolū ti prā tī giem atpū tniekiem baudī t priekus. nakts fontu, rā pties prom - dziļ i jū rā , lī dz nā kamajai tumsai.
Tas glā sta ķ ermeni, nedaudz sasildot tā virsmu. Un ir grū ti noticē t, ka pē c stundas vai divā m tas kļ ū s tik dedzinoš s un neticami drosmī gi centī sies sadedzinā t visu, kas tam pagadā s: vai tas bū tu cilvē ka ķ ermenis vai zemē izmests mī kstmieš u, nogā dā s tos cieš anā m un, iespē jams, lī dz nā vei. Un visi piedzī voja š o pusdienlaika než ē lī go Saules nekaunī bu: sā kumā ā das apsā rtuma veidā , pē c tam galvenokā rt naktī s nepanesamas sā pes un dedzinā š ana, kas neļ auj iemigt, un pē c pā ris dienā m sā ksies ā da. rā pot kā kū stoš a č ū ska ...Bet kamē r tā nav. Un tu turpini baudī t arvien pieaugoš o maigo maigā saules siltuma plū smu, bet zemapziņ ā nodibini sevī robež u starp Labo un Ļ auno, kas vienlaikus var nā kt pat no Saules.
Mū su Saules pasaules fenomena aizvests, es nepelnī ti atstā ju ā rpus savas uzmanī bas citas dabas parā dī bas. Piemē ram, Vē jš.
Un pieķ ē ru sevi pie domas, ka tā ds zemes eksistences š arms var bū t tikai tik agrā s rī ta stundā s. Un labs ir tas, kurš , pā rvarē jis savu mū ž ī go slinkumu, paceļ savu slinko miesu un lī dz ar to patī kamus iespaidus izslā puš o Dvē seli un izved tos jū rmalā - pretī rī ta debesu baudā m. Un, reiz piedzī vojis š o zemes un pā rzemes esamī bas š armu, viņ š tieksies pē c tā atkal un atkal. Un tā pē c visā s turpmā kajā s Hurgada kū rorta uzturē š anā s dienā s es cē los saullē ktā un, kā apburts, papildus prā ta un apziņ as gribai, kā miegā staigā tā js, devos uz Sarkanā s jū ras piekrasti, lai saņ emtu savu devu labs, tik vajadzī gs manai miesai un dvē selei...
Gaiss š ajā s agrā s stundā s bija piepildī ts ar savdabī gu Sarkanā s jū ras smarž u. Lai cik dziļ i es to ieelpoju, paplaš inot nā sis lī dz galam un mē ģ inot notvert š ī s smarž as iezī mes, lai tā s ietē rptu vā rdos, man nekas nesanā ca.
Un arī pē c kā da laika to paš u tikko atlidojuš o lidmaš ī nu dzinē ju dzirkstoš ā dā rdoņ a pē c tam, kad tie pirms nosē š anā s atradā s virs saules. Viņ i atveda uz š ejieni simtiem un tū kstoš iem cilvē ku no visas pasaules uz daudzā m pieejamā m viesnī cā m un, pats galvenais, uz vienī go pasaulē , ņ emot vē rā tā s ā rstnieciskā s ī paš ī bas un zemū dens pasaules neparasto skaistumu – Sarkano jū ru. .
Un darbī bas centrā bija mū su Al Samaka Beach viesnī ca, un es š o agru rī tu sē dē ju pie jū ras un to visu skatī jos. Skaistums! ..

2015. gada 2. augusts. svē tdiena

Saullē kts Sarkanajā jū rā

Piecos no rī ta. Es atkal esmu paš ā zemes malā , pie malas, kas sadala pasauli divā s daļ ā s: Jū rā un zemes debesī s. Un es gaidu lielo Saules parā dī š anā s brī numu š ajā Pasaulē . Pirms tam uzlecoš o Sauli jau biju redzē jis vairā kas reizes, un ar katru reizi tā man deva arvien jaunas un jaunas bildes. Bet es zinā ju un cerē ju, ka š odien tas bū s jauns un neparasts, savā dā ks nekā vakar redzē ju.
Bet pagaidā m debesu tinte visā kupolā virs manis bija viendabī gi netī ri pelē kā krā sā . Nakts virzī jā s uz rietumiem un lī dz ar to noraka savu melno segu no debesī m, atstā jot uz tā s š o pelē cī bu - par pamatu - audekls bildei, kur Saule bū s mā ksliniece, lai tā zī mē tu sava rī ta bildes. Rī tausma uz š ī audekla.
Bet diemž ē l arī š odien tas nenotika. Un Saule tikko izš ļ akstī ja gaiš i zilu krā su un tikai tajā mazajā debess segmentā , kur tai vajadzē tu iznā kt no aiz horizonta. Un tomē r, neskatoties uz to, ilgu laiku tas netika parā dī ts š ā di sagatavotai vietai. Un viss tā pē c, ka, tā pat kā vakar, ceļ ā pacē lā s plata tumš i pelē ka miglas josla, acī mredzot no ū dens, kas iztvaiko no jū ras virsmas. Un Saules parā dī š anā s š ajā pasaulē nedaudz aizkavē jā s. Bet arvien vairā k gaiš i zilas krā sas no tā s lija debesī s, un š ī krā sa sā ka izliet pā ri visā m debesī m.
Un paš os austrumos, kur vajadzē tu uzlē kt Saulei, parā dī jā s blā vi rozā pamatne, kā sava veida gulta Saules mazulim, kas piedzimst. Un zem š ī s sā rtā s gultas viss bija nesatricinā ms kā sargs, kas apņ ē ma visu apvā rsni aplī , necaurredzama pelē ka miglas josla. Virs š ī s pelē kā s dū makas karā jā s reti caurspī dī gi mā koņ i, kas uz debesu ziluma fona izdalī ja koš u baltumu, pamazā m pā rvē rš oties vā ji rozā krā sā . Viņ i, š ie divi vai trī s mā koņ i š ajā agrajā stundā bija vienī gie debesu iemī tnieki. Diemž ē l tie drī z vien iztvaikoja, tiklī dz ugunī gie saules stari tikko pieskā rā s to virsmai. Š eit, karstajos austrumos, Saulei nepatī k, ka kā ds cits, izņ emot viņ u, dominē debesī s dienas laikā . Ukrainā Saule ir demokrā tiskā ka: dzī vo paš ā s debesī s un gubu mā koņ i, kā jē ri, ganu vē smas dzī ti, ļ auj staigā t debesī s, Ko nozī mē Austrumi. Tievie Austrumi.
Š ie noslē pumainie Austrumi, kur ī paš as ir ne tikai attiecī bas starp valdniekiem un tautu, bet arī tā das paš as attiecī bas Dabā , it ī paš i starp debesu iemī tniekiem...Un debesis š eit rada tā dus paš us likumus kā š eihs.
Tikai Mē ness pilnajā fā zē , gluž i kā vā ja opozī cija saules enerģ ijai, joprojā m kaut kā mē ģ inā ja noturē ties debesī s, bet ne ilgi: tā dominē š ana š ajā pasaulē jau bija beigusies, tiklī dz nakts bija aizgā jusi uz rietumiem, aiz horizonta. Un viņ as mē ģ inā jumi bū t š eit rī ta debesī s, pat man š ķ ita, vismaz, nepiedienī gi. Viņ a drī z to sapratī s un pazudī s pē c savas patroneses naktī . Pa to laiku atliek kaut kā pat kaunpilni karā ties virs galvas, pazaudē jis savu spož o sudrabaino gaismu, ko tā dā vā ja nakts pasaulei, saglabā jot uz sevis tikai bā lganu plankumu un š ķ ita kaut kā ds spoks.
Jū ra, savā masā tumš ā , austrumos bija gaiš a un zilo debesu atspulgā spē lē jā s ar vā jiem viļ ņ iem. Š ī s spē les rezultā tā virspusē uzplaiksnī ja tumš as viļ ņ u muguras, nedaudz lī dzī gas zivju bara mugurā m, kas peld pa š o gaiš ā s jū ras virsmas segmentu. Pā rē jā jū ras virsmas tumš ā kajā daļ ā vā jš vē jiņ š no sauszemes radī ja nelielu viļ ņ oš anos un š ķ ita, ka jū ra trī c, ar š o viļ ņ oš anos nododot savu trī ci virspusē.
Viņ š kuģ oja pa gaiš o jū ras segmentu, tur, tā lumā , pie paš a apvā rš ņ a, laiva, atstā jot aiz sevis taku punktu un svī tru veidā , kā Morzes ā becē . Un es viegli izlasu š ī s ziņ as: “Es satieku rī tausmu un sveicu uzlecoš o Sauli! "Cik jauka laiva, " es nodomā ju...Un es nevarē ju viņ am nepamā t.
Viss un visi pasaulē : debesis, jū ra un pat laiva jū rā , kā arī visi zemes iedzī votā ji bija gatavi Saules atnā kš anai. Un viņ š aizdomī gi nebija tur un ne tur ...
Vai viņ i man izsauks ā tro palī dzī bu? Tā pē c es savu garī go degsmi paslē pu dziļ i sevī . Bet tajā paš ā laikā viņ š domā ja: “Cik grū ti ir Cilvē kam neparā dī t to, kas ir patiesi cilvē cisks, nebaidoties, ka š ī cilvē ku sabiedrī ba viņ u neatraidī s un neizš ķ irs no sevis! Un pē c tam es jutos tik skumji. Un man acī s ritē ja asara...
Tač u reā lā dzī ve neļ ā va man ilgstoš i bū t skumjā m un skumjā m. Turklā t Saule sā ka radī t arvien jaunus attē lus. Rozā uguns krā su, ko Saule lē ja pā ri debesī m, drī z vien absorbē ja pati Saule. Jū ras virspusē no Saules taisni pret mani metā s uguns stabs, kas atš ķ irī bā no pā rē jā s tumš ā s jū ras š ķ ita spož ā ka par paš u Sauli, un krā sa bija ugunī ga, atš ķ irī bā no degoš as dzeltenī bas. no Saules. Un man š ķ ita, ka pateicī bā par to, ka es tik smalki jū tu visu, kas notiek, Saule to visu dod tikai man vienam š ajā pasaulē ...
Nakts bija ar izejoš o spē ku, un viesnī cas teritorijā joprojā m gulē ja trī coš a pelē ka sega, kas ļ ā va tikai laternā m izgaismot atseviš ķ as tā s daļ as. Vā jš vē jiņ š tik tikko manā mi aizkustinā ja plaš i atvē rtā palmu vainaga vē dekli. Un pā r visu š o pasauli bija Mē ness saimniece. Tas karā jā s ar pilnu disku tieš i virs galvas un noteica savu sudraboto gaismu zemē . Bet es to visu uzņ ē mu automā tiski un pievē rsu maz uzmanī bas. Jo mani gaidī ja galvenā darbī ba – saullē kts.
Kad izgā ju no viesnī cas priekš dā rza ar daudzā m palmā m, Irā nas rož u krū miem, glī ti apgrieztiem krū miem un visā diem citiem augiem, kas veido tā du kā mikrokosmosu, un izlecu atklā tā kosmosā pie jū ras, kur bija tikai smiltis, akmeņ i, sauļ oš anā s krē sli un ē nas lietussargi no ž ā vē tā m palmu lapā m, pamanī ju, ka austrumi jau sā kuš i pelē kot. Tā pat kā iepriekš , gar horizonta malu, pa visu apkā rtmē ru, bija plata pelē ka josla, nevis miglas, ne tumsas josla.
Plaumē starp spalvu mā koņ iem un viengabalainu pelē ku joslu virs apvā rš ņ a pacē lā s sprauga nedaudz sā rta, tad š ī rozā krā sa sā ka lī t augstā k – uz gaiš i zilo debess klā jumu, kas ierā mē ja debess austrumu daļ u, it kā sevi apliecinot to. Un, it kā priecā joties par š ī m debesu pā rvē rtī bā m austrumos, jū ra š ajā apvidū ieguva bā lganu krā su. Un gaiš ā ziemeļ u brī ze uz tā s virsmas radī ja daudz tumš u sitienu tumš u zivju muguru veidā , it kā tū kstoš iem to izpeldē tu virspusē un grieztu to ar muguru. Jū ra zem manis sā ka š ļ akstī ties pret akmeņ iem un, š ķ iet, runā ja par kaut ko monotoni, tik pā rliecinoš i, ka nebija iespē jams neticē t. Nož ē loju tikai vienu, ka nezinā ju jū ras valodu un nevarē ju saprast viņ a stā stu. Tač u zinā ju, ka visu, ko jū ra stā sta, neapzinā ti uztveru ar tā du entuziasmu.
Un, kad augstā kie spē ki ļ aus man iekļ ū t manā smalkajā pasaulē , es noteikti nodoš u š o stā stu ikvienam mū su materiā lajā pasaulē.
Kamē r mē ģ inā ju saprast, par ko runā jū ra, austrumos rozā krā sa kaut kur pazuda. Visticamā k, viņ š savu siltumu pā rnesa uz pā rē jā m debesī m, pā rvē rš oties koš i zilā to virsmas lielā kajā daļ ā.
Mē ness vairs nebija tik spož i sudrabains kā pirms pusstundas, bet gan pieticī gi un atrauti karā jā s, kā ds neredzams sita pret debesu kupolu kā nelū gts viesis dzī ves svē tkos. Viņ š pakaras ar izbalē juš u sudraba monē tu, it kā gribē dams teikt: “Neskatoties uz rī tausmu un Saules drī zo parā dī š anos, es joprojā m esmu debesī s un debesī s nav neviena svarī gā ka par mani!
» To dzirdot, austrumi sā ka izrā dī t savu darbī bu ar divkā rš u spē ku un enerģ iju: sā ka izspiest sauli, slinko no miega, no miglas dū makas, iesildī ja tai vietu debesī s un izgaismoja visu puslodi. debesis zilā krā sā . Un tikai tad Mē ness pilnī bā izbalē ja, pā rvē rtā s par tikko pamanā mu bā lganu disku.
Virs horizontu apņ emoš ā s pelē kā s dū makas malas parā dī jā s tik tikko pamanā ma Saules diska rozā maliņ a, tač u pē c tā s pieauguma kļ uva skaidrs, ka uzvara bū s viņ a. Saule it kā izš ķ ī lā s no š ī s viskozā s pelē cī bas un ar savu siltumu tika attī rī ta no nakts ļ aunuma paliekā m, iekrī tot sagatavotā un apsildā mā vietā debesī s. Tā pat kā jaundzimuš ais tiek ievietots siltā gultā.
Tač u viņ a ceļ ā pie viskozā s dū makas malas radā s vē l viens š ķ ē rslis – no tā atdalī jies mā koņ a izskats. Vē l viena barjera Saulei vairs nebija bī stama, lai gan tā mē ģ inā ja mest uz Sauli ē nu vai, vē l ļ aunā k, Sauli saplē st.
Bet Saule, kas jau bija pieņ ē musi spē kus, kā ar nazi caur sviestu izgrieza š o melno mā koni un, atstā jusi aiz sevis pē dē jo barjeru, beidzot izlauzā s skaidrā s debess klajumos! Un tikai tagad, pē c pē dē jā s Saules uzvaras, uz ū dens parā dī jā s plats rozā celiņ š kā Labā spē ku Uzvaras pā r ļ auno karogs. Saule triumfē ja, spī dot debesī s un apņ emdama sevi ar spilgtu, dedzinoš u oreolu, kas sā pē ja acī s.
Nakts tumsa pilnī bā atkā pā s, bet tikai Mē ness, dienas spī dekļ a sakauts, tā pat kā iepriekš , turpinā ja karā ties izbalē juš ā vietā augstu debesī s. Un, ja tas nebū tu tā diska apaļ ums, neviens tam nebū tu pievē rsis uzmanī bu, bet uzskatī tu to par neizskatī gu bā lganu mā koni, kuru debesī s ir daudz.

2015. gada 4. augusts. otrdiena

Saules cī ņ a ar nakts tumsu

Vakar rī tausmu sagaidī ju pilnā sastā vā , bet pā rsvarā laicī gi. Cik dziļ i es iekļ uvu fenomena bū tī bā – š eit noteikti var teikt: es tikko pieskā ros š im lielajam noslē pumam.
Un tā pē c, apmierinā ts ar noslē pumu, ko man vakar atklā ja Ē ģ iptes daba, š odien es gulē ju lī dz pieciem no rī ta un tad lē nā m devos uz jū ru ...
Bet, neskatoties uz to, apcerot Saules parā dī š anos š ajā pasaulē , es joprojā m nenokavē ju. Š odien Sauli pā rā k ilgi nomā c aiz apvā rš ņ a esoš ais mā konis, kas plaš ā joslā ir apņ ē mis visu austrumu horizontu un ir noslē dzies debess rietumu puslodes pelē kajā dū makā . Jau pirms manas ieraš anā s Saule apmē ram stundu ar ievē rojamā m pū lē m mē ģ inā ja ar savu spož o aci pā rvarē t š ī mā koņ a vizieri. Bet tas ir bezjē dzī gi. Vienī gais, ko Saulei izdevā s izdarī t, bija pakā peniski paspilgtinā t to nelielo debess segmentu, kas atradā s virs tā s, un mā koni, pakā peniski krā sojot to nedaudz rozā krā sā . Tā da pati debesu pelē cī bas izgaismoš ana notika ar arvien mazā ku intensitā ti Rietumu virzienā , visā s debesī s.
Un tas ļ ā va visā m dzī vajā m bū tnē m uz Zemes sajust, ka nakts ir beigusies, ir pienā cis laiks mosties, atvē rt acis, kas apslē ptas no nakts bailē m, un sagaidī t jaunas dienas rī tausmu. Un pasaule pamodā s, pā rpludinā ja visu vidi, lī dz pat debesī m ar savu daž ā do dziedā š anu, ķ ē rkš anu, č ivinā š anu un citiem trokš ņ iem.
Bet tas bija daž us simtus metru no krasta, kur ikdienas intensī vā laistī š ana radī ja nelielu oā zi tuksnesī - nelielajā Al Samaka Beach Hotel un tamlī dzī gos tuvumā . Un š eit, jū ras krastā , bija jū tams, kā Saule cenš as izlauzties cauri blī vajai pelē kajai masai un priecē t pasauli ar savu izskatu. Tas pā rvietojā s pa š o masu blā va diska formā un daudz neatš ķ ī rā s no Mē ness, kas nekustī gi karā jā s turpat virs galvas. Š ķ ita, ka š ie divi spī dekļ i: nakts, vairs ne sudraba un diena, viegli rozā , konkurē ja savā starpā.
Bet Mē ness katru sekundi zaudē ja savu gaismu, pā rvē rš oties bā lganā diskā , tā dā paš ā krā sā kā retie mā koņ i ap to. Tač u Saule, lai gan tā joprojā m palika kā spilgts disks aiz mā koņ u slā ņ a netā lu no horizonta, ielaida pasaulē tik daudz siltuma un gaismas, ka virs š ī pelē kā slā ņ a izveidoja spilgti zilu oreolu ar rozā nokrā su.
Ja jū s nepievē rš at uzmanī bu š im gaiš ajam halo, bet tikai uz Saules, tad š ķ itī s, ka tas tik lē ni un nedroš i pā rvar tumš i pelē kā s miglas barjeru virs horizonta, paliekot nemainī gā krā sā un spilgtumā , it kā kā ds bū tu piespiedu kā rtā . izstumjot to no aiz horizonta un velk cauri š ai tumsai. Un es pat dzirdu dialogu starp viņ iem: Saule saka: “Es negribu! ". Un š is nezinā mais spē ks viņ am atbild: “Tas ir vajadzī gs! "...
Pagā ja vē l desmit minū tes. Saule jau bija izkā pusi no š ī s blī vā s mā koņ a miglas un cē lā s, arvien attā linoties no tā s.
Bet, man par pā rsteigumu, tas joprojā m bija blā vs: acī mredzot š odien dū maka, kas bija retā ka, joprojā m atrā vā s no galvenā masī va un pacē lā s augš up, absorbē jot Saules dā vanu. Galu galā vakar š ajā attā lumā virs horizonta Saule bija tik ž ilbinoš i spož a, ka uz to nebija iespē jams skatī ties, un ķ ermenis ar pateicī bu pieņ ē ma tā s siltuma maigo plū smu.
Un tikai tad, kad tas pacē lā s ceturtdaļ u no attā luma no horizonta lī dz zenī tam, tas sā ka spož i spī dē t un meta savu atspulgu uz jū ras virsmu spož a ceļ a veidā , kas spož umā š ķ ita spē cī gā ks par jū ras spož umu. Pati saule. Bet tas ir tikai salī dzinā jumā ar apkā rtē jā ū dens tumš o krā su.
Un pē c daž ā m minū tē m no Saules sā ka izplū st arvien lielā ks karstums. Sā kumā es to jutu vizuā li, ar acī m, bet pē c tam ar visu ķ ermeņ a virsmu, kas atvē rta Saulei.
Tač u š ķ ita, ka vē jš , pū š ot no pa nakti atdzisuš ā s zemes puses, š o siltumu nesa uz sā niem, neļ aujot Saulei izpausties pilnā siltuma spē kā . Tač u tajā paš ā laikā vē jš bija bezspē cī gs pret arvien pieaugoš o Saules spož umu: kļ uva apž ilbinoš i spož s. Un neviens, neviena pelē ka dū maka nevarē ja tam traucē t. Saule ir neatgriezeniski (lī dz pat nā kamajam rī tam) pametusi apvā rš ņ a nomā coš o pelē ko miglu un priecī gi metusies zenī tā , izkliedzot savu prieku pa visu pasauli spilgtas gaismas, siltuma un kā cita tik maiga un noslē pumaina veidā , kas spē j jū tama tikai ar sesto maņ u orgā nu...
Un jū ras virspusē parā dī jā s nevis š aurs, kā no rī ta, bet jau plats saulains ceļ š , kas savienoja mani ar jū ru un Sauli.
Un man š ķ ita, ka tikai es, lai gan es zinā ju, ka visi, kas tajā brī dī skatī jā s un mē ģ inā ja uzņ emt š o uzlecoš ā s Saules š armu Sarkanā s jū ras piekrastē ...

M e d i t a c un i

Meditā cijas prelū dija pie Sarkanā s jū ras

Un tikai tuvā k pieciem vakarā , kad saule jau bija pieklā jī gi nolaidusies lī dz saulrietam un karstums krietni pierimis, izgā ju jū rā.
Peldē š anā s siltajā jū rā , sauļ oš anā s zem maigi rietoš as ​ ​ saules stariem un ievē rojama pussalas masī vā s izņ emš ana no krasta raisī ja domas par meditā ciju jū ras apstā kļ os, par vienotī bu ar to, par nepieejamo noslē pumu izzinā š anu. vienkā rš am mirstī gajam...
Bet izrā dī jā s, ka tas nav tik vienkā rš i. Acī mredzot es tam vē l nebiju gatavs. Tač u fakts, ka š ī tē ma manas uzturē š anā s laikā jū rā radā s otrreiz, runā ja par patiesī bu un ļ ā va cerē t uz tā vismaz daļ ē ju ī stenoš anu nā kamajā s atlikuš ajā s divpadsmit dienā s.

Vienotī ba ar jū ru
Bet rī ta bilde ar uzlecoš o Sauli man š odien nebija programmas spilgtā kais punkts. Uz vakaru, kad viļ ņ i nedaudz norima, nesteidzī gi izpeldē jos atklā tā jū rā . Viņ š peldē ja vienmē rī gi un nesteidzī gi brī vā stilā , baudot Jū ru. Uztvē ru to virspusē ji, bet vairā kkā rt mē ģ inā ju iedziļ inā ties tā s bū tī bā . Un š odien es mē ģ inā ju vismaz daļ ē ji ī stenot š o ideju.
Peldē ju un peldē ju nedomā jot. Manā priekš ā bija viļ ņ i, kas, man likā s, spē lē jā s savā starpā un daž kā rt spē lē joties ar savu maigo plaukstu sita man seju. Un es biju apmierinā ts. Sā ku saprast, ka viļ ņ i ir Jū ras ā rē ja izpausme, un tas man š obrī d ir labvē lī gi. Un tik ļ oti, ka viņ š ir gatavs atklā t savu noslē pumu. Bet es sapratu, ka es varu uzzinā t Jū ras noslē pumu, tikai to apzinoties. Un, lai saprastu jū ru, ir jā savienojas ar to, jā ieiet tajā , jā bū t vienam ar jū ru ...
Un tad es jutu, ka š is jū ras izpratnes process caur manu saikni ar to jau ir sā cies. Es jutu visu jū ras biezumu, kas bija manā priekš ā un uz kuru es peldē ju, ar katru kustī bu ieejot dziļ i Jū rā . Es gan fiziski atrados uz Jū ras virsmas, bet ar savu bū tī bu tajā iekļ uvu dziļ i. Un š ī maigā un maigā Jū ra mani pamudinā ja ar vē l nebijuš u burvju spē ku. Es nevarē ju pretoties š im burvju spē kam...
Atcerē jos Gē tes "Mež a karali". Arī tur mirstoš o mazuli pasauca Mež a karalis un viņ a skaistā s meitas. Un galu galā mazulis no mū su pasaules uz visiem laikiem aizgā ja savā skaistajā valstī bā...Es zinā ju, ka siž etu savam darbam sacerē ja nevis Gē te, bet gan š ī vecā tautas pasaka. Tas pā rdzī voja laikmetus un tikai Gē tes laikā un pateicoties viņ a ģ enialitā tei, ieguva poē tisku formu. Tač u tā s bū tī bu noteica tautas gudrī ba, kuras priekš ā var un vajag paklanī ties.
Un tagad, sajū tot, ka sā ku izprast Jū ru kā tā s Lielā s dabas sastā vdaļ u, es sapratu, ka vē l neesmu tam gatava. Izprotot Jū ras noslē pumu, man ir jā pieņ em Tabu, kas man ir par daudz, pretē jā gadī jumā es ieš u bojā...
Mani pā rņ ē ma iekš ē js š ausmas. Bet es ā tri normalizē jos, pievē rš ot uzmanī bu eksistences banā lajā m lietā m. Un tikai krastā piedzī voju dvē seli graujoš u sajū tu par zuduš o (cerams uz neilgu laiku) iespē ju aptvert Jū ru.
Vē lā k atlikuš ajā s kū rorta uzturē š anā s dienā s stundas pavadī ju jū rā , izbaudot tā s š armu un ā rstnieciskā s ī paš ī bas, beigā s pat diezgan nosalis, bet vienkā rš i nosalusi. Tač u vā jie mē ģ inā jumi izprast Jū ru, kā š odien, nevainagojā s panā kumiem. Droš i vien es pats no tā baidī jos, jo nebiju tam gatavs ...

Vienotī ba

Jū ra un turklā t okeā ns ir liels Ū dens.
Un nav svarī gi, kura jū ra: sā ļ a vai pā rsā lī ta, ar joda smarž u vai garš u – jū raszā les, silta un gandrī z karsta pie ekvatora vai salstoš a Dienvidpola vai Ziemeļ pola ledū . Un ū dens jū rā var iztvaikot, pā rvē rš oties tvaikos vai sasalt, pā rvē rš oties ledū , tas joprojā m paliek tā ds pats kā mū su upē s, dī ķ os un ezeros vai pat ū dens krā nos.
Š ķ iet, ka ū dens ir bijis vienmē r. Bet patiesī bā tas uz mū su Zemes parā dī jā s pirms miljardiem gadu – ilgi pirms dzī vī bas raš anā s. Tieš i no tā izkristalizē jā s mū su dzī ve - visas dzī vī bas esamī ba uz Zemes. Varbū t daudz nedzī vu lietu.
Jū ras ezoterika.
Tomē r ar š ā du domu zemapziņ ā es š orī t ieniru Sarkanā s jū ras ū deņ os. Un neviļ us man gribē jā s jū ru iepazī t dziļ ā k un pamatī gā k. Un ne tikai. Bet arī izprast tā s bū tī bu.
Un es pat nepā rmetu sev to, ka es, tā ds nevē rtī gs, smilš u graudiņ š š ajā pasaulē , aizrā vos ar tā m lielajā m zinā š anā m, ko spē j darī t tikai dievi.
Nez kā pē c jau neskaitā mo reizi atcerē jos Gē tes “Mež a karali”. Un viņ š bija pā rsteigts par cilvē ku gudrī bu, siž etu no leģ endas, kas bija "Mež a karalis". Cilvē ku vidū patiesi ģ ē nijs bija tas, kurš izjuta, apzinā jā s Dabas bū tī bu un izteica to leģ endā , kas izturē ja vairā k nekā vienu tū kstoš gades pā rbaudī jumu, paliekot nezinā ms.
Tikai uz mirkli sajū tot jū ru, kā to sajuta mirstoš s zē ns gallopē još a jā tnieka rokā s "Mež a karalī ", es ieniru dziļ i jū rā un piedzī voju jū ras pievilcī bas š ausmas ar iespē jamu letā lu iznā kumu. . Es gribē ju uzzinā t Jū ras bū tī bu, un Jū ra man sniedza š ā du iespē ju, bet ar nosacī jumu, ka ar to ir pilnī ga saikne! Un tas nozī mē , tā pat kā mazuļ a gadī jumā filmā The Forest King, fiziski nomirt.
Tas ilga tikai mirkli, bet veselais saprā ts pā rņ ē ma un aptumš oja domu, paslē pa to no manis tā , it kā tas nekad nebū tu noticis. Un turpmā kajā s dienā s, atrodoties Jū rā , es vairā kkā rt mē ģ inā ju atjaunot š ī s saldā s lī dz š ausmī gā s sajū tas, bet tas viss bija bez rezultā tiem. Un par Jū ras iekš ē jo saturu palika tikai viens spilgts iespaids: cik ļ oti Jū ras iekš ē jā bū tī ba atš ķ iras no tā s ā rē jā s formas. Acī mredzot, tā pat kā viss pā rē jais š ajā pasaulē . Tā ir mū ž ī ga formas un satura pretruna...
Viena lieta ir pazī t Jū ru ar prā tu, cita lieta - ar Dvē seli, sajust to ar Dvē seles sajū tā m. Mē s savā dvē seles vienkā rš ī bā un ar lielā m prā ta pretenzijā m uz Patiesī bu cenš amies, kā mums š ķ iet, ar prā ta loģ ikas palī dzī bu visu pā rliecinoš i izskaidrot, iedzī t rā mjos visu pasauli. loģ iskā s formulas. Bet patiesī bā mē s paš i sevi iedzenam strupceļ ā un č ī kstam no š ī strupceļ a, sū dzoties, ka esam bezspē cī gi daudzā s dzī ves problē mā s.
Un š ajā strupceļ ā nav izredž u virzī ties uz priekš u, nav progresī vas attī stī bas...
Jū ras garī gums.
Iespē jams, ū denim ir tik unikā las ī paš ī bas, kas, kā mē s uzskatā m, tikai Cilvē kam piemī t, piemē ram, prā ts, jū tas, reakcija uz to vai citu ietekmi, kā arī , visneticamā kais, garī gā plā na ī paš ī bas un noteikta labā un attiecī bas attiecī ba. Ļ aunums viņ os. Citiem vā rdiem sakot, ū deni var attiecinā t uz dzī vajā m dabas parā dī bā m, tā pat kā es to darī ju ar vē ju, aukstumu, salu. Un tikai, izturot š o izpratnes lī niju, viss nostā jas savā s vietā s.
Lū gš ana jū rai.
Savienī bai ar Visvareno - š o augstā ko labumu Cilvē ks izgudroja lū gš anu. Visā m zinā majā m lū gš anā m, sā kot ar "Mū su Tē vs", ir verbā la forma. Lū gš ana ir kā atspē riena punkts, precī zā k, kā transportlī dzeklis, kas paā trina piekļ uvi mē rķ im.
Bet vē l efektī vā ks lī dzeklis tam ir bezvā rdu lū gš ana, kas mī t zemapziņ ā . Un tā jau ir akrobā tika. Bet galvenais jebkurā lū gš anā ir mī lestī ba. Nevē rtī ga ir jebkuras lū gš anas cena, ja tajā nav mī lestī bas.

2015. gada 6. augusts. ceturtdiena

Jū ras bū tī bas izpratne

Kā rtē jo reizi peldu tā lu atklā tā jū rā , cerī bā , ka jū ra atklā s savas bū tī bas noslē pumu, atklā s man savu bū tī bu.
Es skatos uz jū ru, uz tā s virsmu, reizē m caur masku ieskatos tā s ū deņ u biezumā . Paradoksā li, bet gan pirmajā , gan otrajā gadī jumā es redzu tikai jū ras virsmu - to ā rē jo apvalku, kas ne mazā kā mē rā neatspoguļ o savu iekš ē jo bū tī bu. Un tā pē c š ā dā veidā es nevarē š u iekļ ū t tā saturā pat milimetra daļ iņ u. Daudzi, pavadī juš i stundu vai divas nirš anas jū ras dzelmē , uzskata, ka redzē juš i jū ru un to iepazinuš i. Un tas ir tikai par kā diem divdesmit dolā riem nirš anas laikā.
Tas ļ ā va man zinā t agri, gandrī z rī tausmā , pamostoties, lai pā rdomā tu nā kamos attē lus ar nepā rtraukti mainī go rī tausmu. Tā , ar dū rē savilktu roku, es pamodos, brī nī damies, kā mani pirksti nav atsprā guš i un stiprs vē jš nav iepū tis lī cī manus “opusus” par rī ta ausmu.
Starp citu, atzī mē ju, ka pirmo reizi atvaļ inā juma laikā vē jš pū ta no jū ras. Un uzreiz to novē rtē ja. Pavisam cita lieta! Pā rē jais pie Sarkanā s jū ras š ķ ita savā dā ks. Tā ds prieks sē dē t zemes malā - lielapjoma dambis simts metrus no krasta, paš ā jū ras krustojumā un elpot jū ru, nevis tveicī go tuksneš a smaku. Tajā paš ā laikā viss iekš ā ceļ as, vā rā s un klī st. Tevī virmo Dvē seles jū tas, kas tik asi uztver jū ru caur tā s smarž ā m.
Jū ru var uztvert vizuā li un attē lot gleznu veidā , ko Aivazovskis pierā dī ja ar savu spož o prasmi.
Tā kā Cilvē ks ir galvenais Ļ aunuma radī tā js un avots š ajā Pasaulē , tad š ī pretruna starp radī to Ļ aunumu un sā kotnē jo Labo nevar neizraisī t negatī vas sekas viņ a fiziskajā ķ ermenī . Un tas noved pie daž ā dā m slimī bā m. Tieš i š ā das Cilvē ka slimī bas, ko izraisa garī gi cē loņ i, ir visbī stamā kā s un neā rstē jamā kā s. Viņ us ā rstē nevis ar farmaceitisko ķ ī mijterapiju, bet ar garī gā m metodē m, kas viņ us dzemdē ja. Un š ā ds universā ls lī dzeklis var bū t augstas enerģ ijas, ar pozitī vu enerģ iju - Jū ra. Bet, tikai to skaidri pasniedzot un tam ticot, jū s varat sasniegt pozitī vu rezultā tu. Galu galā , neviens neapstrī dē s, ka, atrodoties bezgalī gā ē terā , jū s gandrī z nekad nevarē sit iegū t nepiecieš amo informā ciju, ja nenoskaņ osities uz nepiecieš amo radiostacijas vai televī zijas kanā la frekvenci. Arī Jū ras gadī jumā.
To veicinā ja arī tas, ka neviens no atpū tniekiem, izņ emot mani š ajā agrajā stundā , nebija jū rā . Tas nozī mē , ka nebija tā negatī vā , ko cilvē ks ienes atmiņ ā par Jū ru. Lai gan jū ra, tik milzī ga un neierobež ota, diez vai var mainī t savu pozitī vo bū tī bu no viena vai vairā ku tajā klā tesoš o ļ auno cilvē ku Ļ aunuma. Ja vien atseviš ķ ā segmentā.

2015. gada 7. augusts. piektdiena

Nakts

Nakts nekrī t uz Zemes. Tas absorbē visus un visu, kas atrodas uz Zemes: gan jū ru, gan zemi, simtiem viesnī cu piekrastē un tū kstoš iem atpū tnieku tajā s. Un visi apzinī gi uztver viņ as vē diskā spē ka valdoš o uzbrukumu. Un es jū tos aizvainots, ī paš i par Jū ru, kas tik paklausī gi nododas š im nakts ļ aunumam, kas kā ri uzsū c visu savu valdzinā jumu. Un jū ra ir tikai saš utusi, izrā dot savu saš utumu viļ ņ a troksnī , kas sitā s pret piekrastes akmeni.
Tač u drī z tas apklusī s un nomierinā sies: ko gan jē ga protestē t, ja nakts tumsa tomē r atnā k un sā k savu valdī š anu pā r pasauli: tā atbrī vo ļ auno spē ku armadas un visur sā k darī t Ļ aunumu. Pat no jū ras dzī lē m uz sē kļ a - kur dienas laikā bē rni plunč ā jas, indī gi briesmoņ i izlī dī s ā rā - jū s nevarat paspert kā ju!
Un vienī gais glā biņ š no nakts ļ aunuma ir gulē t mierī gi, nezinot, kas notiek naktī , lī dz rī tausmai ...
Tā tad mē s to darī sim.

Krievijas un Ukrainas politiskā s debates
kū rorti Ē ģ iptē

Lobby bā rā satikos ar krievu no Maskavas apgabala. Protams, viņ i runā ja par politiku, tiklī dz mans sarunu biedrs uzzinā ja, ka esmu no Ukrainas. Sā kumā mē ģ inā ju atrauties no tē mas, ierosinā ju sarunas tē mu “par sievietē m”, bet tas nepalī dzē ja. Nelī dzē ja arī mans lū gums, neberzē t sā li brū cē s – saistī bā ar karu Ukrainā un PSRS kā Dzimtenes zaudē š anu gandrī z pirms ceturtdaļ gadsimta.
Cilvē ks tā lu, tū kstoš iem kilometru attā lumā , ir atstā jis masveida ietekmes zonu uz mediju apziņ u, ko vada spē cī gas valdoš ā s kliķ es tajā š tatā , no kuras viņ i nā k. Un tā pē c viņ š ir brī vs un var atļ auties dzī vot ā rpus š ī s zombē š anas, dzī vot ar savā m domā m un argumentā ciju. Un es neticu tam, ko viņ i raksta presē par krievu un ukraiņ u tū ristu kompā niju kautiņ iem starp diezgan "karstiem" alkoholiskajiem dzē rieniem! Viņ i nav tā di muļ ķ i, š ie krievu un ukraiņ u vī rieš i š o politiķ u dē ļ , lai sabojā tu sev atvaļ inā jumu, sarī kotu kautiņ us ar risku tikt izraidī š anai no valsts, kurā viņ i atpū š as. Turklā t pilnī gi piedzē ruš am slā vam ir pietiekami daudz citu, nopietnā ku iemeslu slaktiņ am.
To veicina fakts, ka š ā dos kū rortos daudziem vispievilcī gā kā ir “Viss iekļ auts” ē dinā š anas sistē ma, kas nodroš ina ne tikai plaš u un daudzveidī gu ē dienu izvē li, bet arī diezgan pieklā jī gu “bezmaksas” vietē jā raž ojuma stipro alkoholisko dzē rienu sortimentu - no viskija un ruma lī dz daž ā diem eksotiskiem nosaukumiem. Tieš i š ie divi pē dē jie faktori: “bezmaksas”, neierobež oti stiprie dzē rieni un “nopietnā ki slaktiņ a iemesli” ļ ā va man novē rot un zinā mā mē rā bū t lī dzdalī bniekam sekojoš os notikumos.
Braucu atkal atvaļ inā jumā uz Ē ģ ipti, tagad uz Hurgadu, nevis uz Š armelš eihu, kā iepriekš ē jā reizē jau zinā ju, ka uz vietas raž otie stiprie alkoholiskie dzē rieni Ē ģ iptē nemaz nav stipri, bet maksimums, ko tie smeļ as, ir grā di ap plkst. 20-25. Un tā ir ņ irgā š anā s par slā vu, ī paš i krievu zemnieku.
Tā pē c, lai š o situā ciju labotu, no mā jā m paķ ē ru litru pervač a pudeli, zem 60 grā diem un pat ar trim asiem sarkano piparu pā kstī m iekš ā . Un kas vē l bez Tridenta var bū t ī stā ks un nozī mī gā ks Ukrainas nacionā lais simbols? Turklā t tas vieno jebkuras bijuš ā s PSRS tautī bas cilvē kus, pat tos, kas karo savā starpā - tur, bet te viņ i ir brī vi savā izvē lē.
Un tā treš ajā atvaļ inā juma dienā viesnī cas EL Samaka Beach bā rā manu uzmanī bu piesaistī ja viens vī rietis, ap č etrdesmit, tievs, vidē ja auguma, spriež ot pē c uzvedī bas, dzī vespriecī gs raksturs, nemitī gi pasū ta rumu. ar Coca-Cola un absorbē jot tos ar nepā rspē jamu meistarī bu.
Tā kā es arī iemī lē jos rumā , kas man š ķ ita labā kais vietē jais stiprais dzē riens š ajā viesnī cā un vē l nav sasniedzis to paš u patē riņ a meistarī bu, un lī dz ar to š is puika (to varu teikt saistī bā ar mani, jo man jau ir seš desmit) piesaistī ja manu ī paš u uzmanī bu. Turklā t mē s, neskatoties uz ievē rojamo vecuma atš ķ irī bu, garā bijā m viņ am zinā mā mē rā tuvi. Un š ī tuvī ba izpaudā s uzreiz pē c pirmo nenozī mī go frā ž u apmaiņ as.
Pie ruma glā zes sā kā s saruna par kā du nenozī mī gu tē mu, pat neatceros par kuru. Tač u pē c tam, kad viņ š (un viņ u sauca Roma no Sergiev Posad netā lu no Maskavas) uzzinā ja, ka esmu no Kijevas, tas ir, no Ukrainas, viņ š sarunu tē mu uzreiz pievē rsa politikai. Man ir aizdomas, ka lī dz tam laikam, un tas apstiprinā jā s daž as stundas vē lā k, Romā sā ka nobriest pretrunu gars, un viņ š ļ oti smalki sā ka meklē t pretinieku.
Tikai mums ir ž ē l mū su zē nu, kuri š ajā karā mirst tū kstoš iem ...
Š ā da mū su saturī gā s sarunas emocionā lā puse mū s satuvinā ja vē l vairā k. Bet tomē r politiskā smadzeņ u skaloš ana, ko iepriekš aicinā ja mediji un lika dziļ i zemapziņ ā protesta š aubu tā rpu ar pietiekamu alkohola daudzumu, tomē r deva š im tā rpam iespē ju parā dī t sevi Dieva gaismā . M, kad pienā ca š ā ds brī dis, es mē ģ inā ju novirzī t sarunas tē mu citā virzienā , jo ī paš i "par sievietē m". Es saprotu, ka tas ir nedaudz vulgā ri par skaisto ziedu, kas ir sieviete, bet lī dzī gā mū su "sirsnī gajā " sarunā š ā ds termins bija vispieņ emamā kais.
Diemž ē l, pretē ji manā m cerī bā m, š ī tē ma neizdevā s, lai gan es redzē ju, kā mana sarunu biedra acī s iemirdzē jā s tā neparastā dzirkstele, kas var iekš ē ji un ā rē ji pā rveidot jebkuru vī rieti uz labo pusi...Un tas viss tā pē c, ka viņ š izrā dī jā s precē jies un , turklā t jaunlaulā tie!
Dzī vē notiek pā rsteidzoš as lietas! Vē l vakar es lielā koties uzrakstī ju teorē tisku problē mas “Sieviete kū rortā ” pamatojumu, kur pirmais punkts ir pierā dī jums tam, ka vī rietis savu sievu uz kū rortu ved tikai tad, kad viņ u piemeklē mī lestī bas un kaislī bas lē kme. pē ckā zu periodā . Un viņ a laulī bas dzī ves vidū , zem ieroč a, jū s nevarat piespiest viņ u paņ emt mā jā s gatavotu š ķ embu, lai pilnī bā sabojā tu atvaļ inā jumu.
Vai arī mū su kopdzī ves beigā s, kad kaislī bas jau norimuš as (galu galā dzī vi un daudzas mū su darbī bas virza kaislī bas), vectē vs paņ em vecmā miņ u un dodas uz kū rortu...Un š eit ir acī mredzams dzī vs pierā dī jums tam, ka mana teorija - Roma ar savu jauno sievu!
Un tā pē c manis ierosinā tā tē ma “par sievietē m”, novē rš ot uzmanī bu no akū tajā m politikas problē mā m, nedarbojā s. Un, lai nepieļ autu dzirksteli politiskajā pulvera mucā , es izvilku savu otro trumpi, sagatavotu un atvestu no Kijevas. Viņ š sā ka pā rmest vietē jo bodyaga, kas pē c stipruma vairā k atgā dina kompotu, nevis rumu. “Bet š eit mums ir…” Un viņ š ī sumā uzzī mē ja visā postpadomju telpā plaš i pazī stamā ukraiņ u “Pervach” š armu, ko aprakstī jis Gogolis. Romas acī s es redzē ju dzirksteli, ne mazā k spož u un aizdedzinoš u kā to, kas radā s, pieminot "sievietes".
Vē l lielā ka interese radā s, kad pateicu, ka esmu paņ ē musi lī dzi Pervač u un pat ar pipariem, un uzaicinā ju uz degustā ciju. Protams, viņ š atteicā s...
Uzkodas ar siltumnī cas gurķ i, ko iepriekš sagatavoju no savas sausā s devas, liku katram atpū tniekam, kurš ierodas viesnī cā pē c desmitiem vakarā...
Cilvē ka daba ir tā da, ka viņ š jū t lielu vē lmi dalī ties laimē ar sev tuvā ko cilvē ku. Roma nebija izņ ē mums. Viņ š atcerē jā s, ka viņ a jaunā sieva jau divas stundas sē dē ja istabā un gaidī ja, kad viņ š dosies kopā ar viņ u uz pludmali. Un viņ š piedā vā ja dalī ties iespaidā par pervač u (tas ir, nogarš ot) ar savu sievu. Man nebija iebildumu...
Un tagad mē s trī s turpinā m piparu pervach degustā ciju no manas tā lā s Ukrainas.
Zinot mū su brā ļ a dabu dzert lī dz dibenam, neatkarī gi no tā , cik daudz traukā ir: puslitrs, litrs vai trī s litru pudele, es laikus pā rtraucu degustā cijas procesu (jo saskaņ ā ar likuma dzī res, lejot roku nevar mainī t) un ieteica doties uz pludmali un “spodrinā t” pervač u ar vietē jo rumu. Kompā nija vienojā s: galu galā mā jā s var dzert č etrā s sienā s, cik gribi, un esam pie Sarkanā s jū ras!
Un pē c piecā m minū tē m mē s bijā m pie bā ra pludmalē , kur pasū tī jā m palielinā tā tempā : mani jaunie paziņ as iedzē ra ruma un kolas kokteili, bet es tī ru rumu un nomazgā ju to atseviš ķ i ar spritu. Kā pē c paaugstinā tas likmes? Jā , jo pirms š ī bā ra slē gš anas pludmalē (17-00) bija palikuš as tikai piecas minū tes...Tā dā tempā piebeidzā m visas atvē rtā s ruma pudeles, kas atradā s uz bā ra, tad viskiju...Mums bū tu bijis vairā k laika, bet bā rmenis atteicā s atvē rt jaunu pudeli.
Tač u mums ar Svetlanu (tā sauca manu jauno paziņ u) neizdevā s uz ilgu laiku pamest savu greizsirdī go vī ru. Un pē c desmit minū tē m viņ š parā dī jā s uz tilta. Uzticot, kā viņ š teica, pieskatī t lietas kaimiņ am guļ amkrē slā : bailes palikt bez jaunas sievas bija lielā kas nekā risks zaudē t jebkā du naudas summu. Un viņ a izvē le, kā vē lā k izrā dī jā s, un ne tikai izvē le, bet arī aizdomas, bija pareiza.
Sieviete, un turklā t piedzē rusies sieviete, jo viņ a ir vā jais dzimums, jo viņ ai ir ļ oti vā jas bremzes, salī dzinot ar vī rieti. Sveta nebija izņ ē mums. Viņ a bija ļ oti emocionā li sajū smā , kad, peldot divu metru dziļ umā , viņ a pē kš ņ i atklā ja rifu atlieku salu, uzkā pa uz tā s (viņ a bija gandrī z vidukļ a dziļ umā ) un sā ka dalī ties savā priekā ar jauniem arā biem, kuri peldē ja netā lu. Viens no viņ iem, spē cī gs vī rietis baltā T-kreklā , nepalika vienaldzī gs pret Svetlanas priekiem: viņ š piepeldē ja pie viņ as un paņ ē ma viņ u aiz rokas ...
Tā lā ko varē tu noteikt, ritinot š o siž etu pa kadram, ja kā ds to filmē tu ar kameru: vietā , kur atradā s Roma, sā ka vā rī ties ū dens. Un viņ a sportista-peldē tā ja ķ ermenis, iededzis š okolā des krā sā , metā s pie pā ra, kas smaidī ja viens otram, no kuriem viena bija viņ a mī ļ otā sieva. Pē c brī ž a Romas sī kstie pirksti saspieda jaunā arā ba rī kli un nolaida galvu jū rā . Neviens apkā rt to negaidī ja. Un, tiklī dz arā bam no zem ū dens sā ka rī stī ties galva, visi atjē dzā s un pū lī uzbruka romiem. Roma atlaida slī kstoš ā arā ba kaklu un metā s virsū viņ a draugiem. Ieraugot un sajutuš i pie sevis zvē ru-romu, visi arā bi, arī atgū tais “notikuma varonis”, viens otru grū stoties un mī dot, metā s uz tilta. Aiz viņ iem ir Roma.
Uzņ emš anā mani kā liecinieku acī mredzot neaicinā ja, un viņ iem viss ir skaidrs. Un tas jaunais spē cī gais arā bs vē l nav ī stenojis savu ideju par mani. Un es ceru, ka pirms manas izbraukš anas uz Kijevu 8. augustā viņ š to neapzinā s ...nedod Dievs!

2015. gada 8. augusts. sestdiena

Ardievas Ē ģ iptei

Š odien ir pē dē jā manas uzturē š anā s diena pie Sarkanā s jū ras.
Ap pieciem no rī ta. Esmu atpakaļ jū rā . Kurā dienā tas viss notiek automā tiski. Lai cik es gulē ju naktī s, lai cik noguris es biju vakar, bet no rī ta, č etros vai piecos, es jau esmu, it kā kā da atsperī ga, jau kā jā s. Jū ra mani velk. Un es gandrī z neapzinā ti dodos pie viņ a, viņ a burvju aizrauts. Es satieku rī tausmu. Un š ī ir kļ uvusi par manu ikdienu. Saticis rī tausmu un, ja iespē jams, vā rdos fiksē jis uz papī ra redzē to un sajusto, ar vieglu paveiktā sajū tu varu aizmigt uz stundu vai divā m turpat, sauļ oš anā s krē slā . Daž reiz pat gulē t tik ilgi, riskē jot pā rgulē t brokastis, kas notika vairā k nekā vienu reizi.
Augusts.
Ē ģ iptē sā kas karstā kais periods. Un to es jutu jau vakar vakarā , kad izgā ju jū rā , lai apcerē tu naksnī go dabu pie Sarkanā s jū ras. Un es jutu tā du smacī bu, ka nevarē ju noturē ties krastā pat pusstundu. Lai gan bija jau ap vienpadsmitiem un pasaulei vajadzē tu bū t vē sai no dienas karstuma. Stī vums un mierī gums nav labā kā s kū rorta pazī mes pat paš ā ū dens malā . Pa dienu bija lī dzī gi, bet es to nemanī ju, jo gandrī z nemitī gi sē dē ju ū denī un tikai reizē m izkā pu krastā , lai sasildī tos. Jā , lī dz divpadsmit dienu uzturē š anā s Ē ģ iptē beigā m, ņ emiet vē rā , ka tuksnesī es sā ku sasalt. Un tā pē c es nejutu to tuvumu, kas bezvē ja dienā s ripoja piekrastē no tuksneš a puses.
Tā nu š orī t, tiklī dz devos ā rpus viesnī cas apū deņ otā s un mū ž zaļ ā s teritorijas uz jū ru, smirdē ju pē c smacī bas, kas man bija pazī stama no vakardienas smacē još ā vakara.
Jā , un lī č a ū dens, kas vē l nesen priecē ja aci ar savu smaragdzilo krā su, sā ka drupinā t netī ri pelē kā krā sā ar tā diem paš iem viļ ņ iem, uz kuriem pat ir bail skatī ties, kur nu vē l ienirt.
Saule pazuda, joprojā m aiz bā lgani caurspī dī giem mā koņ iem. Daž reiz viņ š tikai uz brī di lū kojas ā rā pa to mazajā m spraugā m. Tač u Rietumu vē jš turpinā ja vilkt pā ri pā rē jā m debesī m, tostarp Saulei tā s zenī tā , melnu svina mā koņ u segumu.
Vē jš kļ uva vē ss, bet ne tik ļ oti, lai tas bū tu nepatī kami. Un turklā t ķ ermenis, sasildī ts no rī ta lī dz pusdienlaikam, pateicī gi uztvē ra viņ a svaigo pū š anu un pat priecā jā s par viņ u. Priecā jos par patī kamo vē ja vē sumu un es ar dvē seli un sirdi. Galu galā man viņ a tik ļ oti pietrū ka, atrodoties sveš ā zemē , dienvidos, Sinaja pussalā , lai arī daudziem prestiž ā , iekā rojamā , tomē r sveš ā , než ē lī gā un pamestā zemē.
Galu galā viss, ko es redzē ju, jutu un uztvē ru, izņ emot Sarkano jū ru, ir butaforija, kā Katrī nai II Potjomkina ciemi. Un es jutos un turpinu justies pievilta. Un tas kļ ū st nedaudz apkaunojoš i. Un tā pē c par tā m č etrpadsmit dienā m Ē ģ iptē es atceros tikai Sarkano jū ru un, kā akvā rijā , daž ā das zivis.
Kamē r es to visu atcerē jos, vē jš no mā koņ iem sā ka nest nelielas lietus lā sī tes - tik smalki izkliedē tas, ka tā s pat nevar nosaukt par lā sē m. Un it kā mitrais vē ja vē sums sā ka atsvaidzinā t manu muguru. Kaut kas lī dzī gs akupresū rai. Bet drī z vien manā mugurā dejoja mazas lietus lā ses. Man kļ uva auksti. Un es steidzos uz savu mā jī go Kijevas dzī vokli, kura balkonu varē ju redzē t no š ī s salas ...

Saī sinā jumā pilns teksts ir Saš as Sima grā matā "Sarkanā jū ra - zemes paradī zes stū rī tis".
аватар vika1333
 •  apceļots 9 gadiem atpakaļ
Novērtējums 7.0
El Samaka Beach Hotel kļ uva par manu pirmo "ā rzemju" viesnī cu, tā pē c skatī jos uz visu ieplestā m acī m un pasmaidī ju par karsto sauli, silto sā ļ o jū ru un iedeguš ajiem arā biem =) Es nevaru teikt, ka viss gā ja gludi, jo. viesnī cai izrā dī jā s gan pozitī vas, gan negatī vas puses (atpū tos pē c programmas - "viss iekļ auts"). … Tomēr ▾ El Samaka Beach Hotel kļ uva par manu pirmo "ā rzemju" viesnī cu, tā pē c skatī jos uz visu ieplestā m acī m un pasmaidī ju par karsto sauli, silto sā ļ o jū ru un iedeguš ajiem arā biem =)
Es nevaru teikt, ka viss gā ja gludi, jo. viesnī cai izrā dī jā s gan pozitī vas, gan negatī vas puses (atpū tos pē c programmas - "viss iekļ auts").
Nu, pirmkā rt, jū ra un pludmale. . . Pirmā krasta lī nija, pa kreisi - dziļ ums un koraļ ļ i, pa labi - lagū na un jahtas; tī ras smiltis. . . Kas var bū t labā ks? Tač u prieku sabojā ja sarū sē juš as kā pnes, pa kurā m nokā pt nav iespē jams, ne visai tī ri dvieļ i sauļ oš anā s krē slos, slē gts bā rs pludmalē...
Starp citu, par bā riem - tur lej tikai uz vietas raž otus dzē rienus - arā bu kolu, fantu, sprite, rums, viskijs, dž ins. Vī ns, pagatavota kafija – par maksu. Uz jautā jumu par alu bā rmenis gandrī z vienmē r atbildē ja: "Tas ir beidzies. "
Kas attiecas uz ē dienu, tad visgarš ī gā kais, kas bija - tie ir arā bu saldumi: no halvas lī dz visdaž ā dā kajā m kū kā m un konditorejas izstrā dā jumiem. Paradī ze saldummī ļ iem)) Runā jot par pā rē jo ē dienu, izņ emot desu un kafiju, viss bija diezgan pieņ emams 3* viesnī cai.
Iespaids par numuriņ u bija labs, jo to, ko gaidī jā m, ņ emot vē rā viesnī cas bildes, arī dabū jā m. Mē s uzreiz reģ istratū rā lū dzā m istabu ar skatu uz jū ru - un viņ i mums neatteica, un tas ir pilnī gi bez maksas))
Mums par pā rsteigumu Ē ģ iptē bija daudz odu - tā pē c ieteikums tū ristiem ir uzkrā t ziedes vakara promenā dē m.
Viesnī cas apkalpoš ana ir laba, un, ja dod labus padomus, viņ i visu dara ar trī skā rš u centī bu!
Kopumā , ja jū s meklē jat budž eta variantu labā m brī vdienā m, tad El Samaca ir tieš i piemē rots!
аватар golubka2
 •  apceļots 9 gadiem atpakaļ
Novērtējums 1.0
Kaķ i ar herpes staigā pa galdiem. Laizī t š ķ ī vjus apmeklē tā jiem. Pati aknas ir 9 dienas. Daž i apelsī ni. Ķ irzakas pie griestiem. Odi kož . Viņ i nozog naudu pirms aizbraukš anas. Briesmī gi antisanitā ri apstā kļ i. … Tomēr ▾ Kaķ i ar herpes staigā pa galdiem. Laizī t š ķ ī vjus apmeklē tā jiem. Pati aknas ir 9 dienas. Daž i apelsī ni. Ķ irzakas pie griestiem. Odi kož . Viņ i nozog naudu pirms aizbraukš anas. Briesmī gi antisanitā ri apstā kļ i. Neesiet muļ ķ ī gi. Diemž ē l es jau izdarī ju. Nauda nonā ca pie Vaitera, kurš aizņ ē mā s, lai bē rnu aizvestu jū rā . Neko sliktā ku neesmu redzē jis. Kā to sauc par "Dog Dich" nav pelnī jis pastā vē t
Parādīt vairāk »


iemiesojums Korallovaya
Pēdējā atsauksme tika atstāta pirms 9 mēnešiem, gribu zināt, vai kaut kas ir mainījies uz labo pusi...
12 gadiem atpakaļ  •  5 abonenti 5 atbildes
iemiesojums anna11111
Plānoju braukt uz Hurgadu uz lētu,nesliktu 3* janvāra beigās uz 14-21 nakti no Kijevas.Biju šajā trijniekā un tur visu zinu. Iespējama ievietošana SNG Mans tālrunis ir 068125-50-88 Anya
13 gadiem atpakaļ  •  2 abonents 2 atbildi
iemiesojums chebyr
velk četras zvaigznes
15 gadiem atpakaļ  •  5 abonenti 4 atbildi
VIESNĪCU EKSPERTI
Atrakcijas
Džungļu ūdens atrakciju parks
Novērtējums 9.6
Ēģipte, Hurgada
Atpūta, Izklaide
Makadi akvaparks
Novērtējums 9.5
Ēģipte, Hurgada
Izklaide
Selketas papirusa muzejs
Novērtējums 9.0
Ēģipte, Hurgada
Muzeji, Stats

Отель расположен в 6 км от центра Старого города Хургады. Открыт в 1998 году, последняя реновация прошла в 2010 году. El Samaka Beach и Desert Inn имеют общую территорию и гости могут пользоваться всеми удобствами в обоих отелях. Отель подойдет для семейного, молодежного или романтического отдыха.

Atrašanās vieta Отель расположен в 4 км от аэропорта.
Pludmales apraksts Собственный песчаный пляж, протяженностью 500 м (общий пляж с отелями El Samaka Beach и El Samaka Desert Inn), есть понтон. Рядом кораллы (рекомендуется специальная обувь).
  • 1. rinda
  • privātā pludmale
  • smilšu pludmale
  • koraļļu rifs
  • pontons vai mols
  • sauļošanās krēsli  FREE 
  • lietussargi  FREE 
Viesnīcā

Главный ресторан на 240 чел.

А la Сarte ресторан Pizza – итальянская кухня (13:00 – 23:00, платно)

А la Сarte рыбный ресторан (платно)

Бар на пляже (10:00 – 17:00/10:00 – 18:00, бесплатно в рамках системы AI)

Бар у бассейна (10:00 – 17:00/10:00 – 18:00, бесплатно в рамках системы AI)

Лобби-бар (10:00 – 23:00, бесплатно в рамках системы AI)

Диско-бар (22:00 – 00:00, платно)

Кальян-бар (20:00 – 23:00, платно)

1 открытый бассейн (около 250 кв.м, без подогрева, общий для отелей El Samaka Beach и El Samaka Comfort), магазин, конференц-зал (100 чел.)

  • restorāns
  • A la carte restorāns
  • kafejnīca/bārs
  • atklāts baseins
  • konferenču zāle/banketu zāle
  • autostāvvieta  FREE 
  • bezmaksas wi-fi
  • lifts
  • veļas mazgāšana
  • valūtas maiņa
  • bankomāts
  • apmaksa ar maksājumu kartēm
Bērniem 1 бассейн (около 50 кв.м)
  • bērnu peldbaseins
  • rotaļu laukums
  • bērnu gultiņa  FREE 
Izklaide un sports
  • galda teniss  FREE 
  • volejbols  FREE 
  • basketbola laukums
  • ūdens aktivitātes
  • animācija
Telpu apraksts

В отеле 163 номера.

Istabās

В номере есть кондиционер (центральный), телевизор, телефон, мини-бар (платно), балкон. Ванная комната с бесплатными туалетно-косметическими принадлежностями.

  • vanna/duša
  • fēns $
  • $
  • droši $
  • gaisa kondicionieris
  • kabeļtelevīzija/satelīttelevīzija
  • tālrunis
  • balkons/terase
Adrese Red Sea, Hurghada, Egypt
Tālruņi: +2 065 346 5143
Tīmekļa vietne: El Samaka Beach Hotel
FAQ
Какой пляж у отеля?
Отель располагается на 1-й пляжной линии. У отеля собственный песчаный пляж. Для любителей рыбок есть прекрасный коралловый риф. Вход в море или с берега или с понтона.
Какие развлечения есть в отеле?
Вы можете прекрасно провести время за игрой в баскетбол. В отеле есть водные развлечения. О том чтобы Вы ни минуты не скучали позаботится анимация.
Какие возможности для детей есть в отеле?
Отель располагает детским бассейном с небольшой глубиной, детской площадкой с горкой и качелями.