Ēģipte 2020, tiešsaistes dzimšanas diena un citas izklaides pandēmijas laikā

28 Aprilis 2020 Ceļošanas laiks: no 14 Marta 2020 ieslēgts 21 Marta 2020
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pirmdiena, 23. marts

Cik krasi mainā s plā ni, kad notiek ā rkā rtas situā cija. Iemesls tam ir karantī na koronavī rusa dē ļ . Nedē ļ as laikā mums bija paredzē ts veikt trī s braucienus uz Vā ciju: manu vecā ku ceļ ojums nedē ļ as nogalē , man ir komandē jums, un Daš ai bija paredzē ts pievienoties dienu vē lā k. Tagad es rakstī tu stā stu par to, kā mē s lieliski pavadī jā m laiku Frankfurtē , ka š is ir jau ceturtais brauciens pē c kā rtas uz š o paš u valsti. Tač u lietas izvē rš as savā dā k. Jebkurā gadī jumā man ir. Daš a un Miš a veiksmī gi veica neplā notu ceļ ojumu uz Ē ģ ipti. Viņ iem izdevā s tikt cauri. Tagad daudzu valstu robež as ir slē gtas, gaisa satiksme praktiski apturē ta, un mē s, atkalapvienoti ar ģ imeni, sē ž am paš izolā cijā .


Vē l nesen es veicu nakts braucienus uz mež u. Nebija ne cilvē ku, ne vī rusu. Tiesa, arī cilvē ku prombū tne naksnī gajā mež ā ir nedaudz kaitinoš a, tač u tas ir daudz interesantā k nekā paš am sē dē t mā jā s. Uzņ ē mums, kurā strā dā ju, uz epidē miju reaģ ē ja laikus, mē s visi tagad vismaz mē nesi strā dā jam no mā jā m, nodroš inā ti ar nepiecieš amo aprī kojumu. Man tagad ir savs birojs Miš as istabā . Mana darba diena beidzas, un mē s ar Miš u sā kam "mochilovo" tī klā . Nav brī nums, ka pirms pā ris gadiem izpā rdoš anā nopirku vē l vienu Portā la eksemplā ru, gaidī ju, kad Miš a izaugs un sā ks spē lē t tieš saistē . Papildus manam birojam dzī voklī ir vē l daž as izmaiņ as. Balkons tagad ir karantī nas zona visam, ko ieved no ielas, ieskaitot pā rtikas preces. Visam vispirms vairā kas dienas jā guļ uz balkona, ī paš i pakā m, kurā s tiek atnesti produkti. Ja ir produkti, kuriem nepiecieš ams ledusskapis, tad tos vispirms apstrā dā ar spirtu. Pats dzī voklis tagad ir tī rs, netā lu no klī nikā m.

Papildus galvenajai epidē mijai galvenais ir neinficē ties ar citā m slimī bā m. Pretē jā gadī jumā lietas var kļ ū t sarež ģ ī tas. Mū su aizlieguma zona tagad ir kopī gs koridors. Tur, paš ā stū rī , piecu dienu karantī nā ir polietilē nā iepakots liels č emodā ns, pilns ar mantā m. Pieliekamajā atrodas grozs ar mantā m, kuras Daš a un Miš a valkā ja, kad ieradā s no Ē ģ iptes. Un jā , tas bija š iks un negaidī ts ceļ ojums.

Ceturtdiena, 12. marts

Pirms divā m nedē ļ ā m skolas izsludinā ja trī s nedē ļ u karantī nu iespē jamā s epidē mijas dē ļ . Citiem vā rdiem sakot, jums ir jā sē ž kopā ar Miš u trī s nedē ļ as. Pirmā loģ iskā doma ir, ka labā k š o laiku pavadī t kaut kur patī kamā kā vietā , nevis tikai mā jā s, piemē ram, Ē ģ iptē . Ekskursijas iegā des brī dī pē c oficiā lajiem datiem konstatē ti 60 inficē š anā s gadī jumi un 27 atveseļ oš anā s gadī jumi. Bet, ja lidojat nedē ļ u, tad divas nedē ļ as vajadzē s palikt mā jā s paš izolā cijā . Ja nelido, tad trī s nedē ļ as vajadzē s palikt mā jā s un, iespē jams, arī paš izolā cijā . Kopumā mums ir divi varianti, abā s trī s nedē ļ ā s vajag sē dē t un neko nedarī t, tikai pirmajā variantā ir Ē ģ iptes nedē ļ a, bet otrā ne.

Mū su pieredze liecina, ka ceļ ojumi uz labā m viesnī cā m bija rekordlē ti. Par 1.000 UAH mē s pavadī jā m 8 pilnas dienas 1 + 1 Island View Resort. Sā kotnē ji viņ i ieņ ē ma č etrinieku, Garden View, bet, kā tika prognozē ts, č etrinieks tiks slē gts un visi tika ierindoti pirmajā pieciniekā .

Man nebija ieplā notas brī vdienas Ē ģ iptē . Tajā dienā es runā ju ar saviem priekš niekiem birojā , ka esmu gatavs pē c nedē ļ as lidot komandē jumā un pē c tam dabiski sē dē t paš izolā cijā . Turklā t brauciena laikā visiem maniem darbiem bija jā notiek praktiski bez cilvē kiem. Maš a arī atbalstī ja iniciatī vu neatcelt komandē jumu un lidot. Turklā t matemā tiskā statistika ir mū su pusē .

Piektdiena, 13. marts


Epidē mijas dē ļ ir izsludinā ts ā rkā rtas stā voklis. Eiropas valstī s sā kā s straujš inficē to skaita pieaugums. Š ajā dienā visi darbinieki testa rež ī mā mē ģ inā ja strā dā t no mā jā m. Bet tad atnā ca vē stule, ka var vienreiz atgriezties birojā , lai paņ emtu nepiecieš amā s lietas un turpinā tu attā linā to darbu. Drī zumā tiks pā rtraukti visi regulā rie reisi no Kijevas, turpinā sies č arterreisi abos virzienos. Š eit es, protams, ī sti nesapratu, kā pē c man deva iespē ju ceļ ot tā lā k. Zvanī ju tū roperatoram, kura apstiprinā ja, ka visi reisi ir spē kā un jebkurā gadī jumā atradī s veidu, kā atgriezt tū ristus, ja viss slē gsies pilnī bā . Tad es runā ju ar mū su Ā rlietu ministriju, viņ iem ir tieš saistes č ats, kurā es saņ ē mu paskaidrojumu par paš izolā ciju pē c atgrieš anā s.

Jā...Attē ls ir pilnī bā mainī jies. Tagad, ja atkal kaut kas mainā s, varat lidot uz Ē ģ ipti un palikt tur karantī nā , kas kopumā arī ir diezgan labs variants. Tiesa, nav skaidrs, kā tieš i tur izskatī sies karantī na. Tagad nož ē loju, ka nepaņ ē mu biļ eti sev, bū tu iespē ja uz laiku attā linā ti pā rcelties uz Ē ģ ipti.

Izbraukš ana bū s sestdien č etros no rī ta. Lī dz tam laikam daudz domā jā m, apspriedā m un svē rā m. Vienu vai divas reizes viņ i atteicā s no domas lidot un vienu vai divas reizes mainī ja savas domas uz pretē jo. Lī dz vakaram plaš saziņ as lī dzekļ i beidzot sā ka saukt trauksmi. Nolē mā m pamodinā t Miš u un pateikt, ka nelidojam. Citā di viņ š no rī ta pamodī sies, joprojā m baidī damies, ka mā te aizlidoja bez viņ a. Naktī s viņ i gā ja pirkt pā rtiku nedē ļ ai, kamē r viņ i pē rk, viņ i atkal saskatī jā s, un Daš a man jautā ja: "Vai tu esi pā rā k slinks, lai to visu pagatavotu pats? " Uz to mē s stingri nolē mā m: mums ir jā lido.

Mū su lē mums š okē ja daudzus draugus un radus. Mamma mē ģ inā ja mani atrunā t no š ī s idejas. Daš as mā te vienmē r ir par Ē ģ ipti. Tā pē c viņ a neatbildē ja. Viņ a pat pē dē jā dienā pati paspē ja braukt ar elektrovilcieniem, vē l nav zinā ms, kurš no mums ir riskantā ks. Tagad internetā jau var atrast daudz video par to, kā cilvē ki raudā ja kamerā ar lū gumu evakuē ties no Ē ģ iptes, par to, kā tū ristus dzen pie operatora Join Up, kurš oficiā li teica, ka savā ks visus vismaz nedē ļ u vē lā k nekā nepiecieš ams. Un tas viss notika tajā paš ā nedē ļ ā , kad Daš a un Miš a ceļ oja.


Bet kā pē c mē s nolē mā m lidot? Konkrē ti, izbraukš anas brī dī Š arm eš Š eihā nebija neviena saslimš anas, un Daš a un Miš a neietilpst riska zonā . Izbraukš anas brī dī iespē ja to noķ ert valstī ar spē cī gā kajiem epidē miju epicentriem ir aptuveni 0.7% (ja saskaita visus valsts iedzī votā jus, ja ņ emat Hubei provinci vai Itā lijas valsti). Iespē ja saslimt Ē ģ iptē , kur epidē mija joprojā m turpinā s lojā lā rež ī mā ? apmē ram 0.000...%, kopumā ļ oti mazs. Apskatī jā m arī statistiku par viesnī cu skaitu Š armā un iespē jamī bu, ka karantī na iekritī s tieš i tajā , kuru izvē lamies, arī tā izrā dī jā s mums par labu. Papildus statistikai svarī gs punkts: mums ir ē rtā k un patī kamā k sē dē t epidē mijas laikā Ē ģ iptē nekā mā jā s. Tač u ž ē l, ka nelidojam visi kopā .

Tač u pat ar visu š o statistiku ir skaidrs, ka š is ceļ ojums ir risks, un mē s ļ oti labi zinā jā m, ka pastā v iespē ja saslimt arā bu slimnī cā citā valstī .

Ē ģ ipte, 14. –21. marts

Plkst. 09:00 saņ ē mu ziņ ojumu par piegā dā to SMS bā ksignā lu. Tā tad, Daš a un Miš a nolaidā s Š armā . Un viņ i sā ka bezrū pī gu ceļ ojumu. Ierodoties viesnī cā , viņ iem tika paziņ ots, ka viņ i ir spiesti pā rvietoties no č etriem uz pieciem. Kur viņ us jau gaidī ja sagaidī š anas kokteiļ i.

Tā kā Daš a un Miš a ir otro reizi š ajā grupā , viņ iem tika pieš ķ irta uzlabota plaš a istaba. Ā rā bija 25 grā di, saule ar mā koņ iem. Pē c pē dē jā s viesuļ vē tras debesī s karā jā s mā koņ i. Sā kotnē ji plā nojā m lidot dienu agrā k, tač u pē c prognozes bija skaidrs, ka piektdien, maigi izsakoties, bū s nelidojoš s laiks. Vē tra bija tik spē cī ga, ka saplē sa pontonu un pirmajā dienā zivis nebija iespē jams redzē t, tikai Miš a plunč ā jā s pa krastu. Lai gan ar slidkalniņ iem un apsildā mu baseinu, viena diena nav ī paš i kritiska.

No otrā s dienas ieeja jū rā jau bija remontē ta un kļ uva arvien karstā ks. Bija daudz zivju. Daš a raksturoja ū dens temperatū ru kā atkarī bu izraisoš u. Pā rē jā vidū ā rā bija 28 grā di. Ja jū s nezinā t par globā las epidē mijas esamī bu, tad nekas neliecinā ja, ka kaut kas nav kā rtī bā . Visi tie paš i netī rie krē sli restorā nos. Personā ls, kas klā j salvetes uz galdiem, ar zobiem plē š ot iepakojumu, cits strā dnieks ar zobiem tur sveš u dvieli, kad ar to kaut ko dara, bet cits ar muti piepū š matraci viena tū rista bē rnam. Ī paš i augsti sanitā ri pasā kumi netiek veikti. Restorā nā tika piekā rts tikai papildu dozators ar dezinfekcijas lī dzekli. Viss turpinā s. Lai gan nē , viņ a kolē ģ is piegā ja pie vī rieš a, kurš piepū š matraci un sā ka skaidrot, ka tas nav pareizais ceļ š . Bet pirmais viņ u mierinā ja, ka matracis ir tī rs, tikai no tirgus. Tā pē c mē s nevaram uztraukties. Atpū š amies tā lā k.


Otrais baž u vilnis par Daš u tē rzē š anā sā kā s, kad Ē ģ ipte paziņ oja, ka slē dz lidostu regulā rajiem reisiem, un ziņ u virsraksti aprobež ojā s ar frā zi "Ē ģ ipte slē dz lidostas". Rezultā tā ž urnā listi, paš i nezinot, sarī ko informatī vu troksni, kas epidē miju tikai saasina. Tač u viesnī cas darbinieki, acī mredzot arī iespaidoti no ziņ u virsrakstiem, nolē ma visus steidzami izlikt un Daš as istabā ielika zī mī ti, ka viesnī cas slē gš anas dē ļ jā izvā cas pirms nā kamā rī ta pulksten 12:00. . Bet tas ir kā daž as dienas pirms tū res beigā m.

Ak! Tagad es jū tu, ka sā kas interesantā kais. Daš ai bija ekskursija no Tezturas. Mū su operatora viesnī cas ceļ vedis uzreiz pazū d un vairs neparā dā s. Personā ls reģ istratū rā nemaz nezina, kas notiek, Anekstur gids sē ž savā vietā un saka, ka nekas netiks slē gts. Zvanī ju Tezturam un jautā ju, kā to saprast? Tezturā arī bija pā rsteigti, teica, ka visu nokā rtos. Viņ i man lū dza nosū tī t piezī mes fotoattē lu. Es kļ ū daini nosū tī ju viņ iem testa rezultā tu fotoattē lu, ko klī nika man reiz atsū tī ja))) Viesnī ca, starp citu, nolē ma neatbildē t uz tā lruni. Rezultā tā uzzinā jā m gida numuru, gide pa telefonu teica, ka neviens netiks izlikts, atpū ties tā lā k. Nu, tā kā viņ i netiek izlikti, mē s turpinā m atpū sties.

Paziņ ojumi, ka no rī tdienas viesnī ca bū s slē gta, pazuduš i, to vietā parā dī juš ies jauni ar slē gš anas datumu + 3 dienas. Kā da atpū tniece stā stī ja, ka pē c tam, kad bija ieradusies nedē ļ u ilgā tū rē , pē c pā ris dienā m viņ ai lika reģ istrē ties un lidot mā jā s, un viņ ai pat nā cis pā rsē š anā s. Viņ a teica, ka nekur nelidos un palika. Tad viņ ai pat telefoniski draudē ja ar izraidī š anu. Ceļ ojuma beigā s viņ ai atkal teica, ka ir laiks doties, š oreiz viņ a piekrita. Atvedot viņ u uz lidostu, viņ i jautā ja, kā pē c viņ a vē las doties prom pirms ekskursijas beigā m, jo ​ ​ viņ as vā rda š odienas izlidoš anas sarakstos nebija. Viņ a sacī ja, ka neko tā du nevē las un tika atgriezta viesnī cā , kā rezultā tā pē c ekskursijas beigā m pagarinā ja ekskursiju uz vē l vienu dienu. Acī mredzot operatoriem negā ja ī paš i gludi.

Join UP tū risti ieguva visvairā k, vispirms tū roperators vietnē ievietoja informā ciju, ka tū risti tiks uzņ emti pē c nedē ļ as, kas lī dz ar ziņ u par lidostas slē gš anu izskatī jā s vē l trakā k, un pē c tam uzliesmojums koronavī rusa izplatī ba notika divā s viesnī cā s. Mums par laimi viesnī cas atradā s 16 kilometrus no mū sē jā s.


Tad Ukrainā kā ds vī rietis TV reportā ž as laikā teica, ka visiem tū ristiem no Ē ģ iptes jā ceļ o paš iem, un ziņ as sā ka vienkā rš i š okē t, š ausmas un paniku. Vē lā vakarā izskanē ja attaisnojums, ka vī rietis atsaucā s nevis uz tiem tū ristiem, kuri uz Ē ģ ipti lidoja kā komplekso ceļ ojumu ar č arterreisiem, bet gan uz tiem, kas lidoja ar regulā riem reisiem. Es nezinu, kas notika tā lā k, bet, neskatoties uz ziņ ā m Join UP oficiā lajā vietnē , ka visi tiks savā kti pē c nedē ļ as, visi tika steidzami savā kti. Patiesī bā , labi darī ts, ar Ē ģ ipti viss bija skaidrs un ā tri nokā rtots, bet tomē r bija daž as nepatikš anas. Bet tieš i tā ir situā cija ar Ē ģ ipti. Tiem paš iem tū ristiem, kuri ar Join Up lidoja uz Š rilanku, piespiedu kā rtā tika dota iespē ja par saviem lī dzekļ iem pagarinā t ekskursiju. Es arī paņ ē mu š o informā ciju no galvenā s Join UP vietnes.

Daš ina tū re beidzā s paredzē tajā laikā , un visi atgriezā s mā jā s bez izmaiņ ā m č etrpadsmit dienu paš izolā cijā . Nevarē tu teikt, ka epidē mijas sā kumā Ē ģ iptē bija mierī gi, viss bija atkarī gs no tā , cik paveicā s ar viesnī cu un tū risma operatoru. Tač u tieš i Tezturovskas salas kū rortā tā s bija vienkā rš i ideā las un relaksē još as brī vdienas, izņ emot gadī jumu ar piezī mi.

Tikmē r Kijevā no 14. lī dz 21. martam

Kijevā viss vē l bija samē rā mierī gi. Visiem bija skaidrs, ka epidē mija jau ir tuvu, ī paš i Č erņ ivcu un Ž itomiras apgabalos jau bija pirmā s infekcijas. Sā ka ieviest pirmos karantī nas pasā kumus. Sestdien vē l riskē ju doties uz klasesbiedru tikš anos, bet tomē r pirms brauciena, izmantojot č atu, pā rliecinā jos, ka neviens netaisā s doties ar kā das slimī bas pazī mē m. Vispā r tikš anā s bija apš aubā ma, č atā bija daudz diskusiju par to, vai ir vē rts tikties. Rezultā tā tikš anā s sā kā s restorā nā un beidzā s naktsklubā . Lai gan pat klubā turē ju distanci no dejotā ju pū ļ a. Tā bija pē dē jā spilgtā izklaide no ikdienas. Jau kopš svē tdienas es pā rgā ju uz pilnī gu paš izolā ciju un lieliskā izolā cijā gaidī ju savas ģ imenes ieraš anos.

Dienas vairs ī paš i neatš ķ ī rā s viena no otras. Sestdien un svē tdien veicu garus pā rgā jienus daudzu kilometru garumā mež ā , kas, par laimi, nav tā lu no mā jā m. Galvenais ir sasniegt mež u, netuvojoties cilvē kiem. Bija jā pā rvar labirinti pat tie. Tā da sajū ta, ka esmu vienī gais, kurš gribē ja ievē rot distanci. Mani mež a braucieni bija diezgan notikumiem bagā ti. Jau paš ā pirmajā dienā satiku 10 motobraucē jus, bokseri, vī rieti ar š auteni un, visnegaidī tā k, divus ķ ī nieš us! Un viens ķ ī nietis ar apmē ram stundas intervā lu. Varbū t tas pats, protams, klī da.


Otrajā dienā notika tikpat kurioza situā cija - policija mani "noķ ē ra" mež ā ))) Viņ i atradā s diezgan dī vainā vietā ar maš ī nu, es mē ģ inā ju saprast, kā pē c viņ i tur stā v. Rezultā tā mū su uzskati krustojā s. Es sapratu, ar kā du ziņ kā ri skatos uz viņ iem no pā rsega apakš as. Es nolē mu izlikties, ka es uz viņ iem nemaz neskatos, bet tieš i tā pē c viņ i nolē ma mani pilnī bā pā rbaudī t. Pā rbaudes iemesls izrā dī jā s š ā ds: "Jū s kaut kā aizdomī gi uz mums skatī jā ties. " Bet, tā kā esmu tī ra likuma priekš ā , pē c pā ris minū š u pā rbaudes un sarunā m ļ ā va iet tā lā k mež ā pastaigā ties.

Nedē ļ as nogale ir beigusies, attā linā ts darbs ir sā cies. Tagad brī vi ir tikai vakari. Bet vakarā uz ielas ir diezgan daudz cilvē ku. Sagaidī ju pulksten 21:00 un noorganizē ju sev nakts pā rgā jienus mež ā . Pilnī gā tumsā tur nebija neviena, pat policijas. No vienas puses, noteikti ir labi, ka es pats esmu š eit, bet, no otras puses, tas nedaudz spiež uz nerviem. Es jau esmu izstrā dā jis veselu marš rutu, dodoties uz mež u, un tad caur ezeriem atgriež os mā jā s. Tā nu dienu no dienas es aizvadī ju pirmo nedē ļ u, garī gi atrodoties kopā ar ģ imeni saulainajā Ē ģ iptē .

Karantī na un paš izolā cija no 21. marta lī dz 4. aprī lim

Kā iepriekš bija plā nots, tagad mē s divas nedē ļ as sē ž am mā jā s un nevaram nekur aizbraukt. Sā kumā domā jā m, ka tas bū s grū ti un garlaicī gi. Bet viņ i diezgan ā tri apmetā s. Tagad ir daudz laika izmē rī tai un nesteidzī gai dzī vei. No rī tiem var pagulē t ilgā k, lī dz paš am darba dienas sā kumam. Pē c darba bez pā rmetumiem var skatī ties TV pā rraides, kopā ar Miš u spē lē t datorspē les un pavadī t laiku ar citā m bezjē dzī gā m nodarbē m. Jau pirmajā nedē ļ ā viss sā ka pierast un tikt uztverts kā parasta dzī ve. Lai gan sapņ os un vē lmē s, tikai atveriet robež as starp valstī m - mē s esam ceļ ā ! Un kamē r mē s taupā m enerģ iju. Apmē ram no otrā s nedē ļ as daudzi izklaides pasā kumi sā ka pā rvietoties tieš saistē , gandrī z katru dienu mē s izejam tieš saistes kvestus, piedalā mies "Kas, kur, kad" analogos, viktorī nā s un citā s lī dzī gā s izklaidē s. Dzī ve sā ka kustē ties tieš saistē .


Ir pagā juš as divas nedē ļ as! Tu vari staigā t! Agri no rī ta, kamē r uz ielā m cilvē ku minimā li, ieskrienam mež ā ! Putni č ivina, ež i š ņ ā c, nu kurā ielā tu esi? Hei, kā pē c tik daudz cilvē ku staigā pa ielā m, neieturot distanci, neatturoties no rokasspiediena? Kas tu esi, nemirstī gais? Labi, mums galvenais ir ievē rot distanci no visiem un absolū ti neko neaiztikt. Galvenais ir tikt lī dz mež am. Mež ā sarī kojā m tieš ā m vē rienī gu un garu pā rgā jienu. Bet tajā paš ā laikā ķ ermenī parā dī jā s nepazī stama sajū ta. Tas bija mums neparasts nogurums ejot. Divas nedē ļ as ķ ermenis pilnī bā atslā ba. Kad tas viss bū s beidzies, mē s palielinā sim tempu.

No nā kamā s dienas jau ir ieviesti aizliegumi staigā t pa vietu rindā m, bet pats galvenais, lai mež s nav aizliegts. Tikai mež ainas platī bas. Bet pilnī gai pā rapdroš inā š anai es vispirms zvanī ju Ukrainas PVO, no turienes mani novirzī ja uz Zemessardzi. Tur es varē ju detalizē ti uzzinā t par mū su tiesī bā m un sapratu, ka mē s varam ieiet mež ā ar tī ru sirdsapziņ u. Mē s arī iemā cī jā mies kartē atš ķ irt mež ainas teritorijas no mež iem. Tagad mē s precī zi zinā m, kuras mū su mež a daļ as pieder mež am, un varam tur bū t. Galvenais ir izvē lē ties laiku un marš rutus, kad ielā s ir minimā ls cilvē ku skaits. Un, protams, karantī nas zona drē bē m un duš ā m pē c atgrieš anā s ir obligā ta. Tā pē c tagad varat staigā t uzmanī gi.

Lai arī cik brī niš ķ ī ga bū tu dzī ve tieš saistē , daž as lietas joprojā m prasa, lai jū s bū tu bezsaistē . Tā pē c man nā cā s apmeklē t savas bankas filiā li. Bet tā kā tuvā kā darba filiā le atrodas pretē jā rajona daļ ā un karantī nas laikā transportu nemaz neizmantojam, tad man bija lielisks un garš pā rgā jiens. Nu vismaz izdevā s vienoties ar darbiniekiem tā , ka uz pā ris minū tē m bija jā ierodas paš ā nodaļ ā .

Dzimš anas diena

Tagad varat atgriezties tieš saistē . Man bija visneparastā kā dzimš anas diena. Mē s vienmē r cenš amies kaut kā pā rsteigt ar dzimš anas dienu formā tu, un š ī bija viena no forš ā kajā m - tieš saistē , izmantojot videozvanu. Neskaitot tostus un glā ž u saskandinā š anu kamerai, dzimš anas dienas ballī te sastā vē ja no trim daļ ā m. Pirmajā mū su draugi izpildī ja tieš saistes uzdevumu, ko mē s ar Daš u veicā m. Tajā paš ā laikā visi izgā ja cauri minikomandā m divu cilvē ku sastā vā , un uzdevumi tika sastā dī ti tā , lai visiem bū tu jā sazinā s savā starpā .


Bija arī divi ekskluzī vi uzdevumi: no Dasha no skapja un trauku mazgā jamā maš ī na Misha. Tad bija ī sti tieš saistes paslē pes! Viņ a dzī voklī kā ds slē pjas, un viņ a partneris staigā ar portatī vo datoru ar ieslē gtu kameru. Visi pā rē jie draugi saka, kur doties un ko pā rbaudī t, lai atrastu paslē pto.

Mē s arī mē ģ inā jā m spē lē t akmeni, papī ru, š ķ ē res tē rzē š anas formā tā . Treš ā daļ a bija tieš saistes spē le tī klā - Snake. Notika ī sta stundu ilga cī ņ a par dzī vī bu. Tā bija ļ oti neparasta dzimš anas diena un man pat prieks, ka tā bija online formā tā , noteikti ir vē rts pamē ģ inā t! Un pirmo reizi mū ž ā fizisku dzimš anas dienu varē š u nosvinē t siltajā sezonā , kaut kur pie dabas. Tā tad svē tki turpinā sies arī vasarā .

Par viesnī cu un lidojumu atcelš anu

Pē dē jā laikā ir kļ uvuš i populā ri jautā jumi par atceltiem ceļ ojumiem un naudas atmaksu. Ir cietis liels skaits ceļ ojumu, tač u, neskatoties uz to, aviokompā nijas un viesnī cas ļ oti labi izturas pret tū ristiem. Internetā , protams, ir daudz saš utumu un skaļ i neapmierinā to tū ristu izteikumi, sak, naudu neatdod utt, bet aprakstī š u sausus faktus.

UIA. Š obrī d par diviem neveiksmī giem braucieniem visa uz bankas karti iemaksā tā nauda ir pilnī bā atgriezta. Par pirmajā m biļ etē m vē l paspē ju pieprasī t atmaksu caur zvanu centru dienu pirms karantī nas, par otrajā m biļ etē m jau pē c jaunajiem noteikumiem pieprasī ju caur tieš saistes formu. Turklā t biļ ete bija par neatmaksā jamu zemo cenu. Par UIA reakcijas ā trumu. Piemē ram, š odien saņ ē mu operatora atbildi uz pastu trī s stundas pē c pieprasī juma izveidoš anas atbilstoš i izbraukš anas datumam, kam vajadzē tu bū t pē c 9 dienā m.

Wizz. Viņ i parasti ir izskatī gi. Ja nekas netiks darī ts, tad 120% no iemaksā tā s summas tiks ieskaitī ti kontā uz 2 gadu periodu. Ja jū s viņ iem piezvanā t un viņ i paceļ klausuli, jebkurā gadī jumā angliski runā još ais centrs to paņ ē ma, varat pieprasī t naudu uz kartes 100% apmē rā no iztē rē tā s summas.


Vā cijas viesnī cas. Divas viesnī cas, par kurā m tika samaksā ts saskaņ ā ar neatmaksā jamiem nosacī jumiem, epidē mijas dē ļ atdeva naudu. Atgrieš anas iemesls ir norā dī ts. Starp citu, bija smieklī gs fakts, kad viesnī ca atdeva naudu pē c tam, kad to man pirms gada atņ ē ma. Bankas izrakstos sā kā s pā rpratumi, jo uzreiz nepamanī ja, ar kā du gadu darī jums atzī mē ts, un cipars sakrita ar rī tdienu.

Booking. com. Arī š ie puiš i ir jauki. Ja ceļ ojumu nevar veikt epidē mijas dē ļ , tad rezervē tā viesnī ca pā riet uz bezmaksas atcelš anas rež ī mu ar visu naudas atgrieš anu kartē . Ja viesnī ca nesazinā s un daž as viesnī cas ir pazuduš as bez vē sts, tad, rezervē jot no jū su konta, visa samaksā tā nauda tiek atgriezta kartē .

Flixbus. Š eit viss ir vienkā rš i: jū s atceļ at vairā k nekā mē nesi iepriekš , viņ i jums pieš ķ ir kuponu uz gadu, vairā k nekā.14 dienas iepriekš - mī nus 1 eiro. Un tā tā lā k, lai samazinā tu kompensā cijas summu. Kuponu var izmantot pats vai izņ emt, izmantojot draugu turpmā kā s rezervā cijas.

Tač u priekš ā nepā rprotami ir daudz sarakstes ar viesnī cā m un aviokompā nijā m, bet galvenais, ka š ā das nepā rvaramas varas apstā kļ os visi saglabā ja cilvē cisku attieksmi vienam pret otru. Lai gan saskaņ ā ar noteikumiem visi iepriekš minē tie pakalpojumi varē tu attiekties uz nepā rvaramu varu, un neviens neko nesaņ emtu.

Tū risma operatori. Š eit es nesaskā ros ar atcelš anu un izmaiņ ā m. Bet mani tieš ā m sarū gtina tū ristu attieksme pret tū roperatoriem internetā . Fakts ir tā ds, ka katrs tū rists, pē rkot ekskursiju, paraksta lī gumu, kurā viņ š piekrī t sev acī mredzami neizdevī giem nosacī jumiem, ja operatoram sā kas grū tī bas. Bet, neskatoties uz to, tiek radī tas daudzas tē mas, kurā s viņ i meklē juristus un ir saš utuš i par operatora nosacī jumiem, kuriem viņ i paš i piekrita, parakstot lī gumu. Lī gumu nosacī jumu ievē roš ana mū su pasaulē ir ļ oti svarī ga. Ja tū rists parakstī ja lī gumu, tad jums bū s jā pilda lī gums, nekas nav jā dara.

Ko jū s darī jā t sevis labā karantī nas laikā


Papildus kopē jam "neko lietderī gu nedarī š anu" joprojā m ir plusi. Esmu jau izdarī jis divas lietas, kuras jau sen gribē ju darī t: uzrakstī ju kalkulatora programmu un iemā cī jos spē lē t klavieres. Protams, te var mā cī ties bezgalī gi, bet vismaz es jau varu nospē lē t garu skaņ darbu divā s rokā s. Bet ir pagā jis tikai mē nesis, paskatī simies, ko vē l varam darī t)

Kas ir darī ts pasaules labā karantī nas laikā

Mē s aktī vi piedalā mies labdarī bas fondos, lai cī nī tos pret koronavī rusu. Š ā di lī dzekļ i ir pieejami vietnē s Rozetka un ubb.

Mū su dators nenogurstoš i palī dz Stenfordas institū tam vī rusu izpē tē .

Mani novē rojumi un secinā jumi par karantī nas situā ciju

Epidē mija, protams, vē l nav pā rgā jusi, un nav pilnī bā skaidrs, kā das bū s sekas cilvē ku upuriem, tač u ir arī pozitī vi aspekti. Medicī na tagad nepā rprotami sper lielu soli uz priekš u. Vismaz sadalī tā s skaitļ oš anas tī kls Folding home jaudas ziņ ā ir pieaudzis vairā k nekā piecas reizes. Ī sā k sakot, š ī ir programma, kas, izmantojot jū su datora brī vos resursus, palī dz simulē t bioloģ iskos procesus slimī bu izpē tei. Arī daudzi pakalpojumi beidzot ir pā rgā juš i uz tieš saistes rež ī mu, piemē ram, š aha kursi.

Kas man pietrū kst

Epidē mijas laikā uz veikalu neejam un attiecī gi svaigais kukulī tis, ko tik ļ oti mī lu, tagad ir tikai atmiņ ā s. Ledusskapī maizi var uzglabā t ļ oti ilgi, tač u tā gandrī z uzreiz zaudē visu savu svaigumu. Piegā di pasū tā m ik pē c pusotras nedē ļ as, par laimi kurjerpakalpojumi pirmajā m piegā dē m jaunajiem klientiem ir bez maksas, tā pē c karantī nu varam pagarinā t š ā di. Un, godī gi sakot, labā k ir maksā t 70 UAH ik pē c 10 dienā m un ievē rojami samazinā t risku saslimt ar vī rusu. Visi maksā jumi tiek veikti tikai tieš saistē , tā pē c saziņ a caur naudu ir pilnī bā izslē gta. Kurjeri piegā dā pakas uz grī das, es tā s paņ emu tikai pē c aizieš anas. Un, protams, daļ a produktu pē c tam tiek nosū tī ti uz karantī nas zonu.

Man arī pietrū kst audio klausī š anā s youtube kanā los. Braucot mā jā s no darba vai pusdienot, man vienmē r caur austiņ ā m stā stī ja kaut ko interesantu. Varat arī mā jā s no datora, tač u tas nedaudz atš ķ iras no formā ta, pie kura esmu pieradis.


Vakara pastaigas. Viņ u ļ oti trū kst. Ja karantī nas sā kumā vē l varē ja tikt ā rā , tad tagad uz ielā m ir kaut kā da putekļ u vē tra un deguma smaka. Kopumā ir iestā jusies pilnī ga izolā cija.

Un, protams, ceļ oš ana ir pirmā lieta, kas jā palaiž garā m. Š ķ iet, ka ir pagā jis tikai mē nesis, bet mū su plā niem un mū su tempam tas jau ir vienkā rš i. Mū su otrais brauciens tiks atcelts pē c daž ā m dienā m. Un laikapstā kļ i jau ļ autu apceļ ot Ukrainu ar lielu spē ku. Starp citu, jā , viens brauciens pa Ukrainu jau ir izgā zies)

Sapņ i

Kaut kur epidē mijas sā kumā es biež i sapņ oju par ceļ oš anu. Visspilgtā kais sapnis bija par to, kā es braucu ar Ferrari Maldivu salā s. Turklā t salā bija kalni ar panorā mā m un bruģ ē ts ceļ š . Ī si pirms epidē mijas sā kuma es redzē ju sapni, kurā redzē ju ziemeļ blā zmu. Nezinu kā pē c, bet nez kā pē c ikreiz, kad saprotu, ka tagad nekur nevaru iet, atceros tā mirdzuma tē lu. Es ļ oti vē los tagad atkal bū t kā dā no diviem ceļ ojumiem: skaistajā s Kapadokijas ielejā s vai ā trvilcienā steigties uz citu Japā nas pilsē tu. Savā di, bet vē l nesen Japā na bija manā ceļ ojumu sarakstā , uz kuriem es neplā noju atgriezties. Bet tagad nez kā pē c viss ir mainī jies. Man š ķ iet, ka tas sā kā s, kad tī rī ju skapi un atradu vecas japā ņ u vilcienu caurlaides.

Otrajā vietā man ir gastronomiskais izsalkums pē c gruzī nu virtuves. Vē l pirms karantī nas tas bija tik izdevī gi, š ī s gruzī nu kafejnī cas tagad ir ik uz soļ a, bet tagad š ī , tā pat kā daudzas citas lietas, vairs nav. Mē s neizmantojam gatavu ē dienu piegā di - mē s gatavojam tikai paš i, lai samazinā tu inficē š anā s risku.

Kopumā sapņ i ir diezgan vienkā rš i, un, tiklī dz karantī na bū s beigusies, mē s tū lī t dosimies!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
komentāri (30) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums