Krēsla 3. Dominikānas iespaidi

28 Janvāri 2019 Ceļošanas laiks: no 15 Novembris 2018 ieslēgts 26 Novembris 2018
Reputācija: +129
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Absurdi sā kā s lidmaš ī nā (lidojums Boryspil - La Romana). Ceļ š ir garš , 13 stundas jā lido tieš i uz Ameriku. Š ajā laikā ir divas galvenā s aktivitā tes: gulē t vai dzert un tad gulē t. Ar to galvenokā rt nodarbojā s sabiedrī ba. Jā , es zinu, ka jū s nevarat dzert lidmaš ī nā , bet ko jū s ar mums darī sit? Vai tu to izņ emsi? Vai arī jū s veiksit piespiedu darbī bu Atlantijas okeā na vidū ?

Lī dz ar to stjuartes izlikā s nemanā m, un droš ī bas dienests nemaz nelī da. Un kā pē c turē ties, ja nav slaktiņ a? Kā da kaš ķ ē š anā s? Š ī jums nav lidmaš ī na uz Ē ģ ipti. Dominikā nas Republikā nevienam nav atļ auts iebraukt.

Mē s runā jā m ar stjuartē m. Es jautā ju:

- Vai jums bū s laiks vismaz peldē ties pirms atgrieš anā s?

- Un tad, - viņ š saka, - mums bū s ne mazā k laika kā jums. Mē s visi kopā lidojam atpakaļ .

- Kā tā ? Esmu pā rsteigts.


- Un lai mē s La Romanā izkā ptu, lidmaš ī nā iekā pj cita ekipā ž a un lido uz Kanā du, tad uz Dubaiju, tad vē l kaut kur. Un pē c 2 nedē ļ ā m tas atgriež as, un mū su komanda jū s atpū tuš os ved mā jā s. Lidmaš ī na nevar stā vē t dī kstā vē , bet mē s, apkalpes, varam viegli!

- Lieliski! es saku. – Tas arī nozī mē , ka tu dosies atpū sties.

- Tu, onkul, nemuksi, tu esi atvaļ inā jumā , un mē s esam darbā !

- Kā da atš ķ irī ba? - Esmu neizpratnē .

– Un ka mums par to maksā ! Nu, tur viesnī ca, viss iekļ auts, dienas nauda. . . Tā tad, onkul, tu izvē lē jies sev nepareizu darbu!

Populā ra leģ enda Haiti vē sta, ka pirms pieciem gadsimtiem, kad Kolumbs atklā ja š o salu, nosauca to par Hispaniola un sabruka novā rdzis maigajā s pludmales smiltī s, š ķ ita, ka viņ š paziņ oja, ka š ī s ir debesis uz zemes. Es nezinu, varbū t viņ š teica. . . Nebija neviena liecinieka. Vismaz tū ristiem un vietē jiem š ī leģ enda patī k. Un tā pē c mē s nosacī ti uzskatī sim, ka Dominikā nas Republika ir paradī ze. Nu tā kā debesis, tad pasū tī jumi š eit ir atbilstoš i. Vietē jā s dzī ves filozofija ir darī t visu lē nā m vai nedarī t neko. Un kur steigties, paradī ze! Piemē ram, vai esat kā dreiz redzē jis taisnu cilvē ku paradī zē , kas ar visu spē ku steidzas uz eņ ģ eļ u kora koncertu? Vai, teiksim, taisnī gs cilvē ks, kurš ar galvu lido, lai paņ emtu brī vu mā koni, lai uz tā apgultos ar liru? Tieš i tā ! Tur neviens nesteidzas. Tas pats ir š eit, zemes zarā . Ja mulats saka, ka tur kaut kas bū s gatavs pē c 5 minū tē m, tas nozī mē , ka bū s jā gaida vismaz pusstunda. Nu, vietē jā “manana” (spā ņ u “rī t”) nozī mē...bet tas neko nenozī mē . Nu, padomā jiet paš i, kas varē tu bū t paradī zē "rī t"? Š eit katra diena ir "š odiena"!

Vienī gais, kas viņ iem š eit nepatī k kavē ties, ir dziedā š ana un dejoš ana. Viņ i vienmē r pieš ķ ir prioritā ti! Kā pē c strā dā t, ja var dejot? Un viņ i dejo, kuces dē li, lieliski. Bā rmenis stā v viens aiz letes - dzied pie sevis pilnā balsī un dejo. Apkopē ja, mulats ap piecdesmit, vestibilā mazgā grī du, dejojot ar mopu. Mums ir tā da uzvedī ba – š izofrē nijas pazī me. Paradī zē – norma.


Nē , protams, ja mulati grib tev kaut ko pā rdot par naudu, tad š eit darbojas pavisam citi likumi. Aborigē ns acumirklī izkā pj no stulbuma stā vokļ a un pieķ eras tev ar ž ņ augtā m tvē rienam. Un tad, kā ī sts arā bs, viņ š neatlaidī s, kamē r jū s no viņ a neiegā dā sieties cigā rus, ekskursijas, suvenī rus...

Ir populā rs uzskats, ka mulati dod priekš roku uzturē ties lieliskā formā . Tā nav gluž i taisnī ba. Zem jostasvietas tiek izmantotas sulī gas formas. Citiem vā rdiem sakot, jo lielā ks dibens, jo augstprā tī gā ks ir tā ī paš nieks. Viņ a valkā savu biezo dupsi ar lepnumu un cieņ u. Es to pamanī ju pē c reakcijas uz komplimentiem. Ja slaidai mulatei sakā t, ka viņ a ir, viņ i saka: "Chica bonita", tad meitene pasmaidī s, samulsī s un sā ks pateikties. Sitoš ais tikai nedaudz nolaidī s plakstiņ us kā zī mi, ka kompliments ir saņ emts labvē lī gi. Ir skaidrs, viņ i saka, ka "bonita" droš i vien nav izaugusi tik bargi!

Mē s ieguvā m cē lu istabu, kā vē lā k izrā dī jā s, tā das bija vairā kas visai viesnī cai, “zelta fonds”. Bet dabū ju ne par velti, bet gan par komplimentu par "bonī ti". Viņ š reģ istratū rā slavē ja Č iku. Ne velti gatavojos...

Tajā paš ā laikā pie mums apmetā s pā ris mū su vecuma no Dņ epras (protams, sliktā kā istabā ). Viņ a ir Nataš a, viņ š ir Jura. Viņ i iesē dinā ja mū s elektromaš ī nā ar bagā ž as piekabi un aizveda uz mū su dzī vokļ iem. Un laiks jau ir vē ls. . . Nataš a, redzot, ka esmu apguvusi valodas, saka, tu, sak, prasi melnajam š oferim, kur ir diennakts josla. Ieraš anā s jā svin! Nu, es domā ju, mū su cilvē k, mums ir jā turpina mū su iepazī š anā s. Un viņ i turpinā ja. Pē c pusstundas. Bā rā .

Sekojot mulatu š ofera norā dī jumiem, mē s apstaigā jā m vienu baseinu, apgriezā mies, pabraucā m garā m otrajam baseinam, pā rbaudī jā m ar iereibuš iem maķ edonieš iem (jā , mē s ejam pareizo ceļ u) un tieš i starp otro baseinu un okeā nu, ko atradā m. ko mē s meklē jam. Un š eit ir ne tikai diennakts bā rs, bet arī restorā ns ar ā ķ i nakts pū cē m. Hosh - burgers, hosh - pica, hosh - visā di saldumi, salā ti neskaitot. . . Viss tū rista labā , lai nepaliktu pa nakti.

Tikko paspē ju paņ emt divus “muchos” rumus, kad Jura un Nataš a piecē lā s.


"Mucho", jo mulati bā rmeņ i joprojā m nav pieraduš i rī koties ar mū sē jiem un lej to dibenā , it kā mē s bū tu kaut kā di kanā dieš i vai, kā kauns teikt, beļ ģ i. Tā tad jū s iet caur kaklu ar pirkstu, sakot "mucho-mucho".

Jura nerunā valodā s, tā pē c viņ am uzpilina pilienu dibenā , bet viņ š zina savu biznesu un izdzer č etras, nevis divas glā zes. Ja ne pē c kvalitā tes, tad pē c kvantitā tes, domā ju, ka ņ emš u.

Vā rdu sakot, lai gan viesnī cā ieradā mies vē lu vakarā , velti laiku netē rē jā m. Piedzerties Dievam par godu!

Ilgu, ī su laiku, bet rī ta tikš anos ar gidu pā rgulē jā m. Nu labi. Bet viņ i bija laicī gi brokastī s. Nu, es domā ju, ka aizķ erš anā s ar alu ir ikdieniš ķ a lieta, tā pē c pasū tu divus š ampanieš us sev un savam skraimam. Jā , es zinu, kurš no rī tiem dzer š ampanieti! Man tas š eit nav vajadzī gs! Daž reiz jū s patieš ā m vē laties justies kā aristokrā ts. Mulato viesmī le pieņ ē ma pasū tī jumu un dejoja uz bā ra pusi. Un mē s nesā kam brokastis, mē s gaidā m, kad tā s atnesī s. Un dvē sele jautā . Un viņ a tur nav. Un brokastis ir aukstas. Un viņ ai neniez.

Nē , viņ a to atnesa, kad viņ i jau bija paē duš i un grasī jā s doties prom. Es bū tu jauki, ja es godī gi gaidī tu. Pats aizgā ju uz bā ru un paņ ē mu vajadzī go. Nu, kopš atnesu, labajam nevajadzē tu pazust. . . Sirds jutā s labā k!

Es jutos labā k, bet jaunkundze nokrita.

- Man tas ir slikti, - viņ š saka, - Es ieš u gulē t savā istabā .

- Ko tu esi, mosties! Pirmā diena Karī bu jū rā ! Esi skops okeā nā , un tad tu vari mirt.

- Pē rciet pats. Laiku pa laikam atgriezieties un pā rbaudiet, vai esat dzī vs.

Veltī gi viņ a mani atlaida. Satiku krievus no Saranskas – viņ iem glā zi ruma pietrū ka. Satikā s ar franč u – sarkanvī nu. Ar amerikā ni - tekilu. Pludmalē es saskrē jos ar Juru un Nataš u. Viņ i, slimi, tiek ā rstē ti ar rumu. Zem palmu lapu sē nī tes uz galda stā v seš as tukš as glā zes. Vē l viens dzē riens rokā . Pa ceļ am puiš i š ķ ē rsoja neuzmanī go paģ iru robež u. Es skrē ju pē c ruma sev, nepametiet draugus. Atbalstī ts. Un tas viss no rī ta, pirms pusdienā m.


Tik neķ ī trā formā viņ š ieradā s, lai pā rbaudī tu savas sievas labklā jī bu. Tas ir sū dī gi, viņ š saka, es droš i vien izlaidī š u pusdienas, bet redzē sim, kā bū s ar vakariņ ā m.

Es piecē los vakariņ ā s. Ejiet, viņ š saka, pā rbaudiet, vai viņ i dod austeres.

- Un viņ i dod austeres, astoņ kā jus un kaut kā das zivis. Š ī s ir jū ras veltes. Un arī visā das gaļ as un vispā r. . . Ejam, atradī si ko sev. Tokmo rumam sā kotnē ji nepiecieš ams stiprinā t kuņ ģ i. Rums galu galā no visā m kaitē m - rums.

Tad viņ i dejoja vestibilā pie mulates dziedā tā ja. Viņ a izpildī ja Latī ņ amerikas hitus. Viņ a uzstā jā s labi. Mē s dejojā m stā voklī “Paskaties, kā es kustos-labi kustos-labi”. Kas-es esmu-plastmasa-un-smuks. " Viņ i pat pā rtrauca aplausus (“applyauza”, kā š eit saka).

Pulksten 23.00 jautrī ba vestibilā beidzas. Pā rcē lā mies uz diskotē ku. Jura un Nataš a ir ar mums. Un pakā pes stā voklis asinī s atrodas sarkanajā sektorā . Sprā dzienbī stams! Diskotē kā Nataš a trā pī ja kā dam mulatim: “Uz ko jū s pie velna skatā ties un smaidā t? Vai mē s slikti dejojam? Celies augš ā , parā di kā ! " Nabaga mulats sē ž ar savu cā li, nevienu neaiztiek. Un pasmaida par savā m mulatu domā m. Viņ š redz, ka tā ir nopietna lieta, sieviete ir kareivī ga. Viņ a tikko apturē ja auļ ojoš u zirgu un ieradā s diskotē kā . Nav kur iet. Piecē los. Dejoš ana.

Es esmu kopā ar Juru:

- Nogalini viņ u, mē s atklā sim starptautisku incidentu!

- Jā , tu nedusmojies. Š A NEPEGS Š AISITS UN SKAITĀ JA. Es viņ u pazī stu.

Jura ir mierī ga kā bruņ urupucis. Ar lepnumu piebilst:

- Viņ a ir mana cī nī tā ja!

- Kā tas tiks nodzē sts? Varbū t jā dzē š melnie Dņ eprā - norma. Un tad viņ i var nonā kt cietumā !

Tač u Nataš a nav nomierinā ta. Tiklī dz mulats apsē ž as atpū sties, viņ a ir klā t: "Celies, sū da, dejo! ". Tā viņ a urbā s, lī dz aizveda viņ u un Juru gulē t.

Pirmā diena Dominikā nas Republikā bija tik notikumiem bagā ta.

Vietē jie iedzī votā ji ļ oti lepojas ar savu nacionā lo dzē rienu Mamahuana. Tas ir alkohols. Salds, garš ī gs un mē reni stiprs (manuprā t, 30 grā di).

Nā c, mulat, izlejiet mums Mamahuanas daws.

Viņ š izņ em uzpirksteņ us un izlej.


- Hei, ko tu, "daudz"!

Bā rmenis vicina rokas, skaidro, ka "mucho" nekā di nav iespē jams. Un tekoš i vā vuļ o savā mulatu dialektā . ES uzstā ju. Viņ š pamā ja ar roku, padevā s, izlej pusglā zi.

Es tikai vē lā k uzzinā ju, ka Mamahuana ir ī paš i spē cī gs afrodiziaks gan vī rieš iem, gan sievietē m. Un lai nevajadzē tu bū t dedzī gam un dzert vairā k par ieteicamo devu – efekts bū s tieš i pretē js. Un mē s esam kā parasts dzē riens. . . Neē rti mulatu priekš ā .

Kā du dienu vestibilā mē s satikā m dū š ī gu melnu vī rieti zeltā . Ne tikai zeltā , bet arī pats zelts uz tā bija apmē ram pieci kilogrami. Nekas mazā ks! Divas ķ ē des uz kakla, gandrī z enkurs. Uz vienas ir kvadrā tveida š ķ ī vis ikonas izmē rā , uz otras ir medaljons kā apakš tase. Uz visiem pirkstiem - vispā r, uz visiem! - gredzeni. Un uz katras plaukstas locī tavas - platas rokassprā dzes. Tas viss ir klā ts ar zī mē m un rakstiem. Un viņ š , melns kā vasks, viss ir baltā , un, kad viņ š kustas, atskan zvana. Izskatā s pē c antī ka melnkoka š ifonija ar starpstā viem. Mē s ar viņ u nofotografē jā mies.

- No kurienes tu esi tik izskatī gs?

"Patiesī bā es esmu š eit, no Trinidā das un Tobā go, bet es daudzus gadus dzī voju Kanā dā , ser. No turienes es nā cu.

– Vai visi š ie nieciņ i kaut ko nozī mē vai vienkā rš i tā ?

Jā , kungs, tiem ir daudz nozī mju. Katrs no tiem simbolizē pavē rsiena punktus manā dzī vē : š is - es biju bokseris, š is - mana sieva, š is - mani bē rni...

– Tā tad jū s esat bagā ts cilvē ks?

– Nē , kungs, es neesmu bagā ts, bet jū tos bagā ts.

Saukt viņ u, protams, Tyrone (nē ģ eriem ir Tairons, tā pat kā vā cieš iem Hanss). 60 gadi, bet izskatā s ne vairā k kā.43. Sieva - 37. Divi bē rni. Visi š eit, tur, dzer kokteiļ us.

Nu, Nataš as nebija tuvumā . Viņ a nepalaidī s garā m iespē ju saskrā pē t dū res.


Pat mā jā s mana sieva plā noja ceļ ojumu uz apm. Saona. Tur, viņ i saka, š ajā apmē ram. , tika filmē ta reklā ma par balvā m. Nē tieš ā m! Pameklē ju googlē . Filmē ts uz seš iem daž ā diem pasaulē , tostarp Saona, un pē c tam izvē lē jā s labā ko attē lu.

Mē s vienojā mies ar dņ epriem, izvē lē jā mies dienu un devā mies pievienoties skaistajam. Vispirms ar mikroautobusu uz lī ci. Pā rcē lā s uz laivu. Tā ds veselī gs. 2 sē dvietas katrā pusē . Kopā.28 vietas plus kapteinis, plus jū rnieks. Pa ceļ am piestā jā m daž as bildes pie Atlantijas okeā na un Karī bu jū ras satekas. Fotoattē lā tas ir dzidrs ū densš ķ irtne internetā - š eit ū dens ir gaiš s, bet š eit ir tumš s. Un uz vietas nav atš ķ irī bas, ū dens un ū dens.

Ceļ ā uz salu ir vē l viena tū ristu vieta. Dabisks baseins. Visur dziļ i lī dz krū tī m. Jebkurā virzienā , pat kilometru, dodieties visur. Un jū ras zvaigzne. Lot. Citi ir gandrī z Kremļ a lielumā . Tantes vienmē r ar viņ ā m fotografē jas. Jū rnieks mulats tū ristu vidū pastaigā jas ū denī . Vienā rokā ruma pudele, otrā - kola, treš ā dala vienreizē jā s lietoš anas krū zī tes. Cilvē ki uzbriest.

Salā tā pati darbī ba: dzerš ana un fotografē š ana. Pie š ķ ī bā s palmas drū zmē jas cilvē ki - "Š eit no sludinā juma! ". Kā vienmē r, bija kā ds gudrs puisis: "Jā , š is nav tas, kurš atrodas salas otrā pusē . " Tā pē c viņ am gandrī z uzsita pa kaklu. Un pareizi! Lū k, cilvē ki atņ em cilvē kiem sapņ us!

Pa to laiku pienā ca pusdienas. Tieš i pludmalē . Ne pā rā k daudzveidī gs, bet gaļ a un omā ri tika doti. Yura, kā parasti, dubulto glā ž u skaitu pret. Mē s esam č etri, un viņ am rokā s ir astoņ i. Viņ š nezina burvju vā rdu mucho. Es pasniedzu meistarklasi, tad vē l vienu. Un tad mū su dā mas mū s vilka no platformas ar peldbiksē m, kur mulatu animatori rī koja diskotē ku bē rniem. Ko darī t, ja mē s esam veci stulbi, varbū t mē s esam bē rni!


No salas viņ i atgriezā s nevis ar laivu, bet ar katamarā nu. Katamarā ns, kā ds ir Kevinam Kostneram no ū dens pasaules, tikai č etras reizes lielā ks. Ir klā js, bā rs, kajī tes, tualetes, un starp korpusiem ir izstiepti batuti. Un atkal rums plū st kā upe. Protams, viņ i dejoja, pat piesaistī ja daž us franč us un vā cieš us. Nu, mē s ar savu uzmanī bu nevarē jā m apiet batutus. Kapteinis mū s personī gi izvilka no viņ iem aiz rokā m: “Nu, pieauguš ie, lai arī piedzē ruš ies, kaut kā nesaprot, ka var lidot pā ri bortam. Noķ ersim jū s vē lā k. ”

Vietē jie tū ristu veikali ir atseviš ķ a problē ma. Ir divu veidu tie: mulats un krievs (krievi, kas apmetā s paradī zē , atklā ja). Sortiments: cita starpā ir izteikta vietē jā specifika, tas ir, no kā sala dzī vo. Tie ir rums, cigā ri, kakao un kafija. Mulatu veikalos jā kaulē jas un tad cena bū s divas lī dz trī s reizes zemā ka par deklarē to. Krievu valodā cena ir fiksē ta, tā rakstī ts uz cenu zī mē m. Viss ir tikai dolā ros. Un krievos ir tā pat kā pē c tirgoš anā s ar mulatiem. Bet tomē r ļ oti dā rgi. Bet tie ir tū ristu veikali, un pilsē tas lielveikalos, viņ i saka, viss ir daudz lē tā ks.

Uzmanī gs lasī tā js teiks, ka š is autors ir viss "mulati un mulati", vai viņ š nav rasists? ! Nē , nav rasists! Nu, varbū t nedaudz. Un balto te tikpat kā nav. Visi tika nokauti, kad viņ i cī nī jā s par neatkarī bu. Nu tagad ir krievi, nu, amerikā ņ u un holandieš u miljonā riem pieder villas, bet tā du ir maz un ar vietē jiem viņ i neasimilē jas. Tā pē c pamatiedzī votā jiem ā das krā sas jautā jums ir ļ oti svarī gs. Velti te tiek lietots teiciens: "Bagā ts melns ir mulats, nabaga mulats ir melns. " Jā saka, ka kaimiņ os Haiti cilvē ki ir daudz melnā ki, lai gan gan viņ i, gan dominikā ņ i ir vergu pē cteč i no melnā s Ā frikas.

Patiesī bu sakot, Dominikā nas Republikā ir arī tī ri melnā dainie, tač u es nepamanī ju, ka viņ i par to bū tu tik noraizē juš ies. Bet visi, kas nav melni, tā pat kā antracī ts, aizsargā ā du no saules (garā s piedurknes, bikses, cepures). Mē s ar sievu novē rojā m tā das paš as bailes no saules Indijā un Taizemē...Viņ i nevē las bū t tumš ā ki, nekā viņ i ir. Nav prestiž a.

Biljarda bā ru blī vi aizņ em latī ņ amerikā ņ i (nu, tur, Argentī na, Č ī le, Brazī lija, Kolumbija. . . ) No pulksten pusvienpadsmitiem lī dz saulrietam viņ i atrodas uz glā zes. Troksnis neiedomā jams, smiekli. Katras lodē š anas minū tes: "Arriba! ".

Vē lā k Bobs Mā rlijs ar drediem rastamans man iemā cī ja populā ro Karī bu jū ras tostu:

– Arriba (paceļ brilles)


– Abajo (nolaiž brilles)

– Al centro (brilles krū š u augstumā )

– Un poco de movimiento (Sakratiet)

- Salud (veselī bai) - jums vajadzē tu dzert š o frā zi.

Bet, godī gi sakot, dzē rā ju nav. Dzē rā ju nav, pat krievu ne. Tomē r latī ņ amerikā ņ i ne tikai dā rd baseinā , bet arī pludmalē .

Katru dienu vienā un tajā paš ā vietā vecā ka gadagā juma kabaleru grupa no Argentī nas, 7–8 cilvē ki, pā rvieto sauļ oš anā s krē slus un sā k dzert rumu. Viņ iem tur korporatī vs brauciens, vai kā ? ! Pusdienlaikā viņ i sasniedz vē lamo stā vokli, dodas dejot (par laimi, mū zika ir nemainī ga) vai brauc pie jauniem cā ļ iem.

Reiz mana jaunkundze mani aizsū tī ja uz baseina bā ru pē c sarkanvī na. Tur, kā parasti, troksnis un troksnis. Visskaļ ā k kliedz liels, resns, stipri tetovē ts baltbā rdains vī rietis cepurē . Ieraudzī jis mani tuvojamies, viņ š pamā j ar roku un kliedz: “Mamahuana”!

- Nē — es saku — mani aizsū tī ja pē c vī na.

– Bez vī na! Mamahuā na!

Viena lieta nav š ķ ē rslis otrai. Mē s dzē rā m uzpirksteni.

No kurienes jū s esat? Es jautā ju.

- Bostona, Masač ū setsa. Bet mans tē vs ir no Bolī vijas, tā pē c es runā ju arī spā niski. Es š eit neesmu pirmo reizi, es nā ku dzert Mamahuana. Viņ u nevar atrast nekur citur. Nav eksportē ts.

Tad viņ a skaļ ais sauciens "Mamahuana" bija dzirdams pastā vī gi un visur. Vestibilā , pludmalē , baseinos. . . Viņ š ir visur. Viņ š staigā ar lielu pudeli, bļ auj nelabā balsī un lej visiem.


Atseviš ķ s, spilgts atpū tas aspekts Karī bu jū ras reģ ionā ir dejas. Ja vē lies gū t pilnī gu gandarī jumu no pā rē jiem – iemā cies dejot. Dejas ir visur: pludmalē , baseinos. . . Mē s ar sievu gatavojā mies. Viņ i divus mē neš us apmeklē ja Latī ņ amerikas deju nodarbī bas. Prasmes tika slī pē tas uz vietas ar vietē jiem animatoriem. Rezultā tā , ī paš i zem ruma, paš am kā jas nepaklupa. Viņ i pat saņ ē ma uzmundrinoš us mā jienus no latī ņ amerikā ņ iem. Un tas ir daudz vē rts, viņ iem š ī s salsas, morengas, boč atas un samba ir asinī s. Viņ i dejo no mā tes vē dera.

Un mū zika. . . Mē s bijā m pā rņ emti ar cieņ u pret Latī ņ amerikas mū ziku. Gaiš s, dzī vespriecī gs, sirsnī gs, pacilā još s. Tieš i pie mums viņ a ir dulla, kā ainava aiz loga. Un, ja tas ir jautri, tad jautrī ba ir nedabiska, blā va, izsū kusies no pirksta.

Bet nekas nav mū ž ī gs, pat debesis. Ir pienā cis laiks atgriezties pie dubļ iem un š ļ akatā m. Tas velk teikt ar zī mogu: "Divas nedē ļ as paskrē ja kā viena diena. " Bet tas ir nepareizi – katra diena bija forš u notikumu pilna no rī ta lī dz vē lam vakaram. Un pā ris romiem ar to nav nekā da sakara. Viņ i tik daudz nedzē ra. Š eit atmosfē ra ir reibinoš a.

Stjuartes nav maldinā juš as. Viena un tā pati apkalpe nogā dā ja viņ us uz dzimteni, savu mā ti. . . Visi iedeguš i ne mazā k kā mū sē jie un vē l apmierinā tā ki: viņ i atpū tā s un nopelnī ja naudu, un š ī s divas nedē ļ as - lidoš anas pieredze.

Uz planē tas joprojā m ir daudz paradī ž u. Vē l viena lieta ir slikta: ir atlicis maz laika.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums