Cayo Levantado - salas paradīze diviem

26 Decembris 2019 Ceļošanas laiks: no 30 Novembris 2019 ieslēgts 11 Decembris 2019
Reputācija: +1400
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Kā pē c Dominikā nas Republika? Es gribē ju apmeklē t Karī bu jū ras reģ ionu pludmales brī vdienu versijā . Es pats savulaik 9 mē neš us pavadī ju darbā Martinikā un Gvadelupā (pat stā sts ir TurPravda) un ceļ oja tos tā lu un tā lu. Bet sievas tur nebija. Turklā t reiz mana meita tika nosū tī ta medusmē nesī uz Dominikā nas Republiku, un viņ a bija vienkā rš i sajū smā . Vienī gā vieta Karī bu jū ras reģ ionā , kur var lidot par saprā tī gu cenu, ir Dominikā nas Republika. Kā pē c tikai tagad? Bē rni ir izauguš i.

Viesnī ca tika izvē lē ta no tū risma aģ entū ras piedā vā tajā m viesnī cā m. "Pē c draugu ieteikuma" tika uzskatī ts tikai par 5 zvaigznē m. Rezultā tā padomu uzskatu par pareizu: zemā ks lī menis neattaisnos lidojuma grū tī bas. Mē s ieraudzī jā m iespē ju dzī vot uz mazas salas, ieinteresē jā mies, apskatī jā m fotogrā fijas/atsauksmes un apmetā mies Luxury Bahia Principe Cayo Levantado.


Pati Levantado sala ir atrakcija un vieta, kur apmeklē t ekskursijas ("Pirā tu sala", "Baccardi Beach" - pē c vietē jo tū risma aģ entū ru sludinā jumiem). Treš ā daļ a salas ir publiska zona ar pludmali, pā rē jā daļ a ir tikai viesnī cas viesiem.

Cenš os izvairī ties no kliš ejā m un pā rspī lē jumiem, tač u jā atzī st, ka gabaliņ š paradī zes (salas) ir pilnī gi adekvā ts Levantado salas apraksts, it ī paš i, ja uz tā s dzī vojat!! !

Viesnī ca atrodas it kā botā niskā dā rza teritorijā (esmu tikai no Singapū ras botā niskā dā rza, ja tā )))), augstuma izmaiņ as (dzī vojamais rajons atrodas kalnā ) pieš ķ ir gleznainī bu . Viss ir fantastiski skaisti un daudzveidī gi. Nelielā teritorijā ir arī smilš ainas pludmales ar (gandrī z) baltā m smiltī m, palmu un mangrovju birzis, tikai tropu (gandrī z) mež s, klintis un saliņ as. Publiskajā pludmalē (turpmā k tekstā "mū su pludmale") vistī rā kais ū dens, iespē ja peldē ties ilgu laiku un barjeru (boju) neesamī ba.

Es uzrakstī š u par to, ko mē s darī jā m/izmantojā m.

Mē s cē lā mies ļ oti agri un sagaidī jā m rī tausmu (apmē ram 07.00) krastā (daž ā dā s vietā s). Tad paē dā m brokastis un uzreiz (lietas jau bija paņ emtas lī dzi) devā mies uz pludmali. Publiskā pludmale mums patika vairā k, uz to pā rsvarā gā jā m. Pirmā s 30-60 minū tes bija pilnī gi vienatnē pludmalē...

. . . tad sā ka parā dī ties daž i viesnī cas viesi. 10.20 (tobrī d piebrauca pirmā s laivas ar apskates objektiem) cilvē ku bija ne vairā k kā.20. No 15.00 lī dz 16.00 apskates objekti masveidā pameta "mū su" pludmali.

Darba dienā s bija aizņ emti 10-20% sauļ oš anā s krē slu, brī vdienā s 20-40% (vietē jie ierodas). Tikai viena diena bija izņ ē mums - Samanas lī cī ieradā s kruī za kuģ is un 100% no sauļ oš anā s krē sliem bija aizņ emti. Bet pat š o dienu es nesauktu par pandemoniju. Sauļ oš anā s krē sli pā rsvarā ir bez maksas – no lentē m – 90% no tiem.

No cietas vielas, Mangrovju reģ ionā - par naudu (? ! ).

No pulksten 11-12 lī dz 16 mums bija siesta/pusdienas. Necentā mies jokot ar pusdienas tropisko sauli. Vienreiz aizķ ē ries lī dz 13 un uzreiz nedaudz apdedzis. Jā , lietoja saules aizsargkrē mu 50+, pirmā s dienas uz visa ķ ermeņ a, lī dz beigā m - uz sejas, pleciem, kakla.


No 16:00 lī dz saulrietam (18:00) mē s atkal bijā m pludmalē , beigā s parasti atkal bijā m vieni. Tas bija ļ oti forš i!

Vietē jie. . . Tie, kas pelna ar tū ristiem (viesnī cu formas tē rpos, preč u un pakalpojumu pā rdevē ji) ir ļ oti smaidī gi, draudzī gi un labestī gi. Pā rē jie ir tā pat kā visur citur.

Mums ir sava attiecī bu vē sture. Tas sā kā s ar pirkumu veikalā mū su pludmalē . Iepazī stieties ar pā rdevē ju. Pē c pā ris dienā m viņ š mū s ieraudzī ja ar maskā m un spurā m un piedā vā ja snorkelē t ar laivu, salas apkaimē , mē s piekritā m. Tad radā s doma izmē ģ inā t krabjus un omā rus, pievē rsā s viņ am. Viss bija lieliski, ar jokiem, jokiem, sapratā m, ka maksā jam viņ am daudz, bet smadzenes bija atslā buš as, atpū tas rež ī mā . Viss aizgā ja lī dz tam, ka mū su gids saņ ems reklā mu internetā . BET pē c krabjiem viņ š pē kš ņ i sā ka prasī t vairā k naudas, turklā t daudz. Acī mredzot viegla nauda pilnī bā iedragā ja viņ a jumtu. Viņ u pieklā jī gi, bet steidzami aizsū tī ja uz dā rziņ u. Nā kamajā dienā viņ š skaidri saprata savu kļ ū du, cirtā s mums apkā rt ar atvainoš anos, pat atnesa divus kokosriekstus. Mē s neē dā m kokosriekstus, auksti pieņ ē mā m atvainoš anos, mums ar viņ u nebija nekā da sakara un ar viņ u nerunā jā m. Godī gi sakot, bija ļ oti nepatī kami, nogulsnes palika. Un tas neskatoties uz to, ka Samanas iedzī votā ji tiek uzskatī ti par labā kajiem Dominikā nas Republikā .

Ekskursijas netika ņ emtas, jo mana pieredze Karī bu reģ ionā liecina, ka Levantado salā ir visas Karī bu jū ras dabas skaistules, izņ emot ū denskritumu un vulkā nu.


Snorkelē š ana no salu pludmalē m ir iespē jama, tač u vā ja. Mē s braucā m ar motorlaivu ar divu vietu apmeklē jumu trī s stundas. Tur bija daudz jautrā k. Pirmkā rt, virs nogrimuš ā kuģ a - apmē ram 500 m no mū su pludmales. Kuģ is, starp citu, ir diezgan liels, un uz tā ir patieš ā m daudz zivju, tomē r nedaudz rā pojoš s. Izrā dī jā s, ka laivai nebija lī dzekļ u, lai ē rti izkļ ū tu no ū dens. Ne visi komandas dalī bnieki bija labā fiziskajā formā (((((. Daž us cilvē kus nā cā s ievilkt laivā kopā )))). stundas.

Pē c tam mē s pā rcē lā mies uz Cayo La Farola — salu, kas ir vē l mazā ka par Levantado, tai otrā pusē . Nirstu no salas akmeņ ainā s puses – ļ oti forš i. Tur dibens krī tas diezgan strauji un var skatī ties no 5-9 m uz leju kā gaisa balonā , un zem akmeņ iem ir ko redzē t (kas attiecas uz Karī bu jū ru, tas jums nav Charm) - daž ā di zivju bari , koraļ ļ i. Paš ā salā tajā brī dī neviena nebija, lai gan tū ristiem ir izveidota infrastruktū ra apvedceļ a un skatu platformas veidā . Pastaigā jā mies, tad vē l niru pa akmeņ iem (laivinieks mani paņ ē ma). Tobrī d daž i cilvē ki peldē jā s un snorkelē ja salas ieejas zonā , 10 metru smilš u pludmalē .

Tajā paš ā laikā izpeldē jā mies apkā rt Levantado, skatī jā mies no jū ras – ne mazā k skaisti kā no krasta!

Kopumā mē s uzskatā m, ka ekskursija ir vē rtī ga!

Bija arī ekstrē ma ekskursija pie krabjiem, uz vietē jā m mā jā m. Viesnī cas laiva viesnī cas viesiem ir bez maksas. Mē s apskatī jā m, kā cilvē ki dzī vo Dominikā nas Republikā . Mē s atradā mies mā jā gar ceļ u, tā du, kā du bijā m pietiekami redzē juš i ceļ ā uz Samanu no La Romana un atpakaļ . Telpas ir mazas. Nav durvju, pat ne uz vannas istabu. Ir problē mas ar elektrī bu (virtuvē bija redzamas baterijas). Ū deni iedarbina (ar sū kni? ) tikai tik cik patē rē , acī mredzot, lai taupī tu elektroenerģ iju. Kopumā viss ir diezgan pieticī gs. Pa ceļ am no mola uz mā ju (300 metri) noskatī jā mies ainas no vakara vietē jā s dzī ves - viņ i dzī vo laimī gi, viņ i prot š eit atpū sties!


Mē s nopirkā m kokosriekstus, ananā sus (pino coladas formā ) un krabjus (vē l vienu reizi) paš ā publiskajā pludmalē . Kokosrieksti ir labi, vidē ji nogatavojuš ies, tas ir, piens ir garš ī gs, ar riekstu garš u, ir ž elejveida mī kstums. Sanā k vē l gatavā ki - piens jau ir ar kvasa garš u, un mī kstums jau blī vā ks, tā ir daudz un tas ir ļ oti garš ī gs (nav sauss). Pirms tam daž ā dā s tropu vietā s saskā ros ar kokosriekstiem lī dz 1 USD un ļ oti zaļ iem, ar pienu ar zā laugu garš u, un man tie nemaz nepatika. Š eit es mainī ju savas domas. Tiesa, kokosrieksta cena salā ir 5 dolā ri. Tik daudz par ananā su. Pludmalē ir 2 iespē jas. Pirmais ir lielā bā rā paš ā pludmalē : viss mī kstums tiek sasmalcinā ts, paliek augļ os, tiek pievienots nedaudz kokosriekstu piena (no trauka), rums un ledus. Otra iespē ja ir daudzos bā ros teritorijā , kur tiek pabaroti tū risti: paliek tikai puse no mī kstuma, ū deni, pienu un rumu pievieno tik daudz, cik vē laties. Pirmo reizi neprā tī gi uzbumbuļ oju daudz ruma un nož ē loju. Kopumā mē s izvē lē jā mies pirmo iespē ju.

Man ļ oti patika krabji. Ir jē ga pasū tī t tikai ļ oti lielu, ja mazā k, tad tajā nav ko ē st. Ē dinā š anas laukumā ē dā m krabjus nepiespiestā gaisotnē . Man nav ne jausmas, kā to ē st restorā nā . Izmē ģ inā jā m arī omā rus - tā -tā , ja tikai novā ra, tad gaļ a ir skarba.

Atceļ ā uz lidostu mē s jau nopirkā m ananā sus mā jā s par 1 ASV dolā ru no automaš ī nas tieš i pie ceļ a. Nogarš o. . . tik sulī gus, saldus un smarž ī gus pie mums nevar nopirkt.

No dzī vajā m bū tnē m, iespē jams, galvenā s zvaigznes bija pelikā ni. Viņ i ir lieli, to ir diezgan daudz, viņ i lido un medī ļ oti tuvu cilvē kiem, ī paš i no rī ta un vakarā . Apakš ā ir jū ras zvaigznes, lielas. Mē s viņ us nespī dzinā jā m fotogrā fijas dē ļ . Un pludmalē dzī vo krabji, mazi un ļ oti piesardzī gi. Mē s ar viņ iem spē lē jā mies – medī jā m, slakojā m, ķ ē rā m un tad palaidā m vaļ ā . Ļ oti aizraujoš a nodarbe atvaļ inā jumā ! ))))))).

Jā , La Romana lidostā ir elegants veikals ar dominikā ņ u suvenī riem, cenas ir lē tā kas nekā salā , un kvalitā te ir par vienu pakā pi augstā ka. Mē s tur parasti bijā m tik skopi))).

Galvenais Dominikā nas Republikas trū kums ir sarež ģ ī ts lidojums ar č arterreisu (11-12 stundas). "Kas bija, viņ š neaizmirsī s"))))).

Pati viesnī ca ir rakstī ta atseviš ķ i

https://www.turpravda.ua/do/samana/Luxury_Bahia/do/samana/Luxury_BahiaCa_Principe-Levanta80-Levanta470-Levanta470-646464848480-r464678. .html

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (24) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums