Opera 3*– Atsauksmes

1
Novērtējums 9.010
pamatā
1 atsaukt
8.0 Numurs
9.0 apkalpošana
9.0 Tīrība
10.0 Uzturs
9.0 Infrastruktūra
Viesnīca atrodas blakus Strøget gājēju ielai un Nyhavn kanālam. Viesnīcā ir 88 numuri.Vairāk →
аватар LaFifa
 •  apceļots 14 gadiem atpakaļ
Novērtējums 9.0
Es atvainojos par ieilguš o apskatu. Rakstī ju vairā kas dienas. Ceru, ka tie, kas izlasī s lī dz galam, izvilks sev kā du "bonusu" kā praktisku padomu : ). Lidmaš ī na droš i nolaidā s un rosī gi ripoja uz lidostas ē ku. Aiz iluminatora stikla lē nā m peld blā vi attē li, ko rada skarbā ziemeļ u daba: sausa oranž a zeme, kas klā ta ar panī kuš u veģ etā ciju; kaut kur gandrī z pie apvā rš ņ a redzams gabaliņ š pelē kas aukstā s jū ras. … Tomēr ▾ Es atvainojos par ieilguš o apskatu. Rakstī ju vairā kas dienas. Ceru, ka tie, kas izlasī s lī dz galam, izvilks sev kā du "bonusu" kā praktisku padomu : ).
Lidmaš ī na droš i nolaidā s un rosī gi ripoja uz lidostas ē ku. Aiz iluminatora stikla lē nā m peld blā vi attē li, ko rada skarbā ziemeļ u daba: sausa oranž a zeme, kas klā ta ar panī kuš u veģ etā ciju; kaut kur gandrī z pie apvā rš ņ a redzams gabaliņ š pelē kas aukstā s jū ras. . . Tik neviesmī lī ga ainava mū s sagaidī ja "vecā kā s monarhijas" un "pasaulē vecā kā valsts karoga" valsts - Dā nija. Robež sargs ar neviltotu interesi skatā s uz Ukrainas pases vā ku, ilgi un rū pī gi pē ta visas tajā esoš ā s vī zas, beidzot apstā jas pie lapas ar Dā nijas Š engenu. . . Lielā s zilas acis skatā s uz mani pā ri brillē m iekš ā . pā rsteigums: "Jū su Dā nijas vizī tes mē rķ is? " - "Tū risms! : )" - "Uz č etrā m dienā m?!!! ! " -- "Jā ". Gaisā ir raksturī gs uzlī mē tā zī moga pops: "Velkommen! "
Dā nija ir nepopulā rs galamē rķ is iekš zemes tū rismam: tas ir dā rgs, tā lu, auksts, nesaprotams, un vē l nesen bija problē mas ar Dā nijas vī zu izsniegš anu ukraiņ iem. Tā pē c, neskatoties uz aviokompā nijas SAS rī cī bu, kas ļ ā va mums aizlidot uz Kopenhā genu par ļ oti saprā tī gu cenu un pat saņ emt dā vanā diennakts COPENhagen karti, mē s ar vī ru esam gandrī z vienī gie Ukrainas tū risti Kastrupas lidostā .
Viesnī ca, kurā mē s apmetā mies, saucas "Opera", - var teikt, ka tā atrodas burtiski Karaliskā teā tra "pagalmā ", divu minū š u attā lumā no Kongens Nytrov (Jaunais karaliskais laukums), 5-7 minū š u gā jiena attā lumā no Nyhavn ( Nyhavn ) un Strö get (Stroget) (š ī s ir vietē jā s atrakcijas). Mā jī gā viesnī ca ir iekā rtota "angļ u" stilā . Viesnī cas vestibilā viesus sagaida slavenā s Mazā s nā riņ as bronzas kopija un grozs ar lietussargiem. "Opera" atrodas vecā mā jā , uz augš ē jiem stā viem ved koka vī nu č ī kstoš as ​ ​ (! ) kā pnes, viesnī cā ir arī lifts, kuru pirmajā reizē nav nemaz tik viegli atrast - tas paslē pies aiz parastas. krā sotas durvis. Istaba pā rsteidza...gaisa kondicionē š anas, seifa un pat mini bā ra trū kums! Istaba ir aprī kota ar nobruž ā tiem ā das krē sliem ar metā la kniedē m, "seno" biroju-sekretā ru, ne mazā k "seniem" naktsskapī š iem, izcilu divguļ amo gultu un plazmas TV. Š ķ iet, ka visas istabā esoš ā s mē beles (izņ emot gultu) pirktas krā mu tirgū , pirms tam ir nobruž ā ts un nobruž ā ts izskats, un logu rā mji noteikti atceras Hansu Kristinu Andersenu, kurš dzī voja blakus viesnī cai esoš ajā mā jā ; Neskatoties uz to, istaba ir ideā li tī ra (vē lā k izrā dī jā s, ka gulta tiek mainī ta katru dienu! ), un vannas istabā ir jauna moderna dizaina santehnika. "Mdyayayayayay. . . " - nodomā jā m, un atstā juš i istabā ceļ ojuma somu, devā mies izpē tī t apkā rtni.
Kopenhā gena izrā dī jā s pā rsteidzoš a pilsē ta, tai ir diezgan plaš s vē sturiskais centrs ("Vecpilsē ta"), kas ir arī mū sdienu Kopenhā genas centrs. Kaut kā neparasti bija redzē t, ka vecos namos dzī vo vienkā rš i cilvē ki, atrodas skolas, pie 16. gadsimta mā jas sienas pieskrū vē ts basketbola tī kls, bet vecā pagalmā atrodas mini stadions. Parasti, ieejot vē sturiskajā centrā , joprojā m jū ti, ka esi muzejā , ka principā š eit - š ajā s leļ ļ u mā jā s - nav nekā cita, kā tikai viesnī cas, restorā ni un biroji. Viduslaiku virtuvē neviens putru nevā ra, draudzes skolā pie rakstā mgalda nesē ž , un veca sieviete, kas lasa lū gš anu grā matu uz koka baznī cas sola, ieradā s š eit ar tramvaju no jauna dzī vojamā mikrorajona.
Kopenhā gā viss ir savā dā k: "vecpilsē ta" ir dzī vojusi, dzī vo un dzī vos pilnvē rtī gu dzī vi. Mā jā s ar bē niņ iem un dakstiņ u jumtiem cilvē ki iemī las, strī das, audzina bē rnus, ciemojas, dzer alu un tiekas viens ar otru Amagertorva laukumā (vecā kais laukums pilsē tā ). Un, ja citā s pilsē tā s, lai redzē tu, kā dzī vo “vietē jie”, ir vismaz nedaudz jā atkā pjas no centrā lajā m ielā m, tad š eit nav jē gas. Kopenhā genieš i ir pilnā redzeslokā : viņ i sē ž pie tuvē jā kafejnī cas galdiņ a Ņ ū havnā un mazinā s jums blakus, lai paspē tu uz Glypotek, kas ir atvē rts reizi gadā bez maksas, un skū pstā s uz skatu klā ja. Apaļ š tornis. . . Kopumā viņ i bauda dzī vi SAVĀ pilsē tā , kuru neprā tī gi mī l un ar kuru lepojas. Dā ņ i izrā dī jā s lieliski estē ti. Katrā logā var redzē t neatņ emamu interjera atribū tu - stā vlampu - un vienmē r kā du bildi pie sienas, puķ u podiņ u uz palodzes, un, protams, sveč turi ar svecē m, kas deg jebkurā diennakts laikā . Smalki mā kslas pazinē ji, viņ i noteikti izrotā s savu dzī vokli ar kā du statueti "antī kā " stilā vai vecvecmā miņ as fotogrā fiju putekļ ainā rā mī . Neskatoties uz to, ka visas vecpilsē tas ē kas ir dzī vojamā s, š eit neatradī siet nevienu plastmasas stikla pakeš u logu un gaisa kondicionē tā ju. . . Apbrī nojami, kā , tik aktī vi ekspluatē jot dzī vojamo fondu, pilsē tniekiem izdodas saglabā t savas mā jas sā kotnē jā formā . Tač u nevajadzē tu domā t, ka modernā s civilizā cijas priekš rocī bas Kopenhā genas iedzī votā jiem ir sveš as. Neskatoties uz viņ u izteikto mī lestī bu pret vintage, viņ i ir moderno tehnoloģ iju priekš galā : ). Pirmkā rt, tas izpauž as vietē jā arhitektū rā , kur dā ņ i necieš kompromisus. Nē , viņ i nerestaurē s pussabrukuš u ē ku, cenš oties tai pieš ķ irt sā kotnē jo izskatu (piemē ram, Rā tsnama ē ka tika pā rbū vē ta 5 reizes! ), Viņ i necels "pseidovē sturiskas" ē kas, cenš oties "integrē t" jau esoš ā arhitektū ras ansamblī . Bū vē tā bū vē ! Izmantojot progresī vas bū vniecī bas tehnoloģ ijas un jaunā kā s dizaina tendences! Viens no spilgtā kajiem š ī s pieejas piemē riem ir jaunā Karaliskā s bibliotē kas ē ka, ko tautā dē vē par "Melno dimantu", un Jaunā Karaliskā s operas modernā ē ka. "Melnais dimants" ir ē ka ar vienkā rš u stikla un granī ta ģ eometrisku formu pā rsvaru Kopenhā genas krastmalā ; tā bija nesentimentā li pievienota vecajai Karaliskā s bibliotē kas ē kai, kas veidota viduslaiku stilā . Starp citu, Dā nijas Karaliskā bibliotē ka tiek uzskatī ta par lielā ko bibliotē ku Skandinā vijā , ko 17. gadsimtā dibinā ja viens no Dā nijas monarhiem. Kolē ģ i amatieru fotogrā fi naktī , brī dinu: "Black Diamond" naktī netiek izcelts, tā pē c netē rē jiet savu laiku. Lai gan no "Briljanta" puses paveras diezgan jauks skats uz jauno operu, kurai kopenhā genieš i netaupa apgaismojumu.
Pilsē tnieki dzī vo izmē rī tu dzī vi, viss notiek pē c grafika, pē c plā na. Masī vā kie svē tki notiek piektdienu vakaros: centrs ir ļ auž u pā rpildī ts, visas vietas krogos lī dz vē lam vakaram aizņ em trokš ņ ainas kompā nijas, sestdiena ir ģ imenes vakaru laiks. Eleganti ģ ē rbtas dā mas un vī rieš i jakā s sē ž restorā nos. Redzams, ka pusdieno ģ imenes – pieauguš i bē rni ar gados vecā kiem vecā kiem vai vientuļ i pā ri. Viņ i pieklā jī gi sarunā jas, lē nā m malko vī nu no plā nsienu glā zē m. . . Sveces deg, viesmī ļ i skaisti staigā . Kaut kā neē rti te ielī st dž insos un kedas, kā jū s varat atļ auties, piemē ram, Stambulā . Sestdienas vakarā , staigā jot pa Ņ ū havnu, kas pē c piektdienas ir manā mi pamesta, neviļ us pakļ aujas kā rdinā jumam ielū koties kā dā logā . Vecajos dzī vokļ os tiek iedegtas gaismas, klā ti galdi, pulcē jas cilvē ki - vecā ki, bē rni, draugi. Viņ i smejas, animē ti runā un pat dzied! Š ī idille vē rojama gandrī z katrā logā . Svē tdien pulksten 22:00 pilsē ta sasalst, un pat Strø get bezpajumtnieki iet agri gulē t - galu galā viņ i pirmdien dodas uz darbu! lī dz pulksten 22-22.
Pilsē tas centrā ir vairā ki lieli lielveikali un daudzi mazi veikaliņ i. Lielā kā daļ a no tā m ir koncentrē tas Strø get rajonā – tā ir slavenā Kopenhā genas iepirkš anā s promenā de, kas sastā v no 5 ielā m. Mē s aprobež ojā mies ar viena no lielveikaliem - "Shop du Nord" (Magazin Du Nord) - vecā kā un dā rgā kā Kopenhā genas universā lveikalu apmeklē jumu! Tā atrodas akmens metiena attā lumā no Opera Hotel. Neiesaku uz š ejieni nā kt cilvē kiem ar vā jiem nerviem un pieticī gu materiā lo bagā tī bu - sabojā garastā vokli un iespaidu par pilsē tu, radī sies liela vē lme ieslē gties savā istabā un nekur neiet, lai sakrā tu naudu atgrieš anai. brauciens : ) Nelieliem pā rtikas pirkumiem iesaku pievē rst uzmanī bu daudzajiem mazajiem veikaliņ iem, kas atrodas nedaudz tā lā k no galvenajā m ielā m. Piemē ram, ja gribi iedzert alu, kaut kur Gammeltrovā vai Amalgertā diez vai atradī si ko lē tā ku par 25 kronā m par pudeli vai 35 kronā m par glā zi Carlsberg, savukā rt nelielā veikalā netā lu no Alu var iegā dā ties plkst. Marmora baznī ca par 9 kronā m par pudeli (1 $ = 5.4 DDK). Ceļ ojums uz muzeju jums izmaksā s no 25 lī dz 80 DDK, ja esat laimī gs "cOPENhagen CARD" ī paš nieks, tad daudzi muzeji un sabiedriskais transports Kopenhā genā (kas ir ļ oti labi attī stī ts) ir jū su rī cī bā pilnī gi bez maksas. (24 stundu "cOPENhagen" kartes cena ir 31 eiro). Kā jau teicu, Kopenhā genas karti dabū jā m bez maksas, bet nevaru teikt, ka izmantojā m to "uz pilnu klapi". Tikko bijā m uz Ripley muzeju (ar 25% atlaidi), Andersena muzeju, apskatī jā m Round Tower un braucā m ar metro. Ja jums nav š ī s kartes, iesaku tē rē t naudu tikai diviem no iepriekš minē tajiem objektiem - Apaļ ajam tornim un metro. No Apaļ ā torņ a (Rundetaarn) paveras brī niš ķ ī gs skats uz pilsē tu, interesants ir arī stā sts, kas saistī ts ar Pē tera I š ī torņ a apmeklē jumu - viņ š zirga mugurā iekā pa torņ a skatu laukumā , kam sekoja viņ a augusta sieva g. kariete. Neviens sev ko tā du neatļ ā vā s ne pirms, ne pē c Krievijas cara : ) Kopenhā genas metro tika atklā ts 2002. gadā un ir viens no jaunā kajiem Eiropā , bet tas ir interesanti ne jau tā pē c, bet gan tā pē c, ka ir pilnī bā automatizē ts. Metro vilcieni kursē...bez š ofera! : ) Ieņ ē mis vietu pie pirmā vagona vē jstikla, piepildī si savu bē rnī bas sapni iesē sties metro vadī tā ja kabī nē (noteikti, par to sapņ o daudzi bē rni, ī paš i puikas; ). Ripley muzejs un Andersena muzejs atrodas vienā telpā , pa kreisi no rā tsnama Palace Hotel pirmajā stā vā . Ripley muzejā ir apkopoti kuriozi no visas pasaules. Principā , ja jums ieeja ir bez maksas, tad varat doties, ī paš i ar bē rniem - viņ iem bū s ļ oti jautri, un nav jē gas doties uz Andersena muzeju bez bē rniem. Kopumā abi š ie muzeji man atgā dinā ja Lunaparka "smieklu" un "baiļ u" istabas. : )
Ja esat iespaidī gs cilvē ks, patī k staigā t un ieradā ties Kopenhā genā , tā pat kā mē s, tikai uz pā ris dienā m, tad, protams, jums bū s ž ē l tē rē t laiku muzeju apmeklē š anai. Ir ko redzē t no ielas, turklā t pilnī gi bez maksas : ). Piemē ram, par sardzes maiņ u Amalienborgas pilī (katru dienu plkst. 12.00). Amalienborgā dzī vo karaliene; kad Viņ as Majestā te ir mā jā s, virs pils plī vo karogs. Pils atrodas pilsē tas centrā , apmē ram 10 minū š u gā jiena attā lumā no Kongens Nytrow. Karaliskā gvarde valkā lielas smieklī gas lā č u cepures. Saskaņ ā ar tradī ciju cepurē m jā bū t dabī gā m. Diemž ē l, dzenoties pē c modes, melnie lā č i, kas kā dreiz dzī voja Eiropā , tika pilnī bā iznī cinā ti, un dā ņ i, lai saglabā tu tradī ciju, speciā li iepē rk melno lā č u kaž okā das no kanā dieš iem. Ir ļ oti patī kami pastaigā ties pa parku pie Rozenborgas pils (Rosenborg Slot), paš ā pilī tagad atrodas muzejs un mā kslas galerija, pē dē jais monarhs no š ejienes izvā cā s 19. gadsimta sā kumā . Pili ieskauj neliels ezers, kurā peld pī les un gulbji. Pabarot var, ja paņ em lī dzi baltmaizes gabaliņ u : ). Uzreiz blakus pilij atrodas karaliskā s gvardes kazarmas, no š ejienes 11:30 tiek sū tī ta vienī ba mainī t karalisko gvardi, par ko rakstī ju nedaudz augstā k : ). Es biju pilnī bā sajū smā par Nyboder kvartā lu, kur mē s nejauš i nokļ uvā m, atstā jot Rozenborgu un apmaldoties, meklē jot Marmora baznī cu. Burvī gas vienstā vu un divstā vu mā jas, stā v no sienas lī dz sienai, kā bildē . Puķ u podi pie sliekš ņ a, krū mi kā pj augš ā pa sienu. . . No vienas mā jas iznā ca saimniece - jauna sieviete zilā frotē halā tā un izspū ruš iem matiem. Ieraugot mū s, viņ a pasmaidī ja un pamā ja ar roku sveicienam. . . Kaut kā te viss ir vienkā rš i, mā jā s : ).
Diemž ē l mū su dzimtenē nevarē jā m atrast gidu uz Kopenhā genu, kā arī nevarē jā m atļ auties ekskursiju gida pavadī bā . Bet ceļ vedi krievu valodā bez problē mā m nopirkā m vienā no Strø get suvenī ru veikaliņ iem (58 kronas). Es vē lreiz pā rliecinā jos, ka labs gids ir lieliska alternatī va standarta ekskursijai. Starp citu, par suvenī riem: lē tā kos suvenī rus var iegā dā ties Dā nijas suvenī ru veikalā Frederiksberggade, 2 (Streget). Š eit tieš ā m ir ļ oti labi magnē ti, atslē gu piekariņ i par cenu no 15 lī dz 40 kronā m, savukā rt citviet magnē ta cena ir sā kot no 25 kronā m, liela izvē le troļ ļ u, krū zī š u, pildspalvu, T-kreklu un citu tū ristu š vī ku. . Ienā ciet un pē rciet bez vilcinā š anā s – lē tā kas cenas neatradī siet. Lai gan, protams, atseviš ķ ā m pozī cijā m ir izņ ē mumi. Piemē ram, uz tradicionā lajā m porcelā na lellē m. "Dā nijas suvenī rā " tie maksā no 200 lī dz 500 kronā m, un mē s pavisam nejauš i, ieejot veikalā netā lu no Amalienborgas, nopirkā m divas porcelā na fejas par 100 kronā m katru, bet tas drī zā k ir izņ ē mums. Magnē ti un vā ciņ i ir lē tā ki nekā uz Federiksbergade, 2, mē s neesam redzē juš i. Pē rkot no 300 kronā m, Jums tiks izsniegts speciā ls č eks TAX FREE. Informā ciju par to, kā atgriezt BEZ NODOKĻ A, var atrast uz š ī č eka aploksnes krievu valodā . Mani ļ oti iepriecinā ja vietē jā s grā matnī cas. Izrā dī jā s, ka dā ņ i ir lasoš a tauta. Š ur tur var redzē t, kā cilvē ki entuziastiski pā rlapo grā matu lapas, un tie nebū t nav visi pensionā ri, kā , piemē ram, Vī nē . "Academbook" vitrī nā pie Vor Frue kirke (Dievmā tes baznī cas) pamanī jā m uzjautrinoš u izdevumu - Kā rļ a Marksa "Kapitā lu", kas veidots komiksos "mangas" stilā : ). Un no veikala, kas atrodas laikraksta "Politiken" ē kā Rā tslaukumā , vī ram mani nā cā s izvest ar varu, iepriekš atņ ē mis kredī tkarti. : P. Š eit nopirku trī s krā š ņ us izdevniecī bas "Taschen" "folijus" tikai par 50 DDK (70 UAH) gabalā - š ā das grā matas parasti pē rku tikai Odesā par 120 UAH gabalā : ).
Vē l viens dedzinoš s jautā jums ir par to, kur un ko ē st. Godī gi sakot, es neesmu pilnī bā noskaidrojis š o jautā jumu sev. Paš ā pirmajā dienā Du Nord (! ) pirktos cepumus un sieru ar ananā siem (! ) ē dā m 2 dienas, visu noskalojot ar lidmaš ī nā pirkto vī nu (starp citu, ē dieni un dzē rieni jā pē rk iekš ā ). SAS, un pats ē diens ir dā rgs un bezgarš ī gs ) un viskijs pirkts Kijevā "Dutik". Pirmajā vakarā , pirms vē l paspē jā m labi iejusties apkā rtnē , iegā jā m kaut kā dā grilbā rā Federiksbergade ielas sā kumā . Precī zu nosaukumu neatceros. . Vai nu “Vikings Grill”, vai “Scandinavian Grill”, vispā r kaut kā ds amerikā ņ u ē diens skandinā vu stilā . Porcijas lielas, vidē jā ē diena cena ir 30-60 kronas. Viss ir garš ī gs, apmierinoš s, bet to var saukt par "tradicionā lo dā ņ u ē dienu" ar lielu stiepš anos. Kopenhā genā ir labi attī stī ta daž ā du bistro sistē ma – pilsē tniekiem nereti skrienot uzkost. Tā pē c pilsē tā ir daudz pā rtikas kravas automaš ī nu, kas pā rdod visu veidu hotdogus, alu, kafiju utt. Bet, neskatoties uz to, es gribē ju izmē ģ inā t kaut ko "autentisku" un vismaz vienu reizi pusdienot normā lā vidē . "Autentiskuma" meklē jumos devā mies uz tū ristu vidū labi zinā mo "Det lille Apotek" (Mazā aptieka). Š ī jaukā vieta atrodas akmens metiena attā lumā no Apaļ ā torņ a (St. Kannikestraede, 15) un ir slavena ar to, ka kopš kafejnī cas atvē rš anas š eit (1720. gadā ) tā s interjers nav mainī jies. G. Kh patika š eit iekā pt. Andersens, Ludvigs Holbergs (kurš izpelnī jā s "dā ņ u Moljē ra" slavu), slavenais dā ņ u filozofs Kē rkegors. Diezgan dī vaina sajū ta, kad tu sē di pie galda un domā : "Bet pats Hanss Kristians reiz sē dē ja š eit, un viņ š ieskatī jā s š ajā krā sotajā logā...". Tomē r pusdienā m atnestais rē ķ ins ā tri vien atgriezī s skarbajā realitā tē : ))). "Pusdienas": divi tumš i alus 0.5, porcija laš a sviestmaizes, "Holberg Plate" (man ieteikts kā "Vary Danish Dish", sastā v no 4 veidu uzkodā m: cū kgaļ as speķ is, fritē ta zivs, siļ ķ e medū un mē rce) mums maksā ja 301 DDK (55 USD). Ja uz "Aptieku" tikā m "uz dzeramnaudas" no interneta, tad nā kamo vietu atradā m paš u spē kiem. Š eit mē s beidzot nogarš ojā m slavē to dā ņ u Sö mmerbrod! Š o rijī bas oā zi sauc Restorā ns Biblioteket "Lauras Kokken" (restorā ns-bibliotē ka "Laura virtuve"), adrese: Toldbodgade, 5 (Nyhavn). Š o restorā nu ļ oti iecienī juš i vietē jie iedzī votā ji (vai tas nav labā kais ieteikums iestā dei? ): jauks mā jī gs interjers, krā sotas koka sienas, rū taini galdauti, pie sienā m veci virtuves piederumi. Š aurajā telpā starp galdiņ iem tracina pati viesmī lī gā saimniece. Telefons virtuvē ir burtiski saplē sts - klienti zvana, lū dz rezervē t galdiņ u. Restorā na mī nusos var minē t diezgan ilgu apkalpoš anu (jo klientu ir daudz, un saimniece viena), tač u, ticiet man, par pacietī bu saņ emsiet simtkā rtī gu atalgojumu! Ē diens vienkā rš i izcils, alus brī niš ķ ī gs, porcijas iespaidī gas. Divi milzī gi tumš ie alus (tā sauktais "kuģ u alus", kaut kas lī dzī gs mū sē jam nefiltrē ts) un divi milzī gie summerbrods mums maksā ja 250 DDK (46 USD).
Interesanti, ka Dā nijā nav pieņ emts atstā t dzeramnaudu – tā s jau ir iekļ autas rē ķ inā . Ja jū s dā snuma uzplū dā vē laties apbalvot viesmī li, iedodiet viņ am dzeramnaudu. Daž i viesmī ļ i lū dza atstā t viņ iem č eku, ja mums tas nav vajadzī gs. Tika novē rots, ka uz galda atstā tie “dzeramnaudi” noteikti migrē s uz krā jkasī ti pie bā ra, acī mredzot tie ir vienā di sadalī ti starp viesmī ļ u maiņ u pē c darba dienas. Ja iestā dē ir vairā ki viesmī ļ i, katrs jū s apkalpos: viens atradī s galdiņ u, otrs pieņ ems pasū tī jumu, treš ais atnesī s, ceturtais aprē ķ inā s. Tā pē c š ā da “cū ciņ as banku sistē ma” š ķ iet diezgan loģ iska. Uz daž ā m no š ī m krā jkasī tē m ir uzzī mē ts zils krusts - ziedojumu fonds trū cī gajiem.
Kopenhā genā jū s varat viegli norē ķ inā ties ar kredī tkarti. Bet! Ja aiz veikala letes atrodas “austrumu izskata” JAUNIEŠ I, sagatavojiet skaidru naudu; ). Viņ a terminā lis tiks vai nu uzlauzts, vai uzstā dī ts tikai Dā nijas banku izdotajā m kartē m, un izmaiņ as tiks izsniegtas bez kases aparā ta lī dzdalī bas. : (
Teikš u vē l daž us vā rdus par “bezmaksas” paš valdī bas velosipē diem. Parasti tos redzē jā m tikai krē slas stundā , kad nevienam vairs nebija vajadzī gas. Principā doma laba - publiskajā stā vvietā ir velosipē di, parasti tiem ir spilgtas krā sas un karte uz stū res. Jū s iemetat pilī.20 kronu monē tu un braucat (braukš ana ir ierobež ota lī dz pilsē tas centram, izbraukš ana no centra tiek uzskatī ta par zā dzī bu un sodā ma ar 1000 kronu naudas sodu). Kad paliek garlaicī gi, noliec velosipē du stā vvietā , aiztaisi slē dzeni, paņ em monē tu. Bet mē s nebraucā m - mums nebija laika analizē t velosipē dus : ).
Starp citu, neticiet baumā m, ka vietē jā s sievietes valkā tikai dž insus un kedas. Stilī gs mē telis, minisvā rki, zā baki ar papē ž iem - tā izskatā s daudzi Kopenhā genas riteņ braucē ji; ) Un dā ma vakarkleitā ar atkailinā tiem pleciem, Ņ ū havnas brī vā dabā pie temperatū ras + dzer lielu alus kausu ar cigareti. 8 - nu, - kur vē l jū s redzat? =)
Diemž ē l mē s neizpē tī jā m Christianshavn rajonu, kur atrodas slavenā Christiania, hipiju komū nas pilsē ta. Tiesa, daž us Kristiā nijas iedzī votā jus novē rojā m pilsē tas centrā : viņ i vai nu tirgo suvenī rus ar Boba Mā rlija tē lu, vai vienkā rš i pastaigā jas.
Mē s izvē lē jā mies ceļ ojumu uz Zviedriju, uz Malmes pilsē tu, kas atrodas tikai 35 minū š u vilciena brauciena attā lumā , nevis pastaigai Christianshavnā . Vilcieni (vilcieni) Malmē kursē katru dienu, ik pē c pusstundas. Biļ etes var iegā dā ties stacijā kasē s vai ī paš os biļ eš u automā tos. Jū s varat iegā dā ties biļ eti tieš saistē Zviedrijas dzelzceļ a vietnē un izmantot izdruku. Biļ etes cena ir aptuveni 13 USD vienā virzienā . Par Malmi plā noju uzrakstī t atseviš ķ u ī su reportā ž u.
. . . Atkal pamostoties no kaiju saucieniem un putnu dziedā š anas, skatoties pa logu ar skatu uz nelielu priekš dā rziņ u uz jumta un jauku velonovietni, jū tos kā dā nis : ). Pirmajā vakarā atdzisuš i lī dz kaulam, mē s atš ķ etinā jā m "mistē riju" par gaisa kondicionē š anas trū kumu istabā . Kā jau ī sti kopenhā genieš i, ieslē dzā m akumulatorus uz pilnu jaudu un atvē rā m logus - bija silti un svaigi : ). Vintage mē beles un personī gā kafijas kanna brokastī s nelielā ē damistabā sagā dā ja aizkustinā juma asaras : ). Dzeru kafiju, koš ļ ā jam siera salā tus ar baziliku. . . Ausis sasniedz angļ u valodas runas fragmenti no blakus galdiņ a: “Mē s ar sievu esam treš o reizi Kopenhā genā un visu laiku uzturam š ajā viesnī cā . Kopenhā genai š ī viesnī ca ir tas, kas jums nepiecieš ams! ” Es instinktī vi pamā ju ar galvu, piekrī tot, viesnī cas atraš anā s vieta, tā s iekā rtojums un darbinieki deva lielu ieguldī jumu mū su pilsē tas atklā š anā . Uz ielas redzē to varē jā m daļ ē ji izmē ģ inā t praksē , ikdienā klausoties vī tņ u kā pņ u koka pakā pienu č ī kstē š anā un vingrinoties vecā loga rā mja metā la ā ķ a atvē rš anā . : )
Pē c 40 minū tē m mē s skraidā m pa Kastrupas lidostas vestibilu un meklē jam savu bagā ž u. Nu kā lai izskaidro dā ņ iem, ka š ķ ietami neglī ta plastmasas plē vē ietī ta soma, nonā kot Borispiļ ā , saglabā savu izskatu, saturu un nervus saviem ī paš niekiem? Tas viņ iem nav saprotams, nav bagā ž as iepakojuma. Nopē rkam milzī gu somu ratiņ krē slu sapakoš anai un ar mū su "saimnieces" Milas Kozlovas palī dzī bu kaut kā sakravā jam savu mazo somu.
Muitas rindā es domā ju par vietā m, kuras mē s neesam redzē juš i: Mazā s nā riņ as piemineklis (tika aizvests uz Pasaules izstā di 2010 Š anhajā ), Tivoli parku (sezona sā kas 15. aprī lī , un mē s izlidojā m 12. ) , Christiania, Elsinore ( Helsingor). . . Atmiņ ā ieš aujas bilde no trī s dienā m: zilas acis, pā rsteigts skatiens pā r brillē m - "Uz č etrā m dienā m?!!! ! ". . . Tieš ā m, dī vaini. Ko var redzē t Kopenhā genā tikai č etrā s (praksē divarpus) dienā s? : )
Novē lu jums visiem patī kamus ceļ ojumus un spilgtus iespaidus.
Nyhavn Наш номер В музее Андерсена Магазин Вид из окна номера, автор отзыва на той самой скрипучей лестнице, экстерьер и коридор отеля Здание Королевской библиотеки, Метро


Vēl nav jautājumu
Uzdod jautājumu par viesnīcu
sazinieties ar ekspertiem un saņemiet atbildes
tuvāko stundu laikā.
VIESNĪCU EKSPERTI
Atrakcijas
Kastelletas cietoksnis
Novērtējums 10.0
Dānija, Kopenhāgena
Arhitektūra, Daba, Stats
Apaļais tornis
Novērtējums 10.0
Dānija, Kopenhāgena
Arhitektūra, Muzeji, Stats
Mazās nāriņas statuja
Novērtējums 8.3
Dānija, Kopenhāgena
Pieminekļi un pieminekļi

Отель расположен рядом с пешеходной улицей Строгет и каналом Нюхавн. В отеле 88 номеров.

Viesnīcā

  • парковка

  • FAQ