Trīs angāri, kas var mainīt dzīvi

19 Janvāri 2020 Ceļošanas laiks: no 13 Janvāri 2020 ieslēgts 13 Janvāri 2020
Reputācija: +2842
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Minhenē ir Eiropā (un, iespē jams, pasaulē ) lielā kais tehnikas muzejs Deutsches Museum, BMW muzejs un atseviš ķ a transporta zā le Pinakothek der Moderne. Bet ar bavā rieš iem nepietiek! Viņ iem ir tā da vē sture un tik daudz eksponā tu, ka viņ i izveidoja vē l vienu transporta tē mu muzeju ar nosaukumu Verkehrszentrum. Trī s milzī gi spilgti angā ri Minhenes centrā ir apvienoti, lai parā dī tu automaš ī nu, motociklu, velosipē du un dzelzceļ a transporta un citu pā rvietoš anā s veidu vē sturi.

Pateicoties stā stam @Kolia_oro. egor par Minheni, tas kļ uva mū su galvenais punkts Minhenē . Ļ oti ceru, ka viņ š arī izlasī s, un vismaz nedaudz nostalģ iski : -)

Lai gan ir rozā Cadillac un Porsche 911 (diemž ē l bez foto), ekspozī cijas mē rķ is ir ne tikai skaisti auto, bet kopumā transporta vē sture un darbs. Sā kot ar slē pē m, skrejriteņ iem un velosipē diem, luksoforiem un lī dz pat elektromobiļ iem.


Ak, š ī s cildenā s formas, mū ž ī gā s, jū s varat skatī ties uz š o BMW mū ž ī gi! Leģ endā rais DeLorean, Aston Martin DB5 vai kā ds no Batmobiliem tieš ā m pietrū ka. Burtiski ap katru stū ri es gaidī ju, lai redzē tu. . .

Ir daudz daž ā du laiku dzelzceļ a eksponā tu. Milzī ga tvaika lokomotī ve otrā s zā les centrā pilnā nopietnī bā dū c un griež riteņ us.

Un š ī ir malkas automaš ī na! Un nevis tvaika lokomotī ves, bet "malkas gā zes" princips - zemas temperatū ras degš anas laikā malka izdala gā zi, kas tiek atdalī ta un nonā k iekš dedzes dzinē jā . Otrais pasaules karš , problē mas ar benzī nu. . . Ar malku pietika 50-100 km, pē c tam atkal jā ķ eras cirvis.

Pirmais elektriskais automobilis ar akumulatoru tika izgatavots 1908.  gadā ! Jā , tas tā ir, Baker Elektrik. Paskaties, cik eleganti!

Nesen mē s manai vecmā miņ ai uzdā vinā jā m elektrisko skrejriteni Like. Bike, lai aizvestu mazdē lu uz skolu. Izrā dā s, ka š ī ir pilnī ga 1914. gada modeļ a kopija, tikai alumī nijā un ar akumulatoru!

Sadaļ ā s redzamas tā das automaš ī nas sastā vdaļ as kā ā trumkā rba, sajū gs (ī paš i apbrī noju hidrodinamisko sajū gu), daž ā du principu bremzes, diferenciā lis un visu riteņ u piedziņ a uz 6 riteņ iem. Katrai ierī cei var pieskarties, pagriezt, nospiest vai iedarbinā t, lai redzē tu darbu darbī bā .

Starp citu, papildus elektriskajiem transportlī dzekļ iem atseviš ķ i tiek izstā dī ta “svaiga” Mercedes kopija, kas darbojas ar ū deņ radi (degvielas š ū nā m).

Kopumā visiem automehā niķ iem, kā arī parastajiem puikā m, vī riem un vectē viem noteikti š eit ir jā nokļ ū st uz 3-4 stundā m! Pirmajā s divā s stundā s ieinteresē s arī sievietes, kuras pē c tam nosū tī s uz restorā nu Augustiner iepretim muzeja galvenajai ieejai.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums