Kā vakarā vai dzimšanas dienā Prāgā izmēģināt trīsdesmit divus alus

28 Jūnijs 2017 Ceļošanas laiks: no 14 Jūnijs 2017 ieslēgts 18 Jūnijs 2017
Reputācija: +1959
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ir pagā jis ilgs laiks, kopš turpravda neesmu rakstī jis atsauksmes, nav laika. Es labojos, bez plauktiem, no svaigas atmiņ as, tā teikt.

Parasti man patī k iepriekš izplā not visus vilcienus, lai viss bū tu "pieklā jī gi, cē li" izplā nots un pā rdomā ts. Bet ne š ajā laikā .

Bezvī zu rež ī ma sā kuma datums gandrī z sakrita ar manu dzimš anas dienu 15. jū nijā , un es sapņ oju to ī paš i pavadī t. Es biju ļ oti skeptiska par š o jautā jumu (bezvī zu ceļ oš ana) un centos noformē t vī zu, bet vī rs, nikns optimists, mani turē ja cieš i un nelaida iekš ā : ), bet mē s tik un tā noformē jā m biopases. Pasu kasē jaunkundze mū s apbē dinā ja, sakot, ka pē c piecpadsmitā viņ i bū s gatavi. Kā saka, neviens nekur neies. Bet negaidī ti pases bija gatavas agrā k un paņ emot biļ etes no UIA pā rdoš anai (turp un atpakaļ.60E par personu-balons), rezervē jot viesnī cu caur Booking.


com, nokā rtoju apdroš inā š anu, ā tri sakā rtoju visas lietas darbā , sametu naudu kartē s, skaidra kabatā (katram gadī jumam), 14. datumā lidojā m uz Prā gu izmē ģ inā t bezvī zu : ) Izlasot presi viss bija sagatavots atbilstoš i prasī bā m.

Bet Č ehijas muitā mums pat neko nejautā ja (redz, ka sejas iedveš pā rliecī bu : )), bija tikai pā rsteigti par pilnī gi tī rajā m pasē m.

Un š eit viņ a ir Prā gas skaistule.

Es tū lī t rezervē š u, ka š is ir mū su treš ais ceļ ojums uz "Prā gas pasaku".

Tā pē c es nestā stī š u, kā nokļ ū t no lidostas lī dz centram, viss ir iepriekš ē jos stā stos, bet koncentrē š os uz "rozā (ne krā su nozī mē ) pasaku" un, protams, , alus (vī rieš u auditorija mani neapš aubā mi atbalstī s).

Tā kā bū tī bā visi ikoniskie apskates objekti jau ir redzē ti iepriekš ē jos ceļ ojumos (es vienmē r saku: "ja jums nebija laika kaut ko redzē t, tas ir iemesls atgriezties"), tad mē s nolē mā m izspiegot kam mums nebija laika un kur kā jas iet : )

Mē s reģ istrē jā mies viesnī cā un nekavē joties devā mies orientē ties uz zemes. Tuvā kajā lokā tika atrasts: 1. Pā rtikas veikals ar č aklajiem ķ ī nieš iem, kas strā dā no 7 lī dz 22 (kas ļ oti iepriecinā ja) 2. Vairā kas kafejnī cas. 3. Ziž kovskas tornis.

Tā kā torņ a augstums ir 216 m, tas ir ļ oti pamanā ms no daudziem pilsē tas daļ ā m. Un naktī tas tiek izgaismots ar Č ehijas karoga krā sā m

Mē s apbrī nojā m forš os "bē rnus", kas rā po pa to. Izrā dā s, tie pievienoti ne tikai torņ a izgreznoš anai, bet arī visas konstrukcijas lī dzsvaroš anai. Tē lnieks (Deivids Č ernijs) personī gi izvē lē jā s vietu ikvienam.

Tornī kā pš ana ir apmaksā ta (200 krn = 7.85 E), pē c daudzā m un karstā m debatē m ar vī rieš u kā rtas balsu vairā kumu (puse balsoja ar abā m rokā m) tika nolemts atstā t to nā kamajā vilcienā un izdzert izglā bto. nauda prom : )

Pē dē jā apmeklē juma reizē tika apmeklē tas tā das slavenas alus raž otnes kā Novomestsky alus darī tava, U Fleku, U Medvedku, Brewery house, U Ferdinand, Potrefen hus, mē s pā rgā jā m uz mazā k zinā mā m, bet krā sainā kā m vietē jā m iestā dē m, kas piedā vā craft alu. .

Maza liriska alus atkā pe.


Viss alus man ir sadalī ts "garš ī gajā " un "ž iguļ evskajā ". Manā jaunī bā , izņ emot Ž iguļ evski, nekas netika pā rdots, un, kad es pamē ģ inā ju "š o rū gto muļ ķ i", es pats nolē mu, ka man negarš o alus. Un tikai, daudz vē lā k, paviesojoties Beļ ģ ijā un Č ehijā , es sapratu "jā ", man tas patī k.

"Vkusnenkoe" ir saldā ki un maigā ki alus ar zemu IBU rū gtumu lī dz 35.

Tiem, kas nezina: Amatniecī bas alus ir jebkurš alus, kas brū vē ts nevis rū pnieciskā mē rogā , bet gan nelielā alus raž oš anā , biež i vien pē c savā m receptē m personī gai lietoš anai un radoš ai paš realizā cijai.

Alus Litovel Maestro ar lavī nas efektu

Un, lai gan Litovel nav amatniecī bas alus, es tomē r iesaku izmē ģ inā t Litovel Maestro alu ar lavī nas efektu. Atš ķ iras ar to, ka atnes pilnu glā zi putu : ) Bulki pamazā m nokrī t apakš ā (un neceļ as augš ā , kā parasti) un pā rvē rš as par alu. Bet jums nekavē joties jā sā k dzert putas, tā m ir maiga samtaini krē mī ga garš a. Vispā r tas ir neaprakstā mi. . . Staropramen izlaiž ar tā du paš u lavī nas efektu, viņ i to sauc par Velvet (velveteen) mē s to pamē ģ inā jā m pē dē jo reizi Potrefena Husa pie Kā rļ a tilta.

Pagooglē juš i un atraduš i tuvē jo bā ru, kur var atrast Litovel Maestro, devā mies uz pagrabu “At the Golden Gron” (Sklí pek U Zlaté ho hroznu vinoté ka) un, ja alus negarš o pavisam, š ajā pagrabā tiek liets vī ns.

Š eit ir uzkodas

Pē c degustā cijas nolē mā m vienkā rš i pastaigā t aiz stū ra un sastapā m kristā lu muzeju GEOSVET - Londý nská.55 Nakts laika dē ļ muzejs nebija atvē rts, tač u ieejas priekš ā bija neliela vitrī na ar minerā liem. .

Vienkā rš i skaisti

Otrā diena — dzimš anas dienas pils

Tas sā kā s ar mums no Strahovas klostera un Petrš ini kalna.

Iebraucot klostera pagalmā pa labi, redzē siet nelielu eju ar bultā m uz Peklo restorā nu un funikulieri, mē s ejam garā m restorā nam (labi, varbū t ne garā m) un paejam nedaudz augš ā un nonā kam Petrin. Kalns.

No š ejienes paveras pā rsteidzoš a Prā gas panorā ma. Pietiekami apbrī nojuš i, lē nā m dreifē jam Petrī na torņ a virzienā . Neapmaldieties, daudz norā des, kur ko.

Vienkā rš i staigā jiet, izbaudiet. Pā rā k slinks, lai fotografē tu. . .


Pabraucā m garā m spoguļ u labirintam (bē rniem tas bū tu interesantā k) un, sekojot norā dē m funikuliera virzienā , beidzot nokļ uvā m manā “rozā pasakā ”

Fonikulieris devā s lejā no kalna un devā s uz Vtrbovskas pili.

Liriska atkā pe, otrā – Prā gas sabiedriskais transports

Ja dodaties vienas dienas ceļ ojumā , netraucē jiet un staigā jiet.

Un ja ir garā ks, tad krā j metro un tramvaja karti, nopē rc dienas vai trī s dienu biļ eti un brauc : ) Teicama sabiedriskā transporta loģ istika ļ auj ē rti un ā tri nokļ ū t jebkurā interesantā (no tū risma viedokļ a) vieta. Nevelciet, piemē ram, kalnā lī dz Prā gas pilij, bet brauciet augš ā ar 22 metru tramvaju. Un jau nolaidies sev par prieku. Ko mē s esam darī juš i daudzas reizes.

Funikulierim ir derī ga tā pati biļ ete kā tramvajam, metro, autobusam. Un, ja jums ir dienas (trī s dienu) biļ ete, vienkā rš i parā diet to konduktoram iekā pjot.

Ieeja Vtrbovska pilī nemaz nav pā rsteidzoš a. Karmeļ itska un Trziste ielu krustojumā starp restorā niem atrodas neuzkrī toš a arka. Brauciet garā m un nokļ ū stiet Itā lijā .

Ieeja dā rzā ir jā maksā.65 krn = 2.55 E

Bet tas ir tā vē rts.

Skaists baroka stila dā rzs, kas iekā rtots 18. gadsimta pirmajā pusē pē c arhitekta F. M. Kankas projekta. Pā rdzī vojis grū tu likteni, dā rzs tika atjaunots divdesmitā gadsimta 90. gados.

Dā rza apakš ē jais lī menis.

Apakš ē jā lī meņ a pakā jē atrodas atpū tas paviljons - Salla Terrena.

Vā clava Reinera freska: Venera un Adonis

Skulptū ras: Baks un Cecera (M. Brauns)

Koka paneļ i ar putniem. Par viņ iem ir ļ oti interesants stā sts: reiz viņ i izdekorē ja vienu no Prā gas pils zā lē m, bet padomju laikā grasī jā s tos pilnī bā izmest (un kā pē c tas krā ms : )). Bet tomē r izdevā s izglā bt un pē c 1989. gada viņ i rotā Vrtbor dā rza paviljonu.

Apakš ē jā terase

Apakš ē jā terase: skats uz franč u puķ u dobē m

Vidusē jā terase

Un no augš ē jā s terases — Mala Strana un Prā gas pils ir pilnī bā redzama.

Tā lā k mū su kā jas aizveda mū s uz Voldš einas pili

Skats uz lodž iju un dā rzu


Valdš einas pils tika uzcelta baroka stilā septiņ padsmitā gadsimta pirmajā pusē hercoga Albrehta fon Valdš eina vajadzī bā m. Pils un dā rza projekta ī stenoš anai tika nopirktas un iznī cinā tas 22 ē kas, trī s dā rzi, pilsē tas vā rti un pilsē tas ķ ieģ eļ u ceplis. Kopumā celtniecī bai un apdarei tika aizskarta liela nauda. Un Alberts Valdš eins tajā dzī voja tikai gadu pirms savas slepkavī bas. Tagad š eit sē ž Senā ts. Paš ā pilī var iekļ ū t brī vdienā s no pulksten 10 lī dz 16.

Mums tas neizdevā s (tas ir iepriekš ē jas plā noš anas trū kums, nā kamreiz noteikti brauksim : )), bet pastaigā ties pa dā rzu izdevā s prieka pē c. Ieeja pilī un dā rzā ir bez maksas.

Dā rza galvenā iezī me ir stalaktī tu siena, kas rada kontrastu starp dabisko un cilvē ka radī ts dabas skaistums.

Dī ķ is ar salu un pā vu.

Pā vi nekaunī gi staigā pa parku

Pils dā rzi zem Prā gas pils.

Atrodas uz dienvidiem no pils, 16. gadsimtā parki un vī na dā rzi tika pā rveidoti par lieliskiem itā ļ u dā rziem. Gadsimtu vē lā k, pē c zviedru izraisī tā s izpostī š anas, tie ieguva jaunu baroka izskatu ar statujā m, balustrā dē m, terasē m un strū klakā m. Tajos ietilpst pieci dā rzi Lederburgsky, Small un Big Pafievsky, Kolovratsky un Small Furstenberg.

Mē s iebraucā m tajā s no Kolovratskas pils puses un pa kreisi no Lederburgas pils puses. Tač u iespē jams arī pretē jais. Ieejas maksa 100 kronas.

Š is ir tik neuzkrī toš s ieraksts. Jums ir jā kā pj pa š ī m kā pnē m

Kolovratas dā rzs

Lielais Pafjevska dā rzs. Baseins ar Tritonu un Saules pulksteni.

Lederburgas dā rzs

Mums paveicā s, vai arī uz š iem dā rziem iet maz cilvē ku, un mē s tur klaiņ ojā m pilnī gi vieni (Foto ir daudz un nevienas "pieklā jī gas" nav : )) Ļ oti skaisti - noteikti iesaku apmeklē t.

Un salidojuma noslē gumam "pie Ferdinanda" Malaja Stranā . Š is restorā ns man patika kopš mū su pē dē jā ceļ ojuma. Sā pī gi "kuiļ a ceļ galu" viņ i sagatavo sirsnī gi.

Bet paturiet prā tā , ka jums bū s jā gaida č etrdesmit minū tes - stunda. Kamē r gaidā t, izbaudiet savu alu. (Pieņ emamas kredī tkartes)

Treš ā diena — daiļ dā rzniecī ba un festivā ls

Š odien tika nolemts iesvē tī t Prā gas pils dā rzus. Ar savu iecienī to 22. tramvaju nokļ uvā m Pohorelec pieturā un lē nā m aptraipī jā mies Loretas virzienā . Dā rzu priekš ā nolē mā m ieskatī ties Č erņ ina pils dā rzā . (Ieeja bez maksas).


Š ai pilij ir tik daudz logu, cik dienu ir gadā . Pils celta 1668. -1697. gadā . pasū tī jis imperatora vē stnieks Venē cijā Gumprechts Jans Č ernins no Khudenice un viņ a dē ls.

Tika nolemts aplū kot Prā gas pils dā rzus no augš ē jā briež u grā vja un pakā peniski nolaisties lī dz Belvederei.

Braucot no Č eņ inas pils pa gleznainajā m Jaunā s pasaules ielā m (Jaunā pasaule ieguva savu nosaukumu, jo tā atradā s ā rpus Hradč aņ i)

Mā ja pie zelta grifa. I. Keplers š ajā mā jā dzī voja 10 gadus (kurš nav priekš metā : viņ š ir planē tu kustī bas likumu atklā jē js Saules sistē mā : ))

No neuzkrī toš iem vā rtiem mē s nokļ ū stam ī stā mež ā

Mē s uzkā pjam pa takā m uz skatu platformu, ko tik ļ oti iemī ļ ojis prezidents T. Masaryks (un nosaukts viņ a vā rdā ), un apbrī nojam Sv.  Vitusa katedrā les skatus.

Pē c tam mē s devā mies meklē t 84 metrus garu tuneli, kas uzbū vē ts viduslaiku Pulvertilta vietā .

Un š eit ir tunelis, caur kuru mē s nokļ ū stam Lejas Briež a grā vī .

Oļ enijas lejasgrā vis

Tā ds pirmatnē js rū ķ is : )

Tam nav iespē jams iziet lī dz galam, jo ​ ​ vidū ceļ š ir bloķ ē ts un bulta apiet, un š eit mums bija jā kā pj pa nogā zi. Un izejiet no balles zā les aizmugures.

Mē s apejam to un apbrī nojam katedrā les panorā mu

Š eit tas ir no priekš puses. Neaprakstā mi, tikai oohs - nopū š as : )

Tā tika uzcelta 1569.  gadā bumbu spē lē m. Tad tā kļ uva par arē nu, stallis, tad atradā s militā rā s noliktavas.

Skulptū ra Nakts alegorija (M. B. Brauns)

Hē rakla strū klaka

Dziedoš ā strū klaka ir nosaukta melodisko skaņ u dē ļ , ko pilieni rada krī tot. bļ odā ( Meli, ielieciet zivju zupu bļ odā

tikai pilienu skaņ as, iespē jams, viņ i nedzē ra pietiekami daudz alus, tā pē c viņ i to nedzirdē ja)


Dā rzs tika dibinā ts 1534.  gadā pē c Č ehijas karaļ a - Habsburga Ferdinanda I pavē les. Pirmais arhitekts bija J. Spatia, un dā rzs tika iecerē ts renesanses stilā . Bet ugunsgrē ka laikā nodega daudz stā dī jumu, lapenes utt. (Š ī ugunsgrē ka laikā nodega arī Pulvertilts (bijuš ais tilts pā r Oļ enijas grā vi). ) Un dā rzs tika atjaunots ilgu laiku, jau citi arhitekti un dā rznieki. Un dā rzs ieguva vairā k baroka iezī mes. Bet vē lā k, 1747. -1753. gadā , franč u un prū š u karaspē ks atkal iznī cinā ja lielā ko daļ u dā rza. 19. gadsimtā dā rzs tika atjaunots angļ u stilā , bet gadsimta beigā s tas bija pilnī bā pamests. Un tikai pirms Otrā pasaules kara dā rzs tika atjaunots vē lreiz.

Belvedere ir karalienes Annas vasaras pils.

Turpinā jums. . . https://www.turpravda.com/cz/praga/blog-233997.html

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Так как высота  башни 216 м , она очень заметна со многих точек города.  А ночью подсвечивается цветами чешского флага
Litovel Maestro пиво с лавинным эффектом
А вот и закусочка
Просто красиво
Просто гуляйте , наслаждайтесь. Даже лень фотографировать ...
Вход в Втрбовский дворец совсем не бросается в глаза. На пересечении улиц Karmelitska  и Trziste между ресторанчиками неприметная арка. Проходите и попадаете в «Италию».
Вход в сад платный 65 крн = 2,55Е
Нижний ярус сада.
У подножья нижнего яруса размещен павильон для отдыха - Salla Terrena.
Фреска Вацлава Рейнера: Венера и Адонис
Скульптуры: Бахус и Цецера (М. Браун)
Деревяные панели с птицами. Про них совсем интеересная история: когдато они украшали один из залов Пражского града, в советский период их собирались совсем выбросить ( и зачем эта рухлядь :)) . Но все таки удалось спасти и после 1989 года они украшают пави
Нижняя терасса
Нижняя терраса :вид на французкие клумбы
Средняя терраса
Вид на лоджию
Изюминка сада - сталактитовая стена, создающая контраст между естественной и рукотворной красотой природы.
Пруд с островом и павлином.
Вот такой непрметный вход. Нужно подниматься по этой лестнице
Большой Пафьевский сад. Бассейн с Тритоном и Солнечные часы.
Ледербургский сад
Коловратский сад
Дом У золотого грифа
Нижний Олений ров
Такой какой-то Прирамидальный карлик :)
Обходим его и любуемся панорамой Собора
Был построен в 1569 году для игр с мячом. Потом стал манежем, конюшней, потом располагались военные склады.
Фонтан Геркулеса
Поющий фонтан
Скульптура Алегория ночи ( М.Б.Браун)
Бельведер - летний дворей королевы Анны.
komentāri (66) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums