Prāga maijam.

27 Maija 2017 Ceļošanas laiks: no 02 Maija 2017 ieslēgts 08 Maija 2017
Reputācija: +104
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

"Uz Prā gu maija brī vdienā s. "

Kā cilvē ki pavada garā s nedē ļ as nogales maija sā kumā ? Jā , daž ā dos veidos, pē c iespē jā m un vē lmē m. Mū su gadī jumā izredzes pavadī t nedē ļ u valstī neiedvesmoja, auksto dienu priekš nojauta mū s nepievī la, tā pē c nolē mā m doties alus tū rē uz Prā gu. Gribu uzsvē rt, ka devā mies pastaigā ties, paē st un dzert svaigu dzī vu alu, un apskates objekti, muzeju un izstā ž u apmeklē š ana nekad nav bijis paš mē rķ is, bet gā ja papildus vienkā rš iem dzī ves priekiem. ; ))


Paskatī jos daž ā dos meklē tā jos cenas biļ etē m uz Prā gu un naktsmī tnē m š ajā krā š ņ ajā pilsē tā un biju nedaudz neizpratnē - cena bija pā rā k nepievilcī ga, bet ko tur - viss sanā ca muļ ķ ī gi dā rgi. Bet mē s neesam pieraduš i atkā pties un veiksme mums uzsmaidī ja. Vietnē OneTwoTrip ir iespē ja rezervē t biļ etes + viesnī cu ar 30% atlaidi ekskursijai. Tā pē c es izvē lē jos Mercure Hotel Prā gas 1, netā lu no Florences dzelzceļ a stacijas un pastaigas attā lumā no visā m galvenajā m Prā gas apskates vietā m.

Air Baltic lidojums ar pā rsē š anos Rī gā un ī su pā rsē š anos. Iereģ istrē š anā s 5 dienas pirms izlidoš anas bez maksas vai uzreiz pē c biļ etes iegā des par naudu ar sē dvietu izvē li. Mū su cena paredzē ja tikai 8kg rokas bagā ž u. Un izrā dī jā s, ka pilnī gi pietiek nedē ļ as uzturē š anā s laikam. Labā k ieiet salonā starp pirmajiem, lai mierī gi pieliktu savu č emodā nu vai somu, pē dē jie pasaž ieri staigā ja pa salonu, meklē jot vietu savai bagā ž ai. Bet ir +, ka nav jā gaida, kamē r bagā ž a tiks izkrauta ierodoties. Lidmaš ī nā ē st nedeva, bet par samaksu piedā vā ja dzē rienus un uzkodas. Lidojumi nebija gari, nepagurā m. Rī gā viss vienkā rš i un skaidrs ar pā reju. No Rī gas uz Prā gu , mē s lidojā m ar nelielu Embrayer turbopropelleru.

Pirms apmeklē ju draudzī gu forumu, es nopirku divas Prā gas biļ etes par puscenu. Tā s mums ļ oti noderē ja.

Prā gā autobusi uz metro pietur tieš i pie izejas no lidostas. Mē s braucā m pa 119. marš rutu. Metro ir ļ oti viegli orientē ties, ir tikai 3 atzari un viss ir skaidrs.

Mercur viesnī ca atrodas Teshnov ielā , 300 metru attā lumā no Florences metro stacijas. Netā lu pietur tramvaji un autobusi. Lī dz Pulvervā rtiem var aiziet 5-7 minū tes, kā arī ir Vecrī ga, Vā clava un citi laukumi. un tuvumā esoš ā s vecpilsē tas apskates vietas.

Viesnī cā ieradā mies 14:00, uzreiz bijā m iekā rtojuš ies. 301. istabiņ a maza, skats uz pagalmu, bija kluss. Griesti augsti, vannas istaba liela, ar vannu, kur katru dienu š ļ akstī jā mies. Sī ciņ š (15g) ziepju gabaliņ š un tā ds pats niecī gs gē la un š ampū na tilpums papildinā ts katru dienu, dvieļ i mainī ti. Gulta mainī ta pē c 3 dienā m. Gultas veļ a kvalitatī va, ļ oti tī ra. Spilveni drausmī gi-lieli, bet nepildī ti. Divkā rš i salocī ti-nav ē rti, gulē t uz lī dzenas gultas ir nereā li. Piesegts. Ir seifs (bez maksas) un minibā rs par naudu. Minerā lū dens arī par maksu. Prā gā ir labs mī ksts ū dens, ā da pē c vannas vai duš as ir izlī dzinā ta un nav izž uvusi.


Brokastis bija iekļ autas numura cenā . Diezgan pieklā jī ga un pietiekama izvē le. Karsti mainā s katru dienu, 4 veidu sieri, ar balto un zilo pelē jumu, pastē tes, salā ti. Arī saldi iepriecinā ja, ī paš i strū dele ar ā boliem un magoņ u sē klā m. Mums patika ē diens!

Recepcijā ir krieviski runā još a dā ma, ļ oti draudzī ga. Viņ a atrisinā ja visus jautā jumus un pastā stī ja kā nokļ ū t kur jā iet. Iedeva Prā gas karti. Viesnī ca teicamā stā voklī , viss tī rs. Bezmaksas Wi-Fi numurā . 4 krievu kanā li televizorā .

Izmitinā š anas cena ir diezgan augsta, mū su ceļ ojums ar lidojumu sanā ca lē tā k nekā tikai nakš ņ oš ana, veicot rezervā ciju viesnī cas vietnē vai citā rezervē š anas vietnē .

Apceļ ojā m Prā gu kā jā m un ar transportu. Interesanti, ka, ja mums bija ceļ ojuma karte, tad nedē ļ as laikā nesatikā mies ar kontrolieriem. Kad braucā m ar funikulieri uz Petř í n kalnu, viņ i tikai uzrā dī ja ceļ ojuma karti pie ieejas. Karte ir derī ga arī Prā gas reģ iona vilcienos. Ja ceļ ojat tā lā k, tad no biļ etes cenas tiks atskaitī ta brauciena cena pa Prā gas teritoriju. Vispā r lieta ir ē rta, jebkurā laikā var braukt ar tramvaju vai metro, nerē ķ inot brauciena laiku.

Prā gas centru gandrī z visi gā jā m pa daž ā diem marš rutiem, Vecpilsē tas laukumā bijā m 6 reizes, Orloi uzstā š anos rā tsnamā skatī jā mies trī s reizes. Ē da arī trdelniku ar saldē jumu, garš ī gi, bet pā ris reizes.

Katru dienu staigā jā m pa Kā rļ a tiltu, atradā m daž ā dus laikapstā kļ us, reiz vakariņ ojā m uz terases, skatoties uz Vltavas tekoš ajiem ū deņ iem.

Divas reizes pa vagoniņ u devā mies uz Petř í n kalnu, pastaigā jā mies tur pa parku, tornī neuzkā pā m. Divas reizes apmeklē ju klostera restorā nu Peklo. Atrodas cietumā , ļ oti krā sains interjers un izcila virtuve. Kuiļ a celis, pī les cepetis ar kā postiem un pelmeņ iem un mū su klostera tumš ais alus - tas ir supergarš ī gs!! !

Mē s devā mies uz mini dzelzceļ u muzeju. Kas ir tē mā - ļ oti interesanti! Milzī gi izkā rtojumi ar kustī giem vilcieniem, bultiņ as pā rslē dzas, dators kontrolē vilcienu kustī bu, diena pā rvē rš as naktī , ieslē dzas apgaismojums, iedegas mā jā s logi, iedegas apgaismojums - super! Uz turieni ved skolē nus un bē rnus ekskursijā . Pieauguš ie arī ļ oti forš i! ! !


Un tikai dienu vē lā k Vā clava laukumā mē s nejauš i nokļ uvā m mini dzelzceļ a restorā nā . Tur pie katra galdiņ a piebrauc tvaika lokomotī ve ar vagoniem pa sliedē m, un vagonos jū su pasū tī jums ir alus glā zes. Ļ oti forš s! Tur es izmē ģ inā ju tatā ru liellopa steiku. Tas ir svaigs! jē la malta liellopa gaļ a ar jē lu olu. Pasniedz ar atseviš ķ u š ķ ī vi ar garš vielā m-sā li, pipariem, adjiku, keč upu, majonē zi, zā lē m un garš vielā m, +asie grauzdiņ i un sī poli-ķ iploki. Visu sajauc pē c garš as un ē d ar ķ iplokiem- smē rē ti grauzdiņ i. Garš ī gi !

Mē s bijā m krogā Flekā . . Zā lē bija smacī gs un ļ oti skaļ š , mē s pā rcē lā mies uz terasi uz ielas. Zem lieliem kokiem ir lieli koka galdi un soli. Spē lē akordeonisti, viesmī ļ i skraida ar alus kausiem un Beč erovkas glā zē m. Pasū ta kuiļ a ceļ galu, pī li, desiņ as un citus saldumus Pasū tī jā m siera smē rē jumu ar sī poliem un grauzdiņ iem un tumš o firmas alu, Bija krā saini! Ir forš i skatī ties. Kad cilvē ki pasū ta sev ē dienu un atnes milzī gas porcijas......

Mē s apstaigā jā m Hradč ani, ieklī du daž ā dā s interesantā s vietā s, kur neplā nojā m doties.

Braucā mies ar izpriecu laivu pa Vltavu, ļ oti patika. Pabraucā m garā m divā m slū ž ā m, aizkuģ ojā m uz Viš egradu. Braucienu pavadī ja ekskursija č etrā s valodā s. Stā stī jā m par visu, kas brauca garā m. Iedzē rā m alu un kafiju.

Kā du dienu mē s devā mies uz Drē zdeni. Mans pā rskats https://www. tury. ru/otzyv/id/209902-germaniya-drezden .

Arī uz Karlsteinu braucā m saviem spē kiem. Galvenajā stacijā nopirkā m biļ etes uz elektrisko vilcienu uz Karlsteinu. Ņ emot vē rā biļ eti diviem, biļ ete maksā.123 kronas, turp un atpakaļ . Brauc 40 minū tes smukā vilciena vagonā , pavisam ne kā pie mums, eh. te biļ etes pā rbaudī ja. No stacijas lī dz Karlstejn pilsē tiņ ai jā iet ar kā jā m kā di 2km. Pati pilsē tiņ a ir iela ar mā jā m iet kalnā uz paš u pili. Pils stā v kalnā , no tā s paveras skaisti skati uz apkā rtni. Ceļ š diezgan grū ts veciem cilvē kiem, visu laiku kalnā . Ir alternatī va - brauciens ar zirgu pā ra vilktiem ratiem. Kad uzkā pā m, ieraudzī jā m pā ris tā dus ratus.

Pils ir ļ oti skaista! Tā ir sakā rtota pa lī meņ iem.

Gatavojoties, es izmantoju vietni http://pragagid. ru/karlstejn-2675. Tā lā k ir norā dī ts š ī s vietnes avots:


"Karlš tejn ir gotiskā karaļ a pils un nacionā lais kultū ras piemineklis, kas iemieso Č ehijas valstiskumu. Tā atrodas trī sdesmit kilometrus no Prā gas uz augsta kaļ ķ akmens kalna virs Berounkas upes, ko ieskauj mež i. Karlstejn tika uzcelts 14. gadsimtā uz Svē tā s Romas imperatora impē rijas un Č ehijas karaļ a Kā rļ a IV iniciatī va pē c Arras Mateja projekta glabā t valsts relikvijas un regā lijas. Pils celta pē c pakā pju ē ku izvietojuma principa. Katra nā kamā ē ka arhitektū ras ansambļ a tornī virs iepriekš ē jā , bet augš ā - Lielais tornis ar Svē tā Krusta kapelu, kurā atrodas karaliskā s relikvijas.

Karlš tejn sastā v no divā m pilī m: augš ē jā s un apakš ē jā s. Augš ē jā pilī ietilpst Lielais tornis (Velk? v? ? ), Imperatora pils (C? sa? sk? pal? c), Mariā ņ u tornis (Mari? nsk? v? ? ) ar Jaunavas Marijas baznī cu ( kostel Panny Marie). Lejas - Apakš pils ar plaš u pagalmu, burghry (Purkrabstv? ) un vā rtiem, uz kuriem ved ceļ š . Pils zemā kajā vietā atrodas akas tornis (Studni? n? v? ? ) ar aku 80 m dziļ umā Tā teika vē sta: pilī dzī vojusi asiņ aina kundze, kura nogalinā jusi 14 cilvē kus. Un husī tu karu laikā Jana Husa atbalstī tā ji aplenca cietoksni un iznī cinā ja tā nocietinā jumus. "-

Mē s pusdienojā m pils restorā nā , mums ļ oti patika ē dieni - mana mī ļ ā kā pī le un cū kgaļ a vī nā ar sē nē m, ar tumš o "Kazu". Tas viss ar skatu uz pili! Noteikti iesaku!!!!!! !

Kā rlš teina fotoattē li š eit: https://www. tury. ru/my/gallery. php? id=331564.

Mū su krā jkasī tei ir pievienota vē l viena pils, mē s apmeklē jā m vasaras rezidenci - Trojas pili.

Trojas pils (Trojsk? z? mek) vai Trojas pils (Z? mek Troja) ir eleganta baroka stila pils, kas ir viena no skaistā kajā m vasaras rezidencē m Č ehijas galvaspilsē tā . Tas atrodas Trojas reģ ionā , Prā gas ziemeļ u nomalē gar Vltavas upi. Ē ka celta pē c grā fa Š ternberga, viena no ievē rojamā kajiem tā laika aristokrā tiem, pasū tī juma. Un viņ š uzticē ja š o bū vniecī bu arhitektam Mate. Itā lijas klasiskā s villas ir kļ uvuš as par lielisku paraugu.


Atrodoties pilī , nevar ignorē t imperatora zā li, ko gleznojis gleznotā js Godins. Starp citā m holandieš u mā kslinieka gleznā m jā atzī mē "Taisnī guma personifikā cija". Un ķ ī nieš u zā lē s ir keramikas kolekcija, kā arī.19. gadsimta sienu gleznojumi. Iespaidī gā s divu lidojumu kā pnes pils dā rzā celtas 1703. gadā , tā s rotā statujas par daž ā dā m mitoloģ iskā m tē mā m. Pils teritorijā ir skaisti dā rzi. Visu š o kompleksu izveidoja Mate, kurš visu radī ja franč u baroka stilā . Kad tū risti vē las apskatī t š ī s mini Versaļ as gleznaino skatu, viņ i var apmeklē t siltumnī cas, kas atrodas netā lu no Vltavas upes paš ā dā rza galā .

Kā tur nokļ ū t? Brauciet ar metro lī dz stacijai Nadrazi Holesovice un pē c tam ar autobusu 112, lai pieturē tu Zoologick? zahrada. "-http://pragagid. ru/trojsky-zamek-2360

Turpat varat arī doties uz zoodā rzu.

Tā Prā gā pagā ja nedē ļ a. Neko daudz nepaspē jā m izdarī t, lai gan bija vē lmju saraksts. Ir iemesls atgriezties!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Орлой
Градчаны
Ресторан с железной дорогой
Староместская площадь
Арка перед Карловым Мостом
Тынский храм
Прага
Дрезден,Цвингер
Франц Кафка
Карлштейн
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums