Uz brīdi čehiem))

26 Janvāri 2017 Ceļošanas laiks: no 12 Janvāri 2017 ieslēgts 12 Janvāri 2017
Reputācija: +838.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Labdien, dā rgie foruma lietotā ji.

Mans stā sts patiks, bet ne visiem. Uzreiz rezervē š u - mans stā sts nebū s tiem, kas aktī vi staigā pa Prā gas ielā m, bet gan tiem, kuri nez kā pē c pā rvietojas lē ni. Pamatojoties uz to - es negā ju daudz, es neapmeklē ju visu, bet es gribu, kā vienmē r, vairā k)),

Tā pē c jau iepriekš noteicu, ka janvā ra vidū man bū s pā ris brī vas dienas. Kur ir tuvu ziemā ? Prā ga, ē d, bet)) Jo ī paš i tā pē c, ka es tur biju ilgu laiku - pirms 5 gadiem un pat vasarā . Nopirku parastā s biļ etes Czech Airlines mā jaslapā (lī dz š im bija tieš ie reisi no mū su gandrī z "galvaspilsē tas")), rezervē ju viesnī cu Prā gā.1 un noformē ju vī zu, jo mana Š engena veiksmī gi beidzā s Helsinkos 2016. gada rudenī . . Vī za tika ā tri izskatī ta un, mani neizsakā mi pā rsteidzot un iepriecinot, iedeva gadu. Visiem, kas zina - pē c baltu atteikuma š ausmī gajā.2013. gadā , katru reizi nodrebju pie sevis, kad iesniedzu dokus. Viss ir pie rokas.


Un tā pirms mana lidojuma kļ uva zinā ms par Prā gas sals -31. Radinieki paskatī jā s uz mani - un kur tu esi? no vienas ziemas uz otru? )) Starp citu, pateicoties internetam - ir tik daudz noderī gu un vajadzī gu lietu))) Es reģ istrē jos tieš saistē iepriekš , izlauž oties caur sē dekli pie loga.

Izlidoš anas dienā lidmaš ī na ieradā s ar vē lu, kas aizkavē ja mū s par 1.5 stundu, nevis izlidojā m 4:30. Lidojā m gludi (paldies č ehiem), daž reiz likā s, ka nelidojam - stā vē jā m un sildā mies dzinē js. Virs galvas - ekrā ni, kas norā da augstumu, ceļ a punktus, temperatū ru aiz borta utt. Neuzkrī toš s serviss - ē dieni un dzē rieni. Man ir rokas bagā ž a, tā pē c gandrī z viens no pirmajiem atstā ju ielidoš anas zā li. Lai ietaupī tu naudu biļ etei sabiedriskajā autobusā , es samainī ju 5 eiro pret nieku pē c plē sonī gas likmes (iedeva 110 kronas, ieskaitot komisiju). Jauni tirdzniecī bas automā ti terminā lī . Viņ a lū dza policijas palī dzī bu. Viņ i smaidī ja, paš i arī neatrada uzreiz ī stā s pogas. Pasmē jā mies, nopirkā m biļ eti uz 90 minū tē m.

Piebrauca 119. autobuss un raiti aizbrauca lī dz metro stacijai (zaļ ā lī nija). Internetā visus pagriezienus un ejas jau biju apskatī jis iepriekš , tā pē c labā k orientē jos. Izgā ju uz Vatslavku, gā ju pie arā bu apmainī tā jiem. Tad netā lu no viņ iem es atradu savu viesnī cu OLD Prague Hotel Shkorepka 5 (Prā ga 1). Atnā ca ā trā k par 14.00, bet nokā rtojā s. Istaba laba, 3 stā vā , stū rī . Fotogrā fijas sakrī t. Tē jkanna, glā zes, krū zes, tē jas maisiņ i (2 uz 2 personā m, tad tie netika pievienoti), cukurs. Auksts, droš s.

Atpū ties un uz priekš u - uz Prā gas ielā m)

Pat mā jā s es nolē mu doties uz Karlovi Vari. Pē c atsauksmju izlasī š anas iegā ju Studentu aģ entū ras mā jaslapā , rezervē ju un apmaksā ju biļ etes turp un atpakaļ (160 kronas katra), paņ ē mu lī dzi apstiprinā jumu. Nolē mu iepriekš noskaidrot ceļ u kā jā m uz izbraukš anas vietu, tā pē c devos meklē t. Netā lu - lī dz punktam Republikas laukums un tad pa labi lī dz metro stacijai Florence. Un tā viņ a gā ja, lē nā m, lai nā kamajā rī tā nedzenā tos.

Es tur nokļ uvu, apskatī ju š ī s aģ entū ras izbraukš anas norā des un atpakaļ , ejot pa Prā gas ielā m.


K. J. No rī ta pē c brokastī m (sā tī ga zviedru bufete) ierados ļ oti ā tri, lai gan nesteidzos. Rezultā tā viņ a palū dza meitenei-kontrolieri laicī gi iekā pt autobusā lidojumam. Viņ a - nekā du problē mu, piemaksā.10 kronas. Patieš ā m, problē mu nav, jo ir izdruka ar samaksu) Un uz priekš u, HF mani gaida. Jā , biedri. Es ļ oti cienu š o pasaž ieru pā rvadā jumu aģ entū ru. Ē rti. Mī ksts un gluds brauciens. Bez maksas: TV vai mū zikas skatī š anā s austiņ ā s, kafija/tē ja, avī zes (vietē jā s). Skaistums))) Ierados ar pā rliecī bu, ka ar š o transportu varē tu kaut kur aizbraukt ā rpus Č ehijas (vē lā k man neizdevā s, tā kā Č ehijas robež as ir vairā k kā.5 stundas ceļ ā vienā virzienā , tas ir ž ē l, ka kļ uva laiks, jo bez nakš ņ oš anas tā di braucieni ir enerģ ijas tē rē š ana). Karlovi Vari.

Viņ a izskatī jā s, aizkustinā ta, vē rojot, kā cilvē ki ar š iem daž ā da veida un krā sas dzē rā jiem staigā un dzer ļ oti labi. noderī gs, bet nedaudz novā jinoš s (! ) ū dens no ī paš ā m tvertnē m, kas pā rklā tas ar rū su. Kū rorts, kungs ....Laikapstā kļ i mū s nedaudz pievī la - sniegs sniga nemitī gi.

KV

Sniegs darī ja savu, manas kā jas kļ uva slapjas, es vairs ī sti negribē ju staigā t. Nopirku KV-kosmē tiku un tā , pa druskai no visa. Un atpakaļ uz stacijas ē ku (neē rti un auksti). Paskatī jos uz vilcienu – tikai viens vagons. Mē s atgriezā mies ā trā k. Mā jā s devos pē c 19:00. Prā gā ā tri satumst, bet ceļ u atradu autopilotā bez problē mā m. Istaba ir super jauka un silta. Logs vienmē r bija atvē rts ventilā cijai.

Treš ajā dienā nolē mu pastaigā ties pa tū ristu ielā m - jau trī s dienas, bet vē l neesmu devies uz Orloi un Kā rļ a tiltu, kā ir? ))) Gā ju, klejoju, bet kaut kā nejutos comme il faut tur. Pū lis sā ka nedaudz sasprindzinā ties.


Atkal viņ a sā ka pievē rsties citai Prā gai. No rī ta devos uz dievkalpojumu Sniega Jaunavas Marijas baznī cā . Skaists. Vakaram izvē lē jos plā nu - vai nu ē rģ eļ koncerts, vai izrā de Melnbaltajā teā trī (atsauksmes un vietne mani iedvesmoja). Nopirku biļ eti uz ē rģ eļ koncertu Clementinum (netā lu no Kā rļ a tilta). Netā lu joprojā m bija pā rstā vji, kas aicinā ja uz koncertu (katedrā les nosaukumu neatceros, atceros, ka tā bija netā lu). Viņ iem nepatika tie, skarbi, ar spiedienu, viņ i tā nesazinā s ar viesiem. Un uz Clementinum devos ar prieku, uztraucos tikai par savu dress code, lai gan pē rkot biļ etes pā rliecinā ja, ka esmu labi ģ ē rbusies. Bet dž insos es joprojā m nejutos ī paš i labi (atceros un pieņ emu, ka apģ ē rbs ir diezgan demokrā tisks). Fotogrā fijas ar spoguļ kaplič as iekš pusē vakarā nebija pā rā k veiksmī gas. Mocarts, ē rģ eles, klavieres, vijole un divas brī niš ķ ī gas balsis. Cilvē ki pē kš ņ i piepildī ja visas vietas, pat 2. lī meņ a galerijā bija cilvē ki. Man patika, godī gi sakot. Bet viņ i neiznā ca uz encore.

Bet atpakaļ ceļ š jau atgā dinā ja nejauš u ieš anu. Eh. Ir jau tumš s. Soļ a attā lumā no tū ristu takā m - un Prā gas kā guļ amrajons. Rā pojoš s. Es atradu savu ceļ u, bet ne ā tri. Prā ga vakarā ir savā dā ka....

Visbeidzot. No rī ta istabiņ u atbrī voja 10.00. Viesnī cas bezmaksas bagā ž as novietnē iereģ istrē ju savu bagā ž u un devos iztī rī t. Es knapi tiku atpakaļ (savu iemeslu dē ļ vecā s brū ces sā pē ja tik ļ oti, ka man bija jā atgriež as viesnī cā un jā ī rē ekonomiskā istaba lī dz vakaram). Ekonomika joprojā m atš ķ ī rā s no mana karaliskā numura)))) Bet es atpū tos un vakarā ļ oti lē nā m devos atpakaļ uz lidostu. Un tad es pā rdomā ju – cik tas ir lē ni? tie nav Helsinki (2016. gada septembris)! Laika biļ ete! ! ! ! un somas palika smagā kas....Eh. . . man bija jā reģ istrē bagā ž a, jo krē mi utt, muitā uzreiz prasī ja - "Vai ir kā das krē juma burciņ as un pudeles? ". Iepriekš ē ja pieteikš anā s on-line, iecienī tā kā vieta pie iluminatora. Lidmaš ī na tika palaista ā tri, lidoja labi un mierī gi. Nolaidā mies pie -20.

Izvade.

1. ES devos. Labi padarī ts. Kamē r var braukt - jā brauc, un tad - bū s redzams. Ļ aujiet bez skraidī š anas un kū tri, bet es apmeklē ju savu mī ļ o Prā gu. Lai tas ir ī si, bet bija izbraukš ana. Biju pā rliecinā ta, ka ziemas periodā visā s fotogrā fijā s esmu vienā s drē bē s (š ausmas))).

2. Jū s varat ceļ ot patstā vī gi. Š is ir mans pirmais pilnī bā neatkarī gais ceļ ojums (vienā personā ). Nespriediet stingri.

3. Veiksmi visiem un lai dzī vo internets (tas man ļ oti palī dzē ja) un atsauksmes!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Карловы Вары. На подступах к СПА-зоне
Одна из трех Коллонад
Напоминает не резервуар для питья. Уж, простите....
а снег идет....
КВ
Пороховая башня - мой любимый орентир
Вечерняя Прага
Каток. Русская речь слышалась громче))
Радует.
Остатки рождества....
Вечерняя Прага
Незамерзающая Влтава с лебедями и утками
тротуары на одного человека)))
Поела. Не очень понравилось.
Зеркальная капелла
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums