Kā nokļūt no/uz Prāgas lidostu. Tikai noderīgi padomi.

31 Jūlija 2016 Ceļošanas laiks: no 06 Jūlija 2016 ieslēgts 30 Jūlija 2016
Reputācija: +14.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Vā clava Havela Prā gas lidosta

2007. gadā Vá clav Havela Prā gas lidosta tika atzī ta par labā ko starp Centrā leiropas un Austrumeiropas lidostā m. Un tas nav pā rsteidzoš i, jo Prā ga ir tū risma kultū ras centrs, kurā ierodas miljoniem tū ristu, un dizaineri un celtnieki darī ja visu iespē jamo, lai ieraš anos Prā gā sā ktu no elegantas lidostas. Pirmais lidostas terminā lis tika atvē rts 1937.


Lidosta nav liela, tajā ir ļ oti viegli orientē ties, viss ir intuitī vi. Norā des zī mes ir labi novietotas, lai jū s to nevarē tu palaist garā m.


Lidostas teritorijā atrodas daž ā di restorā ni, uzkodu bā ri un veikali, izsalcis nepaliks pat naktī .


Kopumā lidosta ir visā dā ziņ ā diezgan sakā rtota, kur ierodas tū risti no visas pasaules!

Sabiedriskais transports


Prā gas transporta sistē ma ir ļ oti attī stī ta un tiek uzskatī ta par vienu no labā kajā m Eiropā . Autobusi regulā ri kursē starp pilsē tu un lidostu.

Autobusi

Autobuss 119. Nadra? í Veleslaví n (metro A)


Diapazons: 5-20 minū tes.

Ceļ ojuma laiks: 15 minū tes.

Marš ruts: 1. terminā lis - 2. terminā lis - Schengenská U Hangá ru - Na Padesá tní ku - 3. terminā lis - K Letiš ti - D? dina - Nová Š á rka - Divoká Š á rka - Ná dra? es Veļ eslavins (A).

100. autobuss, Zli? í n (metro B)

Diapazons: 7-30 minū tes.

Ceļ ojuma laiks: 18 minū tes.

Marš ruts: 1. terminā lis - 2. terminā lis - Š engenska - U angā rs - 3. terminā lis - K Letiš ti - Zli? í n(B)

191. autobuss, mā jdzī vnieks? iny (metro A), Un? l (metro B)

Diapazons: 20 minū tes.

Ceļ ojuma laiks: 45 minū tes.

Marš ruts: 1. terminā lis - 2. terminā lis - Š engenska - U angā rs - Na Padesá tní ku - 3. terminā lis - K Letiš ti - Obch. Centrum Š estka - Dlouhá jū dze - Ciolkovské ho - Sí dl. Vai d? din? - Vlastina - Divoká š á rka - Litovický potok - Libocká - Sí dliš t? mā jdzī vnieks? iny - Mā jdzī vnieks? iny(A)? - V? trní k - Nad marké tou - Vypich - Š tefkova - U ladronky - Rozý nova - Televizní v? ? - Disks? ská - Stadion strahov - Hybš manka - Podb? lohorská - Nad klamovkou - Klamovka - Un? l? - Vai kni? eci? (B).

Nakts autobuss 510, I. P. Pavlova - Na Berá nku

Diapazons: 12-30 minū tes.

Ceļ ojuma laiks: 38 minū tes.

Marš ruts: 1. terminā lis - 2. terminā lis - Schengenská - U Hangá ru - Na Padesá tní ku - 3. terminā lis - K Letiš ti - Dlouhá mí le - Ciolkovské ho - Sí dl. NaD? din? - Vlastina - Divoká Š á rka - Litovický potok - Sí dliš t? Mā jdzī vnieks? iny - Mā jdzī vnieks? iny-V? trní k - Nad Marké tou - Vypich - Š tefkova - U Ladronky - Rozý nova - Televizní v? ? - Disks? ská - Stadion Strahov - U Palaty - H? ebenka - Caurums? kova - Kobrova - Š vandovo divadlo - Arbesovo ná m? sti - Jiraskovo nam? stí - St? pá nska - I. P. Pavlova - Viš ehrad - Pra? ské ho povstaní - Pankrá c - Zelená liš ka - Bud? jovicka - Brumlovka - Vysko?


ilova - Pod Dalnici - Ka? erov - U Labut? - Nemocnice Kr? - Zalesí - Sulicka - Novodvorská - Lhotka - Sí dliš t? Lhotka - Hasova - Labe - Dru? na - Tylova? tvr? - Poliklī nika Mod? kā ds - Platonova - Petrs? ilova - Pā velkova - Na Beranku.

Runā jot par sabiedrisko transportu, vislabā kais marš ruts ir 119. Autobusu pietura atrodas 20 metru attā lumā no terminā ļ a izejas. Vai autobuss jū s aizvedī s uz Ná dra metro gala pieturu? í Veleslaví n, kur jums jā pā rsē ž as uz metro.

Kur iegā dā ties biļ etes

Mē s iesakā m iegā dā ties biļ eti uz 90 minū tē m (Č ehijā ir laika maksā jums).


Biļ etes tiek pā rdotas ī paš os MHD (pilsē tas sabiedriskā transporta) terminā ļ os vai informā cijas birojos. Viņ i strā dā no 7:00 lī dz 22:00.
Ja mainā t naudu, paprasiet 200 kronu monē tā s, lai iegā dā tos biļ eti pieturas ielu automā tos.
Biļ etes var iegā dā ties arī tieš i pie vadī tā ja. Tas maksā s nedaudz vairā k.

Taksometru vai transfē ra kampaņ a


Prā gas lidostu var sasniegt gan ar taksometru, gan ar transfē ra pakalpojumiem.

Ā rvalstu tū ristiem iesakā m izmantot profesionā la transfē ra pakalpojumus. Prā gas lidostā jū s sagaidī s vairā ki desmiti taksometru, piemē ram, AAA kompā nija vai 1.1. 1. , tač u to izmaksas ir pasakaini augstas. Labi, ka ir lieliska iespē ja pā rsē sties no/uz Prā gas lidostu par fiksē tu cenu - 400 kronas (15 eiro).

Pā rskaitī juma maksa

Letiste Express piedā vā transfē rus uz un no Prā gas lidostas par fiksē tu cenu 400 CZK. Kas ir 15 eiro. Izmaksas ir fiksē tas un nemainā s atkarī bā no attā luma no sā kuma / beigu punkta Prā gā , nav atkarī gas no satiksmes situā cijas un brauciena laika. Par 15 eiro no lidostas var nokļ ū t š ā dā s vietā s:

Prā gas centrs;

Vecpilsē ta;

Vinohrady rajons;

Viš egrada;

Nysle zona;

Ž iž kovs;


Tie visi ir tū ristu iecienī ti rajoni, kuros atrodas simtiem viesnī cu.


Bet 400 kronu izmaksas attiecas arī uz citiem Prā gas rajoniem, tostarp tā diem attā liem rajoniem kā Rzepy vai Hloubetin. Rezultā tā jū s varat nokļ ū t no Prā gas lidostas lī dz viesnī cai par 15 eiro. Maksa par braucienu atpakaļ uz lidostu ir tā da pati. Kopā ar Letiste Express jū s varat nokļ ū t no lidostas ne tikai uz adresi Prā gā , bet arī uz citā m Č ehijas pilsē tā m. Š eit ir tikai daž i cenu piemē ri:

Prā ga-Karlovi-Vari: 2000 kronas;

Prā ga-Brno: 2800 CZK;


Visas cenas ir fiksē tas, un izmaksas nemainā s atkarī bā no satiksmes situā cijas. Ja nepiecieš ams, par papildus samaksu 50 CZK auto var aprī kot ar bē rnu sē deklī ti. Š is transfē rs ir ī paš i izdevī gs tiem, kam nepiecieš ams nokļ ū t attā lā Prā gas vietā , tostarp ne tikai tū ristiem, bet arī vietē jiem iedzī votā jiem.

Kā rezervē t transfē ru

Jū s varat pasū tī t pā rskaitī jumu uz mā jā m, izmantojot internetu vai pa tā lruni:

Tā lrunis: +420775159053

Izmantojot veidlapu vietnē : http://letisteexpress. cz/ cz/en/


Tas ir ē rti, jo nav jā pavada laiks Prā gā un nav jā pā rmaksā . Transfē rs jebkurā virzienā ir jā piesaka iepriekš (vismaz 2 stundas iepriekš ). Tā tad jū s varat pasū tī t pā rskaitī jumu, vē l atrodoties dzimtenē . Pasū tot transfē ru no lidostas, jā norā da lidojuma numurs. Tas ir ē rti, jo jū su vadī tā js sekos lidojumam un ieradī sies lidostā laikā . Un jums nav jā uztraucas, ka pā rsū tī š ana izbrauks bez jums, ja jū su lidojums kavē sies.

Š oferis var jū s sagaidī t ar vā rda zī mi ieraš anā s zā lē . Ja nepiecieš ams, ceļ ojuma beigā s varat saņ emt č eku. Tas ir svarī gi tiem, kuri dodas uz Prā gu komandē jumā un ir nepiecieš ams pā rskaitī jums ar kvī ti.

Alternatī vas

Nav jē gas salī dzinā t transfē ra fiksē tā s izmaksas ar oficiā lo lidostas taksometru izmaksā m, atš ķ irī ba var bū t 2-3 reizes.

Vienī gais nopietnais konkurents š im piedā vā jumam ir Uber. Prā gā lieliski darbojas populā rs autovadī tā ju meklē š anas pakalpojums, tač u tas nevar konkurē t ar pā rskaitī jumu par 400 kronā m. Salī dzinā jumam izvē lē jā mies tū ristu vidū iecienī to Vyš erad rajonu. Paredzamā s brauciena izmaksas: 436-574 kronas, un š eit nav ņ emti vē rā satiksmes sastrē gumi:




Lai gan sastrē gumi Prā gā ir reti, maz ticams, ka jū s tur nokļ ū siet par mazā k nekā.500 kronā m, ņ emot vē rā , ka ceļ š ved cauri pilsē tas centram. Tač u Uber zaudē ne tikai izmaksas, bet arī komfortu. It ī paš i, ja mē s runā jam par ceļ u no lidostas. Iepriekš pasū tot pā rskaitī jumu, jums vairs nav jā uztraucas par to, kā Prā gā izsaukt taksometru vai pē c ieraš anā s atrast Uber automaš ī nu.


Tas viss padara transfē ru no Letiste Express par vienu no izdevī gā kajā m iespē jā m nokļ ū t no/uz Prā gas lidostu.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Пражский аэропорт имени Вацлава Гавела
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums