Morāvijas kaklarota. Šternbergs. Čehi Kosira vadībā

16 Jūlija 2020 Ceļošanas laiks: no 14 Jūlija 2019 ieslēgts 14 Jūlija 2019
Reputācija: +5059.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

14.  jū lijs ir Bastī lijas ieņ emš anas diena, un mums ir Sternberga un Č echy pod Kosí rem plā ns.

Pagā juš ajā gadā bija nedē ļ a. Mē s nemeklē jam vienkā rš us ceļ us, tā pē c plā nā ir divas vietas. Rī tu sā kam no Sternbergas, mazas pilsē tiņ as netā lu no Olomoucas. Braucam ar vilcienu, dodamies uz pareizo staciju, kas nevarē ja vien priecā ties. Autobusa pieturā mē s divatā piebraucā m autobuss un izbrauca cauri visai guļ oš ajai pilsē tai. 8.30 jau esam laukumā pie pils. Pilsē ta ir pilnī gi tukš a, cilvē ku gandrī z nav. Mē s devā mies augš ā uz pili. Viņ š ir mazs un pē c izskata ne tik skaists kā Bovzovs, bet tik ī sts un autentisks. Pils pagalmā neviena nav, tā da sajū ta, ka tagad saimnieki nā k ā rā pa vā rtiem un prasa, kā pē c tu te tusē jies? Ap 9.00 ieradā s strā dnieki, un bez mums bija vē l divi, kas gribē ja apskatī t pili. Kambaru tū re 4 personā m. Jau rakstī ju, ka cietoksnis nav ī sti mans, bet man patika arī otrais cietoksnis divu dienu laikā .

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

Tukš as ielas turpinā s.

/>

/>

Tā lā k, pē c plā na, Laika ekspozī cija ir mū sdienī gs muzejs, kurā eksponā tus vieno "laika" tē ma. Izstā dē iekļ auti daudzi interaktī vi objekti, planē tu 3D modeļ i. Mani ieinteresē ja retu pulksteņ u un globusu kolekcija. Bez č ehu ir diezgan grū ti. Bet kopumā ir interesanti. Mana profila fotogrā fija ir no vienas no š ī muzeja foto zonā m.

/>

/>

/>

/>

Pē dē jais punkts Š ternbergā ir klosteris. Jū s varat apmeklē t klosteri tikai ar ekskursiju, tā s ilgums ir 1.5 stundas. Mums nebija laika autobusam, tā pē c klosteris palika bez mums. Un 1.5h, manuprā t, ir par ilgu.

Mums ir stunda, lai izstaigā tu pilsē tu un laicī gi ierastos pieturā . Un sā kas lietus, kas mū s vajā lī dz pat Olomoucai un jau tur pā rvē rš as lietusgā zē .

Č echy pod Kosí r em pils. Lai turpinā tu ceļ u, mē s atgriezā mies Olomoucā , un tur ir tikai tropisks lietus. Ā tri sasniegta autoosta, lietus nerimst. Mē s atradā m ī sto platformu, un š eit es piedā vā ju, un varbū t labi, vienu slē dzeni vairā k, vienu mazā k, atpakaļ uz viesnī cu. Bet piebrauca autobuss, un viņ i nolē ma tomē r doties. Balvā bija labi laikapstā kļ i un jauna pieredze.

/>

Č echy pod Kosí r em gadī jums, kad ne tikai es nezinu, kā to adekvā ti iztulkot. Mazs ciemats, kurā atrodas pils, drī zā k skaists ī paš ums.

Š ajā pilī padomju laikos bija internā ts, tā pē c liela daļ a autentiskā ī paš uma tika zaudē ta, un tā s restaurā cija sā kā s salī dzinoš i nesen. Nekas pā rdabisks nav gaidā ms, bet iespaidu atstā ja strā dnieku attieksme pret pils atjaunoš anu, tā s vē sturi.

/>

Č ehijas stunda zem Kosí rem - parka.

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

Krima ir galvenā ekspozī cija, ir arī veco velosipē du izstā de (bija slē gta), pilī uzņ emto filmu izstā de. Ciematā ir pajū gu muzejs.

Morā vijas kaklarota jeb tā neizdevā s pirmajā reizē... >> >

Morā vijas kaklarota. Olomouc>>>

Morā vijas kaklarota. Loki. Olomoucas zooloģ iskais dā rzs>>>

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Монастир, в який ми так і не попали
Фортеця Штернберк
Експозиція часу
Čechy pod Kosířem
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums