Morāvijas kaklarota jeb Pirmo reizi viņai neizdevās ...

14 Jūnijs 2020 Ceļošanas laiks: no 12 Jūlija 2019 ieslēgts 22 Jūlija 2019
Reputācija: +5059.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Manas neveselī gā s attiecī bas ar Č ehiju nav noslē pums nevienam š ajā vietnē , it ī paš i forumā , katru reizi, kad man ir daudz vietu, kuras es vē lē tos apmeklē t, un Prā ga ir tikai katastrofa, es vienmē r gribu doties tur.

Olomouka man bija nepieejama pilsē ta. Pirmo reizi, kad neatgriezos 2007. gadā , bija divas viena tū roperatora tū res ar vienas dienas starpī bu, kas atš ķ ī rā s tikai ar š ī s pilsē tas esamī bu vai neesamī bu, kā arī ar to, ka tū rei ar Olomoucu bija jā pavada gids, kurš patieš ā m gribē ja doties. Rezultā tā ekskursija no Olomoucas netika iegū ta un uz Č ehiju devā mies ar lielisku gidu, bet bez Olomoucas. Š ī bija mana otrā Č ehija, pē c kuras sapratu, ka treš ā noteikti bū s priekš ā .

Otro reizi uz Olomou neaizbraucu 2010. gadā , kad devos tū rē ar citu tū roperatoru, tač u man netika izsniegta vī za, un atkal es netiku lī dz Olomoucai.


Kopš tā laika es nevaru teikt, ka Olomoucs ir bijis mans mē rķ is, bet es gribē ju redzē t pilsē tu, kas, ja iespē jams, ir tik izturī ga pret tikš anos. Tā pē c, kad pē c Olomoucas notika kaut kas interesants, tas tika glabā ts grā matzī mē s. Lai gan daudz kas nav noticis, jo reģ ions ir nepopulā rs mū su tautieš u vidū .

2019. gadā ceļ ojuma ideja radā s spontā ni, mē neš a laikā tika izdarī ts viss - viesnī cas, biļ etes, ceļ ojuma plā ns. Sā kumā ļ oti gribē ju apceļ ot Austriju un Itā lijas ziemeļ us, kas savā ca vismaz 50% no manā m vē lmē m un sapņ iem. Tač u ekskursijas kopē jā s izmaksas bija diezgan lielas, un datumi nebija ideā li, tā pē c nolē mā m izvē lē ties kaut ko piemē rotā kiem datumiem, bet lielā ku budž etu. Man gadī jumos, kad nepiecieš ams budž ets, vienmē r ir gatavs risinā jums - Prā ga. Un vienmē r ir jautā jums - ko tur darī t n + 1 reizes? Rezultā tā skicē ja, ko darī t, un, kā vienmē r, vē lmes bija vairā k nekā dienas.

Transports tradicionā li ir satraucoš s, jo biļ eš u pirkš ana mē nesi pirms izbraukš anas uz Prā gu vairs nav budž ets, bet pats galvenais, jums joprojā m ir jā nokļ ū st Kijevā no manas iecienī tā kā s pilsē tas, kurā ir lidosta, bet jū s varat lidot maz. Rezultā tā doma lidot uz Prā gu ir kļ uvusi ļ oti neē rta, jo, ja no izlidoš anas brī ž a no mā jā m lī dz ieraš anā s vietai paiet gandrī z diena un lidojums ir ļ oti mazs, kā pē c tā das lidmaš ī nas?

Alternatī va nā ca negaidī ti, vilcieni un autobusi ir mū su. Pagā juš ajā ziemā palaidā m jaunu vilcienu uz Už gorodu. Viņ a sā ka uzraudzī t iespē jas, kā ar autobusu nokļ ū t no Ļ vovas-Už horodas. Viņ a minē ja Leo Express, braucienu ar autobusu uz Koš ici un vilcienu uz Prā gu. Es paskatī jos uz kustī bas shē mu, un vilciens iet cauri Olomoucam, un Prā ga pazuda. Un atkal parā dī jā s Olomouka un Brno.

Kā pē c parā dī jā s Brno? Jo blakus pilij Lednice, kas vienmē r bijusi iespaidī ga, bet par maz, lai no Prā gas vai Vī nes uz turieni aizbrauktu vienā dienā .


Rezultā tā plā ns izvē rsā s š ā di: Dņ epro-Už horodas vilciens, pē c tam Leo-Express uz Olomoucu - 5 dienas Olomouca (izbraukš anas laiks: Bouzov, Stenberg, Ceshi-pod-Kozyrem, Krimryzh) - 5 dienas, Lednice, Valtice, Vranov- nad-Diyie, Znayomo, Jaromerzice nad Rokitnomu) - transfē rs uz Prā gu, diena Prā gā un izbraukš ana uz Už horodu vakarā . Lai gan plā ni bija lielā ki, es jau rakstu faktisko marš rutu.

Vā jais posms š ajā shē mā bija nakts pā rsē š anā s ar autobusu un sē doš o vilcienu. Bet patiesī bā tas izrā dī jā s diezgan normā li.

Es iesaku Leo-Express cilvē kiem ar spē cī giem nerviem. Autobuss ierodas Koš icē.15-20 minū tes pirms vilciena atieš anas. Gandrī z visa pā rcelš anā s stunda no Už gorodas uz Koš ici - robež as š ķ ē rsoš ana. No Leo-Express atsauksmē m ir skaidrs, ka viņ iem ne vienmē r ir laiks vilcienam. Mums paveicā s.

Mū s aizturē ja uz robež as, š oferi jau nervozē ja, nokavē jā m 7 minū tes pē c grafika, bet pē c sprinta sacī kstē m Koš ices stacijā redzē jā m, ka vilciens joprojā m ir slē gts, norit tī rī š ana, un tas bija 5 minū tes pirms izbraukš ana. Pē c 1.5 minū tē m vilciens atvē rā s un devā s saskaņ ā ar grafiku. Olomoucā kavē jā mies 40 minū tes, tas mums pat bija izdevī gi, jo pē c grafika Olomoucā bija jā ierodas piecos no rī ta, un faktiski tuvā k seš iem. Neņ emot vē rā izlozi ar robež as š ķ ē rsoš anu, viss pā rē jais Leo-Express ir diezgan apmierinā ts.

Visas kustī bas tika plā notas tikai ar sabiedrisko transportu - vilcieniem un autobusiem.

Morā vija iekarota - mierī ga, skaista, bez tū ristu pū ļ iem, lī dzsvars starp vē sturiskā m vietā m-skaista-daba. Pirmo reizi Prā ga pē c visa marš ruta mani nekā di neietekmē ja.

Krimrzy un Lednice bija gaidī tā s pē rles š ajā braucienā , tač u bija daudz vairā k interesantu vietu, kas patiesī bā izrā dī jā s labā kas, nekā gaidī ts.

Tā tad, mana Morā vijas kaklarota.

Olomouc ir maza, ē rta pilsē ta ar strū klakā m un tempļ iem, kurā ir daudz vē stures pieminekļ u.

Olomouc Zoo Olomouc Zoo  — lieliska atraš anā s vieta un ideā li apstā kļ i dzī vniekiem. Ž irafes ir manas mī ļ ā kā s.

Olomoucas zooloģ iskais dā rzs

Bazilika, Olomouc Svaty Kopecek bazilika . Atmosfē riska vieta, iesaku.

Bouzovas cietoksnis Bouzovas pils . Es neesmu cietokš ņ u cienī tā js, vairā k piļ u, bet š oreiz visi cietokš ņ i iespaidoja.


Stenberka - maza pilsē tiņ a ar labi saglabā juš os vē sturisko daļ u, cietoksni, klosteri.

Č esky pils netā lu no Kozyr Cechy pod Kosirem Chateau ir gā dī gas attieksmes pret vē sturi piemē rs.

Kromeriz ir UNESCO pē rle.

Brno ir pilsē ta, no kuras es neko negaidī ju.

Brno

Lysice > - nejauš i atrasta pē rle pē c vaicā juma "Ko darī t Brno".

Pernš teina cietoksnis Pernš as pils . Ilgi nebija jā meklē , bet tad izrā dī jā s, ka viņ š labi gulē ja ar Lapsu.

Lednices pils Stá zni mek Lednice ir galvenais iemesls, kā pē c tā nokļ uva Morā vijā .

Valtice - kaimiņ š Lednice:

Crows-over-Action Castle Stá tni zá mek Vranov nad Dyjí - wow efekts no š ī ceļ ojuma

Pazī stama — pilsē ta, kas ir pelnī jusi uzmanī bu, ja atrodaties ceļ ā .

Jaromirice nad Rokytnou Stá zá zá mek Jaromerice nad Rokytnou ir negaidī ts skaistums Č ehijas iekš zemē .

Mana mī ļ ā kā pilsē ta, kas š oreiz neiepriecinā ja skaļ os cilvē kus pē c klusas provinces. Vieta - Prā ga.

Прага

Es iesaku š o Č ehijas reģ ionu ceļ ojumiem. Katrai gaumei var atrast kaut ko interesantu un unikā lu.

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Замок Вранов-над-Дией
Знойомо
Яроміржіце-над-Рокитною
Прага
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Līdzīgi stāsti
komentāri (64) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums