Jautājums o Kipra

  Uzdod jautājumu
Uzdod jautājumu
Eksperti un pieredzējuši tūristi atbildēs uz jūsu jautājumu.
+ Paskaidrojums uz jautājumu
1133 abonenti tiks
informēti par problēmu
Tēmu jautājumsа

Saistīts jautājums «Dokumenti un apmales»
Vai viņi drīkstēs iebraukt Dienvidkiprā ar šim gadam apstiprinātiem noteikumiem, ja pirms diviem gadiem viņi ielidoja dienvidos un izlidoja no ziemeļiem, tādējādi pārkāpjot robežu?
Добрый день.
В 2017 году ехали большой компанией на Кипр (кто-то по про-визе, кто-то по открытому Шенгену).
Прилетели в Ларнаку, вылетели по окончанию отдыха, соответственно, через Эрджан. Таким образом, вероятно схлопотали оверстей и стоп-лист.
В этом году планируем снова визит на Северный Кипр, по понятным причинам через Эрджан без заезда на Юг.
Однако, запросили всем про-визы для понимания ситуации, и всем их благополучно подтвердили.
Значит ли это что то нарушение сошло с рук и можно ехать через Ларнаку (на этот раз вылетая с нее для закрепления результата) или по прибытию могут развернуть / арестовать?
Есть ли безопасный способ проверить наличие себя в стоп-листе и 100% ли поможет замена паспорта для того чтобы быть уверенными в том что эта история в прошлом?
Много искал ответов в интернете, но ничего определенного. Возможно кто поделится опытом.
Заранее спасибо.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Abonēt
6 abonenti  • prasīja 2019-04-085 gadiem atpakaļ
Atbildes  •  19
аватар AlexZimin
Es neko nevaru ieteikt, bet tēma ir interesanta, es parakstos uz atbildēm. Mans viedoklis ir tāds, ka, ja jums ir dota vīza, tas nenozīmē, ka jūs varat lidot no Kipras dienvidiem. Vispirms uz turieni jālido :) Bet tas ir tikai minējums :)
аватар ollennka
Ja jums izsniedza vīzas ar tām pašām pasēm, nav nekādu problēmu. Sankciju atcelšana pret apmeklētājiem, kas ieceļo / izceļo caur TRNC, bija nosacījums, lai Kipra pievienotos ES, tas ir noteikts likumā.
Tāpēc jūs varat ieceļot Dienvidkiprā ar pro-vīzu caur Larnaku / Pafosu vai ar Šengenas / standarta Kipras vīzu caur jebkuru Kipras lidostu / ostu, ieskaitot ziemeļus.
аватар AlexZimin
ollennka, vai esi pārliecināta, ka uz Ziemeļkipru var lidot ar vīzu un izlidot no dienvidiem? http://oteli-kipra.top/proviza-na-kipr/ Provisa tiek izsniegta Krievijas Federācijas pilsoņiem, kuri veic tiešos lidojumus no Krievijas uz Larnakas vai Pafosas lidostām.
аватар ollennka
AlexZimin, par vīzu tikai caur Pafosu un Larnaku, es rakstīju tieši to pašu iepriekš.
аватар AlexZimin
Jā, piedod, es redzu. Cik es saprotu, cilvēks vēlas lidot uz Ziemeļkipru ar pro-vīzu, un lidot no dienvidiem. Atbilde noteikti ir nē.
аватар ollennka
Autors raksta: "Vai tas nozīmē, ka pārkāpums ir izdevies un jūs varat iziet cauri Larnakai", tāpēc jūs nepareizi saprotat ...
аватар AlexZimin
Jā, es laikam nepareizi sapratu. Rakstīts "Šogad plānojam vēlreiz apmeklēt Ziemeļkipru, acīmredzamu iemeslu dēļ caur Ercanu"
аватар ollennka
Vēl biļetes nenopirku, sēž un izvēlas.
Personīgi, ja nākamreiz lidošu uz Kipru, aprobežošos ar TRNC. Ir vairāk atrakciju, skaistākas pludmales, zemākas cenas.
аватар in.ki
"Ieradās Larnakā, izlidoja atvaļinājuma beigās, attiecīgi caur Ercanu. Līdz ar to, iespējams, dabūja pārsniegumu un stoplistu"/
Uzturēšanās pārsniegšanai ar to nav pilnīgi nekāda sakara, jūs pārkāpāt iebraukšanas un izbraukšanas noteikumus, nevis uzturēšanās nosacījumus valstī (spriežot pēc jūsu ziņas), nejauciet pilnīgi dažādus jēdzienus. Stop saraksts - kas tas ir?)))
"Taču viņi visiem lūdza pro-vīzas, lai izprastu situāciju, un tās visiem tika veiksmīgi apstiprinātas. Vai tas nozīmē, ka pārkāpums ir pagājis un jūs varat doties caur Larnaku (šoreiz atkāpjoties no tās, lai konsolidētu rezultāts) vai pēc ierašanās viņi var izvietot / arestēt?"/
Galīgo lēmumu par jūsu ieceļošanu valstī pieņem robežsardze. Vīza (pro-visa) nav 100% ieceļošanas garantija. Atzīmes pasē par izbraukšanu no Erkānas? Neviens tevi neapcietinās, var vienkārši neielaist valstī. Kas ir "rezultāta konsolidācija"? Neapvainojies, bet kur tu ņēmi tādu "terminoloģiju"?)))
аватар in.ki
"Vai ir drošs veids, kā pārbaudīt, vai esat pieturu sarakstā."
Parastajiem tūristiem tāda veida nav, ne bīstams, ne drošs. Atvainojiet, bet ar visu vēlmi palīdzēt ir grūti savaldīties: kāds ir bīstams / drošs veids? Varbūt legāli/nelegāli?
"100% palīdzēs pases nomaiņa, lai pārliecinātos, ka šis stāsts ir pagātnē."
Ja esi iekļauts pārkāpēju datubāzē, tas nepalīdzēs.
аватар ollennka
Pirms 15 gadiem tas bija gan nelikumīgi, gan bīstami, autors no nulles nesatraucas. Piemēram, Azerbaidžāna pavisam nopietni ir gatava iesēdināt cilvēkus par braucienu uz Kalnu Karabahu caur Armēniju, ja nebūtu iestājusies ES, arī Kipra turpinātu žestikulēt.
аватар mind90210
Liels paldies jums visiem par jūsu atbildēm. Priecājos, ka saņēmāt informāciju. Es atvainojos, ja jautājumu formulēju neskaidri.
Pārfrāzēšu: provīza tiek dota attiecīgi uz 90 dienām, ja iebraucām caur Larnaku un izbraucām caur Ziemeļkipru, tad Dienvidkipras robeždienesta bāzē palikām uz salas pēc 90 dienām. Attiecīgi uzturēšanās termiņa pārsniegums ir formāli jānosaka un, kā saka dažādos avotos, jūs varat tikt iekļauts melnajā sarakstā (stop saraksts). Vismaz tā tam vajadzētu būt, arī tur ir daudz datu par putru).
ollennka, paldies personīgi. Vai pareizi sapratu, ka pēc Kipras iestāšanās ES radās iespēja ierasties Dienvidkiprā un pamest Ziemeļkipru bez sekām (naudas sodi, apgriešanās ierodoties utt.)?
Tagad mums ir ES uzturēšanās atļauja, Šengenas karte. uz tā, cik es saprotu, jūs pat varat iebraukt Erkānā un šķērsot robežu uz dienvidiem, vai viņiem būs mani jālaiž iekšā?
Jau iepriekš pateicamies par apstiprinājumu.
аватар ollennka
mind90210Jā, jūs sapratāt pareizi. Ar uzturēšanās atļauju kādā no ES valstīm jūs parasti varat ieceļot un izceļot no jebkuras vietas.
аватар mind90210
ollennka, izlasīju likumu (EK Nr.866/2004) un ar to saistīto informāciju no citiem avotiem, diemžēl viss neizskatās tik rožaini.
Īsumā (varbūt kādam noderēs):
1. ES pilsoņi var brīvi izvēlēties ieceļošanas un izceļošanas punktu – vai tā būtu ROK vai TRNC.
2. Trešo valstu pilsoņi (t.sk. Šengenas/ES uzturēšanās atļaujas/ES pastāvīgās uzturēšanās atļaujas turētāji) var brīvi ieceļot TRNC teritorijā tikai no Kazahstānas Republikas teritorijas caur dienesta posteņiem, bet ierasties un izceļot no salas tikai caur "legālās" lidostas un ostas. Pārkāpuma rezultātā var tikt noteikts aizliegums turpmākai ieceļošanai Kazahstānas Republikā un iespējamas problēmas ar Grieķiju (lai gan tās var būt kāda atkārtotas pieņēmums).
3. Attiecīgi, jā, nav tiešas kriminālvajāšanas vai administratīvās atbildības, bet Kazahstānas Republikas vīzu režīma pārkāpums ir pārkāpums. Par mūsu tēmu - atzīme par iebraukšanu Kazahstānas Republikā netika atcelta, šeit, manuprāt, problēmu iespējamība ir 50% / 50%.
Paldies, atvainojos, ja kaut kur kļūdos, labprāt kļūdos
аватар in.ki
ollennka, apmēram pirms 15 gadiem bīstami - mēs runājam par Kipru?
mind90210, Tagad ir skaidrs, no kurienes nāk pārsniegums. Un tad jūs rakstījāt par atvaļinājumu - tas nav saistīts ar ilgu uzturēšanos valstī. Pārsniegums parasti ir starp ziemotājiem, starp viesstrādniekiem, nevis atpūtniekiem... Paldies, ka uztvērāt normāli, nevis ar naidīgumu. Vienkārši, kā saka, labi uzdots jautājums jau ir puse no atbildes. Citādi jāizdomā, ko bija domājis jautājuma autors.
аватар ollennka
mind90210 godīgi izlasīju visu informāciju pirms dažiem gadiem, kad gatavojos ceļojumam 2015. gadā. Pēc tam viņi tika atļauti no Ziemeļkipras uz Dienvidkipru gan saskaņā ar Šengenas līgumu, gan Šengenas valstu uzturēšanās atļaujām. Un viņi nelika pasē zīmogus pie ziemeļu un dienvidu robežas.
Un šodien jau redzu, ka 2018. gadā atkal sāka murgot tūristi, kuri, iebraucot cauri dienvidiem, daļu atvaļinājuma gatavojas pavadīt TRNC. https://www.kommersant.ru/amp/3786273 Un esmu nedaudz šokā... (in.ki, šī ir "bīstama" tēma, līdz 2004. gadam Kiprā bija regulāri).
Ņemot vērā jaunākās ziņas un to, ka jūsu galvenais mērķis ir Ziemeļkipra, es, iespējams, izvēlētos lidot cauri Erkanai, lai tas nenotiktu (((.
аватар mind90210
ollennka, jā, kopš 2017. gada vasaras ir pastiprinājuši vīzu režīmu, atsaucoties uz kādu jaunu grozījumu ES muitas noteikumos. Turklāt nākamās sarunas par apvienošanos cieta neveiksmi, iespējams, arī faktors.
Tātad represiju rokas bija atraisītas, un mēs ar savu vīzu vēsturi tur vēl nejauksim.
Vēlreiz paldies visiem par palīdzību šajā jautājumā.
аватар annushkaa
Kad es biju Kiprā (grieķu valodā), mums tur dzīvoja draugi. No turienes devāmies uz Ziemeļkipru. Robežšķērsošanas laikā pēc pieprasījuma iebraukšanu un izbraukšanu atzīmējam uz atsevišķas lapiņas. Lai nebūtu vairāk jautājumu. To dara robežsargi.
аватар Lisa45008
Anton, mind90210 paldies par informāciju!! Izvilkumi no likuma. Nākotnē līdzīga situācija, bet skaidru atbildi nekur nevarēju atrast. Plānoju ielidot caur Larnaku un izbraukt caur Ercanu.
Pastāsti man, vai tu jau esi aizgājis? Vai esat nolēmis neriskēt?
iemiesojums
Atbildiet uz citiem jautājumiem par Kipra
Pievienojiet fotoattēlu
Notiek ielāde...
Fotoattēls ir augšupielādēts
×
Visi jautājumi
AAE
vēl