Kipra ir maza dzīve

05 Jūnijs 2017 Ceļošanas laiks: no 01 Oktobris 2016 ieslēgts 15 Oktobris 2016
Reputācija: +566.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Atklā ti sakot, es joprojā m nevaru iedomā ties, kā apvienot vienā siž etā , lai jū s nenogurtu, visu, kas notiek ar mums un mums apkā rt. Š ajā s 12 dienā s no mā jas izgā jā m nosacī ti agri (cik vien tas ir iespē jams pū ces mammai ar pirmsskolas lupatu un mazuli) un visbiež ā k atgriezā mies pē c pusnakts, kad pū ce un mazulis gulē ja aizmugurē jā sē deklī bez pakaļ kā jā m. . "Mammu, es zinu, kā nepeldē t un netī rī t zobus, " Tims teica ar viltī gu lapsas acī s. -Vajag aizmigt maš ī nā ! " Es to izdarī ju, un atkal un atkal mū su vakara higiē nas procedū ras beidzā s ar mitrajā m salvetē m noslaucī t ceļ otā ju, kurš š ņ ā ca mana tē va rokā s, un nogā dā t viņ u gultā . Mē s paš i atgriezā mies lī dzī gā stā voklī , tā pē c negaidiet no manis š onedē ļ saprā tī gu stā stī jumu. Mana galva ir pilna ar stā stiem un sajū tā m, daba un skati, pazī š anā s un komunikā cija, saule un kaktusi, jū ra un akmeņ i…

Par Pafosu


Pilsē ta ar š ā du nosaukumu pē c definī cijas nevar bū t vienkā rš a. Un patieš ā m, Pafosa kā dreiz bija Kipras galvaspilsē ta, un tagad tā ir brī vdabas muzejs. Sv. Neofī ta klinš u klosteris, arheoloģ iskais parks ar krā š ņ ā m mozaī kā m, katakombas, kur no pagā niem slē pā s pirmie kristieš i, senā baznī ca, kurā , pē c leģ endas, tika piekauts apustulis Pā vils, ķ ē niņ u kapenes, amfiteā tris - gandrī z viss š is mantojums ir koncentrē ts pilsē tas centrā , blakus krastmalai .

Tur, drupu vē sumā , var staigā t ilgu laiku. Pareizā k sakot, tas varē ja bū t jau sen, ja ne mū su pirmsskolas vecuma bē rns, kurš vienmē r gribē ja aizbraukt uz jū ru un saldē jumu. Ak saldē jums ir atseviš ķ a tē ma, Pafā ir vietas, kur tas ir vienkā rš i dievī gi. Sajū tot viņ u tuvumā , Tims uztaisī ja acis kaķ im no Š reka. Kā jū s saprotat, mammai un tē tim nebija iespē jas paiet garā m.

Timoha sā ka lū gt pludmali jau no agra rī ta. Un, ja š ajā dienā mums bija citi plā ni, piemē ram, braukt, ceļ ot un vakarā peldē ties, Tims ar apskauž amu regularitā ti atgā dinā ja savu vē lmi ik pē c ceturtdaļ as stundas, sapņ aini nopū š oties: “Kaut es tagad varē tu ienirt ū denī , ja vien vecā ki mani aizvestu uz pludmali, kaut es varē tu iemā cī ties peldē t. . . "Un kad mē s, jau vainas apziņ as pā rņ emti, ka nevedam bē rnu uz jū ru, beidzot atradā mies krastā , viņ š apsē dā s smiltī s, paņ ē ma tā s ar nū ju, izraka tranš ejas, un mē s ar vī ru pā rmaiņ us stutē jā m apkā rt, un viņ u pierunā ja iet ū denī . Iegā ju kā das 10 minū tes un tad atkal apsē dos uz smiltī m, "lai nepatiktu viļ ņ i".

Jū ra patieš ā m gandrī z vienmē r bija noraizē jusies, tā pē c Timotejs patieš ā m paguva peldē t tikai pirmajā s dienā s. Un visbeidzot viesnī cas baseinā , kur pavadī jā m nakti, lai pamostos tuvā k lidostai. "Baseinā nav viļ ņ u, tā pē c š ī ir mana mī ļ ā kā jū ra, " sacī ja dē ls.

Visiemī ļ otā kā peldē š anā s vieta neapš aubā mi bija Pafosas ū dens atrakciju parks.

Bē rnu nebija iespē jams izvilkt no liela baseina ar bē rnu slidkalniņ iem aiz ausī m. Un pieauguš ajiem viņ š nolē ma braukt ar mums, viņ š bija sajū smā , bet otro reizi viņ š negā ja - tas ir viss Tims))

Mē s arī nopeldē jā mies Adonisas baseinā . Leģ enda vē sta, ka tieš i š eit Afrodī te satikusi savu mī ļ ā ko, un kalnu ezera ū deņ os zem ū denskrituma vē sajā m strū klā m pā ris pavadī jis lielā ko daļ u sava laika.


Timofejam nebija garlaicī gi arī pludmalē s. Viņ š tā s sauca par forš ā kajā m smilš u kastē m un jū ras vietā peldē jā s smiltī s, meklē ja skaistus oļ us, š ķ iroja tos, cē la piramī das, iznī cinā ja cietokš ņ us un apglabā ja pirā tu dā rgumus. . .

Mē s saskā rā mies ar skaistā kajā m pludmalē m. Ka Pafosas koraļ ļ u lī cis tiek uzskatī ts par vienu no labā kajiem piekrastē ģ imenē m ar bē rniem; tad Laras pludmale, kas atrodas aizsargā jamā s Akamas pussalas teritorijā , kur smiltī s joprojā m olas dē j retā kie zaļ ie un vanagu bruņ urupuč i (atvainojiet, bruņ urupuč us neredzē jā m - nav sezona, bet vieta jau ir pā rsteidzoš a ). Tā ir Gubernatora pludmale netā lu no Limasolas ar neparastā m melnā m smiltī m, ko ieskauj sniegbaltas krī ta klintis - fotogrā fu iecienī ta vieta. Un pat paš as Afrodī tes pludmale, kur, pē c leģ endas, no jū ras putā m dzimusi mī lestī bas un skaistuma dieviete.

Ja trī s reizes peldē sit apkā rt Petra tou Romiou akmenim, jū s atradī sit mū ž ī gu jaunī bu. Timokha nepeldē ja - pat pieauguš ajiem ir lieli viļ ņ i, un viņ am ir pā ragri uztraukties par mū ž ī go jaunī bu. Bet es atradu oļ u sirds formā un iedevu to Elzai. Saskaņ ā ar leģ endu, tagad viņ u aizkustinoš ā draudzī ba ir mū ž ī ga.

Bet mē s nebū tu mē s, ja mums bū tu pietiekami skaisti skati uz piekrasti Pafosas un Limasolas apkaimē . Nē , protams, mē s steidzā mies uz otru Kipras galu - uz Ayia Napa, kur pirms 5 gadiem bijā m kopā ar 3 mē neš us veco Timotiju. Tad mē s nevarē jā m skatī ties uz jū ras alā m – un tagad esam izlabojuš i š o nelaimī go pā rpratumu.

Š ī vieta ir jā redz, ja atrodaties Kiprā . Daba ir radī jusi brī numu, pū š ot vē jiem un apskalojot ū deņ us pā r akmeņ ainu lī ci tū kstoš iem gadu: dī vainu formu klintis un grotas un smaragda ū dens rada pā rsteidzoš u iespaidu.

Mē s salā piedzī vojā m daudz piedzī vojumu. Sā kot ar komiskiem - piemē ram, iziet cauri labirintam, kad Timotejs, tā pat kā drosmī gais varonis Tē sejs, mū s veda uz kartes gaismu. . .

. . . un - nopietniem, ī stiem, kad jā rā pjas pa akmeņ iem, jā dodas cauri brikš ņ iem un uzmanī gi jā skatā s zem kā jā m, lai netī š ā m neuzkā ptu č ū skai.


Mē s runā jam par braucienu uz Avakas aizu. Kaļ ķ akmens izgrebtā , lī dz 30 metru augstumā paceļ oties un uz virsotni strauji saš aurinā š anos, aiza ir diezgan grū ti pā rvarama, jo taka vijas gar upi, kas veidojusi š o unikā lo vietu pirms vairā k nekā tū kstoš gadiem. Ieraugot viņ a fotogrā fiju internetā , es nevarē ju pretoties, un mē s izmantojā m iespē ju.

Daž viet bija rā pojoš i, slideni un neē rti.

Ņ emot vē rā ceļ a zī mes, kas brī dina par iespē jamu akmeņ u nokriš anu un to, ka mē s š eit klaiņ ojam, riskē jot un riskē jot, š is akmentiņ š augš pusē , virs galvas, izskatī jā s ī paš i piemī lī gs.

Tač u mē s tikā m atalgoti par drosmi (vai pā rgalvī bu — kā vē laties) — neticamas panorā mas un neaizmirstamas sajū tas.

Es lepojos ar Timku: pā rvarē ju bailes, rā poju, kā pu, neč ī kstē ju, nogā ju visu distanci – labi!

Š eit esoš ā augu dzī ve aizrauj iztē li: ciprese, kadiķ i, savvaļ as vī ģ es, papardes un ozoli, krā sainu savvaļ as ziedu pā rpilnī ba — tas, ko jū s vienkā rš i neredzē jā t pa ceļ am!

Mē s satikā m ķ irzaku baru — no mazā m lī dz metru augstā m, daudzkrā sainiem ā rzemju putniem un kalnu kazā m, kas ganī jā s daž u soļ u attā lumā no mums.

Kopumā Kipra ir milzī gs botā niskais dā rzs un zoodā rzs vienā pudelē .

Tims bija laimī gs katru reizi, kad kokos ieraudzī ja savus iecienī tā kos granā tā bolus un mandarī nus. Un, kad viņ š atrada zemē krituš os augļ us, laime kļ uva dubultā .

Pafosā ir daudz murrā još u, pū kainu, laipnu un sirsnī gu kaķ u, kas tikko nonā ca Timokhas rokā s, kurš vē las tos visus apskaut uzreiz.

Tač u mums par pā rsteigumu fakts, ka kiprieš i mī l murokus, izrā dī jā s viens no visizplatī tā kajiem mī tiem. Patiesī bā lielā kajai daļ ai grieķ u kaķ i un ž urkas atrodas kaut kur tuvumā , un ī stie kaķ u mī ļ otā ji uz salas ir briti. Viņ i pat izveidoja Kaķ u parku, kur ir mā jas, baseins un pat pastaigu takas mā jdzī vniekiem ar ū sā m. . .

Mē s arī braucā m Troodos kalnos, lai iepazī tos ar nacionā lo dzī vesveidu vietē jos ciematos.

Lefkaras ciems ir slavens visā pasaulē ar savu unikā lo mež ģ ī ņ u auš anas tehniku, ko sauc par "lefkaritiku", kas ir rū pī gi saglabā ta un nodota no paaudzes paaudzē . Š eit strā dā još as amatnieces var atrast gandrī z katrā mā jā .


Pastaiga pa Lefkaras lī kumotajā m ielā m ir patiess prieks: gan ē nainas, gan gleznainas, š eit neatradī siet jaunas ē kas, visas balinā tas mū ra mā jas ar dakstiņ u jumtiem un ziliem, dzelteniem, zaļ iem slē ģ iem.

Tuvē jā Kato Drys mē s apmeklē jā m brī niš ķ ī go biš kopī bas un izš ū š anas muzeju. Tā ir tipiska, vairā k nekā.300 gadus veca Kipras mā ja, kurā ar mī lestī bu apkopoti interesantā kie pagā juš o gadsimtu lauku dzī ves atribū ti. Viesmī lī gais saimnieks mū s izvadā ja cauri visā m istabā m, izrā dī ja guļ amistabu, dzī vojamo istabu, darbnī cu, savas skolas burtnī cas, sadzī ves priekš metus, virtuves piederumus. . . Pat zī dtā rpiņ u kā purus: saimnieki joprojā m audzē paš i zī du un visas mā jā uzrā dī tā s drē bes. ir roku darbs.

Atseviš ķ a telpa ir veltī ta biš kopī bas vē sturei: ir ligzdas, seni medus sū cē ji, mū sdienī gas automā tikas.

Mums arī parā dī ja, kā top vī ns, un piedā vā ja nogarš ot izcilo muskatu.

Mā ja ir mā jvieta visskaistā kajiem kaķ iem, kuri mī l gurķ us un cī nā s par tiem ar visu kaķ u entuziasmu! Tims smē jā s lī dz kolikā m!

Tā kā esam pieskā ruš ies ē diena tē mai, pieminē š u Timkas kulinā rijas vē lmes: starp nacionā lā s virtuves ē dieniem rož u prieks kļ uva par viņ a galveno gardumu. Tas patiesī bā ir ļ oti garš ī gs.

Un mū su pā rliecinā tais vienkā rš ā ko un pazī stamā ko ē dienu pazinē js vienreiz nogarš oja jū ras veltes. Viņ am ļ oti patika kalmā ri, lai gan viņ š tos spī tī gi sauca par "odiem".

Ir jau vē ls vakars, un man joprojā m nav bijis laika uzskaitī t visus mū su iespaidus. Viņ u ir pā rā k daudz, Kipra ir pā rā k skaista un daudzveidī ga! Ne velti to ir izvē lē juš ies dievi. Zinu, ka mē s tur atgriezī simies ne reizi vien un katru reizi atklā sim kaut ko sev nezinā mu. Uz drī zu tikš anos, paradī zes sala!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Купальня Адониса
Купальня Адониса
Пляж Афродиты
Пляж Афродиты
Лабиринт, ботсад
Морские пещеры, Айа-Напа
Ущелье Авакас
Хорошо вместе!
Līdzīgi stāsti
komentāri (24) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums