Unikālā Kipra

22 Jūnijs 2014 Ceļošanas laiks: no 01 Jūnijs 2014 ieslēgts 08 Jūnijs 2014
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Kipra 2014

IMG_1892

Daž ā du filmu siž etos ir brī ž i, kad varonis ir pā rguris rā pot pa tuksnesi un saprot, ka palī dzī bas nebū s, neviens viņ u neatradī s un neizglā bs. . . Mani vienmē r ir interesē jis jautā jums "Kā pie velna vai viņ š tur nokļ uva ?? ? ". Bet galu galā ir loģ iski domā t, ka viņ š no rī ta pamodā s kaut kur savā dzī voklī gultā , bet vakarā bam, un viņ š jau mira paš ā tuksneš a centrā . Tas ir, notika kaut kā da notikumu ķ ē de, kuras laikā viņ š pameta droš o dzī vokli un nokļ uva karstā s smiltī s tā , ka joprojā m nevarē ja atgriezties...kā viņ š tur nokļ uva ? ? ? Kā pē c viņ š tur nokļ uva, vai viņ š nezinā ja, kā tas var beigties?? ?

Mē s ar Daš u stā vam vienatnē , tieš i Kipras tuksneš a vidū , kad beidzas ū dens, sā poš ais pirksts kļ ū st zils, un man viss kļ ū st skaidrs. . .

Tā tad, mē ģ inā sim atjaunot mū su notikumu ķ ē di.

IMG_2154< br />


Vē l 2010. gadā , kad meklē ju pastā vī go darbu, mana mamma stā stī ja, ka viņ as draudzene, kas strā dā bankā , lidojusi uz Kipru. Oho, Kipra, tas ir forš i, un es gribē tu, lai jū s varē tu atļ auties uz turieni lidot. Acī mredzot ir forš i strā dā t bankā...Burtiski pē c mē neš a banka jau mē ģ inā ja mani aizvilinā t no cita darba, bet es atteicos)))

Pē c 3 gadiem, caur smalku sietiņ u š ķ irojot visus viseiras virzienus, pamanī ju, ka Kipra patiesī bā nemaz nav tik nepieejama. Pirmais mē ģ inā jums iegā dā ties biļ etes neizdevā s, jo datumi bija pretrunā ar plā noto rudens braucienu. Tač u kā du dienu darbī ba iekrita citos datumos.

Pameklē juš i googlē salas cenas, sapratā m, ka brauciens bū s studentu formā tā . Kiprā viss ir ļ oti dā rgs. Sakrā jā mies Kijevā ar desu un sieru par 200 UAH, mē s nodroš inā jā m sev brokastis visai nedē ļ ai.

IMG_1727

Mū su parastā s Kipras brokastis)

Vizeira atstā ja pozitī vu iespaidu, viss skaidrs un pē c grafika. Iespē jams, š ī bija pirmā reize, kad biļ etē norā dī tais iekā pš anas laiks sakrita ar realitā ti. Mē s lidojā m cauri pē rkona negaisam, aiz loga zibeņ oja, un tad bija krā š ņ s saulriets.

"Cienī jamie pasaž ieri, š is ir kuģ a locis, mums teica, ka Kiprā ir sā cies vē jš , bet laikapstā kļ i kopumā ir labi, lai jums patī kama atpū ta. " Lai gan patiesī bā pilotam vajadzē ja teikt: "Cienī jamie pasaž ieri, Kiprā ir ielidojis mež onī gs taifū ns, jū s, visticamā k, tiksit iesperts, labi atpū tieties. "

IMG_1697

Vē jš...

Par laimi laikapstā kļ i mums bija ideā li. Izejot no lidostas, pajautā ju taksistam, kur te kursē autobuss, un jau biju gatavs cī nī ties ar savā m atlaidē m. Bet taksists man priecī gi pateica un parā dī ja, kur tieš i mans autobuss piestā j. Citi taksisti, redzot, ka mū s pirmos novirzī ja uz autobusu, pat necē la mums savu "palī dzī bu". Patī kamā kais iespaids jau no pirmajā m minū tē m uz salas. Iespē jams, pirmo reizi ierodoties nav jā atvaira taksometru vadī tā ji. Ierodoties paspē jā m ar ā trvilcienu par 9 eiro/pers. aizbraukt lī dz Limasolai. Paš ā pilsē tā autobusi kursē ja pat naktī , nopirkuš i nedē ļ as biļ etes par 15 eiro/pers. , sā kā m ceļ u. Ceļ ojumu kartes darbojā s vienā di visos pilsē tas rajonos. Rezultā tā ceļ ojumā ietaupī jā m 35 eiro.

IMG_1895

Vairā k vē ja!

Limasola


Nataš a tika gaidī ta viesnī cā , un Andrejs ieradā s. Pā rvaldnieks nevarē ja slē pt savu pā rsteigumu, tač u pē c apmaksā tā talona teica, ka mē s Nataš as vietā dzī vosim divas dienas, bet, uzzinot, ka esam uz piecā m dienā m, vē lreiz precizē ja, katram gadī jumam vai mē s joprojā m bū sim Nataš a? “Nu, labi, tā kā tu noteikti neesi Nataš a, vienalga, dzī vo tik ilgi, cik tev vajag. . . Jū ra ļ oti skaistas krā sas, skrienam peldē t, bet pie jū ras ir š ķ ē rslis. Vē ja spē ks ir tik liels, ka smilš u graudi sā k triekties kā jā s, un ū dens jau š ķ iet nemaz nepievilcī gs peldē š anai. Labi, Limasolā mums joprojā m nav laika peldē ties. Pilsē ta galvenajai pieturai nav izvē lē ta nejauš i, tā faktiski atrodas centrā , kas ļ auj ē rti ceļ ot un pā rtikas cenas ir salī dzinoš i pieņ emamas. Netā lu no jū ras ir skaists parks ar velosipē du celiņ iem. Bet cenas grupu ekskursijā m ir kosmiskas. Jū s varat braukt tikai ar saviem spē kiem, bet ar zelta kartiautobusa kartē m tas nav š ķ ē rslis.

IMG_1824

Staigā jot pa zaļ ajā m ielā m, mani vienkā rš i nogurdinā ja skats, kā aug apelsī ni un citroni, kurus neviens nelasa un nesavā c no asfalta. Pirmā diena jaunā valstī vienmē r ir emocionā la adaptā cija, kurā nav iespē jams objektī vi novē rtē t ceļ ojuma prieku. Ieraugot uz ielā m eksotiskus augļ u kokus, mana adaptā cija uzreiz beidzā s. Tieš i pie viesnī cas kokā dziedā ja papaija.

IMG_1680

No cenā m š oks pā riet aptuveni treš ajā dienā . Kad apmaldī jā mies pilsē tā , piegā jā m pie maš ī nas, lai pajautā tu š oferim ceļ u. Š oferis laipni piedā vā ja vispirms apciemot viņ u darbā uz pā ris minū tē m, un tad viņ š mū s aizvedī s, kur vajag, un nedaudz parā dī s par Kipru, un labā kā daļ a ir bez maksas. Kipras kredī ts! Brauciena laikā š oferis mū s iepazī stinā ja ar Kipras un Limasolas mū sdienu vē sturi.

Virtuve

Pirmo dienu veltī jā m pilsē tas iepazī š anai un, protams, tuvā k iepazinā m vietē jo virtuvi. Par to vien jū s varat doties uz Kipru. Parastā paš apkalpoš anā s kafejnī cā tev gatavo salā tus, izskaidrojot katru to sī kumu un š ī s konkrē tā s mē rces nozī mi, š efpavā rs tieš ā m salā tos ielicis dvē seli, otrs š efpavā rs mums uzslavē ja visus ē dienus, lai mē s gribē jā s izmē ģ inā t katru. Un visbeidzot tas gaidī tais ē š anas brī dis.

IMG_1935


Es nezinu, kā var tekstā aprakstī t ē diena garš u, bet š obrī d tā ir mū su otrajā vietā pē c Taizemes. Ak, cik tas bija garš ī gi, š ī s granā tā bolu sē klas, it kā radī tas aisberga lapā m ar sē klā m, un kartupeļ u biezeni, kas cepti zem beš amela un siera uz gaļ as spilvena. . . Par pā rtiku vairā k nerakstu, citā di sā ku kļ ū t izsalcis. Tā tad mū su pirmais č eks diviem bija aptuveni 15 eiro, pē c statistikas tā bija mū su dā rgā kā maltī te uz salas. Pirmkā rt, svarī gi saprast, ka ar vienu porciju pietiek diviem, un, ja izdomā arī speciā los komplektus, tad maltī te diviem var maksā t 5 eiro. Skaidrs, ka cenā s dzē rieni nav iekļ auti, bet gardu banā nu pienu var nopirkt par 1.2 eiro, bet vī na pudeli par 3 eiro.

*Ē dienu cenas tiek noteiktas labos restorā nos, ņ emot vē rā to, ka esi gudrs, izvē loties labā kos ē dienus. Slavenais gaļ as meze mums izmaksā ja 14 eiro par diviem (pasū tī ts vienam cilvē kam). Zivju meze lē tā k par 30 eiro atrast neizdevā s, nav paveicies.

Pafosa

Tā kā mū su ceļ ojums bija pretenciozs, tad sā kā m no atbilstoš ā s pilsē tas, mē rķ is bija Afrodī tes pirtis, kas tur ir kaut kur.

IMG_1743

Afrodī tes vannas

Galvenais paspē t uz pē dē jo atgrieš anā s autobusu 20:00. Par laimi, autobusā sastapā m sievieti, kura ar laivu brauca uz pirtī m un nolē mā m nofotografē t zī mi ar autobusa numuriem pie pirtī m. Pē c stundas, ierodoties pilsē tā , dispeč ere pateica, ka no Polisiem brauc 644. autobuss, kur jā brauc ar 645. autobusu. Nu labi, braucam. Polisi izrā dī jā s cita pilsē ta, uz kuru vē l braucā m stundu.

IMG_1733

Skaisti skati pa ceļ am

Ok, galvenais paspē t uz priekš pē dē jo atgrieš anā s autobusu, lai paspē tu uz pē dē jo. Tad vē l 10 km ar 644. autobusu uz citu pilsē tu. Jā , tagad tas nozī mē , ka jā noķ er priekš pē dē jais, lai noķ ertu priekš pē dē jo, lai varē tu droš i atgriezties Limasolā uz pē dē jo, ak, un te ir zī me “Lemesos 100 km”. Pē c Kipras standartiem tas ir fenomenā ls attā lums. Kur ir vanna? Bet tā lā k! Hmm. . . nu, tas nevar bū t tik vienkā rš i, laikam vajag pastaigā ties pa kalniem, kur ved zī me “Afrodī tes ceļ š ”.

IMG_1762

Nogā juš i vē l 2.5 km kalnos, sasniedzā m vietu, kur sā kā s "Afrodī tes ceļ š ". Pē c standartiem divreiz ilgā k. Tā nu lē š am laiku, jā iziet garš ceļ š kalnos, lai paspē tu uz priekš pē dē jo autobusu. . .

IMG_1766

Oranž ais ceļ š ir neliela daļ a no mū su marš ruta.

Septī tajā kalnu kilometrā taka beidzā s, un mē s atgriezā mies sā kumā . Tas bija vienkā rš i neticami skaisti, un pats galvenais - ekspromts, zilā s lagū nas ar laivā m mū su acī m pavē rā s no putna lidojuma.

IMG_1775

Autobusu ķ ē de atš ķ etā s mū su virzienā , un mums bija pat pā ris stundas lī dz paš ai Pafosai.


Pilsē ta izrā dī jā s ļ oti mā jī ga pastaigai, ar tieš ā m skaistu forta teritoriju. Taksi, kā pē c pirksts uz rokas sā k pietū kt un sā p, un vī ģ es ar to, ceru, ka pā ries. Tā tad pilsē tas daļ iņ as atgā dinā ja daž ā du Krimas pilsē tu daļ as. Promenā de bija ļ oti lī dzī ga Feodosijai, akmeņ i jū rā uz klints, forta teritorija Hersonesē . Autobusa pieturā tirgoja ļ oti lī dzī gus pū tī tes kā kā dreiz ļ oti saindē jā mies Utesā , mē ģ inā sim, ja saindē simies - 100% Krimas daļ a, jokojā m. Vakarā veiksmī gi atgriezā mies Limasolā .

Kolossi

IMG_1831

Nā kamajā rī tā uzreiz devā mies ceļ ā , lai izpē tī tu apkā rtnes apskates vietas. Kā da kipriete mums ieteica izmantot taksometru, jo tas ir ļ oti ekonomiski! Bet vietē jo autobusu pakalpojumi braukš anas kartē s pā rsvarā ir bez maksas, taksometra vadī tā jam jautā ja - "Cenu uz leju 80 eiro". Kolossi ir sena pils ar ī stu ieeju, kas savulaik celta uz kabeļ iem.

IMG_1833

Comā pie burvja

Diemž ē l lī dz brī dim, kad ieradā mies, pils vairs nebija apdzī vota, turklā t bez lineā la. Bet, neskatoties uz to, jū s varat uzkā pt uz tā.20 minū tes. No Kolossi devā mies uz Kourion, par laimi brauciena laikā pamanī jā m, ka vienā no pieturā m ir autobusa numurs, kas mums ir vajadzī gs. Tā dē jā di mē s saī sinā jā m savu marš rutu.

Kurion

IMG_1865

Neskatoties uz to, ka Kourion ir vē l viena drupa, skati ir krā š ņ i. No vienas puses, apsē tie lauki balstā s pret jū ru, no otras puses, virs jū ras paceļ as milzī gi akmeņ i, un to visu var vē rot no augstuma.

IMG_1841

Kopumā lielā kā daļ a Kipras apskates objektu ir drupas. Daž as ir vairā k izpostī tas nekā citas, un citas vispā r ir superdrupas, bet, kad paskatā s uz ceturto, saproti, ka tik satriecoš as drupas vē l neesi redzē jis. Apskatot piektā s drupas, rodas entuziasma pilna skaidrī ba, ka pat č etras iepriekš ē jā s drupas, ja tā s saskaita kopā , tā s nebū s tik stā vas drupas kā š ī s piektā s drupas - ī sts š edevrs, te varē tu nojaukt pat pamatu)))

IMG_1803

Mosaic izdzī voja

IMG_1798

Vē l daž as drupas

Pirms ceļ ojuma uz Kipru tā da perspektī va neizklausī jā s ī paš i labi, bet Kipra tieš ā m ir kaut kā da skaista. Redzot viņ a jū ras krā sas, acs nevar pietikt. Vakarā , protams, apmeklē jā m vietē jo McDonald's. Maku, kredī ts. Forš i, skaisti, viss garš ī gi un protams viņ u vietē jais McGreco hamburgers nopē rkams! Atsvaidzinā juš ies ar McGreco un Argentī nas hamburgeru ar ī paš iem Argentī nas kartupeļ iem, mē s devā mies atpū sties pē c garas dienas brauciena. Magonē mē s dabū jā m ī paš u Kipras Makartiju.

IMG_1885


Tā nu nez kā pē c pirksts piepampst un paliek nedaudz zils, un arī pankū ka sā p, jā , droš i vien apdroš inā š ana nenā ktu par ļ aunu. . . un kaut kā vē derā nav mierī gs. . . laikam vienkā rš i pā rē dies un noguris .

Tuksnesis

Rī ts iesā kā s spilgti, pirksts atkal pā rstā ja sā pē t, iekaisums no tā pazuda, vē ders kā rtī bā ! Atzī mē sim š o lietu ar nā kamajā m drupā m. Drupas atradā s virs pilsē tas. Kā pjot š ķ ita, ka viesuļ vē tra ar savu spiedienu tos saplosī s. Uz drupā m krū mos karā jā s garas č ū skas ā da, kas nozī mē , ka š eit ir arī č ū skas. . . Kopumā drupas ir normā las, ko redzē t tā lā k. Makartā nedaudz ā rpus pilsē tas tika atzī mē ts sava veida sā ls ezers. Noskaidrosim, kas tur ir. Autobusa š oferis mū s izlaida nevienā vietā un teica, lai visu laiku braucam tur, nav skaidrs, kur. Sā kumā vismaz gar ceļ u bija koki, tad vismaz betona sienas. Zā ģ ē jā m kā das 30 minū tes un ja neskaita lī dzenumus un smiltis gar ceļ u, nekā nav, vismaz kaut kā das drupas.

IMG_1919


Tad ar kafejnī cu sasniedzā m jū ru. Kafejnī cā mums teica, ka lī dz ezeram ir 4 km, un š eit uz kafejnī cu nā k tikai cilvē ki ar maš ī nā m, bez maš ī nas to darī t nedrī kst. Un uz ezeru ī sti nemaz neiet. Tad meitene pamanī ja, ka man ir Taizemes T-krekls un saruna jau bija pavirzī jusies citā virzienā ) Novē rtē juš i tuksneš a ceļ a izredzes, krā jā m ū deni un devā mies ar stopiem. Pā rsteidzoš ā kā rtā stopē š ana bija veiksmī ga un drī z vien steidzā mies pa ceļ u kaut kur tā lumā . Vienā brī dī š oferis apturē ja maš ī nu un teica, ka vistuvā k sā lsezeram bū š ot braukt š ajā virzienā , viņ š ar roku norā dī ja taisni tuksnesī , jau bez ceļ iem, kā di 2 km un bū s ezers. Pirmā atziņ a ir tā da, ka mē s vispā r esam nesaprotami, kur, un otrā , ka no š ī s nesaprotamā s vietas mums arī ir jā iet kaut kur pilnī gi nepareizā virzienā . Kaut kā ne pā rdroš i sā kā m staigā t pa visā diem sausiem krū miem un laukakmeņ iem. Saule bija skaidra. Vienmē r š ķ iet, ka tam jā bū t ļ oti karstam. Bet viesuļ vē tra bija tik spē cī ga, ka vairā k biedē ja, ka ausis nokrī t no tā da vē ja trokš ņ a. Tas ir ne tikai smiltī s, bet arī pieauga sava veida gravitā cija pastā vī ga vē ja dē ļ . Tā kā mē s sev uzstā dī jā m vizuā los atskaites punktus, mū su novirze no taisnes bija pastā vī gi redzama. Zā ģ ē jam diezgan ilgu laiku un nav skaidrs, vai tur ir ezers vai nav, un tad ir arī krē sls.

IMG_1924

Labi, ka viņ i no mā jā m paņ ē ma krē slu

Labi, es sē dē š u. Es sē ž u atzveltnes krē slā tuksneš a vidū un es nesaprotu, ko pie velna tas š eit dara. Ja š ī ir mirā ž a, tad kaut kā reā li spē cī ga. Mē s atpū tā mies, devā mies tā lā k, un tad mums apkā rt skraida divi skaisti tī rasiņ u suņ i, piemē ram, Lassija un viņ as draugs komisā rs Rekss, bet tad garā mbraucoš s velosipē dists viņ us sauca pē c viņ a un pacē la mums ī kš ķ i. Lieki piebilst, ka pē c tam bija arī ledusskapis. Mē s ar Daš u apspriedā m, ka mē s varē tu kļ ū t traki, un, ja blakus bū s milzī gs apelsī ns, zilonis vai vaļ a skelets, tad jumts noteikti aizies. Smiltis sā ka pā rklā ties ar sā ls kristā liem un kļ uva nedaudz nestabilas no iekš ē jā mitruma. Tad man sā ka iezagties galvā , ka, iespē jams, te varē tu bū t plū stoš ā s smiltis. . . pē das smiltī s kļ uva skaidrā kas un dziļ ā kas. Mazas peļ ķ es pamazā m pā rauga par ezeru. Un tā lumā varē ja redzē t milzī gu baltu ezeru ar viļ ņ iem kā jū ra. Kad ejot tā lā k kļ uva diezgan potenciā li bī stami, jo sā kā s nepā rtraukts ū dens, sā kā m savu atgrieš anā s marš rutu.

IMG_1928

Mē s taupā m ū deni, kas zina, cik ilgi mē s apstā simies atpakaļ . Kā da automaš ī na pilnā ā trumā slaucī ja netā lu uz ceļ a. Beidzot tikā m pie ceļ a. Mē s dodamies atpakaļ , bet joprojā m nav automaš ī nu un nav. Bet pē c 10 minū tē m savā maš ī nā brauca ī sta kiprieš u banda. Mū s ieraudzī juš i, viņ i ā tri apstā jā s, izklā ja aizmugurē jos sē dekļ us, lai visi ietilptu, un laimī gi pacē la mū s. Lidoš ana, tetovē jumi, forš a mū zika, pilna ballī te maš ī nā . Puiš i nezinā ja angļ u valodu, tā pē c mē s vienkā rš i braucā m ar viņ iem nezinā mā virzienā .


Rezultā tā puiš i tik veiksmī gi brauca pa pilsē tu, ka mums nemaz nebija jā brauc ar autobusu. Pusdienojot kafejnī cā ar gardā kajiem Cē zara salā tiem pasaulē , bijā m bezgala priecī gi, ka tikā m ā rā dzī vi. Tā ds mež onī gs nogurums, bet mā jā s tomē r jā tiek. Domā jā m, ka galvenā atpakaļ ceļ a problē ma jau aiz muguras, bet tā nebija. Nolē muš i griezt, apmaldī jā mies pilsē tā tā , ka daudzas stundas tikā m lī dz vajadzī gajam autobusam. Tikai dienas vidus, un mē s jau esam pilnī gi bezsaistē , mē s nepagriezī simies lī dz vakaram. Ar pirkstu joprojā m kaut kas nav kā rtī bā , un vē derā kaut kas nav kā rtī bā .

Larnaka

IMG_1955

Viesuļ vē tras beidzā s, kļ uva diezgan silts. . . Te man nā ca pipetes. Pirksts mež onī gi zils, var redzē t, ka iekaisums sā k iet uz leju lī dz rokai. Nav skaidrs, kā aptiekā angliski izskaidrot pirksta vē sturi. Farmaceits man iedeva antibiotiku ziedi. Pilsē tā mē s arī gribē jā m redzē t kaut kā du ū densvadu pilsē tā , kamē r braucā m Daš a sā ka modinā t, saka, skat, mē s ejam pa akveduktu. Caur sapni es ar vienu aci redzē ju vē l vienu drupu. Braucot autobusā , visas divas dienas ilguš ā s kuņ ģ a problē mas pā rvē rtā s par saindē š anos. Tā ka es jau sen neesmu saindē jies. Galvenais, ka Taizemē un pat Indijā viss bija kā rtī bā , bet tad man kaut kas neizdevā s. Ak jā , "bulciņ as kā klintī " atceros, ka tas bija kā du citu dienu.

IMG_1948

Ierodoties pilsē tā un paē dot gardu saldē jumu, mana veselī ba, protams, nokrita pavisam. Mē s izkrā mē jā m savas lietas bezmaksas uzglabā š anai tuvā kajā viesnī cā . Uz jautā jumu, vai varat atstā t lietas pie sevis, mums uzreiz tika nodota skapja atslē ga. Sā kumā bez viesuļ vē tras tas bija kaut kā pazī stams un saule sā ka patieš ā m kausē t apziņ u. No McDonald's pilsē tas paveras skaistā kais skats no visiem – skats uz debeszilo jū ru. Pē c pā ris stundu maldī š anā s pa krastmalu un blakus ielā m devā mies tā lā k. Viņ i nolē ma neatgriezties pie akvedukta, jo viņ i to pilnī bā redzē ja pa logu, jebkurā gadī jumā , Daš a man tā teica.

Aijanapa

IMG_2138


Pilsē ta atstā ja lielisku iespaidu jau no pirmā s sekundes. Viņ š tieš ā m ir izskatī gs. Visas kafejnī cas apmeklē tā ju pievilinā š anai bū vē veselus š edevrus, meitenes dejo, visur valda svē tki, smiekli, skaļ a mū zika, lā pas, salū ts un jautrī ba. Ejot garā m jaunam meksikā ņ u restorā nam, mums uzreiz atnesa nač o, lai mē s varē tu nogarš ot viņ u labā kā s mē rces. Kamē r izmē ģ inā jā m nač o, kā ds meksikā nis milzī gā sombrero mū s apskā va, lai meitene mū s nofotografē savā mobilajā telefonā . Meksikā ņ u grupa kaut ko dziedā ja meksikā ņ u valodā . Pē c nač o mums katram iedeva pa burito, un cita meitene mums uzdā vinā ja Margaritu. Viņ iem ir lielisks š arms.

IMG_1971

Mums priekš ā bija Melnā pē rle ar kapteini Dž eku uz klā ja. Cik forš a jū ra, izņ emot krā saino koraļ ļ u trū kumu ar zivī m, tad otrajā vietā aiz Maldivu salā m. Vē ji pā rgā ja tieš i ī stajā laikā . Kļ uva silti un labi mazā k aktī vajai svē tku daļ ai. Ū dens krā sa reizē m ir koš i zila, reizē m smaragda zaļ a, un galvenais – caurspī dī ga. Lī dz pē dē jai dienai es nevarē ju pietiekami redzē t jū ru. Tā da pati gandarī juma sajū ta bija tad, kad pirmo reizi ieradā mies Karpatos.

IMG_2003

Uz kuģ a mē s faktiski atklā jā m arbū zu sezonu. Wi-Fi ir tik labs visā valstī , ka pat pilnā kuģ a ā trumā nebija problē mu parā dī t mammai jū ru Skype. Mū su laiva aizbrauca uz Famagustas metropoles slē gto rajonu, kurā neviens nedzī vo augstceltnē s, ielas ir pamestas. Ieeja š ajā zonā ir aizliegta. Tas viss ir rezultā ts tam, ka turki sagrā ba daļ u Kipras.

IMG_1972

Vakarā neliela vē tra

Vakarā devā mies iepazī t Greko raga apkā rtni. Tas izrā dī jā s ļ oti skaists un gleznains. Starp akmeņ ainajiem lī dzenumiem ir peļ ķ es un mini ezeri.

IMG_2082

Kamē r mē s tur nokļ uvā m, mums garā m krū mos ielī da melna gara č ū ska. Un visu ceļ u mū s pavadī ja ķ irzakas. Bija saulriets un tas bija nenormā li skaisti, un vienā mirklī mū s atklā ja odi. Savu uzbrukumu sā ka odu bari. Atgriezā mies un uzkā pā m kalnā ar maksimā lu ā trumu.

IMG_2084


Vienā brī dī tika pieņ emts izmisī gs lē mums “Sagriezt”. Nogriezā m tā , ka tad skrē jā m atpakaļ uz vietu, kur sā kā s grieš ana. Kas zinā ja, ka tur bū s militā rā bā ze. Mē ģ inot skriet, odi sā k tevi apdzī t. Starp citu, skrē jā m pa nā kamo Afrodī tes taku. Apmē ram 30 minū tē s skrē jā m lī dz pieturai, kur autobuss kursē ik pē c 15 minū tē m. 12 minū tes mū su karš ar odiem turpinā jā s autobusa pieturā . Vispā r mē s bijā m slazdā . Kad ielē cā m ilgi gaidī tajā autobusā , tajā ielidoja arī daļ a odu. Vē l bija jā cī nā s autobusā . Pilsē tā atgriezā mies apmierinā ti, bet sakosti. Kipras iedzī votā ji bija ļ oti pā rsteigti, ka Kiprā ieraudzī jā m odus! Pē dē jo dienu pavadī jā m pie jū ras un Zorpas konditorejas, ē dot saldē tu jogurtu un Kipras labumus.

IMG_2109

Kad beidzot devā mies atvadī ties no jū ras, AAA cik tā bija skaista, mana ledainā sirds izkusa, un es skrē ju peldē t, lai arī š ortos. Jū ra ir vienkā rš i ideā la. Atceļ ā bija ī sts atvadu saulriets un pat leģ endā rie savvaļ as flamingo uz sā lsezera. Pirms aizbraukš anas bija tā da sajū ta, kad negribas doties prom. Valsts tieš ā m ir laba.

Cerī bu stars

IMG_2164


Un te ir cerī bas stariņ š palikt – mū su lidmaš ī na salū zt pirms pacelš anā s. Acī mredzot sistē mu testa darbī ba beidzā s ar neveiksmi. Situā cija salonā uzkarst, lidot ar š ā du lidmaš ī nu ir vienkā rš i bail. Visi iet uz priekš u un atpakaļ . Pilots pamā j ar rokā m un pamā j ar galvu inž enierim. Kipras darbinieku bars ap lidmaš ī nu kaut ko apspriež . Ak jā ! Tā pē c mē s plā nojam savu ceļ ojumu pa salu tā lā k. Provizoriska brauciena shē ma jau ir aplē sta. Pē c stundas inž enieris pacē la pirkstu, lū kas tika aizvē rtas, lidmaš ī na bija piesieta pie virves. . . Un pa visu pacelš anā s marš rutu inž enieris gā ja lī dzi lidmaš ī nai, turot lidmaš ī nu pavadā . Izskatī jā s, ka viņ š to vilka. Lidmaš ī na sā ka pacelties, galvā pazibē ja doma, ka es neredzu, kā inž enieris attaisī jā s. Lidosim. Uz kuģ a tika nē sā ts bezmaksas ū dens. Viņ a pē c š ā das pacelš anā s bija vajadzī ga daudziem. Ierodoties mā jā s, nakts tumsā , mē s devā mies uz silto gultuoktobra slimnī cu, lai glā btu manu radikā li zilo pirkstu. Un tad uz Podvisotskas slimnī cu. Daudzus ā rstus nā cā s modinā t. Pirmajam izstā stī ju savu problē mu, un viņ š izrā dī jā s sejas ž okļ u ķ irurgs, kad otram aizmiguš ajam ķ irurgam izstā stī ju problē mu, viņ š ieteica pirkstam planē t neskatoties, bet vispā r labā k uzreiz sazinā ties ar ķ irurgu, kas viņ š neizrā dī jā s. Treš ais bija tikai mū su. "Vienkā rš i nestā stiet viņ iem, ka bijā t Kiprā , " pretē jā gadī jumā viņ i paaugstinā s cenu. Es dodos pie ā rsta un saku: "Man jau nedē ļ u ir problē mas ar pirkstu, bet neesmu bijis Kiprā , un tā pē c es nevarē ju tikt pie ā rsta. " Kopumā es negulē ju, bet ī sta bezmaksas medicī na Ukrainā spē j daudz.

Secinā jums

IMG_2067

Mums ļ oti patika. Lai gan pē c Indijas, iespē jams, viss bū s ļ oti patī kami) Kipra braucienu reitingā ieņ ē ma vietu daudz augstā k par vidu. Valsts ieskaita, kiprieš i ir super. Jū ras krā sa, otrajā vietā aiz Maldivu salā m, bet diemž ē l bez zivī m. Salī dzinot ar trim pasaules daļ ā m, Eiropu, lai arī tā uzrā dī ja pienā cī gu apkalpoš anas lī meni, Ā zija noteikti valda. Mē s iesakā m Kipru ikvienam bez izņ ē muma.

1

Ceļ ojuma datums: 01.06. 2014. –06.08. 2014.

Ilgums: 7 pilnas dienas

Aviobiļ etes: Wizz Air, uzņ ē muma kompensā cija.

Viesnī cas: Bookcyprus. com

Ekskursijas: katrs skatī jā s pats.

Stā sta rakstī š anas laiks: 420 min

Brauciena grū tī bas: 4/10 (parasti)

Tā kā Kipra ir ļ oti dā rga, tad iepriekš plā nojā m ietaupī t naudu:

Ietaupiet 1: iknedē ļ as autobusa biļ ete ietaupī ja 35 eiro 5 dienā s.

2.  ietaupī jumi: viesnī cas ir daudz lē tā kas, ja aizņ emat vairā kas dienas vienlaikus.

Ietaupī jums 3: rezervē jot viesnī cas 2 mē neš us iepriekš , mē s daudz ietaupī jā m.

Ietaupī jums 4: Kijevā pē rkot brokastī m maizi, biezpienu un desiņ as, ietaupī jā m 55 eiro.

5.  ietaupī jumi: restorā ni vienmē r pasū tī ja vienu ē dienu diviem.

Ietaupiet 6. Taksometra vietā  — lidostas ekspresis. Limasolā ietaupot apmē ram 40 eiro.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums