Nav brīnums, ka viņi viņu sauc par Anapu

04 Novembris 2019 Ceļošanas laiks: no 20 Oktobris 2019 ieslēgts 30 Oktobris 2019
Reputācija: +62
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Lielais ciems ir mans pirmais iespaids par Aijanapu. Kad lidostā tevi sagaida nobruž ā ts mersedess ar nobruž ā tiem sē dekļ iem, un ierodoties beznodokļ u maksā trī s plaukti alkohola, plaukts cigareš u un divi ledusskapji ar sodu, tad uzreiz sā c saspringt - kur tu aizbrauci? Š ķ iet, ka ar eiro aizbrauca uz valsti, bet nokļ uva kaut kur Melnā s jū ras piekrastē un tad, nu, 90. gados. Teikš u uzreiz: daudzi man stā stī ja par Kipras gardajiem ē dieniem, skaisto jū ru un brī niš ķ ī go klimatu. Un š eit dzī vojoš ie visi vienā balsī saka, ka š eit viss ir lieliski, brī niš ķ ī gi un viņ i dzī vo ļ oti labi. Bet, atpū š oties š eit vairā k nekā nedē ļ u, man bija pavisam cits viedoklis par š o valsti.


1. Izvē loties š o valsti atpū tai, ļ oti svarī gi ir izvē lē ties vietu, viesnī cu un skaidru izpratni par to, ko vē laties. Ja jums ir ē rta atpū ta bez raizē m - jū s š eit neesat. No visā m piekrastes viesnī cā m varu izcelt tikai Nissi Blue, tā ir kaut kā jaunā ka, interesantā ka un modernā ka, atraš anā s vieta ē rtā ka. Ja tev vajag visu lē ti un vienkā rš i, tad izvē lies dzī vokli vai butika viesnī cu, istabas ar virtuvi, bez ē diena, jo te ir ducis kafejnī cu un restorā nu, un tur var ieturē t brokastis ar omleti vai putru. Tava istaba. Restorā nos un veikalos viss ir lē ts un nevajag sevi piesiet pie viena restorā na virtuves viesnī cā . Piemē ram, pē c aģ enta ieteikuma nopirkā m biļ eti uz viesnī cu Atlantica Aeneas un pat ar viss iekļ auts, un bijā m ļ oti vī luš ies par š ī s viesnī cas virtuvi, un biļ ete nemaz nav lē ta pē c standartiem. Kipra, numuriņ i nobruž ā ti un veci, un visa viesnī cas teritorija ir ciets baseins.

2. Š ī nav luksusa brī vdienu valsts, š eit viss pā rstā ja attī stī ties kaut kur 90. gados, salā ir ļ oti maz pat modernu un dā rgu automaš ī nu. Viss ir kaut kā vienkā rš i un zemniecisks, varbū t zinā mā mē rā tas ir pluss, un treš ajā uzturē š anā s dienā es jau gā ju tieš i peldkostī mā pa ielu, un tas nevienu netraucē , visi š eit staigā tā . Veikali visi izskatā s pē c ķ ī nieš u rindā m, ceļ a zī mes ir nesakā rtotas, visur ir atkritumu un netī rumu kalni. Apkalpoš anas sektors ir vā ji attī stī ts, neviens nesteidzas, un kafiju kafejnī cā varat gaidī t 10 minū tes, kamē r tē ju restorā nā . Apkā rt viss ir nobruž ā ts, vecs, un pat tualetē s var mierī gi pazust un nevienam tas nerū p.

3. Ayia Napa ir izvē lē juš ies jaunieš i no ES valstī m, kuri š eit ierodas bariem, lai tusē tu, piedzertos un gulē tu uz ielas, vemjot vai aprakstot visus stū rus pie vietē jiem tempļ iem. Kipra ir kristī ga valsts, un š eit ir daudz skaistu vecu klosteru, bet tajā paš ā laikā daudzi no tiem atrodas š ī s ballī tes centrā . Nav skaidrs, kā paš i kiprieš i tam pieļ ā va? Š o tempļ u un svē tvietu dē ļ es gribē tu tikai š eit atgriezties, bet jū s domā jat, vai Dievs nav aizmirsis š o vietu, kas tagad atgā dina Sodomu un Gomoru.

4. Tagad atskatoties, es noteikti dotos uz kā du labā ku viesnī cu un, iespē jams, uz Pafosu vai Limasolu. Ja tomē r izvē laties Ayia Napa, tad Nissi Blue vai Nissi Beach. Tikai brokastī m.

5. Netā lu š ajā rajonā ir diennakts kafejnī ca, kurā var iedzert labu kafiju un ē st gardus š okolā des cepumus ar balto š okolā di. Tas ir diezgan tā lu no visiem karstajiem punktiem, un jū ra ir tī ra un caurspī dī ga, lī dz pilsē tai var aiziet kā jā m, un lī dz Larnakai nav tā lu.


6. Pirkumi. Noteikti iegā dā jieties halloumi sieru, kas bildē , pirku vairā kus veidus, visi izrā dī jā s bezgarš ī gi, un tikai š is nav sā ļ š un nav svaigs, ļ oti garš ī gs. Man nepatika olī veļ ļ a. Garš ī ga halva. Un es pavisam aizmirsu nopirkt saulē kaltē tus tomā tus, neaizmirstiet. Vī ns tika pirkts Kiksky klosterī mazā s pudelī tē s, un rož ū deni ņ emiet tikai tur, tas, kas veikalos ir, ir muļ ķ ī bas. Svaigi un ļ oti garš ī gi rieksti tika ņ emti tieš i no automaš ī nas Ziemeļ kiprā , apvienojiet to iegā di ar ceļ ojumu. Vai sestdienā s Aijanapas tirgū . Daudzi paņ ē ma vī nu un zivā niju (vietē jo č ač u). Bet tas viss ir beznodokļ u rež ī mā un nepavisam nav dā rgā ks. Nopirkā m tieš i tā du dā vanu ar kanē li, ī sti nedzeram, bet nož ē lojā m, ka paņ ē mā m, tas ir tikai atkritumi kumosā ar ā bolu.

Duty free izbraukš anas laikā ir ļ oti pienā cī ga, un ar stundu, kas mums tika dota pē c gida ieteikuma, nebija pietiekami, dodieties prom agrā k (izbraucā m 2.5 stundas pirms ieraš anā s - 35 minū tes, izgā jā m pasu kontroli un saņ ē mā m Tax free atmaksa, lī dz iekā pš anai lidmaš ī nā ir atlikuš as 40 minū tes un stunda lī dz iekā pš anas beigā m). Tax free tika atgriezta bez problē mā m, tomē r summa ir ļ oti maza - 9-10% no pirkuma. Neaizmirstiet paņ emt lī dzi č ekus veikalos pirkumiem virs 50 eiro (izņ emot pā rtiku un medikamentus).

Vitamī ni un zā les Kiprā ir ļ oti dā rgas, par 40% dā rgā kas nekā iHerb. Bet kosmē tika ir diezgan pieņ emama, ir daudz Eiropas luksusa zī molu, kā arī grieķ u dabiskā kosmē tika. Labā kā aptieka Ayia Napa centrā ir Petinos, iepretim muzejam, tur ir viss - medikamenti, kosmē tika, sporta uzturs un pat saldumi, pilnī gi iespē jams paņ emt preces par 50 eiro un saņ emt kā rtē jo Tax free atmaksu. Pā rtikas preces labā k ņ emt Plus, Rossos vai Metro ķ ē des lielveikalos. Lai cik dī vaini tas neliktos, nopē rkami arī Eiropas zī molu apģ ē rbi un lietas, ī paš i sezonas beigā s visur ir 50% atlaides. Nopirku Moncler dū nu jaku par puscenu. Ziemeļ kiprā ir tikai turku viltojumi vai kokvilna un ā da, ir arī labi eksemplā ri, bet paskatieties uzmanī gi, apskatiet katru š uvi un kaulē jieties, mums tomē r izdevā s nomest tikai 30%. Ā das maks (Louis Vuitton), Hermes rokassomiņ a un vī rieš u tualetes soma (Louis Vuitton) - viss kopā.260 eiro. Domā ju, ka varē ja bū t pat lē tā k, bet mums nebija laika. Zī da tunika - 60 eiro.


7. Par kafejnī cā m un restorā niem jau rakstī ju agrā k, ļ oti ž ē l, ka devā mies uz all inclusive, mums nepatika ē dieni viesnī cā . Apmeklē jā m tikai Aijanapas restorā nu Stamna Taverna (garš ī gs, krā sains, bet nekas ī paš s, bet ļ oti lē ts), diennakts kafejnī cu blakus viesnī cai Zorbas (garš ī ga kafija un cepumi, ī paš i ar balto š okolā di) un kafejnī cu Petek- restorā ns Ziemeļ kiprā (tikai pasaka, noteikti jā apmeklē ). Atseviš ķ i gribu teikt par restorā nu Petek: tik garu vitrī nu ar konfektē m un desertiem vē l nebiju redzē jis, visus saldumus var izmē ģ inā t bez maksas, nopirku mā jā s un dā vanā viss ir lē ti un ļ oti garš ī gi. Un noteikti izmē ģ iniet viņ u orhideju sakņ u saldē jumu, tā ir tikai trī s veidu, nekur citur neatradī siet: š okolā de (visgarš ī gā kā ), pistā cijas un vaniļ a (to sauc par Mā rasu). Arī pā rē jais saldē jums ir garš ī gs, bet tas ir vienkā rš s, nekļ ū dieties, sā kumā nopirku nepareizo.

8. Ekskursijā mums nebija daudz laika, neuzdroš inā jā mies ņ emt automaš ī nu, jo uz salas ir kreisā s puses kustī ba, ļ oti neparasti, pat š ķ ē rsojot ceļ u, nemaz nerunā jot par braukš anu. Un labā nozī mē , protams, labā k paņ emt maš ī nu un apbraukt visu lē nā m. Tā kā bijā m liela kompā nija, tad braucā m individuā lajā s ekskursijā s, bet tik un tā viss bija kaut kā izplū dis un skrē ja.

Pirmā ekskursija bija uz klosteriem, mē s gā jā m garā m: Lā cara klosterim č etru dienu garumā , Kipriā na un Ustijas klosterim, Kiki klosterim un Trooditisas klosterim. Pē c brauciena secinā ju, ka vienā braucienā ir pā rā k daudz apskates vietu. Labā k ir veikt divas ekskursijas un palikt ilgā k, un pastaigā ties pie katra klostera. Piemē ram, Kipriā na un Ustiņ as templis atrodas mazā ciematā , turpat netā lu var atrast kafejnī cu, un tur ir veikali, kur bez steigas un neskrienot pa veikalu, kur gids atveda, var iegā dā ties baznī cas piederumus. staigā jiet visur, jū s nekur citur nepē rkat daudz preč u, turklā t, iegā dā joties š eit ikonas, krustus un citus atribū tus, varat tos piestiprinā t pie katras svē tnī cas, kuru apmeklē jat. Nesteidzieties, š eit nav steigas.


Man ž ē l, ka tas viss notika tik neskaidri un nepā rdomā ti. Lā cara templis uz 4 dienā m atrodas Larnakā , to varē tu apvienot ar nelielu pastaigu, un paš ā Larnakā . Un tā veidot š ī s divas ekskursijas tā , lai nebū tu grū ti, un atpū sties, un apmeklē t svē tvietas. Tā pē c nemē ģ iniet visu iekļ aut vienā ceļ ojumā , pretē jā gadī jumā jū s riskē jat neko no tā nesaņ emt. Š ī garā un nogurdinoš ā ekskursija mums izmaksā ja 400 eiro. Cita aģ entū ra piedā vā ja 250 eiro, domā ju, ka kavē š anā s dē ļ arī maksā tu vairā k, bet ne vairā k kā.300 eiro. Otrā ekskursija mums bija uz Ziemeļ kipru, un mē s to izvē lē jā mies tikai no otrā s kompā nijas, kas atrodas netā lu no viesnī cas Aeneas. Bet ar otro tū ri tā pati kļ ū da, gids teica, ka lī dz turienei bū s 15 minū tes. Tas patiesī bā aizņ ē ma apmē ram 40 minū tes, man ieteica apmeklē t seno pilsē tu Salamis. Ja esi drupu mī ļ otā js, tad ciemos, skaisti. Ja nē , netē rē jiet tam laiku, jo ceļ š uz to un pati ekskursija aizņ em vismaz pusotru stundu.

Famagostas pludmalē mums neizdevā s nopeldē ties, jo nebija laika, turklā t bija slikti laikapstā kļ i, un, godī gi sakot, pludmale nav labā ka par mū sē jo Aijanapā , pat sliktā ka. Labā k brauciet uz Famagostas centru un palieciet ilgā k Petek kafejnī cā un pastaigā jieties pa tuvē jā m ielā m, apmeklē jiet senā s pilis tuvumā , tā s ir kā no pasakas, tas ir tā vē rts, 5 stundu ekskursija mums izmaksā ja 170 eiro . Paš ā Ayia Napa ir templis un Jaunavas klosteris, lī dz tam var staigā t vai braukt ar autobusu, es biju dievkalpojumā svē tdien agri no rī ta, ļ oti skaists templis, bija interesanti klausī ties dievkalpojumu grieķ u valodā .

Nepatī kams bija tikai viens mirklis, par ko rakstī ju augstā k: templis atrodas paš ā ballī tes centrā un no rī ta piedzē ruš ies tū risti tikai sā k izjukt no klubiem. Es vē roju piedzē ruš os angļ u kompā niju, š ķ iet, centrā ar meiteni, kuru nemaz nesamulsinā ja zvanu zvanī š ana un lū gš ana, kas nā ca no tempļ a, viņ i uzvedā s trokš ņ aini, kliedza, un meitene apsē dā s tieš i blakus. templis, lai atvieglotu sevi. Visur ielā s bija netī rumi, atkritumi un smirdoņ a no dzerš anas nakts, neskatoties uz to, ka visur ir lieli atkritumu konteineri. Izejot no tempļ a, devos uz krastmalas pusi uz aptieku, un jau pa netī rajā m ielā m tā s nomainī ja tī ras un koptas, kas kaut kā uzlaboja garastā vokli, bet atstā ja nepatī kamu pē cgarš u dvē selē .

Un, protams, kā nedoties makš ķ erē t uz Kipru, lai neredzē tu alas, mī lē tā ju tiltu. Vienojieties par jahtas un ekipē juma nomu turpat ostā pie saimniekiem, kaulē jieties, sanā ks lē tā k, un jahtu uzreiz varē s apskatī t. Burā jā m ar lielu katamarā nu, ļ oti patika, pat zivis noķ ē rā m.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Северный Кипр, мороженое с корнем орхидеи
Северный Кипр
Раннее утро, Айя-напа
Мусорные баки Айя-напа
Мусор, центр Айя-напа, утро
Утро Айя-напа
Улочки Фамагусты
Магазины Айя-напа
Бывший храм св. Николая
 Цены в магазинах
Цены магазины
 Цены в магазинах
 Кафе Petek Северный Кипр
 Кафе  Petek Северный Кипр
 Рассвет Nissi Beach
 Айя-напа кафе Zorbaz
 Petek
 Цены в магазинах
 Кикский монастырь
 Улицы Айя-напы
 Древний город Саламин Северный Кипр
 Гиды Айя-напа
 Кафе 24 часа рядом с отелем Aeneas
 Вид из монастыря Троодитеса
 Супермаркет
 Цены в магазинах, средний сыр кошмар не берите, два др. не знаю но они с коровьим молоком.
 Кикский монастырь
 Брендовый магазин Айя-напа
 Кипр
 Пещеры, рыбалка
 Ларнака
 Пляж Nissi
 Пляж Nissi
 Храм Лазаря Ларнака
 Пляж Nissi
 Погода на Кипре не предсказуема, меняется за две секунды.
 Каво Греко
 Цены в магазинах
 Рыбалка
 Пляж
 Цены
Зивания с корицей, купите обязательно, жаль купили одну
Халуми советую не соленый без всяких лишних привкусов и без лактозы.
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums