Kuba ir brīnišķīga valsts...

09 Aprilis 2012 Ceļošanas laiks: no 02 Februāris 2012 ieslēgts 20 Februāris 2012
Reputācija: +29
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Kuba ir brī niš ķ ī ga valsts. . .

Acī mredzot mani pā rņ ē ma nostalģ ija, vai kaut kā du nepilnī gu iespaidu sajū ta no Kubas ceļ ojumiem, tā pē c nolē mu ķ erties pie pildspalvas. Kuba mani pā rsteidza: daba ir krā su sacelš anā s, toņ u daž ā dī ba, ko es nevaru aprakstī t. Mani personī gi visvairā k iespaidoja okeā ns. Viņ a rē ciens, kas bija dzirdams naktī lī dz mazā kajai detaļ ai, palika atmiņ ā , iespē jams, uz visiem laikiem. Kubieš i bija iespaidī gi: atvē rti un draudzī gi, viesmī lī gi un viesmī lī gi, neskatoties uz labi zinā majā m ekonomiskajā m problē mā m, pilnī gi bez savtī guma sajū tas. Jebkurā gadī jumā lielā koties.


Runā jot par trū kumiem, mē s nevienu nepamanī jā m. Patiesī bā , iespē jams, tā pē c, ka mē s nepiederam pie tā s mazā s tū ristu kategorijas, kam obligā ti jā apstiprina vai jā atspē ko viesnī cas deklarē tais zvaigž ņ u vē rtē jums, jā izvē rtē katra ieklā tā nagla vai flī ze, jā pā rbauda katra ē diena pagatavoš anas nosacī jumi restorā nā un darba kvalitā te. katra viesnī cas darbinieka, ieskaitot tos, kuri ir atbildī gi par istabu uzkopš anu.

Nacionā lais sastā vs viesnī cā aptuveni atspoguļ o tū ristu plū smu uz Kubu nacionā lo sastā vu: katrs 40 procenti ir kanā dieš i un latī ņ amerikā ņ i (meksikā ņ i, peruā ņ i, argentī nieš i un citi spā niski runā još ie kubieš u kaimiņ i), 10 procenti ir ķ ī nieš i (jaunais Lielais brā lis). ) un citi brā lī gā s Ā zijas pā rstā vji, atlikuš ie 10 procenti - eiropieš i, tostarp ā rkā rtī gi mazi krievu tū risti. Nabadziņ š no ASV nelaiž savu dzimteni Kubā : stā sta, ka par Kubas apmeklē jumu, pā rkā pjot Vaš ingtonas puiš u noteiktā s sankcijas, amerikā ņ u tū rists var turpinā t atvaļ inā jumu federā lajā cietumā pē c Kubas - piecus gadus.

Daž i vā rdi par gastronomijas tē mu. Ē dieni un viss, kas ar to saistī ts (“viss iekļ auts”) ir diezgan pieklā jī gi (augļ i un dā rzeņ i, gaļ a, jū ras veltes u. c. - izvē le diezgan bagā ta), rums un tā atvasinā jumi (pinacolada, mohito, daiquiri, cuba libre u. c. ). ) - neierobež otā daudzumā . Vī ni, pā rsvarā spā ņ u, arī nekā . Viesnī cā ir vairā ki a la carte restorā ni, visi apmeklē ja. Daž s man patika vairā k (itā ļ u valodā “About myo salt”), daž i mazā k (ķ ī nieš u “Oshin”)

Izklaide viesnī cā . Viesnī cas š ova komanda (vai š ova grupa, es nezinu, kā tas ir pareizi) (es neuzdroš inos viņ us saukt par turku-ē ģ iptieš u vā rdu "animators" (neapvainojiet Turciju, kurā mē s arī daudzkā rt atpū tā mies). un atpū tī sies vē l daudzas reizes)) - neslavē jams. Katru vakaru - izklaides programma: Kubas, Spā nijas, Latī ņ amerikas un citi ritmi, dziesmas un dejas, ļ oti pieklā jī gā lī menī . Mani iespaidoja "krievu hapaks" (pareizi, "krievs" un "hapak"! ), ko izpildī ja sā rti (lī dz melnumam) Kubas kazaki atbilstoš ā ekipē jumā , dejoš anas procesā uzmundrinot sevi un publiku krievu-franč u valodā . dialekts (izrā dā s, ka tā da ir! ). Reizi vai divas nedē ļ ā viņ i uzaicina "radoš ā s grupas" no Matanzas (tas ir provinces centrs, kura teritorijā faktiski atrodas Varadero) un citā m pilsē tā m: Tropicana izrā des (Matanzas), cirka grupas utt. Dienas laikā viņ i cenš as izklaidē t tū ristus arī pludmalē , pie baseina un citā s vietā s, kur š ie tū risti sastopas (tie paš i "animatori")


Pludmale un baseins. Pludmale ir lieliska, baseins ir baseins. Lietussargu un sauļ oš anā s krē slu ir pā rpilnī bā , nevajag no rī tiem skriet un aizņ emties. Okeā ns ir vienkā rš i vā rdos neizsakā ms! Starp citu, daž ā s tū ristu vietnē s viņ i raksta, ka "viesnī cai ir sava pludmale". Tas ir tā un ne tā . Saskaņ ā ar Kubas konstitū ciju pludmales ir nacionā lā bagā tī ba un, protams, pieder "visai Kubas tautai". Tā pē c neviena viesnī ca nevar “aizbarikā dē ties” par kā du Playa Varadero, un viesnī cas zona beidzas tieš i tajā vietā , kur sā kas pludmale. Teorē tiski jebkurš kubietis vai tuvē jā s viesnī cas viesis var sveikt jū s pludmalē un sē dē t jū su viesnī cas priekš ā . Lai gan ar to nav nekā slikta, praksē tas praktiski nenotiek.

Starp citu, daž i maldī gi uzskata, ka kubieš iem gandrī z nepiecieš ama varas iestā ž u atļ auja apmeklē t Varadero. Tā nav taisnī ba. Faktiski, lai iebrauktu Varadero ar jebkuru transportlī dzekli, ir jā maksā vides nodeva (vairā ku dolā ru ekvivalents), kas kubietam ir diezgan dā rga (ar vidē jo algu 8-10 dolā ri), nemaz nerunā jot par problē mā m ar personī go. un sabiedriskie transportlī dzekļ i (internetā ir rakstī ts daudz, neatkā rtoš os). Starp citu, Varadero pludmaļ u ī patnī ba ir haizivju neesamī ba (atš ķ irī bā no, teiksim, Amerikas Floridas pludmalē m, kas atrodas simts kilometrus uz ziemeļ iem). Vietē jie iedzī votā ji š o iezī mi skaidro ar to, ka ap Hicacos pussalu (tieš i uz tā s atrodas Varadero) ir koraļ ļ u rifi, kas gandrī z sasnieguš i okeā na virsmas lī meni, kā dē ļ haizivs nevar pā rpeldē t š o rifu. Nezinu, kā š is skaidrojums izskatā s no zinā tniskā viedokļ a, bet kopš kapitā lisma haizivs DuPont laikiem, kurš pagā juš ā gadsimta divdesmitajos gados faktiski atvē ra Varadero pludmales visai pasaulei, parasto haizivju uzbrukumi. par cilvē kiem ar letā lu iznā kumu nav reģ istrē ti (jebkurā gadī jumā es to neatradu internetā , mani ī paš i interesē ja pirms pirmā brauciena).

Kas attiecas uz laikapstā kļ iem, tad janvā rī -martā bija absolū ti komfortabli, kā arī ū dens temperatū ra okeā nā + 26-28.

Mazliet par ekskursijā m. Ekskursijā s devā mies gan pa kubā ni, gan privā ti, satiekot savu bijuš o tautieti, kurš jau piecpadsmit gadus dzī vo Kubā (padomju Savienī bas laikā apprecē jā s ar kubieti). Š is puisis iepriekš strā dā ja tū risma nozarē , tagad ir valsts sabiedriskajā organizā cijā (padomju laikos mums bija tā pat, Vissavienī bas, nesaukš u). Tā tad no viņ a vecā s specialitā tes - zinā š anas un pieredzes, no jaunā s - realizē ta atļ auja iegā dā ties Eiropas auto, dzimis 2007. gadā (ar š ī m atļ aujā m Kubā ir stingri, jaunas automaš ī nas iegā de un ieveš ana valstī ir praktiski neatrisinā ma problē ma). Plus sabiedriskums, atvē rtī ba un vieglums, kas padara to par absolū ti neaizstā jamu Kubas ceļ ojumu pavadoni. Kopā ar viņ u mē s apmeklē jā m Havanu (dienas ekskursija pa pilsē tu, pusdienas viņ a drauga privā tā ģ imenes restorā nā ), Matanzas, Cardenas un daž as citas vietas Matanzas provincē , no visā m pusē m aplū kojot, kā saka, ī sto provinces kubieš u. dzī vi.


Caur Cubanaсan devā mies apskates ekskursijā pa Matanzas pilsē tu, apmeklē jot Beļ amaras alu ar stalagmī tiem un stalaktī tiem, devā mies ekskursijā uz Zapatas pussalu ar krokodilu audzē tavas apmeklē jumu (lai pabeigtu pieredzi, mē s nogarš oja krokodila gaļ u), indieš u ciems (celts tū ristiem, stilizē ts kā ciems pirmskolumbieš u indiā ņ iem), cū ku lī č a, pareizā k sakot, tā s krasta apskate - Plaja Ž irona (ne tik daudz, lai apmeklē tu vietu, kur 1961. gada aprī lī Fidels Kastro un viņ a puiš i brauca Kubas kontrrevolū cijā , bruņ ojuš ies ar tē voci Semu, cauri mangrovju audzē m un Zapatas purvam, kā arī peldē š anai Karī bu jū rā ), lidoja vienas dienas braucienā uz Cayo Largo, salu Los Canarreos arhipelā gā Karī bu jū rā . Kubas dienvidrietumu piekraste. Cayo Largo ir pelnī jis atseviš ķ u stā stu. Lai gan to skaistumu pirms manis un labā k par mani jau ir stā stī juš i neskaitā mi ceļ otā ji, arī no mū su tautieš u vidus.

Suvenī ri un vē l. . Mans viedoklis: Kubā , izņ emot rumu, kafiju un cigā rus, suvenī rus vairs nav ko pirkt. Cenas "nacionā lajai eksporta produkcijai" ir vienā das, valstij piederoš as, visos veikalos. Izvē le ir aptuveni tā da pati. To, ko iegā dā jā mies (kafiju, rumu utt. ) Havanā (tū ristu veikalā El Moro cietoksnī ), par to paš u naudu var nopirkt Plaza America tirdzniecī bas centrā , blakus viesnī cai (piecas minū tes "ar vilcienu" vai desmit minū tes kā jā m). Starp citu, par Plaza America, precī zā k, neliels skeč s no Kubas dzī ves. Tieš i š is Plaza tika apmeklē ts otrajā mū su uzturē š anā s dienā Kubā (nav tirdzniecī bas bads, bija vienkā rš i forš i ienirt okeā nā , ī paš i vē trā , tā pē c mē s apsvē rā m apkā rtni).

Kas attiecas uz nacionā lajiem produktiem (rums, cigā ri, kafija), tad viesnī cā vietē jie “biznesmeņ i” no apkalpojoš ā personā la vidus vienmē r, visiem un visur (zem letes, kā mums padomju laikā ) piedā vā pusotru lī dz divas reizes. lē tā k.

Tas laikam arī viss, es vē los vē lreiz atzī mē t š ī s valsts neticamo skaistumu. Novē lu visiem lielisku ceļ ojumu un, protams, labu garastā vokli. Un liels paldies mū su tū risma operatoram, ar kuru mē s ceram apmeklē t vē l daudzas valstis. . . Ja ir interese, rakstiet personī gi, atbildē š u uz jautā jumiem.

P/S lidoja no Maskavas, 14 stundas (ja no Kijevas, tad ar pā rsē š anos, tā pē c izlē mā m labā k tieš i un uzreiz uz Varadeo. ) No Kijevas lido uz Havanu un tad pā rbrauciens uz Varadeo ap 3h.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums