Neuztraucies un ej uz pirti! Ķīna-2017. 2. daļa. Ceļš pie sevis.

20 Jūlija 2017 Ceļošanas laiks: no 29 Maija 2017 ieslēgts 31 Maija 2017
Reputācija: +7251.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Visa mū su dzī ve ir ceļ š uz sevi.

Lai ko mē s darī tu – dusmojamies vai priecā jamies, audzinā m bē rnus vai aizvainojam vecā kus, radā m š edevrus vai graujam vidi – mē s to darā m paš i sev. Par sevi un par sevi. Mē s par to nedomā jam, bet bū tī bu tas nemaina. Un nemaz nevajag 9 gadus sē dē t alā un skatī ties uz sienu. Bet, ja tu sē di un skaties, tad dzimst ī paš a filozofija – dzenbudisms. Krieviski skanē tu - Ceļ š pie sevis. Un ķ ī nieš u valodā - Chan.

Man patī k dzenbudisms, jo tas nav reliģ ija. Vai varat iedomā ties? Ir klosteris, mū ki, miljoniem sekotā ju, bet reliģ ijas nav. Turklā t pats dzenbudisma pamatlicē js reiz ļ oti skaidri pateica:

"Viss, kas pieder pasaulei, ir ilū zija, klosteri un mū ki ir tikpat nereā li kā jū s un es. "

Č ana mā cī bā s nav neviena dieva, kas bū tu jā pielū dz, nav ceremoniju rituā lu, nav elles, nav debesu. Pat tā ds galvenais jē dziens kā dvē sele neeksistē .


Č anam nav nekā da sakara ar apstiprinā jumu vai noliegumu. Kad kaut kas tiek noliegts, pats noliegums jau ietver pretē jo elementu. To paš u var teikt par apgalvojumu.

"Dzen mā cī ba ir kā logs. Sā kumā mē s skatā mies uz stiklu un redzam tikai neskaidru savas sejas atspulgu. Bet, kad mē s mā cā mies un mū su redzē jums kļ ū st skaidrā ks, Mā cī ba kļ ū st skaidrā ka. Lī dz beidzot stikls logs kļ ū st pilnī gi caurspī dī gs. Tad mē s redzam caur to. Mē s redzam visas lietas. Mū su patiesā seja. "

Vai es jū s sajaucu? )

Es to tagad atš ķ etinā š u.

Songshan kalnos, netā lu no Luoyang pilsē tas, atrodas skaists un ļ oti sens Š ao Lin klosteris. To sauc par cī ņ as mā kslas š ū puli. Bet patiesī bā tas ir Č ana vai, kā mē s labā k zinā m, japā ņ u valodā , Zen mā cī bu š ū pulis. Vai noteikti esat dzirdē juš i par Kung Fu meistariem? Tie ir tikai viņ i. Š ao Lin mū ki, meditē jot un nogurdinot treniņ us, sasniedz fantastiskus rezultā tus akrobā tikā , roku cī ņ ā , ieroč u cī ņ ā s un . . horeogrā fijā . Š aoliņ as mū ka deja ir dieviš ķ a, neskatoties uz to, ka viņ i ir mū ki bez reliģ ijas)

Protams, mē s gribē jā m redzē t slaveno Š aoliņ as mū ku uzstā š anos, tač u nebija iespē jams doties uz Luojanu. Nu, ja Muhameds neiet uz kalnu. . )) Tad kalns daž reiz atnā k pats no sevis)

Tagad atstā sim koferus hostelī un dosimies uz turieni, kur Pekinā var apskatī t pasaulē slavenā kā klostera - Shao Lin mū kus. Uz Sarkano teā tri,

Lai nokļ ū tu Sarkanajā teā trī no tū risma centra, kur atrodas mū su hostelis, jums jā iet ar kā jā m lī dz Zhushikou metro stacijai, kas atrodas Qianmen ielas galā , un ar pā rsē š anos nokļ ū t Tiantan East. Vā rtu stacija, no kuras jū s atkal ejat uz teā tri.

Mū ki gatavojas priekš nesumam.

Kad es saku vā rdu "mū ki", man rodas asociā cija ar sirmiem več iem garos tē rpos. Tač u š ie mū ki izrā dī jā s pavisam citā di


Sarkanajā teā trī jau 13 gadus divas reizes dienā tiek rī kota izrā de "Kung Fu leģ enda", biļ etes labā k rezervē t iepriekš - zā le ir pā rpildī ta! Izrā de tieš ā m lieliska! Es nekad neko tā du neesmu redzē jis. Š ī nav deja vā rda pilnā nozī mē , bet balets ir klā tesoš s. Kā arī akrobā tika un cī ņ as mā kslas. Tomē r tā ir vē sture. Es pat teiktu Drā ma.

Mazs zē ns ierodas klosterī , nezinot, ko ī sti vē las. Viņ a mā te, starp citu, arī ir nedroš s cilvē ks) Kā du laiku abi š aubā s, bet tad bē rnu aiznes vienaudž i. Paiet mā cī bu gadi, puika spē jī gs un centī gs, viņ am viss iet labi. Bet pē kš ņ i viņ š iemī las. Š eit sā kas drā ma. Viņ š vē las bū t kopā ar savu mī ļ oto, tač u cī ņ as draugi nevar viņ am pieļ aut tā du greznī bu un ar visu spē ku iejaukties š ajā mī lestī bā . Galu galā zē ns kļ ū st ne tikai par Kung Fu meistaru, bet arī par vissvarī gā ko mū ku.

Patiesī bā tas arī viss.

Bet aktieri ir tik lieliski, gan pieauguš ie, gan bē rni, ka pat mū su ķ ermenis, noguris, aizmigt nelielā s pauzē s, novē rtē ja to kā labā ko izrā di, un mē s redzē jā m vē l daž us no tiem, ceļ ojot pa Ķ ī nu.

Protams, es nevarē ju pareizi noš aut, bet kā dam izdevā s izveidot nelielu griezumu, kas labi atspoguļ o bū tī bu.

https://www.youtube.com/watch? v=F2o71sBIYkk

Ja atrodaties Pekinā , noteikti dodieties uz Sarkano teā tri, pat ja neesat cī ņ as mā kslas cienī tā js. Tas nevar nepatikt.

Fotografē t ir ļ oti grū ti, bet es ļ oti vē los)

Mē s nokļ uvā m savā viesnī cā tā pat — ar metro, ar pā rsē š anos. Pekinas metro ir intuitī vs, biļ eš u tirdzniecī bas automā tiem ir angļ u valodas interfeiss, stacijas izvē le pē c shē mas un pē c nosaukuma. Ja kā ds no ā rzemniekiem ir stulbs ļ oti skaidri, kā ds noteikti nā ks klā t un palī dzē s. Automā ti pieņ em 5 un 10 juaņ as, uz tiem ir rakstī ts, paskaties uzmanī gi, varbū t tas ir tavē jais, kas pieņ em citus rē ķ inus) Mē s daž reiz bijā m ļ oti stulbi, protams, ne bez tā ) Rezultā tā mums viss izdevā s, lai gan kā dreiz mē s joprojā m meklē jā m kasieri un iegā dā jā mies tajā biļ etes.


Chenmen gā jē ju iela iet gulē t agri. Mē s ilgi meklē jā m vietu, kur pavakariņ ot, visas ē stuves vai nu aizvē rā s mū su priekš ā , vai arī izskatī jā s negarš ī gi. Beigā s, jau nogriezuš ies uz mū su Dajalan ielu, atradā m nelielu restorā nu, kas mū s ielaida iekš ā . Nevarē tu teikt, ka ļ oti patika, bet izvē le bija maza.

Ē dienkarte izrā dī jā s ar bildē m, pā rlapojā m š urpu turpu un pasū tī jā m paš i savus ē dienus. Viesmī le nerunā angliski, es ne pā rā k labi runā ju ķ ī niski. Es izvē lē jos sev nū deles, bildē izskatī jā s pē c vjetnamieš u zupas, un Nadija pasū tī ja kompleksu: daž i ē diena gabaliņ i uz š ķ ī vja un buljona krū zes. Viesmī le vairā kas reizes jautā ja, vai mē s vē lamies divus š o un divus tos, pat mē ģ inā ja mums kaut ko izskaidrot ķ ī niski un pierunā ja ē st Pekinas pī li, bet mē s stingri teicā m, ka nē , mums ir viens š is un viens š is. Un nestrī dies! Atnesiet, es tev teicu!

Kā ds puika atnesa ē st, kad gā ju mazgā t rokas noliku visu galda centrā .

"Viņ i jums atnesa ē st, " Nadja man teica, kad es atgriezos.

Es ar š ausmā m paskatī jos uz milzī gu nū deļ u š ķ ī vi ar jē liem, rī vē tiem rā ceņ iem (varbū t tas bija pat bietes)), pā rlē ju to ar buljonu no krū zes, kurā izkrita vistas pē da) Tie, kurus interesē ja Ķ ī na, zina, ka ķ ī nieš i ir ļ oti patī k vistas un pī les pē das. Mē s to zinā jā m. Bet negaidī ju, ka tik ā tri ar to saskarsies)

Bez ķ epas buljonā bija divi ļ oti senas, gandrī z pā rakmeņ ojuš ā s zivs gabaliņ i, daž as rū gtā s saknes un sē ne.

Es ē du š o zupu, un ķ ī nieš i skatā s uz mums. Nadija sē ž un gaida savu pasū tī jumu.

Viņ i atnes č eku. Mē s maksā jam. Lū k, Dieva aptumsums. Pā rtikas vē l nav, bet jau maksā jam) Ķ ī nā ! )

Ja jau visu uzminē ji, nesmejies skaļ i)

"Nadja, " es viņ ai saku, "ja viņ i tik ilgi nenes jums pā rtiku Ā zijā , tas var nozī mē t, ka viņ i jums to nenesī s. Vajag zinā t!

- Jā , nevajag, - Nadija man pieticī gi saka - viņ i laikam gatavo.

Vē l piecpadsmit minū tes es ar entuziasmu cī nos ar vistas pē du, rū pī gi koš ļ ā ju rā ceņ us un dzenu pa š ķ ī vi atdzisuš ā s nū deles. Tad es apņ ē mī gi pieceļ os un dodos meklē t dzī vus cilvē kus. Un jā saka, ka gaisma galvenajā zā lē jau ir izslē gta. Vietā , kur sē ž am, spī d mazas lampiņ as.

Un neviens!


Nu ī sti neviens, š ķ iet, ka kā ds ir apsargs, kož vistumš ā kajā vietā un es viņ u atrodu.

- Kas tas ir? - Es viņ am iesitu č eku.

"Nū deles, " viņ š atbild.

- Labi, nū deles, piekrī tu. Un š is?

-Un kur viņ š ir? ? Es gribu viņ u redzē t!

"Ejam, " viņ š saka un ved mani pie mū su galdiņ a.

-Š eit ir nū deles - norā da uz manu milzī go š ķ ī vi - un š eit ir buljons - uz mazo krū zī ti, kurā nož ē lojami spiedā s vistas pē da.

Tas ir, es sajaucu divus ē dienus un vienā rī klē...

Cik apkaunojoš i.

Ziniet, ja tas vē l bija pamatiedzī votā js, bet mē s ar Nadiju satikā mies Š eremetjevas lidostā pirms dienas. Protams, mē s jau bijā m redzē juš i viens otru pirtī , bet š o paziņ u vē l nevarē ja nosaukt par tuvu.

"Pasauc viesmī li, " es dusmī gi iesaku sargam.

Viņ š domī gi skatā s un dodas tumsā .

-Piedod, Nadja, es sā ku vainī gi.

-Ko tu, neatvainojies, es pats tev teicu, ka tas ir tavs ē diens.

Mū su viesmī le ierodas pidž amā . Viņ a stā v, berzē acis, nemaz nesaprot, ko mē s no viņ as gribam. Un mē s gribam no viņ as to š ķ ī vi ar daž ā diem ē dieniem, kas ir izlozē ti ē dienkartē .

-Kur ir š ķ ī vis? Mē s to pasū tī jā m.

Viesmī le ar ž estiem norā da, ka š ķ ī vja saturs atrodas buljona krū zē .

Es varu tikai iedomā ties, kā pati viesmī le stā sta š o stā stu saviem draugiem))

“Atnā ca divi Laovas un pasū tī ja vienu buljonu un vienu nū deli. Es viņ iem saku, paņ emiet divas porcijas nū deles un divus buljonus. Nē , viņ i stā v uz vietas. Mantkā rī gs - š ausmas, viņ i nepaņ ē ma pī li, viņ i vē las š o muļ ķ i. Es viņ iem paskaidroju, ka jū s to nevarē sit ē st, it ī paš i kopā . Viņ i uzstā j. Nu pie velna ar tevi. Viņ a atnesa pasū tī jumu un uzreiz aprē ķ inā ja, kas zina, pē kš ņ i viņ i vē lā k nemaksā s, kad visu aprī s. Un pats galvenais, uz galdiem ir mazi š ķ ī vji, ī paš i, lai sadalī tu lielu porciju, bet nē , viens velk baseinu pret sevi un ē d to divā s rī klē s, bet otrs skatā s uz viņ u un smaida. Droš i vien ievē ro diē tu”


Protams, mē s daudzas reizes atcerē jā mies š o stā stu un smē jā mies, bet tad izsalkuš ā Nadija nemaz nesmē jā s. Es mē ģ inā ju viņ ai pabarot Kijevas banā nu un enerģ ijas batoniņ us. Paldies Dievam, ka Nadijai ir brī niš ķ ī gs raksturs un viņ a nevainoja mani.

Bija arī stā sts par to, kā pirms gulē tieš anas hostelī meklē ju ū deni, lai iedzertu tableti, un man uzlē ja verdoš u ū deni)

-Š is ū dens ir karsts! Un es iedzerš u daž as tabletes!

-Viņ a atvē sinā s- un mī ļ š smaids.

Nu, ko jū s varat darī t? )

Es centos ar visiem runā t ķ ī niski, visi mē ģ inā ja ar mani runā t angliski, es nomazgā ju tabletes ar verdoš u ū deni un devos gulē t)

Mē s gulē jā m cieš i, bet ā tri. No rī ta mums bija jā dodas uz Lielo Ķ ī nas mū ri.

Es ceru, ka jū s man piedosit, ka izmantoju attē lus no interneta) Es augš upielā dē ju savus fotoattē lus albumā .

Š eit ir pirmā daļ a

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Красный театр
Красный театр
Монахи
Красный театр
Красный театр