Ķīniešu aizmugure

06 Novembris 2013 Ceļošanas laiks: no 14 augusts 2013 ieslēgts 11 Septembris 2013
Reputācija: +1400
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mana uzturē š anā s Ķ ī nā nebija tū risms – tikai darba dē ļ un tā lu no tū risma centriem.

Viņ š dzī voja nedē ļ u Fudž ou (6 miljoni, provinces centrs) un 3 nedē ļ as kaut kur 120 km uz ziemeļ iem no Fudž ou, netā lu no jū ras. Precī zā k, ir grū ti pateikt, pat Google man pilnī bā nepalī dzē ja noteikt precī zu pilsē tas nosaukumu, kurā es dzī voju. Bet tā bija ī sta iekš zeme - baltos cilvē kus neredzē jā m, izņ emot mū s, daž us ukraiņ us, bē rni apstā jā s uz ielas, ar izbrī nu skatī jā s uz mums un bakstī ja ar pirkstiem. Jā , arī daž i pieauguš ie.


Pa š o laiku dzī voju trī s viesnī cā s. Turpravdā tā s nav, arī Buckingcom neatradu. Divas no tā m Fudž ou - apmē ram 100d par istabu (ar brokastī m). Viesnī cas bija ar pretenzijā m (pamatotā m) uz labā m 4 zvaigznē m. Situā cija telpā s bija it kā no tā s paš as montā ž as lī nijas))). Istabā bija viss nepiecieš amais, ieskaitot internetu, č ī bas, fē nu utt. Diezgan pieklā jī gs, lai gan nedaudz dā rgs. Starp citu, viesnī cas atradā s labā s vietā s.

Viesnī ca ā rpusē bija super lē ta (lai arī pilsē tas centrā lajā laukumā ) - 20d par numuru (brokastis nebija). Istaba ir plaš a, bet tajā nebija ne skapja, ne naktsgaldiņ u. Telefonam tikai dzelzs drē bju pakaramais uz trim kā jā m, galdiņ š un naktsgaldiņ š ! Internets bija.

Tū ristu iespaidu ir maz. . . Ceļ oš ana pa piekrasti ir ļ oti gleznaina apvidus: zaļ i pakalni, kalni, kas mijas ar jū ras š aurumiem, lī č i un saliņ as. Jā , mū su guļ amistabu industriā lā s zonas centrs Fudž ou. Tī rs, plaš s, labi kopts, viss jauns - labi darī ts ķ ī nieš u, uz priekš u!

Bet ā rpusē joprojā m ir netī rumi, smakas, drū zmē š anā s.

Bet man bija ļ oti laba iepazī š anā s ar ķ ī nieš u virtuvi))). Es pusdienoju rū pnī cas ē dnī cā inž enieriem, mē s paš i vakariņ ojā m...

Ko lai saka par ķ ī nieš u ē dienu. . . Tas mums ir par 90% nepieņ emami. . . Bet no otras puses, ir ļ oti daudz daž ā du virtuvju, ē dienu, produktu. Problē ma ir, kā no š ī s š ķ irnes izvē lē ties kaut ko ne tikai ē damu, bet arī garš ī gu.

No pieredzes, ē dot ē damistabā , kļ uva skaidrs, ko ē d paš i ķ ī nieš i. Š ī ir plā na zupa, vienmē r ir iespē ja izvē lē ties vairā kas jū ras veltes (garneles, kalmā ri, daž ā di gliemež vā ki, astoņ kā ji), vistas gaļ a (reizē m pī le), zivis, dā rzeņ i (3-4 veidi) nedaudz vā rī tā veidā , un protams - RĪ SI! ! ! Gaļ a ir ļ oti reta, garš o pē c papī ra un ir pilnī bā sabojā ta ar saldu mē rci vai garš vielā m. Ir arī visā di ē dieni, nav skaidrs no kā , bezgarš ī gi un pē c izskata briesmī gi (vistas ķ epas vai pī ļ u galvas - tas bija tikai vismaz saprotams). Nav svaigu dā rzeņ u salā tu. Viņ i arī dzer tē ju ī paš ā s vietā s. Bez cukura un ļ oti plā nas.


Attiecī gi mums uzreiz radā s problē ma ar to, kas ir papildus rū pnī cas ē dnī cai - pilsē tā . Ā tri sakā rtojā m brokastis - no viesnī cas loga redzē jā m, ka no rī ta kā ds krā sains ķ ī nieš u vectē vs tirgoja tvaicē tus pelmeņ us no mobilā s (ar velosipē du) lauka virtuves))). Pelmeņ i sanā ca tieš ā m garš ī gi, 10 pelmeņ i un bļ oda sojas piena papildus - lieliskas ķ ī nieš u brokastis un tikai 0.7d!

Vakariņ as sā kumā bija grū tas. Angļ u valodā nekur nebija ē dienkartes, arī iezemieš i runā ja tikai savā valodā . Bet viņ u produkti parasti tiek izlikti labi redzamā vietā - bakstot ar pirkstiem, jū s varat kaut ko pasū tī t (kalmā ru vai garneļ u - ko jū s uzzinā jā t). Rezultā tā viņ i atrada divus krogus, kuros pē c kā rtas ē da. Viens, tī ri ķ ī nietis, paņ ē ma jū ras veltes un rī su nū deles ar dā rzeņ iem. Patiesī bā ķ ī nieš i parasti gatavo visus ē dienus ar dā rzeņ iem. Garneles (5d) bija lieliski pagatavotas - tikko vā rī tas, bet ļ oti svaigas, sulī gas un bez ķ ī nieš u garš vielā m. Kalmā rus (3d) taisī jā m ne tikai vā rī tus ar dā rzeņ iem, bet arī ceptus - tad arī bija ļ oti garš ī gi. Viņ i paņ ē ma zivis vienreiz lē ti, bet mē s nebijā m sajū smā . Vienkā rš i zivju sautē jums ar dā rzeņ iem. Joprojā m bija krabji (17d), bet man nepatī k ar tiem publiski mī ties.

Bet pat garnelē m ar kalmā riem kļ ū st garlaicī gi, ja tā s ē dat katru dienu. Tika atrasts cits variants, un pavisam negaidī ts – "musulmaņ u" krogs. Jā , ī sti musulmaņ i tur gatavo un apkalpo, izskatā s pē c Vidusā zijas iemī tniekiem, galvaskausā , sievietes lakatos. Un ē diens tur mums ir diezgan ē dams - liellopu un jē ra gaļ a, vistas, nū deles (kvieš i), pelmeņ i, rī si, protams. Bez jebkā dā m ķ ī nieš u garš vielā m mē s nesaprotam. Ļ oti garš ī gi un ļ oti lē ti. Fudž ou viņ i arī atrada š ā du krodziņ u - un ar lī dzī gu dizainu (uz sienā m ir trauku fotogrā fijas ar cenā m, kondishka, pē c Ķ ī nas standartiem - tī ras). Tas ir, acī mredzot, ir zinā ms "musulmaņ u" kafejnī cu tī kls. "Parole" - jautā jiet: "Musulmanis? ". Ja atbilde ir jā , tad tā ir.

Izmē ģ inā ja arī tī rā kas iestā des. . . Tur jau trī sreiz vai dā rgā k, un biež i vien bezgarš ī gi, vai pat neē dami.

Tā ds izvē rtā s mans gastronomiskais ceļ ojums. . .

No citas pieredzes. . .


Spē ļ u kā rtis uz naudu ir ļ oti izplatī ta parā dī ba. Rū pnī cā č akli strā dnieki pā rtraukumos sagriež as - daž reiz lī dz kautiņ am. Gandrī z katru vakaru viesnī cas vestibilā pulcē jā s nopietni spē lē tā ji. Uz galda nebija banknotes, kas mazā kas par 100 juaņ ā m (16d).

Grupu dejas vakaros pilsē tas ielā s noteikti ir iespaidī gas. . . dejo gandrī z tikai sievietes.

Tī rī ba un higiē na Ķ ī nā vē l nav ī paš i laba.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums