Piedzīvojumi ķīniešu valodā!

23 Jūnijs 2018 Ceļošanas laiks: no 30 Aprilis 2018 ieslēgts 13 Maija 2018
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ķ ī nas piedzī vojums!

Vai vienmē r esat sapņ ojis doties kosmosa ceļ ojumā uz citu planē tu, bet starpgalaktiskie lidojumi nav domā ti jums? Tagad ir lielisks risinā jums – vienkā rš i iegā dā jieties biļ etes uz Ķ ī nu! Pilnī ga iegrimš ana citā pasaulē ir garantē ta. Jū s nezinā t starptautisko angļ u valodu? Nav problē ma! Arī Ķ ī nā viņ u gandrī z neviens nepazī st! Vai baidā ties, ka ē dī siet daudz asu ē dienu? Izmantojot ķ ī nieš u atkā rtoti lietojamos irbulī š us, jū s nevarē sit ē st daudz! Bet, kas attiecas uz irbulī š iem, tas ir nedaudz pā rspī lē ti, ē diens ir tik garš ī gs, ka irbulī š i nav š ķ ē rslis. Jā , un ķ ī nieš u valoda kopumā ir saprotama, gandrī z visi no jums atbildē s uz vienu vā rdu “Mayo! ” Kas nozī mē : „Nē ! ".

Bet kā das tur pilsē tas un kā di kalni! Nav brī nums, ka Dž eimss Kamerū ns filmē ja Avataru uz š ī s planē tas! Tas bija viens no grū tā kajiem un skaistā kajiem braucieniem.


Kā pē c ķ ī nieš iem kaut kur jā lido, ja viņ u valstī ir tik dabas skaistums. Un Siaņ as pilsē ta tagad kopumā ir ā rpus reitinga. Tā bija pirmā reize, kad es gribē ju sē dē t un rakstī t stā stu par Ķ ī nu, kamē r biju ceļ ojumā . Es gribē ju ar portatī vo datoru uzkā pt vienā no majestā tiskajā m Siaņ as sienā m un rakstī t par mū su emocijā m ar skatu uz debesskrā pjiem. Mmm...Ķ ī na, tik sarež ģ ī ta un tik skaista. Skaista kā š ī kafija : )

Š ajos fotoattē los ir ļ oti labi aprakstī ta Ķ ī nas sarež ģ ī tī ba

No manas bē rnī bas

- Aiziet!

- Dai devā s uz Ķ ī nu un teica: “Nedod nevienam! ”

Bet kur ī sti Dai aizgā ja? Varbū t Siaņ a vai Š anhaja? Vai pat uz Zhangjiajie pilsē tu? Tas mums tagad ir jā noskaidro. Raugoties uz priekš u, es teikš u, ka viņ š aizbrauca uz Huashan!

Š ī ir slē gta un ļ oti neparasta valsts, kas attī stā s it kā paralē lā realitā tē . Es neteiktu, ka Ķ ī na ir gā jusi uz priekš u nā kotnē , tā vienkā rš i ir moderna, progresī va un atš ķ irī ga. Visā valstī bezmaksas tualetes, kuras var viegli atrast jebkurā laikā.100 metru rā diusā . Atkritumu tvertnes atrodas redzamī bas attā lumā viena no otras, absolū ti visur. Viss ir ideā li tī rs. Ceļ ojot jū s jū taties pilnī gi droš i, jo katru soli uzrauga vairā kas kameras. Jebkura kustī ba sabiedriskajā transportā un taksometros, jebkurā diennakts laikā jebkurā rajonā jū s jutī sieties mierī gi. Izņ emot gadī jumu ar pē rtiķ i, kas mū s sagaida pē c nedē ļ as)))

Galvenā maksā jumu sistē ma ir QR koda skenē š ana ar viedtā lruni. Gandrī z jebkur, pat pie vecmā miņ as ar pī rā dziņ iem, var noskenē t kodu, un maksā jums tiek ieskaitī ts.

Bet š ī maizī te mums nebija pieejama, un mē s atmaksā jā mies ar senu skaistu paraž u - papī ra naudas pā rskaitī jumu. Vē l viens neparasts brī dis bija laiks, ko pavadī jā m metro.

Vienā no pē dē jā m dienā m vienā braucienā nobraucā m apmē ram 60 stacijas) Lai pilnī bā iedziļ inā tos ķ ī nieš u kultū rā , ir aizliegti visi Google pakalpojumi, tostarp kartes, Google tirgus un meklē š ana. Kopumā Ķ ī na ir ļ oti piemē rota cilvē kiem, kuri nezina angļ u valodu. Arī tur viņ u gandrī z neviens nepazī s.

Interesants fakts ir tas, ka ķ ī nieš i ceļ ojot ir ļ oti skaļ i cilvē ki. Bet viņ i ir klusi savā valstī ) Tā pē c es gribu jums visu uzreiz pastā stī t, bet iesim kā rtī bā .

Atkā rtosim š o ceļ ojumu vē lreiz, bet nu jau omulī gā vidē pie datora.


Mē s esam skatī juš ies uz š o neparasto valsti, iespē jams, piecus gadus, ne reizi vien bija akcijas, bet vienmē r bija attaisnojumi.

Š oreiz uzstā ja uzņ ē mums UIA, kas nosū tī ja vē stuli, kurā teikts, ka uzkrā tā s jū dzes drī z beigsies un tā s jā tē rē parastajai biļ etei. Likā s, ka visas pā rē jā s akcijas vē jš aizpū ta, un arī Pekina bija izpā rdoš anā . Beidziet baidī ties, jums vienkā rš i jā paņ em biļ etes un jā dara! Kā rtē jo reizi paskatī jos milzī gas valsts kartē un darbs ir izdarī ts, biļ etes rokā s, tagad vairs nevar atkā pties. Sā kā s ilga seš u mē neš u gatavoš anā s ceļ ojumam uz citu planē tu. Liela daļ a sagatavoš anā s bija morā la. Arī akciju nebija. Otrs svarī gais solis bija vī zas iegū š ana. Vī zas iegū š ana uz Ķ ī nu ir veidota tā , ka, lai saņ emtu vī zu, jums patieš ā m ir jā vē las doties uz š o valsti. Dokumentu pakete nav sarež ģ ī ta, pati procedū ra ir sarež ģ ī ta) Kā du dienu mē s vakariņ ojā m suš i restorā nā un es ar mani brokastī s suš i.

Nā kamajā rī tā Ķ ī nas vē stnieks bija sajū smā , kad viņ š vē stniecī bas dokumentu kā rtoš anas rindā pamanī ja mani ar irbulī š iem. Es atceros to neparasto brī di, kad mē s dabū jā m vī zas! Pat neskatoties uz nelielu pā rpratumu vē stniecī bā , kad es izpļ ā pā ju, ka neesmu bijis Ķ ī nā , bet gan Honkongā .

Marš ruta sastā dī š ana bija kā briš ana pa blī viem dž ungļ iem ar plastmasas nazi.

Tehnisku iemeslu dē ļ (akcijas nebija) pauze starp braucieniem ilga 5 mē neš us. Vismaz darbā izslī dē ju cauri Frankfurtei. Daš ai bija ļ oti grū ti. Bet beidzot tā diena ir pienā kusi. Pirms brauciena bija vieglu baiļ u sajū ta. Tā da sajū ta bija pirms Dienvidamerikas. Mums š ķ ita, ka mē s morā li novē rtē jam gaidā mā brauciena sarež ģ ī tī bu. Bet patiesī bā nebija iespē jams iedomā ties pat pusi no sarež ģ ī tī bas) Tas viss sā kā s tradicionā li ar Boryspil atpū tas zonu.


Sava veida relaksā cija pirms nirš anas. Nez kā pē c tas viss izlidoja no rokas. Fiasko virsotne bija tad, kad pabī dī ju galdu un viss tā saturs lidoja kā putni. Augļ u salā ti uz grī das kopumā izskatī jā s pē c mā kslas darba, man pat bija nedaudz ž ē l, kad š is š edevrs tika noņ emts. Kauna sajū ta mani sadedzinā ja) Vē l pā ris glā zes vī na un esam gatavi nirt. Bet mū s gaidī ja vē l viens patī kams pā rsteigums, pirms iekā pš anas lidmaš ī nā mū su biļ etes uzrā dī ja kļ ū du. Citiem vā rdiem sakot, overbooking, mums beidzā s vietas! Bet ar to nepietika ekonomiskajā klasē , premium klasē , tikai divas mā jī gas sē dvietas pie loga mums derē ja. Tā bija bezmaksas biļ etes lī meņ a paaugstinā š ana tā lsatiksmes lidojumā . Bija forš i, mē s ar Daš u nespē jā m apvaldī t savas prieka emocijas. Mē s burtiski kliedzā m un lē cā m pa ceļ am uz lidmaš ī nu. Lidojiet visu dienu, 9.5 stundas premium klasē!

Pirms pacelš anā s apetī tes sildī š anai lē ja sulu, bet pē c pacelš anā s sā kā s gastronomiskā paradī ze.

Stjuarte uzklā ja uz mū su galdiem galdautu un iepriecinā ja ar kulinā rijas mā kslas š edevriem vā rda tieš ā kajā nozī mē . Lidojuma laikā mū s paē dinā ja divas reizes. Ī paš i atceros tur cepto lasi ar kā du gardu mē rci. Ceļ ojuma sā kums ir vienkā rš i pasakains. Planš etdatorā mums bija lejupielā dē ta anime “Psycho-Pass”. Pē c pirmā s sē rijas noskatī š anā s sapratā m, ka š ī anime bū s mū su ceļ abiedrs.

Atbrauca, Pekinā tagad viens no rī ta. Viņ i paņ ē ma no lidmaš ī nas visas lietas, neaizmirstot paņ emt no plaukta jaku. Gā ja kontrolē t. Ierodoties visiem tū ristiem ir jā nodod biometriskie dati, pirkstu nospiedumi tiek saistī ti ar pases datiem, tas tiek darī ts, izmantojot ī paš as maš ī nas. Turklā t maš ī nas ī sti negribē ja pieņ emt sveš us pirkstu nospiedumus.

Pa ceļ am pie virsnieka pamanī ju, ka mana jaka ir piesieta pie mugursomas, bet ko tad es nē sā ju labajā rokā ? Izrā dī jā s, ka tā ir lidmaš ī nas sega. Jā , garais lidojums acī mredzot radī ja lielu spiedienu uz galvu.

Pirmā s grū tī bas mū s sagaidī ja pie valū tas maiņ as. Bija apmaiņ a ar komisiju USD 9 par apmaiņ u. Tur atradā s ļ oti kaprī zs bankomā ts, kurš pē c ilgas pierunā š anas piekrita tikai uzrā dī t summu, bet naudu neizdot. Nedaudz vairā k meklē jot un ar bankas komisiju apmē ram divus procentus, mē s tomē r paņ ē mā m naudu no cita bankomā ta. Tagad es zinu, ka ar komisijas maksu USD 9 bija vienkā rš i jā maina summas, kas pā rsniedz komisijas maksu 2%. Kā izrā dī jā s Ķ ī nā , ir ļ oti maza iespē ja, ka no pirmā s dienas samainī tā s naudas vismaz kaut kas paliks atpakaļ ceļ ā . Pirkstu nospiedumu doš ana un bankomā ta meklē š ana bija tikai iesildī š anā s ī stajai Ķ ī nai. Un tagad beidzot pilsē tā!

Ienirstiet!


Tā kā ieradā mies nakts vidū , nevarē jā m paļ auties uz autobusu. Pie izejas no lidostas bija jā stā v 20 minū tes rindā uz taksometru. Pagaidā m viss š ķ iet civilizē ti un skaidri. Tiesa, š oferis nevar saprast, kurp doties, un viņ i neceļ klausuli viesnī cā . Dī vaini, pulkstenis nav pat divi naktī , Ā zijai š is laiks nemaz nav piemē rots. Turklā t mū su viesnī ca ir informē ta par ieraš anā s laiku un vakar apstiprinā ja, ka uzņ ems mū s nakts vidū . Labi, ejam. Galvenais, lai tas sakrī t ar GPS tagu. Hei, kas notiek ar GPS? Kā pē c mē s nebraucam pa š oseju, bet lauž amies cauri ē kā m. Hmm… Labi. Mē s kaut ko izdomā sim viesnī cā . Pamanī ju, ka koordinā tes nesakrī t ar adresi Kijevā , bet rezervā cijas atbalsts apliecinā ja, ka viss bū s kā rtī bā . Tač u no vadī tā ja sejas bija skaidrs, ka kaut kas nogā jis greizi. Viņ a seja skatī jā s uz metā la ž ogu, kam acī mredzot tur nevajadzē tu bū t. Kā dā bodē pie ž oga bodē gulē ja apsargs.

Ģ eolokā cija bija tik slikta, ka tai arī bija jā atvadā s un jā izslē dz. 4 no rī ta, vajag vismaz kaut kur ieč ekot! Atrada ē ku zem atslē gas, varbū t kā du viesnī cu. Bet, lai cik taranē tu, neviens mū s nelaida iekš ā . Smieklī gā kais ir tas, ka š ī ē ka, kā mē s vē lā k noskaidrojā m, izrā dī jā s mū su viesnī ca. Atradā m arī ē ku, kas izskatī jā s pē c viesnī cas bez logiem un durvī m. Pareizā k sakot, durvis bija, bet aizvē rtas tā , ka bez instrumentiem un noņ emš anas no eņ ģ ē m tā s noteikti nevar atvē rt. Ar bē dā m uz grī das nokļ uvā m kaut kā dā viesnī cā . Tur miegains ķ ī nietis teica, ka nav vietas. Bet ir internets ar skype. Sazinā jos ar mammu, man paveicā s, ka Skype bija ī sta nauda. Mamma sazinā jā s ar rezervā ciju un ziņ oja par problē mu. Tač u š ajā situā cijā rezervā cija varē ja ieteikt meklē t citu viesnī cu. Labi, atgriezī simies no Ķ ī nas, tiksim galā ar rezervā ciju, kam un ko, kam bū s. Izmantojot internetu, mē s redzē jā m daudzas viesnī cas š ajā rajonā , un visas ir aizņ emtas. Viesnī cas meklē š ana ilga lī dz pieciem rī tā.

Scenā rijs katru reizi ir vienā ds. Miegains ķ ī nietis reģ istratū rā nevar reģ istrē ties, kas notiek vispā r, un tad saka, ka nav sē dvietu. Lī dz ar ģ eogrā fiskā s atraš anā s vietas noteikš anas sistē mu nomira arī bezsaistes Google tulkotā js. Par laimi, man joprojā m bija instalē ta Microsoft. Rezultā tā pulksten 5 no rī ta nā cā s nakš ņ ot tik greznā un dā rgā viesnī cā , ka tā s zvaigž ņ u skaits š ajā stā stā neietilpst. Pieņ emš anā ar ķ ī nieti tik ilgi mē ģ inā jā m skaidroties, ka viņ a sā ka runā t krieviski. Pastā v arī teorija, ka ilgs lidojums un visas grū tī bas ar viesnī cas atraš anu agrā rī tā smadzenes ieslē dza ī paš ā rež ī mā , kurā mē s sā kā m uztvert ķ ī nieš u valodu kā krievu valodu. Kad devā mies gulē t, bija jau gaiš s.

Pirmais, ko nolē mā m pē c piecelš anā s, bija steidzami meklē t lē tā ku viesnī cu uz otro nakti. Caur rezervā ciju atradu daudz lē tā ku viesnī cu, rezervē ju. Viņ a adresē bija debesskrā pis.


Bet, ja jū s nodarbojaties ar grī du un durvī m, jū s varat iekļ ū t nelielā birojā , kurā č etri ķ ī nieš i intensī vi kaut ko raksta datoros. Puiš i ar interesi paskatī jā s uz mani. Viņ i plosī jā s no ziņ kā rī bas, kā pē c es ierados pie viņ iem pazemes birojā bez izkā rtnē m. Ķ ī nieš iem parā dī ju rakstzī mju komplektu un viesnī cas telefona numuru. Puisis zvanī ja uz numuru un teica, ka viesnī ca atrodas netā lu, bet viesnī cai nav licences uzņ emt tū ristus no ā rpuses Ķ ī nas. AAAA!! ! Kas ir ceļ ojums uz viesnī cu? Tas, ka naktī neievā cā mies pirmajā viesnī cā , mū su marš rutā radī ja nopietnus postī jumus. Tač u neveiksmī gais mē ģ inā jums reģ istrē ties otrā viesnī cā gandrī z pilnī bā sagrā va visus plā nus attiecī bā uz Pekinu. Kamē r Daš a sē dē ja ar lietā m pirmajā stā vā , es tiku ā rā no debesskrā pja labirintiem. Manā galvā vienkā rš i bija domu sprā dziens. Kaut kā kaut kas bija jā dara. Vieta, kur es atstā ju Daš u, arī izrā dī jā s vienas viesnī cas uzņ emš ana.

Un viņ iem pat bija brī va istaba par adekvā tu cenu, un metro bija minū tes attā lumā . labi! Mums š eit nekavē joties jā rezervē mū su ceļ ojuma pē dē jā nakts. To bija ļ oti grū ti izskaidrot pat ar tulka starpniecī bu. Bija arī problē ma ar datuma formā tu atš ķ irī bā m. Bet mē s visu pā rvarē jā m, vē lreiz pā rbaudī jā m savus ierakstus par to, kurā laikā un kad mē s viņ iem piezvanī sim. Pē c tam viņ i veiksmī gi aizmirsa par rezervā ciju un vai ir vē rts teikt, ka pē dē jā vakarā Pekinā mū s atkal gaidī ja pā rsteigums ar norē ķ inā š anos? Lai gan š o pā rsteigumu bū s vē l tik daudz, ka pē dē jā nakts noteikti nav problē ma. Tā tad mums ir aizliegti visi Google pakalpojumi, internets publiskā s vietā s, nestrā dā još a Google karte un, protams, Google tirgus. Tas ir, neko papildus instalē t nedarbosies. Par laimi, MAPS. ME, identificē jusi mū s Ķ ī nā , ar prieku piedā vā ju izvilkt visas kartes bezsaistē un varē ju kalibrē t GPS tagu pret kartē m.

Man ļ oti nepatī k reklā ma un nekad to neatbalstu, viss pateicoties mapsme ir tieš ā m paldies Daš ai un man par ceļ ojuma izglā bš anu.

Ē diens

Turpat blakus viesnī cai mū s gaidī ja diezgan pieklā jī ga izskata restorā ns. No visiem ē dieniem Ā zijā es vienmē r esmu izvairī jusies no ķ ī nieš u virtuves, nez kā pē c visi mē ģ inā jumi nobaudī t š o virtuvi citā s valstī s man nebija no tiem veiksmī gā kajiem. Bet tagad ē diens jums vai nu garš o, vai arī tas ir jā ē d. Apbruņ ojuš ies ar atkā rtoti lietojamā m kopienas nū jā m, mē s veicam pirmo pā rbaudi. Ak, Visums!! ! Tas ir pā rsteidzoš s! Kā var bū t tik daudz labu garš u pirmajā kumosā ? Vē l nesen mums bija problē mas ar iereģ istrē š anos viesnī cā , un kā das problē mas var bū t valstī ar tik garš ī gu un lē tu ē dienu. Un porciju lielumi var konkurē t ar mū su Karpatiem. Cik garš ī gi! Ko darī t, ja tas ir tikai labs restorā ns, kas noķ erts?


Pē kš ņ i nebū s tas pats? Bet nē , kļ uva arvien labā k un labā k. Vienmē r bija prieks ē st. Un pat gadsimtu veci sē klinieki valda! Tiesa, pē c nedē ļ as mū s sagaida veģ etā rā pilsē ta, kurā no garš as priekiem nedaudz piezemē simies zemē . Bet tas nenotiks drī z, un mums par to pat nav aizdomas. Ak, visums! Ak, ķ ī nieš u ē diens! Ak ass, ak ļ oti ass! OOO! Bet gadā s, bet ir ļ oti garš ī gi! Ē dienu daudzveidī ba ir milzī ga. Labi, ka mums ir veselas divas nedē ļ as, lai š eit visu izmē ģ inā tu. Ja iepriekš ē jos braucienos savas nū jiņ as prasmes noslī pā m lī dz virtuozitā tei, tad š ajā braucienā bijā m ziž ļ u meistari. Pilnī gi jebkura veida pā rtika, pat grauzdē ti zemesrieksti vai slideni rī si, nav problē ma. Par to saņ ē mā m apstiprinoš us skatienus no ķ ī nieš iem. Domā ju, ka daž i bija vī luš ies, jo tā ds š ovs varē ja bū t, ja bū tu paņ ē muš i irbulī š us pirmo reizi.

Ķ ī nā ē š ana ir kā elpa no nebeidzamas uzdevumu straumes.

Pastaiga pa Pekinu

Pirmais marš ruta punkts bija Debesu templis. Mē s devā mies lejā uz metro. Redzē jā m zaru kaudzes diagrammu. Mē s saņ ē mā m pā rnē sā jamu shē mu dzimtajā ķ ī nieš u valodā . Otro shē mu saņ ē mā m angļ u valodā ar burtu lielumu tuvu nullei. Nebija viegli sazinā ties ar kasieri. Rezultā tā mē s devā mies vē l tā lā k no tempļ a, nekā bijā m sā kotnē ji. Otro reizi es negribē ju atgriezties metro. Pā rsē š anā s starp filiā lē m tiek veikta tā dā attā lumā , lai ar kā jā m tiktu garā m vismaz stacija, lī dz pā rsē ž as no filiā les uz zaru. Un ir daudz filiā ļ u. Bija arī uzmanī gi jā skatā s, jo ne visas krustojoš ā s stacijas ir krustojumi. Precī zā k, viens nebija pā rsē š anā s, bet ļ oti ē rtā vietā pā rsē š anā s.

Ejam uz templi un tajā paš ā laikā tuvā k iepazī sim Pekinu. Savu iepazī š anos sā kā m ar konditorejas izstrā dā jumu, un turpinā jā m ar lielu un smagu ananā su, ko ē dā m pusotru stundu. Tas bija liels augļ u tirgus. Mē s gā jā m garā m mizojot svaigu ananā su un nevarē jā m pretoties. Vispā r viņ iem ar konditorejas izstrā dā jumiem ir saspringts laiks, bet ar ananā siem viss ir super. Konditorejas galvenā problē ma ir tā , kur varē tu bū t iebiezinā tais piens – sarkano pupiņ u ievā rī jums. No metro stacijas, kur mums lika izkā pt, pagā ja vairā kas stundas, lai aizietu lī dz templim, kā izrā dī jā s. Labi, ka visi stā sti ar apmetni mums atstā ja tik dā snu laika posmu, ka paspē sim pat tikt lī dz tempļ a teritorijai pirms slē gš anas. Tempļ u komplekss ir liels, paš i tempļ i, godī gi sakot, ir diezgan vā ji. Bet parka zona teritorijā ir tas, ko jū s sagaidā t no Ā zijas skaistulē m. Es š o parku sauktu par mieru.


Beidzot nekur nav jā steidzas, vienkā rš i klī st apkā rt, atpū š amies un uzsū kt visu sev apkā rt. Arī ķ ī nieš i saņ ē ma atslā binā š anos, viena sieviete skaļ i dziedā ja portatī vajā diktofonā . Š ī ir diezgan izplatī ta izklaide ķ ī nieš u vidū - dziedā t dziesmu. Š is parks kalpo kā sava veida antistresa lī dzeklis. Ja nopietni, ja nervi visur un pietiek - uzreiz ņ em biļ etes uz Ķ ī nu un lido pa taisno uz debesu tempļ a parku.

Tici lasī tā j, nervi ir dā rgā ki! Mē s izgā jā m no parka pā rlā dē ti.

Dubults divi! Izliksimies, ka naksnī go grū tī bu nebija, un turpinā sim ceļ u. Pie ieejas parkā stiepā s pilsē tas kanā ls. Gar kanā lu ir vienkā rš i ziedu un koku š edevri. Redzams, ka puķ u dobē s pie katra zieda strā dā ja atseviš ķ i. Kanā ls ir bezgala garš un puķ u dobes ar takā m. Mums jā nokļ ū st Pekinas centrā lajā gā jē ju ielā.

Vislabā k ir braukt ar autobusu. Un š eit ir grafiks ar pieturu sarakstu. Daž reiz viens hieroglifs, daž reiz trī s. Tas ir viss, ko mē s noskaidrojā m no grafika. Bet vī rs ar lī dzdalī bu pieslē dzā s mū su pieturas "Tianmen" meklē jumiem. Starp citu, tas izklausā s pē c diviem hieroglifiem. Zemnieks norā dī ja, lai viņ am sekotu, un mē s visi trī s devā mies ceļ ā . Mē s devā mies kaut kur ļ oti tā lu pā rgā jienā . Tā kā valodas barjera bija pilnī ga, gā jā m domī gā klusumā . Ir labi, ka ir par ko klusē t! Vī rietis patieš ā m mē ģ inā ja ar mums pā rrunā t svarī gā kā s pastaigas daļ as ķ ī nieš u valodā , tač u mē s nezinā jā m nevienu vā rdu, izņ emot vā rdus “Tianmen” un “Komutoherovato”. Mū su brauciens beidzā s vienā no pieturā m, kur ķ ī nieš i mū s autobusā nodeva konduktora rokā s. Ejam. Ja godī gi, tad kartē pastaigu iela bija iezī mē ta pavisam citā vietā un citā pilsē tas daļ ā . Bet ar acs kaktiņ u vienā no pagriezieniem ieraudzī jā m kaut ko tū ristisku un skaistu.

Par laimi, tā bija iela. Ļ oti svarī gs atskaites punkts ielas atraš anai ir ???? ? . Izkā pā m no autobusa un devā mies uz ielas sā kumu. Tur mū s gaidī ja ļ oti vecs tramvajs, kurš uzreiz aizbrauca tieš i pa gā jē ju ielu. Diriģ ents mū s pasauca, lai paspē tu. Nevilcinoties ielē cā m retro tramvajā un devā mies ceļ ā . Viena no galvenajā m retro tramvaja atrakcijā m bijā m mē s paš i. Garā mbraucoš ie ķ ī nieš i bija divtik priecī gi, redzot gan tramvaju, gan mū s vienlaikus.


Tramvaja gals atradā s gā jē ju ielas otrā pusē . Tagad iesim pā ri ielai. Š ķ ē rsot ielu un izkļ ū t no tā s pirms nakts ir tikpat grū ts uzdevums kā pirmo reizi reģ istrē ties viesnī cā Ķ ī nā . Ir viss, sā kot no ielas pā rtikas un ielu pā rtikas veikaliem, muzejiem, kas veltī ti identitā tei un pā rtikai, un daudz, daudz bronzas statuju.

Katrs statuju sastā vs atspoguļ oja seno ķ ī nieš u dzī ves fragmentu. Ī paš i labi uzsvē rti fragmenti, kas saistī ti ar ielu pā rtiku. Papildus pā rtikai bija daudz veikalu un liels segts tirgus. Vienā no veikaliem man bija divpadsmit gadus vecs pielū dzē js. Zē ns bija tik pā rsteigts par manu deguna un vē dera izmē ru, ka viņ š nepameta mū s 10 minū tes. Man pat bija jā ļ auj viņ am pieskarties savam degunam, lai viņ š bū tu pā rliecinā ts par tā autentiskumu.


Ne š is zē ns

Man š ķ iet, ka puisis bija pā rliecinā ts, ka deguns bū s neī sts. Dienai pilsē tā mums bija citi plā ni. Bet, godī gi sakot, kad nokļ ū sti š ajā ielā un sā c klī st pa blakus ielā m, tiek saņ emta nebeidzama baudas deva. Ko vē l vajag no Ā zijas galvaspilsē tas. Neviena cita atrakcija pilsē tā nevar bū t labā ka.

Mē s esam Ķ ī nā!

Š ī frā ze bija piepildī ta ar sirsnī bu un prieku. Jau no pirmā s nakts bija skaidrs, cik grū ts marš ruts bū s priekš ā . Bet, ja mē s turpinā sim sastapties ar š ā diem parkiem un tā dā m ielā m, tad kas var bū t skaistā ks š ajā ceļ ojumā . Starp tū kstoš iem kafejnī cu izvē lē jā mies vietē jo restorā nam lī dzī gā ko. Turklā t viesmī lis mū s ar liftu ieveda vē l dziļ ā k ē kā uz vē l vairā k ķ ī nieš u stila restorā nu. Godī gi sakot, restorā ns izskatī jā s š ausmī gi. No virtuves atskanē ja tā da dā rdoņ a, ka likā s, ka tur ir simtiem ķ ī nieš u montā ž as tehnikas. Mums bija nelielas š aubas, vai pirmajā dienā esam gatavi tik dziļ am nirš anai. Ak, atnesiet to, kas ir cepeš krā snī!

Daš ai bija rī si ar olu un tomā tu pildī jumu. Man bija rī si ar vairā k sastā vdaļ ā m nekā zvaigznes dā rgā nakts viesnī cā . Cik forš i, ka ē dī sim tik gardi gandrī z divas nedē ļ as!


Ne viens vien ķ ī nieš u restorā ns ā rzemē s pat pietuvosies tam, lai pagatavotu to, ko š eit pasniedz vietē jos restorā nos. Kijevā pē c ceļ ojuma speciā li devā mies uz Pekinas restorā nu un kā rtē jo reizi pā rliecinā jā mies, ka š ī s virtuves nevar pat salī dzinā t ne cenu, ne garš as ziņ ā . Ja nemaldos, divi lieli trauki un pudele 0.5 alus restorā nā Pekinas centrā mums izmaksā ja 42 juaņ as (6.5 USD). Un tad mē s acī mredzot sajū sminā mies, pasū tot divus ē dienus. Jū s varē tu viegli ē st vienatnē . Kā man patī k š is vā rds - ceļ ojums saņ ē ma statusu “Gastronomisks! " pirmajā dienā . Bet principā š ā du statusu pirmajā dienā vajadzē tu saņ emt š ā dus braucienus.

Lielais Ķ ī nas mū ris

Nezinu, kā tū risti mē dza nokļ ū t Lielajā Ķ ī nas mū rī , bet mums ļ oti palī dzē ja viena blogera stā sts. Puisis veltī ja visu ceļ ojumu, lai detalizē ti, precī zi stacijā s un fotoattē los aprakstī tu savus marš rutus.

Mē s iepriekš saglabā jā m tī mekļ a lapas bezsaistē planš etdatorā un tā lrunī . Ķ ī nas metro attī stī bas ā trums ir patī kami pā rsteidzoš s. Pirms pā ris gadiem rakstī tais stā sts attiecā s uz filiā ļ u gala stacijā m, kas jau atradā s tā lu no terminā ļ a. Pirms iekā pš anas lauku autobusā kā rtī gi paē dā m. Apkalpoš anas ā trums ē dinā š anas laukumā bija tik zibenī gi ā trs, ka Daš ai visi ē dieni tika pasniegti ā trā k, nekā kasiere noskaitī ja naudu. Es varē tu vē lreiz aprakstī t vē l vienu gardu maltī ti, kas sastā v no ž elejveida biezzupas, 9 bao pī rā dziņ iem, lielas bļ odas gaļ as zupas, kvieš u dzē riena, eļ ļ ainas plā tsmaizes utt. , bet ē dienam nevar pievē rst tik lielu uzmanī bu.

Lai gan tas ir tik garš ī gi. Man laikam vajadzē tu izdot atseviš ķ u grā matu “Par to, kā mē s ar Daš u garš ī gi paē dā m Ķ ī nā ”.

Man š ķ iet, ka grā mata nebū s mazā ka par š o stā stu) Mē s braucā m tā lu tā lā k par Pekinu. Siena ir ļ oti gara, un tai ir daž ā di skatu punkti daž ā dā s pilsē tas un valsts daļ ā s. Mē s izvē lē jā mies apskatei vietu Mutianyu. Autobusā es palī dzē ju vienai meitenei tikt galā ar naudu, viņ a izrā dī jā s ukrainiete, kas zina ķ ī nieš u valodu. Vienā brī dī autobuss apstā jā s un ķ ī nietis teica, ka mums ir jā pā rsē ž as taksī . Principā jau zinā jā m, ka beigā s vajadzē s taksi. Š oferis uzstā ja, lai tagad jā kā pj ā rā . Bet, tā kā mū su komandā bija meitene, kas runā ķ ī niski, krā pniecī bas iespē jamī ba tika ievē rojami samazinā ta. Kopā ar mums iznā ca arī meitene no Dž ordž ijas un meksikā nis Mario. Taksists mē ģ inā ja pā rkā pt cenu, tač u nesagaidī ja atbildi ķ ī nieš u valodā . Rezultā tā mē s tikā m pie sienas daudz lē tā k, nekā vajadzē ja, pamatojoties uz stā stu.


Brauciena laikā sā kā m sinhronizē t marš rutus savā starpā , kurš jau bijis kur un ko redzē t. Meitene uzmanī gi paskatī jā s uz mani un jautā ja, vai es esmu tā pati blogere, kas rakstī jusi stā stu par Honkongu internetā ? Mani atkal atpazina! Pirms doš anā s uz Ķ ī nu viņ a izlasī ja par Daš u un mani stā stu par Honkongu, lai sastā dī tu sev marš rutu. Tas bija negaidī ti un priecī gi!

Uz vietas nopirkā m ieejas biļ etes un ar autobusu braucā m uz pacē lumu uz Ķ ī nas mū ri. Jū s varat doties ar kā jā m vai ar troš u vagoniņ u. Troš u vagoniņ š bija forš ā kais veids, tas ir tad, kad soliņ š no kura kā jas nokarā jas. Un jā , mē s esam uz Lielā Ķ ī nas mū ra!! ! Viņ a patieš ā m ir tik skaista, kā viņ a ir aprakstī ta. Š ī s atrakcijas unikalitā te un dī vainī ba ir tā da, ka tam visam nav iespē jams iziet cauri. Tas stiepjas simtiem kilometru. Jums tikai ar aci jā izmē ra attā lums, kuru vē laties noiet.

Mū su jaunais meksikā ņ u draugs Mario izvē lē jā s pā rgā jienu troš u vagoniņ a vietā . Mē s krustojā m ceļ i augš ā un gā jā m gar sienu, apmainoties ar abu valstu kultū ras pieredzi.

Viņ š lū dza Daš u nofotografē ties pret sienu savā iPhone X. Tiklī dz Daš a to pacē la, tā lrunis uzlē ca kā ziepes un tad metā s pie akmens sienas. No malas izskatī jā s, ka Daš a nolē ma meksikā nim parā dī t dā rgu vienreizē ju triku ar ž onglē š anu ar dā rgu iPhone. Par laimi Daš ai tomē r izdevā s pieradinā t zvē ru un iPhone netika ievainots. Mums bija pikniks tieš i pie sienas. Puisis mū s pacienā ja ar meksikā ņ u marcipā nu, bet mē s viņ u ar ķ ī nieš u bao pī rā giem. Nokā pš ana no sienas bija ne mazā k š ika kā pati siena. Tas bija garš un ā trs bobslejs! Redzē ju, ka daudzi tū risti ir mē mi un tik biež i velk bremzes, ka vienkā rš i iestrē gst trasē.

Mē s ar Daš u apzinā ti ilgu laiku iekā pā m savā s ragavā s, lai visi tiktu tā lu uz priekš u. Bet pusceļ ā es tomē r iederos kaut kā dā aziā tā . Parasti bobsleja marš ruti tiek veidoti tā , lai arī bez bremzes no trases neizlidotu, bet kā pē c tik biež i to vilkt? Bet bija jautri, siena ir vienkā rš i skaista visos aspektos. Reversie mē ģ inā jumi noķ ert to paš u lē to taksometru bija sarež ģ ī ti. Ja jū s nezinā t ķ ī nieš u valodu, jū s nepelnī sit daudz naudas. Ķ ī nieš iem tas ir labi, tikai kā das trī s meitenes iekā pa nā kamajā automaš ī nā bagā ž niekā.


Kad bijā m autobusā , iekļ uvā m tik garā ķ ī nieš u sastrē gumā , ka sienu varē jā m apspriest 4 stundas. Mū ris Pekinā aizņ ē ma gandrī z visu dienu. Un ir pienā cis laiks doties uz bijuš o Siaņ as galvaspilsē tu. Mē s iekā pā m vilcienā un nonā cā m kupenā . Kupejā sē dē ja ķ ī nietis ar ķ ī nieti. Kad viņ i mū s ieraudzī ja, viņ i burtiski staroja no prieka.

Bija redzams, ka pā ris bija sajū smā , ka ā rzemju tū risti kopā ar viņ iem ceļ o kupenā . Tač u galvenais trumpis bija ķ ī nieš u mivina, kuru sā kā m tvaicē t paš i. Bija skaidrs, ka ķ ī nieš i ļ oti apstiprina mū su izvē li. Viņ i pat palī dzē ja viņ ai to tvaicē t saskaņ ā ar visiem noteikumiem. Konduktors ienā ca mū su kupejā un ķ ī nieš u valodā pastā stī ja droš ī bas noteikumus un kā rī koties problē mu gadī jumā (domā jam, ka tas bija par to). Viņ a to galvenokā rt teica kā dam ķ ī nieš u pā rim, bet beigā s viņ a mums norā dī ja: "Un, lū dzu, neaizmirstiet evakuā cijas laikā paņ emt š os divus. " Tikai priecē ja, ka braucā m ķ ī nieš u vilcienā ar ķ ī nieš iem vienā kupejā . Ievē roju, ka visi pasaž ieri staigā č ī bā s. Sā kā m meklē t savas č ī bas, tā s bija paslē ptas zem plaukta. Aizzī mogots un ļ oti slapjš , taisns ar ziepju putā m. Nu bū sim bez č ī bā m, ko mē s. Bet meitene pieskrē ja pie konduktora un atnesa mums divus pā rus sausas č ī bas. Kā di viņ i ir smuki.

Ž ē l, ka puisis naktī tik saldi krā ca. Man pat bija liela vē lme iemā cī ties tulkojumu ķ ī nieš u frā zei “Vai jū s, lū dzu, varē tu pagriezties uz savu pusi? Tač u š ķ ita, ka puisis lasī ja manas domas un pagriezā s, lai krā ktu uz sā niem.

Urā ! Mē s ejam dziļ i Ķ ī nā !

Sjaņ a

Pasaulē nav laimī gā ka stā sta par stā stu par Timč enko un Sianu! Ceļ oš ana pa skaistā ko pilsē tu sā kā s ar ieraš anos centrā lajā dzelzceļ a stacijā . Karte mums, protams, liecinā ja, ka tuvumā atrodas metro. Bet kurš skatā s kartē ? Sā kumā braucā m ar autobusu nepareizajā virzienā , bet pē c tam braucā m ar taksi. Taksists mū s pusceļ ā izsē dinā ja un teica, ka brauksim tā lā k ar kā jā m!

Nu labi, acī mredzot nav labi vest uz adresi ā rzemniekus. Mapsmi mū s veda cauri mež onī gā kajiem graustiem un drupā m.


Bija sajū ta, ka esam nonā kuš i Ķ ī nā pē c kā rtē jā mongoļ u reida. Viesnī ca bija salī dzinoš i ē rta. Bet dvielis, ko viņ i mums iedeva, izskatī jā s tā , ka visa mongoļ u kompā nija ar to noslaucī jā s pē c reida. Mū s ā tri nomainī ja ar dvieli un kartē sī ki aprakstī ja, ko redzē t un kur doties. Xian ir viena jauka ī paš ī ba - jū s varat doties jebkur un bū s skaisti visur, ī paš i vakarā.

Galvenais nav pa to vienu vienī go pamesto ielu ar mongoļ iem. Dzī vojā m paš ā vecpilsē tas sirdī , ar maš ī nā m š ajā daļ ā nebraucā m. Tikai elektriskie mopē di un tuk tuks. Vecpilsē tas ielas iegremdē tū ristu ī stas maģ ijas pasaulē . Katra iela ir stendu un restorā nu kopums. Produkti ir pā rdoš anā . Bet kas ir š ie produkti un kā dam nolū kam tie tiek izmantoti, to zina tikai augstā kie druī di un burvji.

Likā s, ka es pirmo reizi esmu Harijs Poters, ejot pa Diagon Alley, meklē jot pirmo bļ odiņ as cepuri un zizli. Lielas zilas olas kaut kā dā lipī gā sienā , kū poš ie dzē rieni, jebkuri nezinā mu dzī vnieku orgā ni, lielā s pannā s viss vā rī jā s un liesmoja pā r spē cī gā m uguns strū klakā m. Simtiem ķ ī nieš u zī mju. Un pats interesantā kais ir tas, ka visi staigā tā , it kā tā bū tu ierasta lieta, nevis maģ iski rituā li.

Viss ir ļ oti aziā tisks. Mū s apņ ē ma biezs pozitī va un prieka vilnis. Vai esam paradī zē ? Priecā jā mies, pat nezinot, cik skaista bū s pilsē ta naktī un kā dus skaistumus mums ir sagatavojusi mū sdienu pilsē tas daļ a. Ķ ī nā jums ir jā izmē ģ ina Xi'an pelmeņ i! Tā nu mē s sā kā m ar viņ iem maltī ti kā dā no vietē jā m ē stuvē m.

Es domā ju, ka mē s bijā m vieni no pirmajiem apmeklē tā jiem, kas nav ķ ī nieš i.

Sjaņ as klimpas visbiež ā k pasniedz zupas veidā , paņ ē mā m arī milzī gu porciju tvaicē tu klimpu un sī polu kū ku. Es priecā jos kā bē rns. Š ī s brokastis lika man iemī lē ties Sjaņ ā . Porcijas knapi apguvā m. Lielā kai pā rliecī bai, vairā k asas mē rces, tā teikt, dezinfekcijas kontrole. Saimniece bija ļ oti lepna, ka izvē lē jā mies viņ as restorā nu. Kad atvadī jā mies, bija skaidrs, ka š ī nebija mū su pē dē jā tikš anā s ar viņ u.


Mē s nolē mā m veikt vienu svarī gu bankas operā ciju. Banku ir daudz, bet tikai centrā lā var veikt tik svarī gu uzdevumu. Starp centrā lā s filiā lē m ir jā atrod filiā le, kurai ir tiesī bas veikt tik sarež ģ ī tu darbī bu. Paš ā nodaļ ā jā paņ em numurs un jā sē ž nelielā rindā lī dz pat stundai. Tad visinteresantā kā daļ a ir process. Pienā ca mū su kā rta, un mē s piegā jā m pie loga. Pretī sē dē ja kasiere.

Sā kā s anketas aizpildī š ana un pā rrakstī š ana datu bā zē . Tad uz citu bā zi un tad uz treš o. Pases skenē š ana, pases fotokopija. Un vē l divas reizes pases skenē š ana divā s citā s formā s. No mū su loga puses š ķ ita, ka mē s spē lē jam pokeru pret dī leru. Mū su krupjē ar pokera seju sē dē ja un mē ģ inā ja pā rtulkot mū su ukraiņ u ielas nosaukumu ķ ī nieš u valodā . Meitene nepā rprotami centā s, bet reizē m viņ as sejā bija lasā ms viegls izmisums, acī mredzot, klubs nevē lē jā s tikt uz virsotni. Drī z viņ ai pievienojā s vē l divi menedž eri. Kopā viņ i aizpildī ja vairā kas citas veidlapas. Pē c tam nā ca procedū ra daudzu parakstu apmaiņ ai uz daž ā dā m veidlapā m. Bija redzams, ka mē s visi pieci ļ oti koncentrē jā mies uz pozitī vu rezultā tu tik svarī gā un sarež ģ ī tā procedū rā . Pē c kā dā m 40 minū tē m trī s menedž eri apmainī ja mums dolā rus pret juaņ ā m! Mē s esam ieguvē ji!


Foto no Tangas paradī zes

Jo ilgā k ilga visa š ī procedū ra, jo vairā k naudas mē s nolē mā m mainī t. Es ī sti negribē ju piedzī vot š o vē lreiz. Ķ ī nā ir viena grū tī ba, nauda beidzas lielā ā trumā . Pat tad, kad š ķ iet, ka no bankomā ta esi izņ ē mis daudz naudas, pē c pā ris dienā m steidzami jā meklē cits. Tā pē c mē s nolē mā m izvairī ties no komisijas maksas un mainī t naudu bankā . Bet tagad mē s esam mainī juš ies ar rezervi. Kā viņ iem vē lā k nebū tu jā mainā s atpakaļ . Rezultā tā samainī tā s naudas mums pietika pat 3 dienā m!

Pilsē tas centrā mū s gaidī ja divi torņ i - zvanu tornis un bungu tornis. Bungu tornī bija daudz daž ā du izmē ru bungu, notika arī ķ ī nieš u koncerts. Sā kumā viena ķ ī niete sē dē ja un spē lē ja apmē ram vienu noti sekundē . Tas bija nedaudz dī vaini, bet visi sē dē ja klusē dami un skatī jā s. Starp piezī mē m nebija ī paš as saistī bas. Pē c grafika lī dz koncertam vē l ir 15 minū tes, bet viņ i iet biež i.


Iespē jams, ka š ī ir iepriekš ē jā . Kā dā brī dī ķ ī niete aizgā ja un iznā ca mū ziķ i, spē lē jot interesantu mū ziku uz brī niš ķ ī giem instrumentiem.

Viena no ķ ī nietē m ar ā muru sita daž ā dus zvaniņ us. Uzreiz pē c koncerta ar tā du spē ku iemetu galvu griestos, ka ķ ī nietes nespē ja savaldī t smieklu un š ausmu emocijas. Vispā r es arī ieviesu zinā mu zvanu harmoniju. No torņ iem paveras lieliskas biznesa centra panorā mas. Starp torņ iem ir parks un skvē rs. Daudzu ķ ī nieš u sievieš u apģ ē rbā biež i ir neapmierinā ts lā cis un dzeltena pī le.

Laukumā meitene tikai pā rdeva balonus ar tā du pī li. Bet vienī gais veids, kā maksā t, bija nolasot QR kodu. Fiziskā nauda š eit ir bezspē cī ga. Meitene tieš i tā pat Daš ai iedeva balonu. Kā ds ir prieks, kad cilvē ki dalā s savā pozitī vajā noskaņ ojumā . Š ā di brī ž i vienmē r silda dvē seli.

Saule, zaļ as puķ u dobes, zilas debesis un Daš a ar balonu - idille! Pē kš ņ i pienā ca laiks pusdienā m. Ko mums š oreiz ir sagatavojusi vecā Ķ ī nas galvaspilsē ta? Š oreiz mū s gaidī ja bekona cepetis, jū raszā les.

Marinē tas ķ ī nieš u sē nes, zvaigznes formas rī si, ķ irš u tomā ts, simtgadī ga ola, ledus tē ja uz ziediem, porcija nū deles ar valriekstu-gaļ as mē rci, daudz zaļ umu un zemesriekstu. Ā zijas virtuvi esmu apbrī nojusi jau daudzos stā stos, bet man š ķ iet, ka Ķ ī na š eit ir pā rspē jusi lielā ko daļ u rekordu. Protams, ne pā rmetot vjetnamieš u zupu “pho bo”, par to mums vienmē r ir goda vieta vē derā . Ņ emot vē rā maizes trū kumu, š eit var mī cī t lielā kas porcijas, nebaidoties, ka kļ ū s labā k. Tagad mū su ceļ š veda uz veco savvaļ as zosu pagodu!

Kartes mums nodevī gi parā dī ja tikai vienu metro lī niju pilsē tā.

Mē s vienkā rš i klejojā m no vienas ielas uz otru un ļ oti izklaidē jā mies. Š eit mē s oficiā li redzē jā m skaistā kos Starbucks.

Starp citu, ceļ ojot pa Ķ ī nu, tos redzē jā m visvairā k nekā visos iepriekš ē jos braucienos. Ķ ī nā kafija kafejnī cā ir ļ oti dā rga, aptuveni 30 juaņ as (4.6 USD). Starbucks cenas daudz neatš ķ iras no citiem restorā niem.

Tang paradī ze


Ķ ī nieš i tur ir bariem. Biež i gadā s, ka Starbucks ir uzreiz divi viens otram pretī . Mē s domā jā m, ka pagoda beidza mū su programmu visā pilsē tā , bet tas tikai uzņ em apgriezienus. Ielas mū s veda lī dz ieejai Tang Paradise parkā . Par ieeju maksā ja 90 juaņ as (14 USD). Mē s gā jā m skatī ties, kas ir aiz vā rtiem. Un aiz vā rtiem mū s gaidī ja viens no skaistā kajiem cilvē ces darinā jumiem. Kā pē c parks nav iekļ auts pasaules brī numu sarakstā?

Parkam ir divi tē li – diena un nakts.

Tas ir kā divi daž ā di parki. Mē s esam ieraduš ies labā laikā . Bija apmē ram 18:00. Parka galveno daļ u aizņ em plaš s ezers. Ap ezeru ir desmitiem tempļ u, ķ ī nieš u gaiteņ u, aleju un citu skaistumu. Viss sā kas ar lielu un spē cī gu mā kslī go ū denskritumu. Un tad tā sajū ta, kad gribas fotografē t visu un visur.

Neskatoties uz to, ka lī dz slē gš anai mums ir atlikuš as 5 stundas, mums nepietiks laika, lai visu apskatī tu pilnī bā . Nebija iespē jams pietiekami redzē t parka skaistumu. Š eit it kā dizaineri strā dā tu pie katra metra. Daudz taku un zī mju. Jū s izvē laties pirmo taku, cerot atgriezties un redzē t otro. Pē c tam jū s nokļ ū stat nā kamajā atzarojumā un tā tā lā k bezgalī gi. Mums bija ī sta fotosesija parkā.

Daš a tautas tē rpā iepriecinā ja pusi parka.

Ķ ī nieš i jau ar prieku bildē jā s ar mums, un tagad vispā r ar telefoniem mums seko. Uzkā pā m arī Ķ ī nas pils virsotnē un ieraudzī jā m pē dē jos Ķ ī nas saules starus.

Kad likā s, ka skaistā ka nav, parkā sā ka ieslē gties fona apgaismojums. Tagad atkal vajadzē ja visu apbraukt un redzē t, kā tas spī d. Š ķ ita, ka esam atgriezuš ies neparastajos Singapū ras dā rzos. Tikai no Singapū ras mē s to gaidī jā m, un š eit wow efekts tika pievienots tieš i pā rsteigumā.

Kā pē c mums ir tikai trī s dienas š ai pilsē tai un tā s apkā rtnei? Naktī s cilvē ki satikā s diezgan reti. Visi š ie celiņ i, laternas un arkas bija mū su. Sā kā m iet uz izeju. Parks mū s negribē ja laist, mē s no jauna iebraucā m vietā s, kurā m jau bijā m garā m, lai gan bijā m pā rliecinā ti, ka ejam taisni. No skaļ ruņ iem, kas bija nomaskē ti kā akmeņ i, atskanē ja nomierinoš a mū zika.


Š ķ ita, ka laternas kokos mē ģ inā ja mū s pierunā t palikt. Bet ir jau ap desmitiem vakarā , un mē s vē l neesam paē duš i vakariņ as. Kopumā mums vajadzē ja apmē ram stundu, lai tiktu ā rā no parka. Pē c tam mielojā mies vienā no vecpilsē tas restorā niem. Vakariņ ā s mums bija viens no mū su iecienī tā kajiem ķ ī nieš u ē dieniem rī si ar ceptiem tomā tiem un olu kulteni. Tas izklausā s vienkā rš i, bet cik garš ī gi viņ i to pagatavo.

Huaš aņ a kalns

"Dā mas un kungi, š is ir kuģ a kapteinis, mē s esam gatavi ieiet apakš telpā , lū dzu, sagatavojieties hiperlē cienam. " Diemž ē l vilciena maš ī nists š o frā zi nepateica, bet ļ oti pietrū ka. Rī ta vilciens sā ka savu paā trinā jumu. Ar ā trumu 300 km stundā vien pusstundas laikā sasniedzā m vē lamo pilsē tu, kuras nosaukumu nekā di nevarē jā m uzminē t, lai iegā dā tos ī stā s biļ etes.

Diemž ē l pilsē tas nosaukumam, kas tulkots no ķ ī nieš u valodas citā s valodā s, nav nekā da sakara ar pareizu izrunu. Pē c tam brauciet ar taksometru uz citu pilsē tu, kur sā kas vagoniņ š . Marš ruts, par laimi, ir labi izveidots. Visi taksometru vadī tā ji ļ oti labi zina, kur visiem tū ristiem vajadzē tu doties. Ī sti nebija jā paskaidro. Iespaidī gi attā lumi iespē jamā m rindā m ar nebeidzamā m č ū skā m. Bet tagad viss ir tukš s! Nav rindu, kas varē tu vilkties stundā m ilgi! Kā ds ir veiksmes noslē pums? Tikai trī s punkti:

• Tā s bija darba dienas pē c Ķ ī nas maija brī vdienā m.

• Mē s sā kā m savus marš rutus ļ oti agri.

• Mums ir ļ oti paveicies

Sā kā s garš kā pums kalnos privā tajā treilerī . Kā ds ķ ī nietis, protams, gribē ja kā pt pie mums, bet es viņ am ar ž estu parā dī ju, ka pē c 20 sekundē m viņ š var iekļ ū t savā personī gajā.

Sā kumā tā bija tikai skaista un augsta, tad ļ oti skaista un ļ oti augsta, un tad skati pā ri “bezgalī gajiem” augstumiem pavē rā s ar elpu aizraujoš u skaistumu. Mē s nekad neesam bijuš i tik augstu vienā troš u vagoniņ ā . Lai mē s varē tu vairā k izbaudī t kalnu skaistumu, troš u vagoniņ š apstā jā s.


Piekabe š ū pojā s kilometru augstumā . Pē c dinamikas lū guš i nesatraukties un solī ja visu salabot. Un treileris š ū pojā s un š ū pojā s...klusums. Nemierī gs klusums. Š ķ iet, ka nekas kritisks, bet kaut kā traucē još s. Kas ar mums notiks Ķ ī nas “nā ves takā ”? Tomē r mē s to uzzinā sim š odien. Ceļ š atjaunoja satiksmi, un mē s sasniedzā m virsotnes. Svaigs kalnu gaiss mū s apskā va. Kur doties? Tik daudz taku, tik daudz zī mju...Labi, iesim tur, kur vismazā k ķ ī nieš u. Sā kā m kā pt augš ā . Takas aizvē rā s, un mē s atkal esam kopā ar ķ ī nieš iem.

Š eit jū s nevarat ī sti iet pret sistē mu.

Ejot pa marš ruta takā m, tiek apmeklē tas daž ā das kalnu virsotnes. Turklā t š o virsotņ u augstumi ir ļ oti, ļ oti lieli. Skati uz leju ir elpu aizraujoš i. Daudzas reizes esam bijuš i kalnos, bet tas ir savā dā k. Š eit ir skaidri redzams, ka tie ir neparasti kalni. Tā s ir tā das kā svī trainas. Tajos ir kaut kas lī dz š im neredzē ts ķ ī nietis. Skujkoki biež i aug tieš i virs klints.

Uz kokiem ir simtiem sarkanu vē lē jumu lentī š u. Takas uz augš u ir diezgan stā vas. Ir ļ oti skaisti skatī ties no vienas virsotnes, kā cilvē ki kā pj otrā . Paš i kā pumi ir salī dzinoš i ī si, troš u vagoniņ š mū su vietā jau ir veicis galveno marš rutu. Kaut kur tā lu beidzas kalni un sā kas lī dzeni lauki. Lauki izskatā s tik tā lu kā no lidmaš ī nas loga.

Mū su ceļ ojumu vē sturē tieš i Huashan kalns tagad parā dā s pie vā rda Ķ ī na. Tagad š ī ir mū su vizī tkarte. Pa ceļ am sastapā m akmeņ us ar milzī giem sarkaniem hieroglifiem, tī rā m klintī m fotosesijā m.

Vē l jā uzņ em pā ris fotogrā fijas. Ķ ī nieš i, protams, tev uzmet apdroš inā š anu, bet tā da apdroš inā š ana var glā bt tikai vieglu un mazu ķ ī nī ti, nevis drosmī gu ā rzemnieku. Mē s ar Daš u arī bijā m neatņ emami eksponā ti kalnos. Fotosesiju skaits pie mums pā rspē j rekordus. Viena no fotosesijā m bija diezgan profesionā la. Ķ ī niete precī zi parā dī ja Daš ai, kā dā s pozī cijā s viņ ai jā stā jas. Un cita ķ ī niete, mani ieraugot, nolika zobenu un aicinā ja pie bildē m. Akmeņ i ar hieroglifiem bija rū nas, interesanti, kas tur bija rakstī ts, ka pat ar zobenu tika fotografē ti uz to fona.


Pat kalnos redzē ju tualetes ar visneticamā kajiem skatiem. Tieš i no tualetes skaties tā lumā , skaistajā s kalnu virsotnē s. Kā jau teicu, ķ ī nieš i man ļ oti izturas pret degunu. Tas nozī mē , ka deguns š eit ir jā uztur formā un jā smē rē ar krē mu no degš anas. Kad sā ku smē rē t degunu, ķ ī nietes izplū da smieklos. Viņ i nebija gaidī juš i tā du deguna triku. Tagad mans deguns ir aizsargā ts un var turpinā t iepriecinā t arvien jaunas pilsē tas. No virsotnes lī dz virsotnei mē s tuvojā mies vietai, par kuru es nezinā ju, ka mē s kā dreiz nokļ ū sim - Death Trail!

Nā ves ceļ š Huaš aņ as kalnos

Taku izstaigā t gribē tā ju bija daudz. Aziā ti parasti ir diezgan nesteidzī gi cilvē ki. Un takā viņ i nemaz nesteidzas. Tagad jā upurē puse no marš rutiem kalnos un jā stā v rindā . Savos braucienos mē s nekad neesam stā vē juš i garā s rindā s.

Mē s cenš amies izvairī ties no š ā dā m vietā m, tā pē c apmeklē jam daudzas citas. Bet tagad tā bū s pirmā reize. Jums jā gaida 3 stundas! No otras puses, mums ir veselas trī s stundas, lai beidzot izlemtu, ka vē lamies turp doties. No malas bija redzama tikai neliela ceļ a daļ a. Nekā das citas sajū tas, izņ emot plosoš ā s š ausmas, virspusē neparā dī jā s. Vai tas pat varē tu bū t likumī gi? Kurš varē tu ko tā du izdomā t? Netā lu no mums bija dū š ī gs zvans. Ik pa laikam ķ ī nieš i viņ u piekā va, skaņ as nesā s pā ri kalnu augstumiem. Tā lumā uz klints ir ķ ī nieš u lapene.

Mē s stā vam un gaidā m rindā , apdomā jot izvē li. Viens no ķ ī nieš iem nometa iesaiņ ojumu, kas graciozi sā ka lidot lejā . Š ķ iet, ka tas ir tikai iesaiņ ojums, bet cik lielas bailes tas izraisī ja visos, kas stā vē ja pū lī . Doma par to, kā jū s varat lidot lejā , pā rņ ē ma katru ķ ermeņ a š ū nu. Bija skaidrs, ka visi bija sajū smā.

Te jau mū s sač akarē apdroš inā š ana ar divā m karabī nē m. Spriež ot pē c dizaina, apdroš inā š ana var turē t tikai divas rokas un galvu, tač u neizslī dē t no tā s ir katra paš a darī š ana. Vispirms jā nokā pj uz 20 metru klints. Uz metā la stieņ iem.


Stieņ i ir novietoti ļ oti stā vi. Pē das slī d pā r tā m. Tā lā k dodamies pa ieplaku kalnā . Tiesa, iedobums ir paredzē ts ķ ī nieš u kā jai. Mani papē ž i karā jā s nedaudz virs klints. Bet, no otras puses, viss ķ ermenis bija koncentrē ts kā ju pirkstos. Galvenais neaizmirst ik pē c pā ris metro karabī nes atkabinā t un pā rkabinā t. Reiz es aizmirsu, kā es aizvē ros uz sā niem, kas š ķ ita par maz. Kilometru augstums iet lejā no plakanas klints. Drī z vien dobumus nomainī ja dē ļ i. Man jau š ķ iet, ka esmu radniecī gs ar kalnu, kā pē c man tas jā maina pret dē ļ iem, un tā pē c labi turos ar kā ju pirkstiem. Baisais brī dis bija pā reja uz pirmo dē li. Bet ko nozī mē biedē još i?

Atceļ ā jau bijā m drosmī gā ki un fotogrā fijas sā ka iznā kt labā k. Viņ i pat praktizē ja tā du triku kā kameras nodoš ana citam ķ ī nietim.

Esam sasnieguš i sā kumu. Tagad jums ir jā nokā rto apdroš inā š ana un jā iet cauri š aurai rindai, kurā ir simts ķ ī nieš u un tū ristu, kas gaida. Uz mums skatī jā s kā uz varoņ iem. Daudzi, kas zinā ja angļ u valodu, satraukti jautā ja, vai tas nav biedē još i un cik ļ oti mums tas patī k. Vienī gā atbilde bija "Jā ! Tas ir tā vē rts, tas bū s neaizmirstami. " Tagad jā skrien atpakaļ – uz pirmo pacē lā ju, kamē r nav par vē lu. Nezinu, ko mē s kalna takā s palaidā m garā m tā lā k, bet tas, ko mē s tagad izturē jā m, bū s mū su godpilns sasniegums. Tas bija fantastiski.

Atpakaļ ceļ š bija banā ls autobuss-taksometrs-lož u vilciens, un mē s esam atpakaļ Siaņ ā . Mē s mielojā mies ar nepā rspē jamiem ē dieniem. Š oreiz gaļ as mē rcē s bija daudz gardu sē ņ u.

. Sjaņ ai ir savs ļ oti liels ķ ī nieš u mū ris, kas norobež o vecpilsē tu. Siena ir tik plata, ka pa to var braukt ar velosipē diem. Ja attā linā sies no galvenā cilvē ku pū ļ a un ej tā lā k gar sienu, tad bū s vientuļ i ķ ī nieš u laternas. Kad jū s stā vat zem lukturī š a, jū su atmiņ ā sā k parā dī ties ainas no slavenā m multfilmā m. Tas ir tā , it kā mē s stā vē tu autobusa pieturā ar Tottoro un gaidī tu catbus. Vai pat mē s atrodamies stacijā “Purva dibens”, gaidot tikš anos ar spoku.

Aiz sienas sā kas Sjaņ as modernais biznesa centrs. Gaismas debesskrā pji ir kā milž i, kurus siena neielaiž vecpilsē tā . Es gribē ju apsē sties pie sienas malas un turpat sā kt rakstī t par mū su ceļ ojumu. Bet mums nebija ne klē pjdatora, ne laika. Mē s bijā m piepildī ti ar daudzā m pozitī vā m emocijā m. Manā galvā jau bija idejas par sagatavē m š im stā stam.

Pietiktu tos vienkā rš i savā kt kaudzē un stā sts par Sjaņ u gatavs.


Viensliež u dzelzceļ š


Pirms gulē tieš anas apmeklē jā m arī neparastu parku. Parkā ir daudz upju un ū denskritums. Daš a sē dē ja uz viena no soliem, es gulē ju ar galvu Daš ai klē pī . Virs mums spī dē ja naksnī gā s debesis ļ oti neparastā spilgti purpursarkanā krā sā . Nevar bū t, ka tas viss notiek ar mums uz mū su planē tas!

Mē s š obrī d esam pie precī za Saturna gredzenu minimuma. Ceru, ka ķ ī nieš i sapratī s, cik š eit ir skaisti.

Terakotas armija

Š ī atrakcija man ir labi zinā ma kopš bē rnī bas. Es zinā ju vienu, ka armija atrodas kaut kur ļ oti tā lu. Bet tagad mē s braucam pie viņ as autobusā . Patiesī bā joprojā m ir liela laime, ka braucam ar autobusu. Mapsmee kā rtē jo reizi izcē lā s un izveda mū s cauri graustiem pirms aizveda uz autobusu.

Pā rē jā s divas meitenes ar mums uzņ ē ma selfijus kaķ ē nu rež ī mā . Armijas karavī ri uz kalnu un redzē tā s pilsē tas fona lielu sajū smu neizraisī ja. Tač u, manuprā t, nav iespē jams palaist garā m kā du no cilvē ces izdzī vojuš ajiem radī jumiem, ja jau esat sasniedzis Sjaņ u. Jā , un otrais brauciens uz kalniem bū tu devis ievē rojamu triecienu budž etam) Un š odien ir lidmaš ī na, tā pē c jū s netiksiet pā rā k tā lu. Kopumā esam priecī gi, esam jau apmeklē juš i ļ oti svarī gu grū tā marš ruta posmu! Drī zā k Siaņ ā mums vē l bū s laiks tur pastaigā ties. Kamē r braucā m uz Siaņ u, arī tur steidzā s stiprs lietus. Man vajadzē ja dabū t lietussargus.

Uzrakstot uz planš etdatora “Umbrella”, atbildē saņ ē mu lietussargam ļ oti lī dzī gu hieroglifu.

Tuvā kajā veikalā nopirkā m divus lietussargus par 15 juaņ ā m (2.2 USD katrs). Bē dī gs kaķ is, sē dē dams pie pavadas, vē roja, kā mē s ejam.

Mē s staigā jā m pa parkiem un ielā m, uzsū cot pē dē jos Xian laimes viļ ņ us.

Beidzot pat izstaigā jā m klasisko ķ ī nieš u parku. Parks bija ar ezeru, tiltiņ iem un akmeņ iem, viss bija kā nā kas. Kopumā skaistu pilsē tu nevar sabojā t pat ar lietusgā zi! Tagad jau braucam pa speciā lu š oseju tieš i uz lidostu. Avatar Mountains drī zumā!

Zhangjiajie


Mē s ieradā mies lietainas nakts vidū . Daudzu viesnī cu pozitī vā iezī me ir tā , ka tajā s tiek nodroš inā ti lidostas transfē ra pakalpojumi. Bet viņ i vienmē r nosū ta vē stuli, kurā teikts, kā pē c jums ir nepiecieš ams mū su dā rgais pā rskaitī jums. Brauciet ar taksi, tā bū s lē tā k, mē s jums tagad uzrakstī sim, par kā du cenu jū s noteikti varat kaulē ties. Kopumā tas ir ē rts fakts, ja zinā t izmaksas ar minimā lu uzcenojumu. Taksometriem visā valstī it kā jā brauc uz metriem, bet š eit taksisti neizslē dz skaitī tā ju un brauc par fiksē tu cenu.

Tā dē jā di tie paliek melnā krā sā . Un tū risti ir mī nusos, jo pē c letes tas bū tu ļ oti lē ti. Katra jauna pilsē ta ir jauns viesnī cas meklē jums. Kartes nepalī dzē s. Taksometrs mū s atveda uz norā dī to adresi. Tas izrā dī jā s, iespē jams, vienī gais debesskrā pis visā pilsē tā . Kaut kur bija pat baneris ar mū su Ding Ding viesnī cas hieroglifiem. Kā nokļ ū t š ajā cietoksnī , ir noslē pums. Mums palī gā nā ca jaukas meitenes no nakts kafejnī cas. Kamē r viena meitene zvanī ja saimniekam, otra mū s pieslē dza pie interneta un ielē ja divas glā zes karsta ū dens. Pē c piecā m minū tē m pieskrē ja ļ oti pozitī vs puisis. Viņ i jauki pasmē jā s ar meitenē m. Viņ š deva viņ iem norā dī jumus, kur turpmā k sū tī t tū ristus. Tad viņ š mū s aizveda uz istabu, kas atradā s pavisam citā ē kā . Smaidoš as meitenes mums priecī gi pamā ja ar roku un novē lē ja veiksmi. Vā rdu sakot, pilsē ta mū s uzņ ē ma ļ oti sirsnī gi. Patiesa istaba bija ī paš i minimā lisma stilā.

Bet cik labsirdī gi š is puisis mums uzsmaidī ja, viņ am noteikti vajag pieš ķ irt balvu “Gada meistars”. Tagad bija jā nosaka mū su tā lā kais marš ruts. Nā kamā lidmaš ī na pē c č etrā m pilnā m dienā m atlidos no Dž andzjadzjes. Pilsē tas apkā rtnē atrodas parks ar Avatar kalniem, kas ir visa ceļ ojuma galvenais mē rķ is. Parkam ir vajadzī gas vismaz divas dienas bez lietus. Lietus ir mā koņ i, mā koņ i ir miglas risks. Saskaņ ā ar prognozi saules pulkstenis drī zumā varē tu nenokrist. Š ī viesnī ca tika ī paš i rezervē ta ar divā m rezervā cijā m daž ā dā m dienā m. Rī t izskatā s, ka saules nebū s vispā r, tas nozī mē , ka nebū s parka, tas nozī mē , ka viesnī ca nav vajadzī ga, pagaidā m ejam tā lā k. Otrā diena tika atcelta un tagad nā kamā s č etras dienas vispā r neesam piesaistī ti viesnī cā m.

Tjaņ meņ as kalns

Jau no agra rī ta devā mies uz troš u vagoniņ u. Joprojā m nebija neviena, visur varam iet bez rindā m. Bet bija viens liels bet.


Internetā nav autobusu saraksta uz mū su nā kamo pilsē tu Fenghuang. Vispirms jā atrod autoosta un jā noskaidro kustī bas grafiks. Tā pat kā visā Ķ ī nā , kaut ko atrast un uzzinā t ir tas pats, kas fotoattē la ievietoš ana uz slavena ž urnā la vā ka. Kamē r Daš a stā vē ja ar mantā m, es veicu stundu ilgu meklē jumu pa pilsē tu, kas gandrī z beidzā s ar neveiksmi. Karte nezina, kur atrodas autoosta, cilvē ki arī š ķ iet. Turklā t visa saziņ a notiek tikai ķ ī nieš u valodā . Gribu atzī mē t, ka š ajā braucienā bez tulka mū su brauciens š ajā vietā bū tu beidzies ar varu. Lai gan iepriekš ē jā s pilsē tā s mums nebū tu bijis laika nokļ ū t lī dz lidostai. Patiesī bā ir daudz vairā k stā stu par to, kā mē s mē ģ inā jā m kaut kur nokļ ū t, nekā stā stu par to, kā mē s uz kaut ko skatī jā mies. Bet, iespē jams, nevajag krā sā s aprakstī t visas grū tī bas tur nokļ ū t, citā di tū risms krasi samazinā sies.

Un Ķ ī na ir ļ oti skaista, tā pē c jums vienkā rš i jā samierinā s ar faktu, ka, ja vē laties redzē t kā du no labā kajā m un nepieejamā kajā m zemes skaistumā m, vienkā rš i samierinieties ar to. Uz vagoniņ a jau bija tumsa cilvē ki. Labi, ka tika nodroš inā ts bagā ž as glabā tuves pakalpojums tū ristiem. Rinda pagā ja diezgan ā tri un mē s devā mies uz mā koņ iem. Ideja potenciā li izgā zā s, jo skatu mā koņ os nebū s.

Aiz kabī nes stikla viss ir necaurredzami balts. Eh, izskatā s, ka viņ i lidoja no viena no atrakcijā m. Bet tad notika negaidī tais. Apakš ē jo mā koņ u slā ni kabī ne atstā ja apmē ram piecas minū tes. Mū su priekš ā pavē rā s tik skaisti skati, ka ķ ī nieš u acu platumā nevarē ja atš ķ irt no eiropieš iem. Mē s esam kā virtuā lajā realitā tē , kur tiek modelē ta ideā li skaista ainava. Š ī ir oficiā li skaistā kā lieta, ko mē s jebkad esam redzē juš i uz troš u vagoniņ iem.

Daudzu kalnu virsotnes, piemē ram, aizturoš i mā koņ u piepildī ti ezeri, augsti ū denskritumi, lekni zaļ umi. Kā tā ds skaistums ī sti var pastā vē t? Tas viss ir dabiski, bez cilvē ka iejaukš anā s. Bodē bijā m astoņ i, emocijas neviens neslē pa, visi kopā priecā jā mies. Tač u š ai monē tai ir arī mī nuss. Tad mū s gaidī ja tikai migla un nekā das panorā mas. Ja nebū tu miglas, nebū tu arī mā koņ u. Nacionā lais parks kalnā , viņ i saka, ka Tjaņ meņ a ir ļ oti skaista. Bet mē s to nekad neuzzinā sim.

Prā tī gi novē rtē ja miglaino situā ciju parkā . Mums ir jā labo marš ruts. Sā kā m lejā . Sā kumā tas bija eskalatoru tunelis. Mē s nobraucā m 15 minū tes. Tad simtiem soļ u. Par laimi, arī uz leju. Kaut kur klintī jā bū t bedrei, pret kuru visi tiek fotografē ti.

Viena ķ ī niete ieguva toleranci un spē ja mums pateikt, ka š obrī d esam bedrē , un no apakš as to var skaisti redzē t. Bū s jā skatā s bedre tieš i bedres iekš ienē )))) Nokā pjot pa kā pnē m, mē s, par laimi, pametā m blī vo debess slā ni un atkal gaidā m apakš ē jā slā ņ a skaistumu.


Atkal bija ļ oti jauki. Bet patiesī bā , kas tur bija parkā paš ā augš ā , mē s tā arī neuzzinā jā m. Svarī gs sasniegums ir fotogrā fija uz klints bedres fona. Sistē ma darbojas vienkā rš i – vispirms tevi nofotografē uz miglas fona, tad Photoshop tiek izdzē sts miglas slā nis un klintī atveras bedre. Un gribē tā ju bija daudz. Viņ i varē ja vienkā rš i nofotografē ties mā jā s uz klints fona. ) Lai gan dā rgā ideja par kā pš anu kalnā cieta daļ ē ju neveiksmi, bet š im brī dim troš u vagoniņ ā nav cenas. Ar mikroautobusu pa kalnu serpentī nu mū s veda uz pilsē tu.

Kā dā brī dī viņ i paš i uzskatī ja, ka kaut kas ir viņ u vietā , un apzinī gi š ķ ē rsoja. Tagad mums ir apmē ram č etras stundas ceļ ā . Visos Ķ ī nas autobusos droš ī bas jostas ir obligā tas un stingri kontrolē tas. Gandrī z visu ceļ u ķ ī nieš u gids man kaut ko stā stī ja un pat iedeva garš ī gus naš ķ us nogarš ot. Turklā t prakse ar gidiem, š ķ iet, pastā v visos starppilsē tu autobusos. Kad mē s devā mies uz terakotas armiju, tas bija tā pat. Interesanti, jo autobuss ir pilnī gi parasts, bet tajā paš ā laikā viņ i pastā sta kaut ko interesantu. Man gribē jā s mež onī gi gulē t. Kas attiecas uz ļ aunumu ā rpus logiem, tad daž as skaistules tika aizstā tas ar citā m. Mē s pastā vī gi modinā jā m viens otru, lai paskatī tos uz nā kamo interesanto lietu. Un gide visu stā stī ja ar vē l lielā ku entuziasmu. Viņ a runā ja tik skaļ i, ka pat austiņ ā s man kliedza pā r Onuku.

Drī z mē s atvē rsim Avatar pasauli

Fenhuang

Š ķ iet, ka š odien tik daudz jau izdarī ts, bet tikai dienas vidus! Nekas, tagad viesnī cas meklē jumi ā tri beigs otro puslaiku. Ķ ī nā vairumā gadī jumu nav iespē jams atš ķ irt viesnī cu no parastas ē kas. Frā ze “Vai š ī ir viesnī ca? ” mū su tulkotā js bija ļ oti populā rs. Papildus viesnī cai bija jā atrod autoosta, no kuras atiet autobusi, un jā noskaidro saraksts. Pasaulē nav grū tā ka stā sta par viesnī cas atraš anu Fenhuangā.

Š ķ iet, ka tas nav pat nekas lī dzī gs skaitļ iem, bet caurumi grī dā tualetes vietā vienkā rš i nogalinā ja. Uz jautā jumu, vai tur ir istaba ar lielu tualeti, ķ ī nieš i varē ja izdarī t lielā kas acis. Viņ š bija pā rsteigts, ka mums pietrū ka bedres lieluma. Duš a labā kajā gadī jumā vienkā rš i izlej uz grī das, bet standarta gadī jumā - tualetes atverē , pā r kuru kaut kā jā nomazgā jas.


Kā du brī numu mē s tomē r ievā cā mies pretenciozā viesnī cā ar tualeti. Autoostas meklē š ana izbraucoš ajiem autobusiem notika divos posmos - neveiksmī gajā un veiksmī gajā . Tač u ē diena un maltī tes meklē jumi, kā vienmē r, kliedē ja visas grū tī bas. Š oreiz ē dā m ķ ī nieš u burgeru ē stuvē . Pasū tī ti ķ ī nieš u burgeri un rī su plate.

Kā lasā m vienā stā stā , uz Fenhuanu nav vē rts doties speciā li. Bet mums š ķ iet, ka autors vienkā rš i nav nokļ uvis vecpilsē tā . Mū sdienu pilsē tas daļ a ir parasta pilsē ta. Un tikai reti baneri ar nepā rprotamu Photoshop fotoattē lu norā da norā des, kurp doties. Pamazā m tuvojā mies vecpilsē tai. Sā kumā sā kā s vecā s iepirkš anā s ielas, kurā s bija patieš ā m interesanti blenzt un nogarš ot. Patika garš augu ž eleja masala chai mē rcē.

Ē dienu kults š eit bija virsū.

No rī su kū kā m rakstzī mju formā , lī dz mini rū pnī cā m automā tiskai ievā rī juma kū ku pagatavoš anai. Š eit tieš i sē ž sieviete ar puisi, un viņ iem priekš ā tieš i uz galda ir uzstā dī ta automā tiskā raž oš ana. Ielas bija tikai iesildī š anā s galvenajai skaistulei. Vecpilsē ta stiepā s tā lu gar upi. Tas, kas uz reklā mkaroga izskatī jā s pē c fotoš opa, bija tieš i mū su priekš ā . Daudzas mā jas stā v uz ū dens, ik pē c 100 metriem ir tilti. bet ne tikai tiltus. Š ķ iet, ka katrs tilts cenš as pā rspē t iepriekš ē jā skaistumu.

Š ī pilsē ta ir apkopojusi Venē cijas un Porto pilsē tu labā kos mirkļ us. Š eit cilvē ki, š ķ iet, pastā vī gi svin svē tkus. Š ķ iet, ka svē tki nekad nebeigsies. Pilsē tas garums ļ auj staigā t tik ilgi, lī dz pietrū kst spē ka. Tajā paš ā laikā interesanti tilti turpinā sies arvien tā lā k. Un kā ds ielas ē diens! Un saulriets, saulriets!


Daudzstā vu pagoda ar izliektiem jumtiem katrā lī menī majestā tiski paveras pā r pilsē tu no kalna. Mums steidzami jā brauc ar laivu pa upi. Turklā t cena uz Venē cijas fona ir ļ oti maza. Kasiere pā rdeva biļ etes, bet ieteica pagaidī t lī dz tumsai. Labi! Tā nav problē ma, jo ī paš i tā pē c, ka mē s neiebilstam palikt š eit uz visiem laikiem. Pie manis pienā ca meitene un palū dza uztaisī t kopbildi ar lielu bē rnu pulciņ u 7-9 gadus veci. Es labprā t piekritu un pievē rsos bē rniem. Bē rni, ieraugot mani, sā ka panikā kliegt un skraidī t apkā rt.

Es biju nedaudz samulsis, it kā es bū tu Gulivers, kurš grasī jā s aprī t liņ us. Bet vē lme nofotografē ties ar mani vienalga uzvarē ja sajū smu-š ausmas!

Pā r pilsē tu valdī ja nakts. Iedegā s apgaismojums. It kā Siaņ as parkā pilsē ta ieguva pavisam citu izskatu, vairā kas reizes skaistā ka nekā iepriekš ē jā.

Visas pagodas, ē kas, restorā ni, tilti, š ķ iet, sacenš as, kurš spī d skaistā k. Pat ū dens krā ces kvē loja. Mini kruī zs ar laivu rada pilnī gas iegremdē š anas atmosfē ru.

Viens no ķ ī nieš iem nesavaldī gi dziedā ja ķ ī nieš u melodijas. Puisis uztvē ra mū su ziņ kā rī go skatienu un sā ka dziedā t ķ ī nieš u valodā “Katjuš a nā ca krastā ”. Viņ š dziedā ja vē l vienu nepā rprotami krievisku dziesmu, bet mē s to nevarē jā m atpazī t. Ķ ī na vienkā rš i nebeidza mū s pā rsteigt ar skaistā m pilsē tā m. Man neienā k galvā , kā kā ds var pateikt, ka nevajag mē rķ tiecī gi braukt uz pilsē tu. Jā , š is ir viens no mast si Ķ ī nā!

Naktī s, protams, nav pieņ emts pildī t, bet š is saldais arbū zs un mana mī ļ ā kā mannas putraimi viskoza konfekte mī klā . Es nezinu, kā tos sauc, bet pirmo reizi mē s tos ē dā m Penangā , Malaizijā . Mē ģ inā jā m sasniegt vecpilsē tas galu - veltī gi.

Tas vienkā rš i bezgalī gi radī s skaistas mā jas un tiltus.

Bija jau ļ oti vē ls. Bez pakaļ kā jā m iekā pā m taksī un devā mies mierī gi gulē t. Varbū t atkal sapņ osim, kā staigā jam vecajā Fenhuanā . Pē dē jais akcents bija ļ oti lē tā taksometra cena.

No rī ta noteikti pieņ ē mā m pareizo lē mumu, steidzami nokā pjam no kalna un dodamies uz Fē niksas pilsē tu Fenghuan.

Dzeltenā pū ķ a ala

No agra rī ta braucā m uz Wulingyuan pilsē tu. Š ī pilsē ta ir vislabā k piemē rota leģ endā rā Avtarovska parka apmeklē jumam. Braucā m kā das 5 stundas. Ilgā kas pieturas laikā mums kā ds nozaga pusotra litra ū dens pudeli. Tā vietā viņ š atstā ja maisu ar litru ū dens un litru kolas. Pudeles netika atvē rtas, tā pē c bū tī bā mē s nesū dzamies.


Jo tuvā k nā cā m, jo ​ ​ sliktā ks kļ uva laiks, kas galu galā pā rvē rtā s lietū . Kalnus klā ja mā koņ i. Tā tad parkā ir migla. Pā rceļ am parku uz rī tdienu, un tagad taksis uz citu pilsē tu, kur ir milzu ala. Laika apstā kļ i alai netraucē.

Alas priekš ā nolē mā m ā tri pā rtvert vietē jo ielu ē dienu. Mē s pirmo reizi saskā rā mies ar sliktu pā rtiku Ķ ī nā . Mē s bijā m š okē ti un š ausmā s. Tas bija ļ oti negaidī ti! Tuvā kais restorā ns situā ciju ā tri izlaboja. Tiesa, restorā nu izvē lē ties bija grū ti, visur dū maka, kā migla kalnos. Turklā t paš i saimnieki, kas gatavo, kū pinā ja.

Ala bija tik liela, ka iekš ā pat braucā m ar laivu pa pazemes upi. Gā jienu un zā ļ u skaits š eit ir pietiekams stundā m. Starp plaš o zā li plū st pat 30 metrus augsts ū denskritums.

Ū denskritums, protams, nav plū stoš s, bet apgaismojums tam radī ts tā , it kā stars no debesī m nolaiž as zemē.

Stalaktī tu vecums š eit tika mē rī ts miljonos gadu, ī paš i vecajiem bija atbilstoš as ​ ​ tabletes. Ī paš i zemi izaugumi tika sasieti ar sarkanā m lupatā m, lai pasargā tu no sadursmē m. Bet man tomē r izdevā s atrast tā du, kam nebija lupatas. Es viņ u skaidri noķ ē ru ar savu pieri. Gan piere, gan stalaktī ts parā dī ja nepieredzē tu spē ku.

Ā rā laiks bija pilnī bā pā rvē rties par lejupslī di – lija lietus. Uz nakti plā nojā m iekā rtoties paš ā parkā , tač u lī dz slē gš anas laikam nesanā ca. Un mums ir ļ oti paveicies. Neskatoties uz daž iem padomiem citos stā stos, no 2018. gada iekā rtoš anā s parkā ir vai nu neiespē jama vispā r, vai arī diezgan sarež ģ ī ta. Mē s stingri neiesakā m veikt š ā du triku.

Viņ a mani sā pī gi satvē ra aiz otras kā jas muskuļ a. Aiziet! Pieprasu izvest Fluegergeheimeru!! ! Pirms masā ž as uzsā kš anas tulkā sagatavoju vā rdu “Stiprā k, lū dzu”. Man tas bija steidzami jā maina uz "Tikai nepieskarieties tai daļ ai". Pē c tam bija vē l pā ris mē ģ inā jumi piespiest sā pes, tač u mē s nepadevā mies. Pē c masā ž as nebiju pā rliecinā ta, vai viņ š man palī dzē ja pirms rī tdienas kalniem vai otrā di.

Pilsē ta bija stingri veģ etā ra.


Atrast kafejnī cu ar gaļ as ē dienu nebija viegli. Beigā s mē s devā mies uz restorā nu, piemē ram, "All you can eat! " ” un cepa sev daž ā du veidu gaļ u uz personī gā s plī ts uz galda. Restorā nā satikā m krievu tū risti un saskaņ ojā m savus plā nus. Parkā viņ š vē l nav bijis, bet alas vietā apmeklē jis stikla tiltu. Stikla tiltu no marš ruta izslē dzā m, jo ​ ​ no fotogrā fijā m tas nerada efektu kaut kam neparastam.

Un kā ds tur tilts pē c nā ves ceļ a. Tagad vajag labi izgulē ties – nā kamā s divas dienas ir vissvarī gā kā s.

Pa ceļ am uz istabu mums sekoja uzkrā sota zebra. Uz sienā m bija zebras, un vienai no tā m, spriež ot pē c acī m, bija stingri ķ ī nieš u saknes.

Zhangjiajie nacionā lais parks

Detalizē ts marš ruts ar skatu nosaukumiem un informā cija par nokļ ū š anu parkā ir aprakstī ta š ajā stā stā .

Apmē ram pirms trim gadiem Daš a googlē meklē ja, ka ideja par lidojoš ajiem kalniem no filmas Avatar ir pā rņ emta no Ķ ī nas parka Dž andzjadzje. Filmas montā ž as laikā no kalniem tika noņ emta pamatne un tā s izrā dī jā s piekā rtas. Mē s skatī jā mies daudz fotoattē lu internetā . Bijā m ļ oti vī luš ies parka atraš anā s vietā . Tū rismam tas š ķ ita gandrī z nepieejams. Godī gi sakot, es neticē ju, ka bū š u š eit.

Vienī gais pavediens bija tā ds, ka pirms 5 gadiem skatī jā mies arī Peru Mač u Pikč u fotogrā fijas un neticē jā m, ka kā dreiz tur nokļ ū sim. Nokļ uvā m Mač u Pikč u, nokļ ū sim parkā ar neizrunā jamu nosaukumu. Pat tad, kad iegā dā jā mies biļ etes uz Ķ ī nu un izvirzī jā m š o parku par savu mē rķ i, ilgi nevarē jā m izveidot caurbraucamu marš rutu uz to. Marš ruta izveidoš anai tieš ā m bija daudz pasē dē š anas. Š ķ iet, jā sē ž ar lidmaš ī nu un jā lido taisnā ceļ ā uz pilsē tu. Tač u lidojumi visā valstī ir dā rgā ki nekā lidojums no Kijevas uz Ķ ī nu. Un, nezinot, kuras zemo izmaksu aviokompā nijas kur lido, ir grū ti izveidot marš rutu. Bet tagad mē s esam š eit un esam gatavi palī dzē t ikvienam pasaulē , lai izveidotu marš rutus pa plaš o valsti. Tagad mē s zinā m, kas, kā un kur ceļ o / lido.

Š ajā parkā pie ieejas var noķ ert tik garas rindas, ka garie lidojumi ar budž eta aviokompā nijā m š ķ itī s sī kums.

Tā tad š ī sapņ a daļ a bū s jā atliek uz labā kiem laikiem. Bija diezgan agrs rī ts. Pieņ ē mā m pareizo lē mumu pagarinā t viesnī cu uz otro nakti un neriskē t iekā rtoties parkā . Pastaigas attā lumā no mums ir viena no ieejā m parkā.


Princips ir tā ds – tu pē rc caurlaidi, kas derī ga č etras dienas. Parkā visi mikroautobusi un autobusi ir bez maksas. Parkā ir daudz ieeju un liftu. Pats parks atrodas kalnu galā . No centrā lā s stacijas lī dz ieejā m jā brauc ar autobusiem. Pirmajā desmitniekā izslī dē jā m cauri biļ eš u kasei un pā rejai uz centrā lo staciju. Un ar pirmo autobusu devā mies marš rutā . Daudzi devā s uz parku ekskursijā s un pastā vī gi gaidī ja, kad visi pulcē sies pie gida. Tas, ko š ajā parkā nevajadzē tu darī t, ir tē rē t laiku gaidī š anai, vai pat ar nedē ļ u ir par maz.

Parka karte bija veidota vecajā stilā , visi marš ruti un ceļ i kartē bija tik neskaidri, ka nevarē ja saprast, kā tie vispā r saistī ti. Tiesa, ar laiku pie kartes pieradā m. Š eit mū s atkal izglā ba mapsmee, kurš nez kā pē c labi zinā ja parka celiņ us. No autobusa pā rsē dā mies mini vilcienā , kas mū s aizveda dziļ i kalnos. Marš rutā bijā m pirmie, jo izvē lē jā mies to kā pumam. Marš rutā tika solī tas panorā mas, tač u tā s ir bezvē rtī gas uz fona, kas mū s sagaida paš ā augš ā . Kā piens bija grū ts un jau ilga vairā k nekā stundu. Vajadzē ja izvē lē ties marš rutu ar troš u vagoniņ u vai liftu, un š o atstā t nobraucienā . Kad š ķ ita, ka nekur grū tā k nav, situā cija uzņ ē ma negaidī tus pavē rsienus. Man kaut kas smagi ietriecā s pā rtikas maisā . Daž u sekunž u laikā manā galvā pazibē ja loģ iska domu ķ ē de, kas beidzā s ar uzplaiksnī jumu atmiņ ā ar nosaukumu “Sveicieni no Indijas”.


Es zinu, ka fotoattē lā viņ a izskatā s daudz mazā ka

Satvē ru paku pē c iespē jas cieš ā k, sā ku kliegt Daš ai par pē rtiķ a uzbrukumu. Es pagriež os, pē rtiķ is ir uz pusi mana auguma un netaisā s atkā pties. Mē ģ inā jumi viņ u nobiedē t tikai pasliktinā ja situā ciju. Pē rtiķ is ar savu izskatu parā dī ja, ka gatavojas uzbrukumam. Mē s attā linā jā mies kā dus piecus metrus. Paķ ē ru no zemes akmeni, piedraudē ju zvē ram, ka izmetī š u. Tač u dzī vnieks it kā aprē ķ inā ja iespē jamo trajektoriju. Es metu pē rtiķ im ar akmeni, viņ a veikli izvairī jā s un sā kā s vajā š ana. Atlikuš os pusotru kilometru augš ā pa kā pnē m pievarē jā m daž ā s minū tē s un pat ar smagiem bruģ akmeņ iem rokā s. Marš rutā nebija neviena, izņ emot mū s, mē rkaķ is neatkā pā s. Mapsme mū s nodevī gi pievī la, un mē s nonā cā m pie skaista un ļ oti augsta skatu punkta ar vienu ieeju.


Kamē r mē s ar pē rtiķ i draudē jā m viens otram, veicot diametrā li pretē jus manevrus, Daš a mē ģ inā ja atrast ceļ u ar nolaiš anos, bet visur bija klintis lejā . Pē rtiķ im ē st arī nav variants, tad tas noteikti nepaliks aiz borta.

Aprakstī juš i pā ris pusapļ us, varē jā m izlauzties lī dz ieejai. Es palaidu vē l vienu laukakmeni, un š is zvē rs uzlē ca kokā tieš i virs manis. Par laimi, man nepietika drosmes lē kt man virsū . Tagad mē s skrē jā m lejā pa kā pnē m. Ķ ī nieš i, dzī vie ķ ī nieš i! Pieskrē jā m pie parka darbinieces ar lielo slotu rokā s. Es viņ ai parā dī ju, ka pē rtiķ is meklē mū s. Maza auguma meitene pacē la uz mani galvu un paskatī jā s uz mani. Klusi paskatī jā s uz mani, es vē l vairā k baidī jos no viņ as skatiena. Meitene paskatī jā s tā lumā un ieraudzī ja tuvojoš os pē rtiķ i. Ķ ī niete pakā pā s malā , kā ī sts ž urnā lists, kurš neiejaucā s izjaukš anā starp savvaļ as faunu.

Viņ a droš i vien tikai domā ja, ka brū nais mē rkaķ is nolē ma uzbrukt diviem baltajiem. Sprints turpinā jā s. Nā kamais bija adekvā tā ks ķ ī nieš u strā dnieks. Viņ š spē ja š ū pot slotu.

Bet mē rkaķ is skrē ja pa citu ceļ u, lī dz krustojumam uz mū su marš ruta turpinā jumu. Mums bija ā tri jā skrien, lī dz viņ a atradā s priekš ā mums. Izskrē jā m cauri dakš ai. Kaut kur č aukstē ja koki. Pē rtiķ is ir apmaldī jies. Mums steidzami jā tiek prom. Mums pretī gā ja ķ ī nieš u tū rists. Es mē ģ inā ju viņ am paskaidrot, kas viņ u sagaida tā lā k, bet viņ š klusē dams turpinā ja ceļ u. Cik daudz pē rtiķ im jā ē d ķ ī nieš u valoda, lai atstā tu mū s vienus. Mums par laimi, vai nu zvē rs pazaudē ja pē das, vai tieš ā m pā rgā ja uz to ķ ī nieti. Kad bijā m pā rliecinā ti, ka esam droš ī bā , vienkā rš i apsē dā mies un attā linā jā mies no tā , kā varam ā tri skriet ar smagiem akmeņ iem kalnup. Kā du laiku bija bail atlaist akmeņ us.

Š ī klints bija atdalī ta tikai pā ris metrus no cietzemes. Pā reja ir izgatavota no metā la rež ģ a. Skatoties uz leju, var redzē t milzu plaisu. Kamē r mē s apbrī nojā m skaistumu, pie kā jas apsē dā s skaists tauriņ š . Tauriņ š virzī jā s arvien tuvā k manam kā jas lielajam pirkstam.


Es sā ku viņ u fotografē t tuvā k un tuvā k. Kad tauriņ š pietuvojā s pirkstam, no tā mutes sā ka stiepties garš un biedē još a izskata proboscis. Daš a š ausmā s kliedza, bilde tieš ā m bija mē ma. Nu š ajā parkā visa dzī vā radī ba mums ir tik vienaldzī ga. Tauriņ š aizvainots aizlidoja. Mē s turpinā jā m veidot marš rutu pa ķ ī nieš u vidū nepopulā riem ceļ iem. Bija pat aizauguš as atsauksmes. Bet visneparastā kais, ko redzē jā m š ī ceļ ojuma laikā , ir McDonalds kalnos!

Kā viņ š vispā r š eit nokļ uva?

Starp simtiem stendu ar ielu ē dienu, vienī gais McDonald's restorā ns ir izgā jis ceļ u. Tiesa, tualete tajā nedarbojā s, izlietnē nebija ū dens. Mē s jau ilgu laiku esam bijuš i Ķ ī nā , un atsā knē š ana no ķ ī nieš u ē diena bija pareiza. Tas bija garš ī gs dubultais č ī zburgers un latte. Daš a neatkā pā s no ķ ī nieš u gardumiem un pasū tī ja rī sus ar gaļ u magonē??? ? . Ar mikroautobusu devā mies uz tā lā ko parka daļ u.

Š eit atkal parā dī jā s pat ķ ī nieš u tū risti. Laiks paskrē ja ā tri, š ķ iet tikai nesen bija 06:45, un jau 16:00. Parks drī z tiks slē gts. Stundas laikā jā nokļ ū st lī dz izejai-nolaiš anā s vietai. Tač u kartes parā da, ka varam mē ģ inā t noskatī ties vē l vienu no galvenajā m atsauksmē m “Solis lī dz patvē rumam”. Tikai pusotru jū dzi augš ā pa kā pnē m. Kas notiks, ja mē s netiksim ā rā laikā?

Š ajā gadī jumā ir autobusu dienesta tā lrunis, uz kuru var piezvanī t no ķ ī nieš u tā lruņ a. Iespē ja bija pazudusi. Visa loģ ika liecinā ja, ka jums nevajadzē tu to darī t, iespē jams, ka jums nav laika izkļ ū t. Turklā t karte var arī parā dī t kļ ū du un novirzī t nepareizu ceļ u. Jā , un marš rutā esam jau kā das deviņ as stundas. Bet, no otras puses, mē s bū tiski vienkā rš osim sev rī tdienas marš rutu, kopumā uz priekš u! Labi, ka rī ta mē rkaķ is mums iemā cī ja kalnos skriet. Mē s acī mredzami nepā rvietojā mies tik ā tri, kā GPS izsekotā js kartē s, kas bija nepiecieš amas, lai ieguldī tu prognozē tajā laikā . Tač u mē s zinā jā m, ka apskats ir viens no labā kajiem, par to rakstī ja viens emuā ru autors. Pa ceļ am satikā m strā dniekus, kuri slē dza veikalus un virzī jā s pretē jā virzienā . Kad mē s tur nokļ uvā m, mē s sapratā m, kā pē c mē s tik smagi strā dā jā m. Tā nebija parasta kalnu kolonnu apskate.

Bija bezgalī gas distances, ļ oti lielā augstumā.


Tas bija kā cits parks un citi kalni. Kā atgriezties, ir palicis mazā k laika, nekā pavadī jā m vienā virzienā . Kartē redzams, ka var izcirst mež u, bet pa ceļ am bū s upe. Upes biezums kartē ir ļ oti mazs, un š ķ iet, ka tajā ir netieš s ceļ š . Bet kā pē c karte nepiekrī t izveidot marš rutu pa taciņ u? Bet ko mē s esam, vai nu panna vai prom. Pusceļ ā nogriezā mies pa taciņ u uz mež u. Uzreiz viņ i pamanī ja zī mi, ka vakarā vai sniegā pa š o taku iet nevar. Nebija laika domā t, uz priekš u. Varbū t pat tagad peldē t. Mums par laimi upes biezums izrā dī jā s 10 centimetri. Tas ir atvieglots.

Mē s š ķ ē rsojā m upi un devā mies uz ceļ a! Te jau sakrā juš ies tie paš i ekstrē mi, kas gaida autobusu. Autobusu bija daudz, vienā pat bija š oferis. Bet viņ š nesteidzā s, vajadzē ja, lai visi noteikti izkā ptu no kalniem.

Lasā m, ka kā ds stā vē jis rindā uz š o liftu 3 stundas. Tas tiek ņ emts vē rā , ka ir trī s lifti un katrs vienlaikus paceļ.60 cilvē kus. Š oreiz esam pirmie paš ā kalnu galā.


Skats no lifta

Populā rā kajā s atsauksmē s nebija neviena! Tas, iespē jams, bija visskaistā kais un priecī gā kais divas dienas. Tieš ā m vakardienas vakara apskats un rī ta apskats ar nosaukumu "Avatars" ir vislabā kais. Varbū t tā pē c, ka š eit neviena nav. Tikai es un Daš a. "Un es! "- piebilda pē rtiķ i. Redzot pē rtiķ us, viss iekš ā savilkā s. Bet! Š ie bija daudz mazā ki un bija skaidrs, ka noteikti neriskē s tuvoties tū ristiem. Protams, viņ i nenolaida acis, bet viņ i bija mierī gi pē rtiķ i, kas š eit ir ģ imenē s. Mums vakar paveicā s ar aizauguš u vientuļ nieku. Vienā no Avatar kalniem atrodas templis. Uz kalnu pā reju pā ri bezdibenim pa dabisku tiltu.


Tur ir Daš a

Zem tilta ir bezdibenis, un kaut kur tā lu lejā izceļ as koku galotnes. Prieks!! ! Skaists! Tā ir tikai kamera, sā kot ar Fenhuang, rada nelielas kļ ū mes. Turies, mums visiem š eit ir grū ti) Ķ ī nas kalnu tempļ i ar sarkanā m lentē m ir kaut kas ļ oti burvī gs. Lentu skaistums uz zaļ o kalnu fona.

Virs bezdibeņ a karā jas diski, uz kuriem varat trā pī t, pieš ķ irot š ai klusajai vietai dzī vī bu. Lē nā m ķ ī nieš i sā ka panā kt, un pē rtiķ i beidzot guva vā rtus. Š eit, kalnos, viņ i gatavo vienkā rš i gardus ceptus pelmeņ us. Apē du vienu porciju un uzreiz pasū tī ju nā kamo.

Ē diens ir lē ts un lielā kā daļ a ķ ī nieš u. Diemž ē l ne visi dalī jā s priekā par ķ ī nieš u maltī ti. Satikā m puiš us no Krievijas, kuri jau desmito dienu cieš no bada Ķ ī nā . Nevar atrast sev tī kamu ē dienu.


Un karte piespiedu kā rtā nevē las izdalī t tieš i to, kur kalnos paslē pies McDonalds. Par laimi, bijā m jau pieredzē juš i un uzlikā m viņ iem atzī mi ī stajā vietā . Š ajā dienā pastaigā jā mies pa labā kajiem parka skatiem. Nav brī nums, ka š ī vieta tika atzī mē ta kā Avatars.

Š eit pat putns no Avatara sē dē ja uz klints. Kad mani nofotografē ja kā drosmī gu jā tnieku uz putna, mums gandrī z atkal bija cī ņ a ar pē rtiķ i. Nolē mu mē ģ inā t viņ u padzī t no putna, ar kā ju uzspiež ot vienu spā rnu. Es domā ju, ka pē rtiķ is nolē ks no otra. Bet pē rtiķ is izdarī ja pā ris lē cienus un uzsita spā rnu tā , ka es aizbē gu no putna. Nu ko es gribē ju. Tomē r mē s š eit esam tikai viesi, un dzī vniekiem ir mā jas.

Mē s š odien pavadī jā m nepilnas trī s stundas parka augš pusē un visu dienu bijā m uzlā dē ti ar skaistumu, it kā par vakardienu.

Lai gan vakardienas “Solis lī dz patvē rumam” tagad uz visiem laikiem paliks mū su atmiņ as slepenajā s atmiņ ā s.


Es esmu: )

Kartē bija vairā k marš rutu, bet virsotnes bijā m redzē juš i pietiekami daudz. Tagad ir pienā cis laiks izpē tī t Golden Whip upi parka pakā jē . Viņ a ir vairā kkā rt ķ ircinā jusi mū s no augš as. Mē s devā mies lejā vairā k nekā stundu pa serpentī na ceļ u. Brī ž iem bija alas un augsti, bet š auri ū denskritumi. Mē s pat ne vienmē r varē jā m precī zi redzē t, kur ū dens peld. Marš rutā bija ielu pā rtikas kafejnī cas, kuras acī mredzami nebija pieprasī tas. Vai nu jū s brokastojā t viesnī cā , vai arī ē dā t augš stā vā . Bet tad vienai kafejnī cai tomē r izdevā s mani aizķ ert. Puisis kliedza "Kafija 5 juaņ as! " ” Kafija par 20 grivnā m Ķ ī nā ? Es jau sā ku nedaudz ticē t, ka kafija ir ļ oti reta fosilija, kas vienkā rš i nepastā v par mazā ku par 5 USD. Un š eit par 0.8 USD. Š ī s kafejnī cas pā rdevē js nepā rprotami ir sertificē ts mā rketinga speciā lists.

Tagad viņ i arī saņ ē ma mož uma lā diņ u no kafijas.

Zelta pā tagas upe


Zem mums gaidī ja gleznains marš ruts gar upi Avatar kalnu pakā jē . Ļ oti zaļ a, ļ oti zivs, ļ oti tirkī za!! ! Lī dz vē lamajai izejai no parka 3 km vienā virzienā , lī dz marš ruta beigā m 3 km otrā virzienā . Hmm, vispirms ejam 3 km lī dz galam un tad 6 atpakaļ ! Tas bija visbrī niš ķ ī gā kais lē mums. Pat pē rtiķ i š eit ir ļ oti jauki. Š eit viņ i pastaigā jas ar savā m ģ imenē m ar saviem mazajiem pē rtiķ iem.

Saulaini zaķ i maigi mirdz ikviena acī s. Š is marš ruts ir kā organisma attī rī š anā s no visā m grū tī bā m, ko ik dienas piedzī vojā m ceļ ojuma laikā . Uz š ī s upes visi tū risti uzņ em populā ru fotoattē lu uz trī s Avatar kalnu fona. Mū su kamera savā ca visus spē kus, ar grū tī bā m uzņ ē ma pē dē jo fotogrā fiju un salī mē ja kopā spuras. Jums ir jā pieš ķ ir kredī ts kamerai.

Viņ am labi darī ts, ka viņ š nelī mē ja pleznas, kamē r mē s bijā m virsotnē s, pretē jā gadī jumā mums bū tu nā cies kliedē t viņ a pelnus no kalniem no tik asa izmisuma. Mē ģ inā jumi atdzī vinā t kameru bija nesekmī gi. Sā kot no Fenhuangas, viņ š , š ķ iet, mē ģ inā ja mū s brī dinā t. Kad mē s tur fotografē jā m skaistules, viņ š brī ž iem pamā ja daž ā dos virzienos. It kā mums teiktu: "Nē , atstā jiet mani š eit. "

Viņ š tieš ā m pamā ja, acī mredzot zaudē jot kontroli pā r stabilizatoru, un objektī vs fiziski pā rvietojā s korpusa iekš pusē pa kreisi un pa labi. Tagad ir skaidrs, ka no rī ta plaisa objektī vā man neš ķ ita. Kopumā kamera, jū su ceļ ojums ir beidzies. Vienkā rš i dodieties uz servisa centru. Pē c tam bildē jā m ar mobilo telefonu. Pē c pirmo trī s kilometru pā rvarē š anas mū s sagaidī ja pā rsteigums. Vē l viens lifts, bet tas neved uz parku. Mū su ierakstos bija aptaujas, kuras mē s parkā nekad neatradā m. Š ķ iet, ka viņ i visi ir tur.

Arī atzī mē ts "Jā redz! " ". Visu sarež ģ ī ja tas, ka š odien lidmaš ī na bija no citas pilsē tas, un mū su plā nos nebija pat 9 kilometru marš ruta. Mums joprojā m bija ļ oti iluzora cerī ba atkā rtot mē ģ inā jumu uzkā pt Timiā na kalnā debesī s un ieraudzī t klintī caurumu. Bet tas bija tik ā rpus laika jautā juma...


Labā k zelta pā taga rokā nekā timiā na kalns debesī s! Bet tagad arī š is kalns ar pacē lā ju. Eh, lidmaš ī nas lido katru dienu, un š ī ir vienī gā iespē ja redzē t, ko troš u vagoniņ š slē pj. Aiziet! Must see skati izrā dī jā s ne tik masti. Jebkurā gadī jumā pē c simtiem redzē tu akmeņ u š ie akmeņ i ī paš i neatš ķ ī rā s. Bet ir viens pluss, tagad laikam esam apskatī juš i visas galvenā s atsauksmes. Misija pabeigta! Varat staigā t lejā no kalna atpakaļ uz Whiplash. Mapsmee mū s brī dinā ja, ka nolaiš anā s prasī s vairā k nekā vienu stundu. Ak, mums nav laika, kur ir mū su troš u vagoniņ š.

Pē c atgrieš anā s no apskates vietā m jū s varat nosū tī t fotoattē lu saviem radiniekiem pa pastu pastkartes veidā . Parka caurlaide ir plastikā ta karte, kurā tiek saglabā ts ieejas datums un pirkstu nospiedumi.

Ļ aujiet man apkopot parku. Noteikti ir vē rts apmeklē t š ā du neparastu dabas parā dī bu. Nesteidzī gai apskatei divas dienas bū s tieš i piemē rotas. Ja jū s izvairī sieties no kā pš anas kā jā m, jū s varat sagaidī t dienu. Bet labā k ir divas brī vā kas dienas. Rezervē sliktiem laikapstā kļ iem jums jā pavada vē l apmē ram divas dienas. Bet, ja godī gi salī dzinā m Dž andzjadzjie parku un Huaš aņ as kalnu Sjaņ ā , tad Huaš aņ a uzvar. Bet tas ir mū su personī gais vē rtē jums. Bet, ja jau esat sasniedzis Ķ ī nas dziļ umus, tad jums jā apmeklē abas atrakcijas.

Un tagad uz Š anhaju!

Š anhaja

Izgā jā m no parka noguruš i. Tač u vajadzē ja sakopot visus spē kus un pā rvarē t marš rutu uz Š anhaju. Lai sasniegtu mē rķ i, mums nepiecieš ami č etri autobusi un viena lidmaš ī na. Un mums arī vajadzē s reģ istrē ties Ķ ī nas viesnī cā ap diviem naktī . Mū su rū gtā pieredze mums teica, ka diez vai mē s ievā ktos. Mums vienkā rš i vajadzē ja kaut kā pā rdzī vot š ī s deviņ as ceļ a stundas. Manai bankas kartei ir pievienots konsjerž a pakalpojums. Š eit konsjerž s spē lē ja skaidri. Uzrakstī jā m epastu uz Kijevu, viņ i no Kijevas, par kā du brī numu, varē ja pa telefonu sazinā ties ar Ķ ī nas viesnī cu un atsū tī ja mums atbildi, ka viesnī ca gaidī s un mū su istabiņ u nedos. Lidostas priekš ā bija instalā cijas piecu metru augstumā Avatar kalnu formā . Tiem, kam kalnos nebija gana) Mū su zemo cenu aviokompā nija joprojā m negribē ja lidot uz lidostu. Sē ž am un gaidā m. Ķ ī nieš iem ir pilnī gi vienalga, it kā nevajadzē tu bū t nevienai lidmaš ī nai. Piegā ju pie meitenes pie letes.


Ar tulka palī dzī bu viņ a man parā dī ja frā zi, ka lidmaš ī na tagad krī t. Kaut kā ne pā rā k iedvesmojoš i lasī t š o pirms lidojuma. Lidmaš ī nas neesamī ba mums nozī mē to, ka mē s nezinā sim, cikos bū sim viesnī cā , un sabiedriskajā transportā noteikti neiekā psim. Citā s valstī s es to sauktu par jaunu piedzī vojumu. Tač u Ķ ī nā tas var pā rvē rsties par jaunu murgu nakts vidū . Bet tad notika brī nums. Izkā pā m no lidmaš ī nas, piebrauca nakts autobuss. Autobuss brauca 40 minū tes un apstā jā s 200 metrus no mū su viesnī cas plaš ajā pilsē tā . Mē s devā mies uz viesnī cu, un tur viņ i mū s gaidī ja. Meitene tieš ā m gulē ja, bet tieš i reģ istratū rā . Mū s ievietoja greznā kajā istabā . Es gribē ju ē st, netā lu no viesnī cas bija veikals. Nevarē jā m noticē t, pirmo reizi visā ceļ ojumā kaut kas notika pats no sevis mū su labā un pat tā dā ķ ē dē . Turklā t tas viss notika tajā paš ā dienā , kad vispā r nebija spē ka kaut ko izlemt.

Visa mū su turpmā kā programma ir diezgan relaksē još a. Tagad jū s varat gulē t pirmo reizi pē c 10 dienā m.

Agri no rī ta istabā iezvanī jā s telefons. Tā lrunis zvanī ja skaļ i un uzstā jī gi. Un pats galvenais – klasiski nepatī kamā mā jas telefonu skaņ a. Es nevarē ju saprast, kurā dimensijā esmu, bet es varē ju sasniegt cauruli. Kā da dzī vespriecī ga ķ ī niete kautrī gā ķ ī nieš u-angļ u balsī novē lē ja man labrī t un priecī gi piebilda, ka š is ir Modinā tā ja serviss! Bet es neprasī ju nekā du trauksmi! Meitene kā rtē jo reizi priecī gi atkā rtoja, ka š is ir modinā tā ja serviss, un nolika klausuli. Domā ju, ka reģ istratū rā vadī tā ja, redzot, cik maz mums ir Š anhajā dienu, vienkā rš i uztraucā s, vai nepaspē sim visu apskatī t. Brokastis viesnī cā bija ļ oti dī vainas. Es nezinu, kā to aprakstī t, bet š ai bufetei bija viss pretrunā mū su garš as kā rpiņ ā m. Vai arī tas ir grū ts nakts ceļ š , plus miega trū kums, tā tas ietekmē.

Š anhajas viesnī ca tika rezervē ta ar trī s daž ā dā m rezervā cijā m, ī paš i, lai varē tu mainī t ceļ ojuma ilgumu. Reģ istratū rā mums teica, ka jā maina numurs uz lē tā ku pē c otrā s rezervā cijas. Mū s pā rcē la uz istabu daudz vieglā k un lē tā k. Vispā r Ķ ī na, tā da Ķ ī na. Iebraucā m pilsē tā , jo esam Š anhajā!

Laiks bija skaidrs un saulains. Zaļ ie parki centrā š ķ ita vē l zaļ ā ki un izteiksmī gā ki. Bet nepilnī gā s brokastis un visa ceļ ojuma kopē jā sarež ģ ī tī ba prasī ja mielastu! Mē s devā mies uz tirdzniecī bas centru meklē t dā rgus konditorejas izstrā dā jumus. Tas ir, lai viņ i nepā rdod pī rā gus ar sarkanajā m pupiņ ā m. Savā di, bet uzdevums izrā dī jā s viegls. Tagad brokastis numur divi. Liela kū ka ar sviesta krē mu un svaigā m zemenē m, liela kafijas tase, bagā tī gs braunija gabals un ledus citronu tē ja. Par ā rzemju cenā m, protams, 60 juaņ as (9.

3$) par š o gan neizklausā s tik daudz, bet par uzkodu Ķ ī nā vē l neesam atsprā dzē juš i tik š ausmī gas summas diviem.


Jā , un ē dienreizes tikai pā ris reizes sasniedza š o daudzumu. Godī gi sakot, lai cik grū ti bū tu Ķ ī nas ceļ ojuma laikā , bet ē dot visas ceļ oš anas problē mas nokrī t otrajā plā nā . No tirdzniecī bas centra stiepjas gara pastaigu iela. Ejot pa ielu, es biju kā akumulators, kas uzlā dē ts ar pozitī vismu un enerģ iju.

Viss ir tik aziā tisks! Es pat veikalā dejoju ar lā ci. Mums tagad ir nepiecieš ama maksa. Mums jā apgū st nā kamā s pilsē tas nā kamais metro.

Ķ ī nas metro

Kā teikts piezī mē s: "Ja attā lums, kas jā nobrauc ar metro, pā rsniedz 95 kilometrus... " Š eit ir metro attā lumi, kas mani patieš ā m nobiedē ja. Ceļ oš ana ar metro Ķ ī nā ir kā otrā dzī ve.

Viņ i paskaidroja ķ ī nieš u valodā runā još ajai meitenei-operatorei visu problē mas dziļ umu. Viņ a nesaprata. Mē s viņ ai problē mu skaidrojā m stratē ģ iskā k, izvairoties no vā rdiem. Viņ a nemaz nesaprata. Pienā ca viņ as palī gs, kurš visu izlē ma. Nā kamajā ieejas stacijā mums vienkā rš i vajadzē ja pierunā t otru meiteni zvanī t pirmajai. Cita meitene mū s vienkā rš i ignorē ja, it kā mē s tur nebū tu, bet viņ as palī gs visu izlē ma. Un visbeidzot, lai izbrauktu no gala stacijas bez maksas kartes, piegā jā m pie finā la meitenes, kura mū s izlaida bez vā rda. Fu, tie 0.8$ nav pazuduš i!

Faktiski bija svarī gi noskaidrot, vai sistē ma darbojas ar acī mredzamu loģ ikas problē mu par labu pasaž ieriem, kuri iekļ uvuš i š ajā loģ iskajā cilpā . Darbojas! Nu, noslē dzoš ais metro garuma demonstrē jums bija mū su pē dē jā dienā , kad Pekinā diennaktī nobraucā m vairā k nekā.50 stacijas. Pats interesantā kais notiek paš ā s maš ī nā s.


Stacijā s ir izklā tas ieeju un izeju zonas no automaš ī nā m. Vagoni vienmē r apstā jas vienā un tajā paš ā vietā bī dā mo durvju priekš ā . Jums jā ieiet pa durvī m pa kreisi un pa labi, un pasaž ieri iziet centrā . Bet, kad atveras karietes durvis, sā kas regbijs. Iebraucoš o pasaž ieru uzdevums ir nepieļ aut iebraucē ju izbraukš anu. Atnā kuš o uzdevums ir izlauzties cauri pleciem, spiež ot uz sā niem. Ieeja un izeja notiek vienlaikus pa š aurā m durvī m trī s plū smā s - divas ienā koš ā s un vienas izejoš ā s. Automaš ī nā sā kas jauns sporta veids - skrieš ana "lū š a" vai "Shanghai Leopard" stilā . Tas, kurš pirmais sasniedz vietu, apsē ž as. Piemē ram, visa rinda sē ž , maš ī na pustukš a, maz stā v. Rindas sā kumā jū su priekš ā tiek atbrī vota vieta, iespē ja sē dē t š ā dā vietā ir gandrī z nulle, jo ķ ī niete, kas stā vē ja rindas beigā s, jau ir uzņ ē musi paā trinā jumu un paspē s apsē sties pat tad, ja jau esat sā cis sē dvietu manevru.

Vai Tetris. Tavā priekš ā tiek atbrī vota vieta un gara rinda kustas gaismas ā trumā , lai ķ ī niete no rindas otra gala neskrien.

Reiz centrā tika atbrī vota vieta. Vienā pusē lidoja ē rgļ u zē ns, pretē jā pusē tī ģ era vecmā miņ a. Viņ i sasniedza centru gandrī z vienlaikus. Situā ciju varē ja atrisinā t tikai fotofiniš s. Bet metro š ā da uzvarē tā ja fiksā cija vē l nav izgudrota. Puika un vecmā miņ a satvē ra margas pie sē dekļ a un uz brī di saskā rā s ar viņ u skatieniem. Tajā brī dī man likā s, ka notiks enerģ ijas sprā dziens un mē s visi lidosim prom. Š is brī dis š ķ ita kā mū ž ī ba. Kurš uzvarē s? Mē s uztraucamies! Iedomā jieties, ja kā ds no mums jau bū tu sā cis apsē sties uz š ī sē dekļ a? Minimā li lū zumi un sasitumi no sadursmes. Š odien Tī ģ eris uzvarē ja Ē rgli!

Bija arī diezgan interesantas kombinā cijas veiklī bai, kad pie Daš as tiek atbrī vota vieta, bet turpat blakus stā v ķ ī niete, kura skatā s pretē jā virzienā . Turklā t, jo vairā k vietas atbrī vojas, jo vienaldzī gā k stā voš ā meitene sā k skatī ties tā lumā . Es domā ju, ka mē s visi jau lieliski sapratā m, ka Daš ai nebija iespē ju apsē sties. Neliels secinā jums: ja neesat apdroš inā ts ceļ ojumā , nejaucieties kaujas laukā!

Kibao rajons

Pa to laiku nonā cā m vē sturiskajā rajonā . Teritorija atrodas pie ū dens kanā liem, un tajā ir daudz suvenī ru veikalu. Apkā rtne ir slavena ar tū ristu trū kumu. Bet, tā kā lielā kā daļ a tū ristu Ķ ī nā ir ķ ī nieš i, Ķ ī nas tū ristu aizstā š ana ar parastajiem ķ ī nieš iem ir gandrī z nemanā ma. Bet bija patī kami pavadī t stundu tā dā apvidū . Gastronomija augstā kajā lī menī . Š eit plaukst arī krā pniecī bas veids "Zelta olas".


Sā kumā viņ a kaut ko audzē ja ilgu laiku iedvesmo potenciā lo dalī bnieku mikrofonā . Tad dalī bnieks izvē las olu, un nevis vienkā rš u, bet gan zeltainu! Maksā naudu. Paņ em ā muru. Un bam… ieguva 5 juaņ u (0.8 $) balvu. Atkal gara lekcija no diktora. Otrā ola! Bam. Jau balva par 10 juaņ ā m (1.6 $). Turklā t diktors parā da ī paš u laimestu progresa tabulu. Var redzē t, ka mū su draugs laimē ja ne tikai 5, bet pē c tam 10 juaņ as.

Pamatojoties uz tabulu, vī rietis pā rliecinoš i kā pj pa karjeras kā pnē m un drī z uzvarē s kaut ko svarī gu. Interesanti, ka puisis ļ oti uzmanī gi sita olas, acī mredzot, lai nejauš i nesalauztu iPhone, kas varē tu bū t iekš ā . Izcilā kā s balvas tur bija rotaļ lietu komplekti un lietoti gadž eti. Pieprasī jums pē c olā m bija neticams.

Mums gastronomiskais rajons palika atmiņ ā ar cī ņ u ar kalmā riem uz nū jas.

Š ķ iet, ka viņ š ir cepts un nevar pretoties.

Bet nē , viņ a asums bija tik spē cī gs, ka lī dz galam nebija skaidrs, vai tā ir meistarī ba vai nē . Bet vienalga, bija garš ī gi. Pat neskatoties uz š ausmī go pikantumu, es to ē stu vē lreiz.


Bao pī rā dziņ i

Nā kamā mū su atrakcija bija liels lauku parks. Bet attā lums metro izrā dī jā s tik zvē rī gs, ka tikā m tikai lī dz parka slē gš anai. Protams, varē ja braukt ar autobusu no metro un iegū t laiku, tač u tas situā ciju nebū tu mainī jis. Kuram radā s ideja slē gt milzī go parku pulksten 17:00. Š ausmas pā rņ ē ma ķ ermeni no domas par to, cik staciju jā atgriež as uz centru. Mums bija jā brauc atpakaļ uz vē sturisko rajonu, un tad ilgi jā brauc uz centru.

Tanzifang rajons

Tieš i tas iepriecinā ja pilsē tu, tā pē c tā s ir Tanzifang rajona ielas.


Tiesa, ē diens izrā dī jā s tik dā rgs, ka nā cā s pamest rajonu, lai ieturē tu maltī ti citā rajonā . Teritorija sastā v no duci š auru ieliņ u, pa kurā m atrodas daž ā das interesantas lietas. Tas viss izskatā s tik neparasti, it kā jū s atrastos jaunā valstī ar savā m paraž ā m un arhitektū ru. Š ī ir ļ oti mā jī ga un silta vieta, tū ristu paradī ze. Katrs veikals vai kafejnī ca cenš as izcelties uz labu. Simtiem nieciņ u pie sienā m un pat virs tū ristu galvā m. Š ī vieta atkal atgā dina Hariju Poteru, it kā starp mugļ u pasauli bū tu paslē ptas burvju ielas. Burtiski aiz krustojuma ir plata un stingra Š anhaja, un š eit tā ir pavisam š aura un atš ķ irī ga. Mū s pamudinā ja rozā ē ka, no kuras spī dē ja spilgti rozā gaisma. Iekš ā atradā s daž ā di spē ļ u automā ti, kas bija piepildī ti ar plī š a rotaļ lietā m. No portreta uz mums skatī jā s kā das ļ oti slavenas Ā zijas valsts vadī tā js ar mī ksto rotaļ lietu rokā s.

Viss apkā rt ir rozā un ļ oti mī ļ i. Varē tu pieņ emt, ka š ī ir trī sstā vu mā ja Bā rbijai. Kokvilnas mā koņ i tik ļ oti aizmigloja acis, ka es nepamanī ju plastmasas bumbiņ as zem kā jas.

Es lidoju kā milzis ielauzā s Bā rbijas mā jā . Apmeklē tā ji, kā arī iestā des saimniece, vē rojot manu lidojumu, bija ļ oti saspringti. Es nevarē ju saprast, kas notiek, bet es, par laimi, skaidri lidoju uz maigi rozā dī vā na tieš i pie Patrika no Sū kļ a Boba. Meitene mums paskaidroja, ka š ajā mā jā jū s nopē rkat spē ļ u karti spē ļ u automā tiem un spē lē jat.

Iespē ja laimē t rotaļ lietu ir ļ oti liela. Dzī vs pierā dī jums ir apmeklē tā ji ar rotaļ lietu pakā m rokā s. Š ķ iet, ka mē s tikko esam bijuš i visjaukā kajā vietā Ķ ī nā . Š odien Mapsme mū s veda uz viesnī cu cauri skaistiem parkiem ar lieliem ezeriem.

Ļ oti neparasts skaistums, kad mē s divatā stā vam pie tumš a ezera, apkā rt ir blī vi koki, aiz kokiem paceļ as koš i debesskrā pji. Ar labu nakti Ķ ī na.

Labrī t Ķ ī na! Š odien dosimies uz veco Š anhaju. Viņ i saka, ka viņ š ir vienkā rš i skaists, tā pē c mē s drī z to uzzinā sim. Jums vienkā rš i jā izdzī vo brokastis viesnī cā un metro) Tomē r pē c brokastī m man atkal bija jā iet uz konditorejas veikalu, lai mazliet lī dzsvarotu lī dzsvaru. Vecpilsē ta tieš ā m bija izcila. Tas bija daudz lielā ks par Tanzifang apgabalu un nemaz neizskatī jā s kā pā rē jais. Visa arhitektū ra tika pē kš ņ i aizstā ta ar veco, pieredzē juš o stilu. Š eit jū s varat iepirkties, ē st un izklaidē ties veselos izklaides centros.

Izvē lē jā mies sev diezgan jaunu izklaidi. Mē s sē dē jā m uz krē sliem un skatī jā mies caur acu caurumiem.

Katru dienu mums bija kā da neveiksmī ga atrakcija. Š odien otrā pilsē tas galā mū s gaidī ja ļ oti veca un slē gta pagoda. Bet atkal, lai atjaunotu pasaules lī dzsvaru, uzreiz devā mies uz restorā nu un pasū tī jā m sev gardā ko zivju ē dienu visā Ķ ī nā.


Š is nav ē diens : )


Zivju ē diens bija tik liels un tik dā rgs, ka tas bija tikpat dā rgs kā divi deserti no kafejnī cas vakar. No pirmā acu uzmetiena restorā ns nemaz neradī ja pā rliecī bu, tač u, kā izrā dī jā s, viņ i pielika visas pū les zivī m. Pē c sā tī gā m pusdienā m mū su grafikā bija siesta. Iedarbinā jā m elektriskā katamarā na dzinē ju un devā mies ceļ ojumā pa liela ezera upē m un salā m. Ā trums bija tik droš i lē ns, ka pat meksikā ņ i apskaustu mū su siestu.

Kas zina, kā das akcijas un kā du Koreju mē s gaidā m nā kamo.

Godī gi sakot, no Š anhajas gaidī jā m nedaudz koš ā ku pilsē tu. Patiesī bā tas izskatī jā s diezgan parasts un bija ievē rojami zemā ks par Honkongu. Bet ko Š anhajai nevar atņ emt, ir vakara skaistums krastmalā . Bija jau diezgan tumš s un krastmala bija vairā k nekā kilometra attā lumā . Bet cilvē ku pū ļ i jau bija lielā ki nekā mū su centrā brī vdienā s. Bija skaidrs, ka š eit esoš ā krastmala patī k pilnī gi visiem. Brī dis, kad pirmo reizi atveras nakts debesskrā pji no pretē jā krasta, ir nenovē rtē jams.

Radā s iespaids, ka debesskrā pji š eit bū vē ti tikai tā pē c, lai naktī s priecē tu tū ristu acis. Daš ai arī patika krastmala, bet diezin vai kā ds var aptvert manu morā lo gandarī jumu no debesskrā pjiem tā dā paš ā apjomā . Un cik š eit bija nakts kā zu, un visas ar koš i sarkanā m kleitā m.

Atpakaļ braucā m ar metro. Otro reizi "lavas" apskatei nebija nepiecieš ams.

Š odien bija mū su pē dē jā diena Š anhajā . No rī ta uzreiz bija skaidrs, ko darī t – devā mies uz rajonu ar debesskrā pjiem. Tagad jā skatā s, kā pa dienu viss ir sakā rtots. Š oreiz pā rbraucienam izvē lē jā mies pilsē tas prā mi. Tā arī izrā dī jā s sava veida ekskursija pa upi. Pa dienu arī biznesa centrs bija gana pievilcī gs. Nav skaidrs, kas tieš i viņ iem patika pa dienu, bet vienkā rš i klaiņ oš ana š urpu turpu bija norma. Mums bija vē l viena smieklī ga situā cija. Trī s dienas mē ģ inā jā m atrast noslē pumaino franč u kvartā lu Š anhajā . Bet Francijai pat tuvu neko nevarē jā m atrast. Lai gan tas, ka tirgū skanē ja franč u mū zika un uz ielā m nebija ķ ī nieš u stila mā ju, acī mredzot liecinā ja, ka tā ir Francija.

Visu pē dē jo dienu pavadī jā m miglainajā vasaras pilī.

Š ī ir tik milzī ga dā rza teritorija, ka ar visu vē lmi š eit nepavadī siet mazā k par dienu. Mē s ē dā m jaunā kos ķ ī nieš u ē dienus no visa spē ka, bet jū s nevarat ē st visu Ķ ī nu)


Kopā , mū su stingri ķ ī nieš u secinā jums. Ķ ī na ir viena no skaistā kajā m Ā zijas valstī m. Š eit daba un pilsē tas neatstā s vienaldzī gus. Ķ ī na man vienmē r ir š ķ itusi ne pā rā k pievilcī ga tū risma ziņ ā , domā jā m, ka Pekina izrā dī sies parasta padomju pilsē ta. Patiesī bā š ī ir ļ oti progresī va pirmā s pasaules valsts ar fantastiskiem transporta sakariem. Bet grū tī bas slē pjas apstā klī , ka viss skaistums un neticamī ba neslē pjas virspusē . Tas viss atrodas dziļ i, dziļ i Ķ ī nas sirdī.

Pē c Daš as stā stiem visinteresantā kais noticis sievieš u tualetē s. Iespaidī gā kā s tualetes sastā vē ja no 6 caurumiem grī dā . Ja pā rvarē sit apmulsumu, varat apsē sties un skatī ties ķ ī nieš u sievietē m acī s. Tā pē c labā k doties uz tualetē m, kad tur neviena nav. Ja tualetes ir kabī ņ u veidā , tad jautrī ba sā kas. Ķ ī niete pieiet pie kabī nes, pagrū ž durvis. No otras puses, sē doš a ķ ī niete pretojas durvju atgrū š anai atpakaļ aizvē rtā stā voklī . Pirmā ķ ī niete neatkā pjas un pē c 5 sekundē m vē lreiz mē ģ ina atvē rt durvis. Arī urinē još ā meitene negrasā s tik viegli atdot savu pozī ciju un, vē l spē cī gā k pretojoties, aizver durvis atpakaļ . Varbū t ķ ī niete bija vienkā rš i dulla un nesaprata pirmo reizi, kad kabī ne bija aizņ emta. Paiet vē l nedaudz laika un sā kas treš ais mē ģ inā jums ieņ emt cietoksni.

Š ķ iet, ka ķ ī niete neatkā pjas no mē rķ a iekļ ū t š ajā konkrē tajā bodē , neskatoties uz to, ka ir brī vi kaimiņ i. Bet sē doš ā meitene nekad nepadodas! Kad Daš a nokļ uva lī dzī gā situā cijā ar kabī ni bez slē dzenes, viņ a vienkā rš i neaizvē ra durvis lī dz galam, un otrā pusē stā voš ā ķ ī niete tikai stā vē ja un skatī jā s uz Daš u, kas aizpogā ja dž insus. Nu labi, viņ u uzvedī ba tualetē s ir ļ oti dī vaina, bet starp visu pū li tikai mums likā s, ka tas likā s dī vaini. Iespē jams, reiz viens vecs ķ ī nieš u gudrais teica: "Ka es esmu ma to ka na wa", kas burtiski nozī mē ja "Ja jums patī k iet uz tualeti - mī liet un saglabā jiet aizsardzī bu! ”


Detalizē ts marš ruta un izmaksu apraksts nā kamajā rakstā .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
komentāri (48) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums