Neuztraucies un ej uz pirti! Ķīna-2017. 22. daļa. Ķīna ir skaista, Ķīna ir briesmīga.

04 Marta 2018 Ceļošanas laiks: no 29 Maija 2017 ieslēgts 16 Jūnijs 2017
Reputācija: +7251.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Jaņ š uo — Guandž ou 2017-06-13. br />

Protams, man patī k kontrasti. Pē c konfektē m apē d, piemē ram, gabaliņ u siļ ķ es. Vai arī izmazgā jiet matus ar ledus ū deni, ja pē kš ņ i pietrū kst karstā ū dens. Kontrasti pieš ķ ir dzī vī bai apjomu un krā su. Nekļ ū sti garlaicī gi. Un kā jū s atceraties, mums ar Nadiju jau bija mazliet garlaicī gi)

Lai gan, teikš u, š ī diena varē ja iztikt arī bez kratī š anas, pamodā mies brī niš ķ ī gā noskaņ ojumā , aiz loga spī dē ja saule, un diena solī jā s bū t gaiš a. Mums bija labs plā ns, kā pavadī t š o, patiesī bā pē dē jo ceļ ojuma dienu.

Ak, sasodī ts.


Tas nebija mū su plā nos gaidī t, mē s samaksā jā m par pā rtiku un paņ ē mā m to lī dzi. Izejam uz ielas, domā jot, ko tagad darī t, vai gaidī t mū su mī ļ ā Enjoy atvē rš anu vai doties uz autoostas rajonu, un no turienes jau redzē sim? Bet tikko atvē ra Enjoy un radā s š ā da dilemma: š ajā s divā s kafejnī cā s visas bulciņ as, pī rā gi, sviestmaizes, tieš i vienā das, un ē diens ir publiskajā telpā , vai viņ i mū s apsū dzē s preč u zā dzī bā un vai uztaisī s mē s maksā jam vē lreiz.

- Tu ej un prasi, - Nadija man saka, - un es stā vē š u uz ielas ar saldumiem.

Kafejnī cā apmeklē tā ju vē l nav, aiz bā ra stā v miegaina, smaidī ga meitene un cita, diezgan drū ma, velk veselas kastes ar svaigiem labumiem un noliek pa plauktiņ iem.

Es jautā ju, vai mē s varam atnest savu ē dienu, ja tas ir tieš i tā ds pats kā viņ iem.

- Vai esat pā rliecinā ts, ka jums ir kafija?

- Tieš i tā , tieš i)

Pasū tu kafiju, piezvanu Nadjai un sē ž am pie loga ar saviem pundiņ iem un karsto kafiju.

Un tad pie mums pienā k meitene, tā , kura ir miegaina, un iedod mū su maku. Es to atstā ju uz letes!

Tas, ka esmu apmulsusi un neturu galvā divas domas, ir sen zinā ms, bet liels paldies meitenei, ka nesakā rdinā ju. Nauda tur bija kopī ga, atvē lē ta visai dienai, naktij un vannai.

Ir pienā cis laiks pateikt lielu paldies arī Nadjai, jo viņ a mani nenogalinā ja tieš i tur ne pirms, ne pē c tam, viņ a nedeva man rokā s vispā rē jo naudu un kontrolē ja nepiecieš ams to papildinā t. Rū pes par naudu man ir gandrī z par daudz darba.

Rī ts izvē rtā s saulains, karstums strauji ripo pā r pilsē tu, tā pē c tē jas ballī ti ilgi nestiepjam, dodamies meklē t autobusu.

Pajautā ju Vinska forumam, kur ir autobusa pietura, kas iet uz autoostu, un no uzvednē m atcerē jos, ka, ja brauc no Rietumu ielas, nevajag š ķ ē rsot ceļ u. Bet uz vietas kļ ū st skaidrs, ko vajag, citā di dosimies uz upes pusi. Paskatā mies apkā rt, kam jautā t, blakus ieraugā m tū risma aģ entū ru.

- Qing wen, gogoncichezhang bei tsenmechu? (Pastā stiet, lū dzu, kā nokļ ū t lī dz ziemeļ u autoostai? ) — frā ze ir vienkā rš a, esmu to teicis daudzas reizes, bet viņ i mani š eit nesaprot. Vai atceraties, ka Ķ ī nā ir divsimt deviņ desmit divas valodas?

- Vai tu nezini? (Kur jū s dodaties? )

- Sievietes chu gongonqichezhang bei! (Mē s dodamies uz ziemeļ u autoostu)

Manuprā t, mana izruna viņ us maldina, norā dot uz autobusa attē lu.


- Jaegee! (Š ī lieta) Dž an! (Stacija)- Es ar rokā m rā du jumtu virs galvas, kas simbolizē mā ju autobusiem. - Gonogonqichezhang! (Autoosta) Gongongqichebeizhang! Lī cis! (Netulkojams vā rdu spē le)

Kad mana pacietī ba noplaka, nez no kurienes uzradā s puisis ar starojoš u smaidu, melodisku Hello un tulkotā ju pa telefonu. Rakstiet, viņ š saka. Lū dzu, pā rslē dzieties uz krievu valodu, atmet rokas. Tikai angļ u valodā .

- Stā viet š eit! - Es viņ am saku un skrienu pē c Nadjas.

Nadija ī sti netic mū su uzņ ē muma panā kumiem, viņ ai jau ir pieredze, bet es nepadodos. Mē s, es saku, jau esam pietuvojuš ies atbildei.

Puisis, izdzirdē jis Nadī nas jautā jumu angliski, pē kš ņ i aizmirsa pat Hello. Sarakste tulkā neko nepaskaidroja. Pē c katra Nadjas jautā juma, kā nokļ ū t lī dz ziemeļ u autoostai, sekoja puiš a jautā jums – un kur tad ī sti mums jā brauc. Ķ ī nieš u valoda ar ebreju saknē m.

Beidzot mums palika garlaicī gi un skrienam pā ri ceļ am, tieš i brī dī , kad nā k autobuss. Š oferis aktī vi pamā j uz manu "gonogonqichezhang lī ci". Visi tū risma aģ entū ras darbinieki izgā ja uz ielas un domī gi noskatī jā s pē c autobusa. Vai nu viņ i uztraucas par mums, vai arī ir skumji, ka nav sapratuš i, kur mums patiesī bā ir nepiecieš ams.

Un mē s dodamies uz seš simt gadus veco Fuli tiltu, kas ļ oti vecs, pā rdzī voja visas vietē jā s dinastijas un mani ļ oti piesaistī ja. Mums lī dzi ir karte ar atzī mi, tilta fotogrā fija, papī rs ar š ī tilta nosaukumu ķ ī nieš u valodā , un pat pilsē ta, caur kuru brauks mums vajadzī gais autobuss, ir ierakstī ta ar visiem ķ ī nieš u pagodinā jumiem astoņ padsmitajā simsan fontā . Lai pā rliecinā tos. Un jū s domā jat, ka mē s tikko nonā cā m pie pareizā tilta? Nē , protams)

Vispirms nokļ uvā m ziemeļ u autoostā , kurš to bū tu domā jis

Bet tilts nav tas pats) Mē s nonā cā m pie Zelta pū ķ a tilta, kas patiesī bā bija uzraksts uz mū su autobusa stikla un es joprojā m š aubī jos sā kumā .

Pie Fuli tilta redzam tieš i to, ko gaidī jā m - plaš umu un pasteļ toņ u.

Lietus un migla pieš ķ ir ainavā m atmosfē ru. Visur, kur pagriezties, š anš ui ir senā s ķ ī nieš u gleznas "kalnu un ū dens" stilā .


Plaš i miglas triepieni un izplū dis kalnu kontū ru akvarelis. Es vienkā rš i redzu hieroglifu kolonnu, kas kaligrā fiski mirdz uz audekla.

Š ī ir mana Ķ ī na, tā ir skaista.

Tad upe izpleš as platā ka, migla krī t zemā k, blakus esoš ie bambusi plosā s uz priekš u, pazū d no redzesloka. Mē s esam vieni starp š ī m trakajā m bildē m. Š anš ui.

Apkā rtē jā s ainavas ne vienmē r ir vainojamas mū su priekos vai vilš anā s. Mē dz teikt, ka Li upes ainava skaistumā ir daudz pā rā ka par Julongas upi. Nezinu, manas acis te ieraudzī ja nepā rspē jamu skaistumu. Acis ir tikai tulkotā js, tā s pā rraida attē lu, bet ne attē lu. Un kaut kas sarež ģ ī tā ks manī izbaudī ja visu sajū tu harmoniju - smarž as, skaņ as un bambusa hipnotisku š ū poš anos - visu, kas radī ja š ī s vietas ideā lu.

Un varbū t tev atklā sies kā da dā vana, piemē ram, mana Nadija)

Kā dā brī dī bambi spē lē tā js neuzkrī toš i nokļ uva krastā , kur vietē jais mazais uzņ ē mē js, tirgojoties gandrī z no paš a mā jas sliekš ņ a, par lojalitā ti viņ am iedeva ū dens pudeli. Viņ i mums neko nepiedā vā ja, viņ i izlikā s, ka mē s š eit nepietauvojamies, lai kaut ko nopirktu, bet vienkā rš i tā . Protams, bijā m izslā puš i un kā rojā mies pē c kolas. Puisis kā mež acū ka ieskrē ja mā jā , un Nadja pē kš ņ i viņ am pakliedza:

- Liange, Liange (divas burkas)

- Nadia, tu runā ķ ī niski!

- Ar ko tu pavadī si kopā )

Pastaiga ilgst vairā k kā stundu, bet, vienalga, gribē tos garā ku, kad bija laiks iziet no bambas, kravā jā mies. Un uzreiz nokļ uva lietu biezumā .

Š eit ir izskatī gi vī rieš i, kas iekrauj atbraukuš o bambu kravas automaš ī nā . Viņ i tiks aizvesti uz pludinā š anas sā kumu. Citā di kā , pie krā cē m?

Tač u virkne pavisam jaunu skrejriteņ u gaida savu pagaidu saimnieku, lai dotos ar viņ u pastaigā uz pilsē tu. Nekā das tiesī bas nav vajadzī gas. Prasmes jums. Mē s atturē jā mies)


Bija arī mini tirgus ar labumiem. Ir ceptas vietē jā s zivis. Gribu, gribu, un nekā di argumenti, ka tajā var dzī vot kaut kas un zivis tā dā karstumā ā tri sabojā jas, mani nepā rliecina. Zivs izrā dī jā s pilnī gi sausa, stipri apcepta, lai tas, kas tajā varē tu bū t, nevarē tu vairoties, bet bija diezgan garš ī gi.

Es nezinu, cik kilometrus lī dz Janš uo, manā Talmudā rakstī ts: ej uz Janš uo pusi lī dz tuvā kajai taksometru pieturai. Š eit ir taksometri, un š ī , iespē jams, ir tuvā kā stacija, bet mē s bezbailī gi ieejam pilsē tā pa ceļ u, kas mū s ved prom no upes, un tad dodamies atpakaļ uz upi.

Par 30 juaņ ā m viņ š mū s aizved uz pilsē tu. Viņ š precizē , kur tieš i mē s bijā m chunal, un, izdzirdē jis manu parakstu Gongongqichezhangbei, pā rliecinoš i pamā j. Iespē jams, varē ja uzreiz sarunā t lī dz viesnī cai, bet labi, ka neuzminē jā m, citā di droš i vien gulē sim istabā .

Un tā , ar pilsē tas autobusu braucā m uz tiltu paš ā Zapadnaja ielas sā kumā un uzreiz sapratā m, kā pē c man rakstī ja, ka nevajag š ķ ē rsot ceļ u) No rī ta bijā m citā pieturā , citā ielā )< br />

Tagad viņ i saka, ka ziemeļ u autoosta ir slē gta, tā pē c nevienam nebū s vajadzī ga precī za š o pieturu atraš anā s vieta.

Š eit mē s ar Nadiju izš ķ ī rā mies. Viņ ai steidzami vajadzē ja doties uz veikalu, un man vajadzē ja doties uz kalnu pilsē tas parkā . Karstuma nav, esmu dzī vespriecī ga un dzī vespriecī ga, kā pē c gan ne)

Protams, man bija grū ti. Protams, ka esmu noguris. Protams, š is ir ar kā jā m un lī dz paš ai augš ai, uz treš o stā vu knapi tieku, bet te ir deviņ i vai desmit vai man tā likā s. Bet es priecā jos, ka aizgā ju. Š is skaistums ir jā redz. Vismaz vienu reizi.

Skats pazī stams, tas tiek pā rraidī ts visā s reportā ž ā s, bet atklā ta telpa! Telpa ir neaprakstā ma.

Braucam pusdienot jaunā vietā , bija garš ī ga zupa, viena no labā kajā m Ķ ī nā . Labā kā bija Dž andzjadzjē , un š ī ir otrajā vietā . Bet atš ķ irī bā no pirmā s es varu precī zi aprakstī t, kur š o zupu var ē st)


Janš uo centrā ir universā lveikals. Tur ir dī vaina vieta – ū denskritums. Ū dens tek gar sienu, un š ī siena ir par lī meni zemā k, it kā mī nus viens stā vs. Viņ am noteikti neviens nepaies garā m. Ja mē s saskaramies ar š o ū denskritumu, bet ne mī nus pirmajā stā vā , bet parastajā , tad mums jā iet pa labi, lī dz galam un vē lreiz jā nogriež as pa labi. Un tur uzreiz, no mums pa kreisi, neuzkrī toš as ​ ​ durvis. Iekš ā ir atvē rta tipa virtuve un š efpavā rs gatavo nū deles.

Š eit tā ir Ķ ī na, kuru es mī lu. Zupa, nū deles, garš vielas, pavā rs. Nož ē loju, ka nepievē rsu pietiekamu uzmanī bu Ķ ī nas kulinā rijai. Varbū t ne tik slikti, kā es domā ju. Nā ksies vē lreiz atgriezties Ķ ī nā un nogarš ot)

Un tagad mū su ceļ ojums beidzas un sā kas ceļ š mā jup. Nakts autobuss mū s aizvedī s uz Guangzhou, kur dosimies kā rtī gi nomazgā ties. Emocijas ir emocijas, un arī ķ ermenis ir jā lutina.

Es aizmirsu jums pateikt - dienā , kad iegā dā jā mies biļ etes, mē s atcē lā m viesnī cas rezervā ciju Xingpingā . Bet viņ i kavē jā s. Bezmaksas atcelš ana bija iespē jama dienu iepriekš . Un tagad vajadzē ja samaksā t par nakš ņ oš anu soda veidā . Tas mani apbē dinā ja. Pirmkā rt, pā rmetu sev, ka ī sti nepievē rš u uzmanī bu tik svarī gai lietai.

Svarī gi! Viesnī cas rezervā cijas bezmaksas atcelš anas beigu datums, kurā vē l nav zinā ms, vai nakš ņ osiet, ir jā ievada atgā dinā jumā tā lrunī .

Summa nav kritiska, tač u Nadija ir pā rā k skrupuloza š ā dos jautā jumos, buljonu neē da, nedzī voja viesnī cā , bet maksā naudu un nepieņ em iebildumus tač u vainas sajū ta piespieda mani ķ erties pie neliela trika. Viss sā kā s, kad Booking jautā ja, vai mums ir labs iemesls. Iemeslu uzskatī ju par ļ oti cieņ pilnu un, laimi, uzrakstī ju viesnī cai, ka ne jau mana vaina par priekš laicī gu atcelš anu, tā da bija situā cija ar vilciena biļ etē m (kas kopumā bija tī rā kā patiesī ba). Biļ eš u nav, un esam spiesti izbraukt ar nakts autobusu, nevis reģ istrē ties jū su brī niš ķ ī gajā viesnī cā , par kuru jau sen esam sapņ ojuš i, bet acī mredzot ne liktenis. Un viņ a nometa asaru uz lapas.

Atbilde atskanē ja tieš i pirms izbraukš anas. Neskumstiet, - mums raksta brī niš ķ ī gā viesnī ca no Xingping, - esam ne mazā k sarū gtinā ti par paš reizē jo situā ciju un uzskatā m, ka ir godī gi dalī ties savā s skumjā s finansiā li. Samaksā pusi un esam lī dzvē rtī gi.

Life hack praktiski. Izmantojiet)


Autobuss atiet no Yangshuo pulksten 21:00.20:30 jā ierodas ceļ ojumu aģ entū rā . 8:30 ķ ī nieš i runā Sjavu valodā . Ar to jums jā bū t uzmanī giem, tā pat kā ar angļ u valodas rm/am.

Valodas atkā pe:

No pulksten 0 lī dz 11 ir shangwu (dienas pirmā puse), atbilst am, no 12 lī dz 23 - syavu (dienas otrā puse), atbilst rm. Pusdienlaiks bū s zhongwu, pusnakts - vuye, tie netiek izmantoti laika norā dī š anā , bet shanwu un syavu tiek lietoti pastā vī gi. Es to iegaumē ju š ā di: Shang ir augš ā , tas ir, virs pusdienlaika, pirms pusdienlaika, un Xia ir lejā , zem pusdienlaika, pē c pusdienlaika. Horizontā lā lī nija man simbolizē ja pusdienlaiku) Tā nav pilnī ga taisnī ba, tač u to atceras lieliski. Tā kā š eit nav iespē jams rakstī t hieroglifus, es izdomā ju š ā du attē lu. Tagad jū s uz visiem laikiem atcerē sities, kā ķ ī nieš u valodā teikt augš ā un apakš ā )

Un š eit ir svarī gi saprast, ka š ī nav nakts/diena, kā mē s esam pieraduš i, un bū t uzmanī giem. 1shangwu, ir pulksten viens naktī , piemē ram, 1:00)

Ir ļ oti viegli atcerē ties, kā ķ ī nieš u valodā jautā t, cik pulkstenis ir: Sencai ci dian?

Sentsai tulkoti krievu valodā bū s Tagad. Ļ oti ē rti)

Tū risma aģ entū rā ierodamies nedaudz agri. Koferus vilkt pa bruģ i izrā dī jā s ļ oti grū ti. Oļ i nelī dzeni, koferi smagi. West Street ir brī niš ķ ī gs japā ņ u patē riņ a preč u veikals Miniso, mē s tur gā jā m katru dienu, divas vai trī s reizes dienā , tas padarī ja mū su koferus daudz smagā kus Janš uo)

Tieš i uz š iem asajiem oļ iem sā kas mana briesmī gā Ķ ī na, tas ir izš ķ ī lies asns, kas dos vairā k ziedu, un tad ogas.

Sē ž am ilgi, tad mū s ieved minivenā un ilgi, ļ oti, ļ oti, ļ oti ilgi stā vam tieš i uz ceļ a, gaidot autobusu. Tas brauc garā m un nedaudz kavē jas ceļ ā . Tajā paš ā laikā mū su pavadoš ais minivens aizvē rā s, un ar skatienu "mē s kavē jamies uz autobusu" stā v mums blakus. Siltums. Laiks paiet ļ oti lē ni, minū tes burtiski pielipuš as pie ciparnī cas, manā noguruš ajā ķ ermenī pulsē viena vē lme - apgulties. Un nav autobusa un nav.


Kad viņ š beidzot ierodas, mē s č ī kstam un bļ austam, iekraujam un atlasā m plauktus. Ir daudz brī vu vietu. Ir pat viens zemā kajā lī menī . Bet zemā kie praktiski guļ uz grī das, un es kaut kur lasī ju, ka cilvē kus naktī var laist tieš i ejā , izredzes pamosties blakus aborigē nam mani neiedvesmoja. Mē s izvē lē jā mies augš ē jos plauktus.

Es tev neteicu? Uz Guandž ou devā mies nevis ar vienkā rš u autobusu, bet gan ar zelta slī doš o autobusu. Ieejot tajā , jā novelk apavi, jā ieliek plastmasas maisiņ ā , ko š oferis izdala, un jā ņ em lī dzi. Plaukti ir izvietoti trī s rindā s un divos lī meņ os. Nefotografē ju, visi jau gulē ja mū su busiņ ā , internetā atradu ilustrā ciju

Katram krē slam ir spilvens un sega. Bet gultasveļ a nav. Es izklā ju stoles un piepū š u spilvenu. Mantas nav kur likt. Neliels plauktiņ š pie kā jā m nederē s pat mazai mugursomai. Ieņ emam vietas pie logiem, noliekam mugursomas vidē jā sē deklī un ā tri sakravā jamies, cenš oties netrokš ņ ot. Salons ir silts, bet ne karsts. Es valkā ju masku un ausu aizbā ž ņ us. Guli-guli-guli. . .

Es ilgi sapņ oju par miega autobusu, man š ķ ita tikromantiskiē rti autobusā gulē t uz plaukta un visu nakti gulē t kā vilcienā . Ja kā ds domā tā pat, bet vē l nav mē ģ inā jis, es jū s pievilš u. Vilciens ir lielā kais cilvē ces izgudrojums, un ķ ī nieš u nakts autobuss ir briesmī gs, š ausmī gs, spī dzinā š anas instruments, tā da ī paš a ņ irgā š anā s par resno Laovaju. Ī sā k sakot, bū s grū ti nodot visas savas sā pes, bet jū s ieslē dzat savu iztē li. Vispirms iedomā jieties vidē jo ķ ī nieš u parametrus. Svars, augums, pē das izmē rs un vidukļ a apkā rtmē rs. Un iedomā jieties mani, 168 cm garš , apavu izmē rs 40. Man pat bail nosaukt vidukļ a izmē ru, ķ ī nietē m reti ir tā ds krū š u izmē rs. Tagad iedomā jieties š o plauktu slaidiem augumiem, nav vietas kā jā m. Es nezinu, varbū t, ja es varē tu gulē t turku valodā vai man bū tu ķ ī nieš u kā jas, tad pā rē jo varē tu piedzī vot. Bet ar kā jā m nebija ko domā t par ē rtī bā m. Kā jā m ķ ī nieš i izdomā ja kastī ti, kas saš aurinā s aptuveni 30 grā du leņ ķ ī , kur pē dā m nav kur iet. Veikt eksperimentu - izmē rī t 60 cm (plaukta platums) un 10-15 cm (tas ir kastes augstums kā jā m š aurā vietā , platā - apmē ram 30 cm), kaut kā ierobež ojiet š ā du vietu un turiet kā jas tur. Un iedomā jies, ka tev tā jā guļ visu nakti. Turklā t es pastā vī gi ievā cos š ajā kastē , jo tur ir arī slī pums no manas galvas puses, tur ir kā das kā jas, attiecī gi, es guļ u uz viņ u kastes. Pats plaukts ir š ausmī gi š aurs (varbū t pat glaimoju, kad uzrakstī ju ap 60cm), dzelzs ierobež otā js iekož sā nos, no otras puses palodze saspiež . Ļ oti krampji un neē rti, nav kur likt rokas, kā jas un visu sevi. Gandrī z lī dz rī tam mē ģ inā ju izdomā t un sakā rtot savu ķ ermeni tā , lai nesā p.


Vienreiz pa ceļ am piestā jā m, benzī ntankā , tualete netī ra, nav kur pī pē t. Briesmī ga, š ausmī ga š ī Ķ ī na! Paralē lā realitā te.

Nakts bija bezgalī ga. Un tas bū tu vē l ilgā ks, ja negaidī ti ceturtā rī ta sā kumā mū s burtiski neizstumtu no autobusa.

-Guandž ou, nā c! Guandž ou, izkā p, skrien.

Izrā dā s, es aizmigu. Es izkā pju no smaga miega, mē ģ inot saprast, ko viņ i no manis vē las, savā cu savas lupatas, nopū š u spilvenu, iebā zu ausu aizbā ž ņ us un masku mugursomas kabatā . Es lecu uz grī das, atceros, ka aizmirsu kurpes, kā pju atpakaļ , meklē ju, nevaru atrast. Visu š o laiku š oferis nebeidz runā t ne minū ti.

- Guandž ou, Guandž ou! Nā c ā rā ! Tsygel, tsygel, aylyulu. - kopumā tas rada paniku.

Nadja jau ir ā rā , bet es joprojā m knibinos ar zeķ es un flipflops, un, beidzot izejot ā rā , es beidzot atrodu savu koferi, miegaino Nadju un divus skaļ us bumbvedē jus.

-Chunali? Č unali? Č unali?

Š ausmu filma, vispā r tu mani saproti? Es gandrī z neuztveru realitā ti, paskatos apkā rt, nometu bumbas kā kaitinoš as muš as, un lē nā m wow pamostos.

Esam zem tilta uz kā da pamesta ceļ a, apkā rt nav ne maš ī nu, ne ē ku. No dzī viem cilvē kiem - mē s un divi skaļ i divu taksometru vadī tā ji. Un tumsa. Pē c pulksteņ a vē l nav puspieci. Tas ir tas, ko mē s saņ ē mā m!

- Č unali? Č unali? Č unali? - Bombillas nepā rtraukti spiež .

- Don Isja. Beidzot atceros ķ ī nieš u vā rdus. (Pagaidiet minū ti). Savu marš rutu atrodu mugursomā , kas ir diezgan sarež ģ ī ti, ņ emot vē rā to, cik daudz es tajā tikko autobusā sabā zu lietas. Tiek rā dī ta adrese vadī tā jam.

- 100 juaņ as.

- Ej, kā das 100 juaņ as, nu 50!

Naiva č ukč u meitene. Nakts vidū . Pasaulē . Pilsē tas nomalē . Ar ierobež otu piegā di. Apsē dieties klusi un ņ emiet vē rā , cik daudz viņ i ņ em.


Autovadī tā ji atver savus tā lruņ us, ievada pasū tī jumu vietē jā lietotnē , piemē ram, Uber, un parā dā s 180 juaņ as. Es neticu, es atveru savu karti. Ak, sasodī ts! Esam otrā pilsē tas galā , milzī gā krustojumā , mū su pirts ir vismaz pusstundas attā lumā . Mē s gatavojā mies braukt ar vilcienu, tā pē c izvē lē jā mies pirti netā lu no dienvidu dzelzceļ a stacijas. Kā pē c es nolē mu, ka autobuss pienā k arī tur? ) Un kā ds dī vains laiks! Mū su autobusam Guandž ou vajadzē tu ierasties pulksten 6 no rī ta vai pat nedaudz vē lā k. Pirtī plā nojā m bū t lī dz 7 un palikt lī dz nā kamajam rī tam.

Mē s ar Nadiju stā vam, skatā mies kartē , pulkstenī , viens uz otru un saprotam, ka bijā m nepareizā vietā un nepareizā laikā . Ir par agru vē lu apprecē ties un tā lu, tač u mē s neesam rezervē juš i nevienu viesnī cu.

Pavī d doma, varbū t vispirms jā nokļ ū st centrā lajā stacijā , tā ir vistuvā k, un tur jā pagaida rī ts. Bet izredzes sē dē t uz stacijas kā pnē m naktī Ķ ī nā , absolū ti neiepriecinā ja. Jū s nevarat iekļ ū t Ķ ī nas dzelzceļ a stacijā s bez biļ etes, un tā s var pat slē gt naktī . Saprotam, ka tagad ir par vē lu mainī t marš rutu, tā pē c piekrī tam 100 juaņ ā m un iekraujam koferus bagā ž niekā . Uz vannu, tā uz vannu. Redzē sim.

Sē ž am aizmugurē jā sē deklī , pē kš ņ i pie mums pagriež as š oferis un telefonā raksta - 150 juaņ as.

- Nē ! Kā tas var bū t? Vienojā mies par simtu!

- Es neieš u par simtu, tikai par simt piecdesmit.

Nu kapets! Tā pē c es nekad neesmu kaulē jies!

Esmu dusmī ga, mē ģ inu izkā pt no maš ī nas, bet Nadija tur manu roku.

-Taņ a, tā ir tikai nauda, ​ ​ nedusmojies, kur mē s tagad ejam? Kā da ir alternatī va? Mē s esam slidenā situā cijā , un lietas atrodas bagā ž niekā . Ejam jau ā tri.

Protams, Nadijai ir taisnī ba. Situā cija ir strupceļ ā , un nav jē gas lejupielā dē t tiesī bas. Es sakodu zobus un piekrī tu. Es vā ros iekš ā . Tā ir tikai nauda, ​ ​ bet cik neglī tu pusi Ķ ī na ir pagriezusi pret mums. Protams, autobusa š oferis š iem negodī gajiem grā bē jiem pateica, ka esam Tkhinbudon, un speciā li mū s izlaida tā dā pamestā vietā . Un viņ š tik negaidot pamodā s, un pumpē ja - ej, nā c - arī speciā li, tā , ka bijā m apmulsuš i, nobijuš ies, saplosī juš i.


Kontrasti pieš ķ ir dzī vei apjomu. Bez viņ iem bū tu garlaicī gi un bezkrā saini, vai ne? ) Pa dienu bija tā ds garī gs pacē lums un pē kš ņ i ir nakts, esam nepazī stamā pilsē tā , sveš ā zemē , valodu nemā kam, neprotam. Ja mē s nesaprotam, kur mē s esam, mē s esam atkarī gi no cilvē ka, mē s pat nezinā m, ko sagaidī t. Mē s ejam cauri skaistai, mirdzoš ai pilsē tai. . . uz pirti.

Nepā rslē dzieties! )

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Шан - верх, ся - низ. Шанву - до полудня, сяву - после полудня.
komentāri (18) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums