Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! Ķīna-2017 19. daļa. Steidzos.

31 Decembris 2017 Ceļošanas laiks: no 29 Maija 2017 ieslēgts 16 Jūnijs 2017
Reputācija: +7251.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Nitans — Longš ens — Guilina, 2017.  gada 0.  gads 6 - 10 13 dienas

Diena izvē rtā s gaiš a, gara, bet nedaudz laiska.

Autobusā uz Longsheng es cī nos ar miegu. Plakstiņ i paš i nolaiž as, es tos turu ar abā m rokā m, kā ri lū kojoties uz "fjordiem" pā ri upei. Kalni vienmē r ir skaisti, bet kalni miglā ir ī paš i skaisti.

Ja es bū tu rakstī jis š o ziņ ojumu ukraiņ u valodā , es teiktu, ka kalni "lepoja ar savu skaistumu". Graciozi nometuš i savus zaļ os svā rkus upē , viņ i nerimstoš i nopū tā s pie tvaiku nū jā m, kas pieķ ē rā s to galotnē m, trī cē ja, pamazā m pacē lā s gaisā un atkal apmetā s uz akmeņ iem un kokiem.

Ķ ī na gludi izplū st pa logu. Pusdienlaikā . Mē s nesteidzamies. Ceļ ojiet ceļ ojuma dē ļ . Patī kamā kie brī ž i.

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! China-201

Longš enā lija stiprs lietus.


Mē s nolē cā m lejā pa kā pnē m tieš i peļ ķ ē un ā tri skrē jā m slē pties stacijā . Visi piecpadsmit cilvē ki tobrī d uzgaidā majā telpā pagrieza galvas pret mums. Mē s bijā m eksotiski š ī m vietā m. Bet š ī s vietas, savukā rt, mums nenoliedzami ir eksotiskas. Ķ ī nieš iem patī k pā rvadā t daž ā dus autobusus. Somas, mezgli un sajū gi. Š ū nas, kurā s cā ļ i vai sivē ni gaida savu likteni. Dē ļ i. Logu rā mji. Spaiņ i. Tikai daudz iepakojumu. Autoosta to visu uzsū c, un troksnis un smiekli un krā kš ana no tiem, kas gaidī ja, un smakas no visa pasaulē , un cigareš u dū mi, jo smē ķ ē š ana arī ir tepat, nepievē rš ot uzmanī bu zī mē m, ka istabā smē ķ ē . aizliegts. Atseviš ķ a atrakcija - visas š ī s autoostas laukos.

Kasē paņ emam biļ etes par 35 juaņ ā m tuvā kajam autobusam, tas atiet pē c 15 minū tē m. Nadija nolē ma pa ceļ am nopirkt uzkodas, un man sā kas sindroms "autobuss brauks bez mums".

Visu laiku, kamē r Nadia izvē lē jā s, ko pirkt no š iem krā sainajiem iepakojumiem ar nesaprotamā m bildē m, es skaļ i nopū tos, vilku koferi un kavē ju autobusu.

Veikals ir mazas, š auras ejas. Logs ir novietots tā lu uz priekš u. Maza meitene velk konfekti uz kociņ a, izmetot visu piramī du. Konfektes birst. Es salstu, tagad bē rns tiks sodī ts. Bet nē . Pā rdevē js klusē dami vā c konfektes. Mā te bez emocijā m paņ em meiteni. Mentalitā te.

-Vai tu kaut ko darī si? - Nadija jautā .

Iegā ju veikalā , atstā ju koferus pie ieejas un paķ ē ru pirmo lē to "riekstu" paku, kas nā ca lī dzi.

Lieki piebilst, ka izrā dī jā s, ka tie ir kaltē ti kastaņ i) Viņ i ceļ oja ar mani atlikuš o ceļ ojuma laiku un tagad tiek glabā ti plauktā ar garš vielā m. Ikvienam, kurš ir pietiekami neuzmanī gs, lai apmeklē tu mani, es lieku jums nogarš ot kastaņ us. Viņ u garš a nav mainī jusies)

Kad pa ceļ am esoš ie kastaņ i un ū dens sapirkti, atrodam savu busiņ u, lai nenokavē tu, stā v milzī gā peļ ķ ē . Gandrī z ezerā ) Jū s joprojā m varat doties uz durvī m, bet ne uz bagā ž as nodalī jumu.

— Ganš enme? - Es skumji jautā ju diriģ entam ( Un ko mums tagad darī t ar kastaņ iem ? )

Konduktors klusī bā parā da, ka koferus var ņ emt lī dzi uz salonu. Teorē tiski tā . Un gandrī z pat mans mazais č emodā ns iestrē gst ejā , mē ģ inot to vilkt pa salonu lī dz pē dē jai rindai. Es vē lreiz priecā jos, ka iegā dā jos š o mazuli. Ko es darī tu, ja č emodā ns bū tu vidē ja izmē ra?

Autobuss ir lielisks. Tas ir mī ksts, jauns un lē ts. Muguras ir atgā ztas, un cilvē ku ir ļ oti maz. Mums ir vietas tuvumā , bet apsē ž amies atseviš ķ i. Saņ emu brī nummasku, ausu aizbā ž ņ us un iederos divos krē slos, pē c vecā s shē mas. Mans ķ ermenis vē las gulē t, vai tu no tā atteiksies? ) Ceļ ojums solā s bū t patī kams.


Kā gan nevarē tu bū t!

Man izdevā s aizmigt, bet monotonā s nepatī kamā s skaņ as nā k pat caur ausu aizbā ž ņ iem.

Š oferis š ķ auda, ​ ​ atraugas, spļ auj, vaid un vaid. Viņ š cieš tā , it kā viņ am bū tu zarnu aizsprostojums vai nieru kolikas. Es gribu jautā t, ko viņ š š odien ē da un kur viņ am ir bushuf ( neiet garā m vai apli )

"Viņ a dzemdē, " es saku Nadijai.

- Ak nē . Vienkā rš i atbrī vojas no negatī vā s enerģ ijas.

- Jā . Vakar pā rņ ē mu enerģ iju. Negatī vs.

Vai tu gulē si š eit? Neguli. Jums ir jā skatā s ā rā pa logu un jā brī nā s par skaistumu.

Un skaistums! Vajag noskū pstī t š oferi dzemdē kurš laicī gi pamodā s! Esam kalnos, ainava ir skaista! Biež ā k tos no mums slē pj koki, bet es vienalga skatī tos un skatī tos. Es neuzņ emos tā dus fotografē t. Man tā ir bijis daudzas reizes, zinu, ka bū š u pā rguris, un neviens kadrs neiznā ks. Tā nu es sē ž u slaidi, priecī gi skatos skatos, kas paveras un aizveras, un grauž u kastaņ us.

Guilinas priekš ā notiek ceļ a remonts, sastrē gumi un autobuss brū k. Es ļ oti gribu atnā kt un apklusinā t š oferi.

Iebraucam pilsē tā . Kas tas ir? )

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! Ķ ī na — 2017.

Vai mē s netī š ā m apmeklē jā m Singapū ru?

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! China-201

Interesanti, vai š ie koki spī d tumsā . Galu galā tie, iespē jams, spī d)

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! Ķ ī na — 2017.

Guilina sā kas ar puķ u dobē m, palmā m, kalniem.

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! China-20

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! Ķ ī na — 2017.

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! Ķ ī na — 2017.

Pilsē ta ir uzreiz.

Tī rī ba un labsajū ta. Tā pē dē jā laikā kaut kā pietrū kst.

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! China-201

Guilinas taksometru vadī tā ji netic ne Dievam, ne Budam, ne pē cnā ves dzī vei. Uzreiz par 5 km pieprasī t 50 juaņ as. 50! Par 50 juaņ ā m jū s varat apē st 5 porcijas pelmeņ u vai 5 reizes taksometru Ulinyuan no malas lī dz malai.

- Pekinā , jū su dzimtenes galvaspilsē tā , mē s izbraucā m 50 pilsē tas. - Es dalos savos novē rojumos ar savu tanti-taksist.

– Cik ilgi vē lies braukt?

- Par 20 un ne par juaņ u vairā k!

Tante griež as ap savu templi novē rš as, zaudē jot interesi par mums.


Pā rvedī sim koferus uz galveno ceļ u, pā rrunā jot alkatī gos taksistus un iespē ju braukt ar bagā ž u pilsē tas autobusā . Pamā jam garā m braucoš am taksi un vē lreiz prasā m mū su viesnī cas cenu.

- Č etrdesmit

– Ļ oti dā rgi, – un es viņ am parā du leti.

- Salauzts - taksists ž ē lojas - kā lā va redz, saplī st uzreiz.

- Trī sdesmit

- Jā , iesim.

Taksists grib parunā t, jautā , no kurienes esam, cik ilgi esam Guilinā , un ik pa laikam stā sta, cik tā lu jā iet un kas nav iespē jams, bet jā brauc apkā rt. Droš i vien kaut kur remontē ju ceļ u, jo mans Mapsmē svī da lī dz saprata, ar kā du velnu mē s braucam.

Viesnī cas durvī m netika pieiets (un kurš gan bū tu š aubī jies), ir gā jē ju zona. Stampam pa garo mā ju ar vajadzī go numuru, slavē jam to, kurš izdomā ja pieskrū vē t č emodā niem riteņ us, ieelpojam dienvidu aromā tu un sapņ ojam par drī zu pusdienoš anu. Ir pusč etri.

Mū su viesnī cā ir neliela pieņ emš ana ar divā m jaunā m ķ ī nieš u sievietē m, kuras ir apmulsuš as un ķ iķ ina par jebkuru jautā jumu, ko viņ as uzdod angļ u vai ķ ī nieš u valodā . Rezervā cijas izdruka tiek izskatī ta ar interesi, tač u skaidrī bu tas nedod. Viņ i neredz mū su bruņ as.

Uzreiz paskaidrojam, ka vē l nesamaksā jā m naudu, aizmirsī sim visu, kas bija starp mums, iedodam lapiņ u un sā ksim no jauna. Par laimi, no neuzkrī toš ā m durvī m parā dā s sieviete, nedaudz drū ma, bet gudra, atrod bruņ as, mē s uzvarē jā m, mums iedod atslē gu.

- Palī dzi mums ar koferiem, lū dzu. - Es vē rš os pret puisi, kurš arī nez no kurienes parā dī jā s reģ istratū rā . Mū s izmitina ceturtajā stā vā , un es zinu, ka tur nav lifta.

Meitenes ķ iķ ina vē l priecī gā k, vai mans ķ ī nietis viņ as tik iepriecina vai uzmundrina puisi.

Viņ š grimasē , jautā , vai es ar viņ u runā ju, bet es mī ļ i pasmaidu un stā vu uz savu pusi. Meitenes izklaidē jas, tante sarauc pieri, puika padodas un ž igli lec augš ā pa kā pnē m ar mū su diviem koferiem.

Š ī viesnī ca nav ī paš i cienī ta rezervē jot, bet mums to vajadzē ja š eit - lē ti un tuvu parkam. Iespē jams, mē s bijā m gatavi trū kumiem, tā pē c tie neizpaudā s.


Nemaz) - gaitenis ir piedū mots un paklā js izskatā s noguris -, tač u š ī s problē mas ir nenozī mī gas.

Un istaba bija pā rsteidzoš i jauka! Acī mredzot š ī nebija mū su rezervē tā istaba, logam bija jā bū t griestos, un š eit ir lielisks pilnvē rtī gs logs.

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! Ķ ī na — 2017.

Tiesa, vannasistabā vē l viens milzī gs logs, bet mums jau bija daudz tā du logu un pieradā m. Tač u ū dens no duš as neplū st uz tualeti. Duš a ir atdalī ta ar aizkaru.

Mums patī k pilsē ta. Divi pakā pieni, pa diagonā li pā ri ceļ am, liels veikals. Tajā atrodam pā rtikas laukumu, man uzreiz gribas zupu. Tiek gatavots katram klientam atseviš ķ i, atvē rta virtuve, redzu, kā , pieņ ē muš i pasū tī jumu, sā k tī rī t zivis. Nadijai patī k atskatī ties, ē dinā š anas laukums ir milzī gs, pē kš ņ i tas bū s vē l stā vā ks.

Nadijai kā vienmē r taisnī ba, daž us metrus tā lā k atrodam interesantu kiosku, kur ieraugu vjetnamieš u pankū ku Banh Heo.

 Neuztraucieties un ejiet uz vannu! China-201

Vjetnamā tas ir veselī gs ē diens – olu pankū kas ar daudz zaļ umiem. Š eit pankū ka ir milti, un nav zaļ umu, un pa virsu majonē ze, bet es to joprojā m gribu. Jo ī paš i tā pē c, ka š eit Nadija atrod savu ē dienu - steiku ar olu. Pasaules tautu virtuve) Kā da ir pilsē tas priekš rocī ba - ir vieglā k atrast ē dienu un var izvē lē ties pē c saviem ieskatiem.

Mums iedod talonu, jā gaida.

Juš ka mani joprojā m uztrauc, es eju to pasū tī t.

"Liels vai mazs? "

- Mazais.

Ņ emam traukus no kioska. Ar tiem komplektā kaut kas lī dzī gs aļ ģ ē m ū denī .

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! Ķ ī na — 2017.

Jautā ju blakus sē doš ajai sievietei:

- Vai jū s mazgā jat rokas?

- Nē .

- Vai tas ir dzē riens?

– Un rā da ž estus, ka ē d ar karoti.

Mē s cenš amies bī stami. Ū dens ir kā ū dens. Aļ ģ es neuzdroš inā jā s mē ģ inā t.

Pē kš ņ i kā da sieviete joko.

Kamē r mē s pagatavojam ē dienus, pasaules tautas mums atnes milzī gu zupas š ķ ī vi.

"Vai viņ a ir maza? " ?

"Mazais! "

Mē s mā jā s tik daudz gatavojam trī s. Cik tad liels?


Tā du ē dienu neesmu ē dusi un diezin vai vē l kā dreiz ē dī š u. Zupas galvenā sastā vdaļ a, protams, ir zivis. Un viss. Mans tē tis mī lē ja zivju galvas, tā pē c tā s mani nebiedē . Mani biedē zivju acis lotoss un tofu. Ne tas, ka tie bū tu biedē još i, bet es to nevaru ē st.

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! Ķ ī na — 2017.

Spilgtā s ķ ī nieš u garš vielas iedzen manas garš as kā rpiņ as komā . Es ķ eru vismaz zivis, bet pat tad, ja tā ir pilna ar buljonu, tā negarš o. Piedod, bet man nav jā atstā j zupa.

Pē rkam Coca-Cola, lai ā trā k sagremotu neparastu ē dienu un dotos ā rā .

Vakars. Gaiss ir karsts un mitrs, kā man patī k. Tropi.

 Neuztraucieties un ejiet uz vannu! Ķ ī na-2017

Dzī vojam blakus pilsē tas parkam "Divas upes un č etri ezeri", un tur dodamies apskatī t Saules un Mē ness pagodas. Es domā ju, ka tas ir Septiņ u zvaigž ņ u parks, bet tas nav viņ š , Septiņ u zvaigž ņ u ieeja maksā.85 juaņ as, un tā ir bez maksas. Es pat neuzdroš inos uzminē t, ar kā du zelta lapu tas parks ir jā pā rklā j, ja š ī ir tik skaista!

Abas upes ir Lijiang upe un Peach Blossom upe, un č etri ezeri ir Wooden Dragon Lake, Cinnamon Lake, Banyan Lake un Spruce Lake. Mums vajag Jalovu, tur atrodas slavenā s pagodas. Uz tilta redzam lielu plakā tu ar attē lu, bet kā tur nokļ ū t? Jautā ju kā dam jaunam puisim. Es viņ a valodu nemaz nesaprotu, un viņ š tikai pamā j ar roku plakā tam.

– Jā , jā , to mē s vē lamies redzē t. Un kā tur nokļ ū t?

Viņ š atkal pamā j ar roku plakā tam un kaut ko skaidro.

Skaidrs, ka nekas nav skaidrs.

Kā pē c viņ š piedā vā iet uz plakā tu?

Es domā ju, ka es nepaskaidroju labi un sā ku pilnī bā izmantot pantomī mu.

- Mums jā dodas uz š o vietu fotoattē lā . Cenmetsou? ( parā diet, kā nokā rtot, esiet cilvē ks )

Un treš o reizi puisis norā da uz plakā tu.

- Ej tur.

Nadija nav apguvusi ķ ī nieš u valodu, tā pē c viņ ai ir attī stī tā ka intuī cija. Viņ a atrod ceļ u blakus š im plakā tam) Un aiz viņ a atrodas tieš i tā s paš as pagodas) Mē s uzreiz gribē jā m doties uz tā m. Labā k ir skatī ties pā ri upei, nevis tuvu, vai ne?

Izejam zem tilta. Skaists.

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! Ķ ī na — 2017.

Ļ oti gribu pavizinā ties ar laivu, bet nezinu, kur ir piestā tne. Nav gatavs, apsē dieties, divi.

 Neuztraucieties un ejiet vannā ! Ķ ī na-2017


Pirms brauciena lasī ju, ka Janš uo ir ļ oti forš s, un Guilinu var droš i palaist garā m, un diez vai gatavojos uz Guilinu. Pie sevis rakstī ju, ka uz Cave Flute Cave no mū su viesnī cas var nokļ ū t ar autobusu. Bet mē s devā mies uz alu Dž andzjadzjē , tā pē c Guiliņ a nesteidzā s. Pagodas plā nojā m apskatī t tikai, lai pastaigā tos vakara parkā . Patiesī bā Guilina izrā dī jā s ļ oti patī kama pilsē ta, mē s pat domā jā m palikt vē l vienu dienu un nav brī nums, ka nepalikā m. Nepelnī ti š ai pilsē tai ir atņ emta uzmanī ba, domā ju, ka jā atstā j uz pā ris dienā m, tagad vismaz brauc vē lreiz un ar laivu nebrauca . . Š eit zoodā rzā saka, panda! )

Mē s atrodam pagodas. Uz skatu laukuma notiek saldbalsī gā s ķ ī nieš u dziedā tā jas koncerts. Ak, kā viņ š dzied! ) Un tad viņ š mums pamā ja)

 Neuztraucieties un ejiet vannā ! Ķ ī na-2017

Apgaismojums parkā ir ļ oti labs.

Pē c tam Guandž ou mē s gā jā m cauri Ziedu pilsē tai - vā ja lī dzī ba! Pat ļ oti vā ja)

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! China-201

Parks ir ļ oti liels, atrodas abā s tilta pusē s un aptver daudzus apskates objektus, dziļ umā neejam, ejam uz otru tilta pusi.

Neuztraucieties vai dodieties uz pirti! China-20

Ū denī atspī d pasaku mež s. Tilti, ejas, lapenes. . Neticami.

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! Ķ ī na — 2017.

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! Ķ ī na — 2017.

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! Ķ ī na — 201.

Kristā la tilts ir izgaismots daž ā dā s krā sā s.

Neuztraucieties vai dodieties uz vannu! China-201

Ž ē l, ka bildē viss š is krā š ņ ums ir izplū dis, gaismā m nepiecieš ama laba izturī ba, telefoni netiek galā ar gaismu.

Neuztraucieties vai dodieties uz pirti! China-201

Neuztraucieties vai dodieties uz pirti! China-201

Apskauž u sevi, ka devos turp, bet tad, miegains, noguris, letarģ isks, varē ju sasniegt tikai saliektos dvī ņ u tiltus un ilgi sē dē ju uz soliņ a. Priekš ā ir daudz skaistu tiltu, lai te staigā tu un vē l staigā tu, tikko skatī jā mies uz malu, un bē rnu laiks, bet Nadija saprot, ka tagad sā ksies "mā sa, met" un aizved mani mā jā s. Mē s devā mies gulē t agri un sapņ ojā m par pilsē tas parka neticamo skaistumu.

 Neuztraucieties un ejiet vannā ! Ķ ī na-2017

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
komentāri (14) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums