Neuztraucies un ej uz pirti! Ķīna-2017. 7. daļa. Maize un cirki.

27 augusts 2017 Ceļošanas laiks: no 29 Maija 2017 ieslēgts 16 Jūnijs 2017
Reputācija: +7251.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ja par Pekinas pī li viss ir skaidrs - tā ir dā rga, trekna un garš ī ga -, tad par citiem ķ ī nieš u ē dieniem vajadzē tu pastā stī t sī kā k. Viņ a ir ļ oti specifiska. Apmē ram astoņ desmit gadī jumos tas ir bezgarš ī gs, un č etrdesmit gadī jumos tas parasti ir neē dams. Ē dienu atraš ana, izvē le no ē dienkartes, daž u niansu izskaidroš ana, ko viesmī lis noteikti vē lē sies ar jums noskaidrot, un galu galā , lai pietiktu ē st, Ķ ī nā ir ī sts meklē jums. Ļ oti iesaku tur, kur ir internets un iestā dē s tas gandrī z vienmē r ir pieejams, tulkā izmantot funkciju Search by Image. Pavē rsiet tā lruni pret izvē lni un ar pirkstu iezī mē jiet ekrā nā jums tī kamos hieroglifus. Mē s par to nedomā jā m uzreiz, bet mums palī dzē ja tas, ka ē dienkartē vizuā li atradu aukstos gurķ us (tos sauc arī par dauzī tiem) un zinā ju teikt kartupeļ i (Tudou) Tā pē c vairumā gadī jumu , ē dā m ceptus kartupeļ us un aukstus gurķ us.


Jū s man tagad pateiksit, ka jums garš o ķ ī nieš u ē dieni. ) Un man bū s jā jautā , vai jums garš o ķ ī nieš u ķ ī nieš u ē dieni, vai arī mē s runā jam par ķ ī nieš u ē dienu Eiropā vai Amerikā . Fakts ir tā ds, ka ē diens, ko sauc par ķ ī nieš u, un es pats to mī lu, nepavisam nav tas ē diens, kas jums jā ē d Ķ ī nā . Pirmkā rt, garš vielas. Viņ iem ir ļ oti specifiska garš a, mums nepazī stama un pat nepatī kama. Otrkā rt, lotoss. Š ī bija mana lielā kā vilš anā s. Lotoss bija skaists skatoties un briesmī gs pē c garš as. Nu, varbū t ne š ausmas-š ausmas, bet sabojā ja jebkuru ē dienu. Treš kā rt, iesniegš ana. Man š ķ iet, ka var pierast pie garš vielā m un samierinā ties ar lotosu, bet nevar vē lē ties ē dienu, kas tiek pasniegts mazos trauciņ os laikā , kad tauki vai sula burtiski plū st pā ri malā m. Dziļ ā bļ odā jums tiks pasniegtas nū deles vai zupa. Vai rī si. Pā rē jais bū s uz traukiem, apakš tasī tē m, apakš tasī tē m...

Un tagad mē s nonā kam pie vissvarī gā kā - pie zupas. Varbū t atceraties, kā es apbrī noju vjetnamieš u virtuvi - satriecoš u, ļ oti stipru, ā rkā rtī gi, neticami garš ī gu zupu virtuvi. Atkal ierodoties Ā zijā , meklē ju zupu un tikai zupu. Jū s jau zinā t par pirmo pieredzi (kā jū s pildī jā t nū deles ar Nadjas buljonu)), nā kamie bija ar mainī giem panā kumiem, bet es neē du zupu Ķ ī nā )

Tā tad, viena no veiksmī gā kajā m un garš ī gā kajā m zupā m bija Dž andzjadzji pilsē tā . Mē s to ē dā m pā rtikas veikalā ar pā ris galdiņ iem, iepretim troš u vagoniņ a stacijai, un pagatavojā m tieš i mū su acu priekš ā , tā paš a veikala atvē rtajā virtuvē . Un viņ i ē da š o zupu, turpat, paš i pavā ri un veikala darbinieki, slepus skatoties uz diviem laovai, kas mē ģ inā ja apē st zupu ar irbulī š iem)

Maz ticams, ka kā ds kā dreiz atradī s š o veikalu un š o zupu, jo visi cilvē ki, nokā puš i no debesī m uz zemi Dž andzjadzje, dodas uz lielo ielu, kur ik uz soļ a ir pā rtikas stendi, un tikai mē s, normā lie varoņ i , kā vienmē r gā ja apkā rt. Tagad es mē ģ inā ju kartē atrast mū su marš rutu, bet pat Baidu nepalī dzē ja. ) Mē s ī paš i sapinā m pē das zigzagā .

Ir vē rts pastā stī t atseviš ķ i, kā mē s pasū tī jā m š o zupu. Es esmu eksperts, Ziemassvē tku eglī tes, nū jas, es zinu hieroglifus gaļ a, gurķ is, baklaž ā ni, nū deles! Un man jau ir pieredze darbā ar viesmī li) Es pieprasu ikdienas ē dienkarti:

- Qing Gei Chaidan.

Ak, brī nums, viņ i mani saprot un atved. Mē s to aplū kojam, meklē jot pazī stamus hieroglifus. Svī dī sim. Saprotu, ka man nav tik labi lasī t ķ ī nieš u valodu, lai gan mā jā s man ļ oti labi padevā s "mazais baltais trusis ē d banā nu". Ē dienkartē nav banā nu vai maza baltā truš a.

Nedaudz pasvī dis par ķ ī nieš u burtu, cenš os vā rdos piekrist viesmī lei.


-Ni youmeiyou thangmentiao? (Vai jums ir nū deļ u zupa? ) - es jautā ju. Gara un pilnī gi nesaprotama atbilde mani iedzina izmisumā . Nekā – ķ ī nieš u valodā gan cukurs, gan zupa, atkarī bā no tā , kā saki. Es uzmanī gi izrunā ju Thaaan pirmajā tonī , bet atbildē atkal ir daudz burtu. Un es neatpazī stu nevienu vā rdu, nevienu ķ ī nieš u vā rdu viņ as monologā . Mē s nevarē sim š eit pusdienot.

Neapmierinā ti izejam pa citu izeju un tieš i uzduramies milzī gajam reklā mas plakā tam ar manas ilgotā s zupas. Es atgriež os un pavelku viesmī li sev aiz muguras:

-Tsou ba, tsou ba! Jaege yo ma? (Ejam, iesim! Vai jums tas ir? )

-O, o! - viesmī le priecī gi iesaucas, ieskrien uz virtuvi un atņ em pavā ram zupu. - Vajag karotes?

Ha! Izbiruš ā s magones varam savā kt ar irbulī š iem! Un zupa! ) Kas, mē s to neredzam? )

-Vajag!

Tu tagad smiesies, bet ķ ī nieš i ē d zupu ar irbulī š iem. Nū jas, godī gi! Izvē lieties, kas ir biezā ks, un dzeriet ū deni. Es, vē l Vjetnamā , iemā cī jos ē st zupas ar irbulī š iem un karoti vienlaikus. Es viņ iem pasniedzu meistarklasi. Irbulī š i labajā rokā , karote kreisajā . Tā dē jā di zupas uzsū kš anā s ā trums tiek dubultots.

Mums atnes tē jkannu ar tē ju. Es uztraucos.

-Zhege duoshaochien? (Cik tas maksā ? )

-Miefā de. (Tas ir bez maksas)

Tomē r daudzas reizes vē lā k mums pasniedza bezmaksas tē ju, piemē ram, rī sus. Ķ ī nā ir divu veidu tē jas. Viens ir pilnī gi bez maksas, bet otrs ir ā rkā rtī gi dā rgs. Tā pē c es katru reizi precizē ju, cik maksā tē ja)

Paē duš i garš ī gu zupu un izdzē ruš i bezmaksas tē ju, steidzā mies mā jā s, vē l jā gatavojas izrā dei. Un labi, ka man patī k tē rzē t)

-Mē s vē lē tos taksometru- es teicu meitenei pie kases un parā dī ju viesnī cas adresi.

-Tagad mē s organizē sim.


Taksometrs Dž andzjadzjē izrā dī jā s ļ oti pieprasī ts. Un meitene ir ļ oti neatlaidī ga! ) Viņ a vispirms runā ja ar vienu no pusdienotā jiem, iespē jams, tas bija taksometra vadī tā js. Viņ š mums pateica ceļ ojuma izmaksas - 10 juaņ as, bet viņ š atteicā s doties. Es ē du! ) Meitene devā s ar mums uz ielu, turklā t diezgan tā lu no savas kafejnī cas-veikala, un mē ģ inā ja tur noķ ert taksi, bet neviens negribē ja mū s vest. Tas viss ilga apmē ram piecpadsmit minū tes, mū su pacietī ba tuvojā s beigā m, es mē ģ inā ju iet kā jā m, un meitene mū s pierunā ja pagaidī t vē l minū ti, tas ir tā lu ar kā jā m, tas ir kalnā ) Beidzot bija kā ds, kurš gribē ja mū s aizvest par 10 juaņ ā m, bet viņ š brauca ar tā du seju, ka varē tu domā t, ka š obrī d visa viņ a ģ imene ir tā s meitenes ķ ī lniece, citā di viņ š nekad netē rē tu savu laiku uz mums)

Iela, uz kuras mē s dzī vojā m, kā jū s atceraties, ir gā jē ju, un tā atrodas arī netā lu no troš u vagoniņ a, tā pē c braucā m ne ilgā k kā vē lā k) lietas veļ ā (neatkarī gi no lietu skaita - 40 juaņ as) un devos uz izrā di ??? ? ? Tjaņ meņ as Lapsas pasaku š ovs. Pats saimnieks mū s aizveda lī dz autobusam, nosē dinā ja, pamā ja ar roku. Zelta cilvē ks.

Vissvarī gā kais, ceļ ojot uz izrā di, ir nepazust autostā vvietā atceļ ā . Ne tikai paš i ķ ī nieš i ir vienā di, viņ i arī ieradā s ar tiem paš iem autobusiem! ) Lai vē lā k atrastu savē jos, mē s fotografē jam numurus.

Pat autostā vvietā es pagriež u galvu un elsu uz neticami skaisto ē ku, kas izgaismota pē c labā kajā m ķ ī nieš u tradī cijā m.

Vē lā k redzē sim vairā k, tač u tagad priekam nav ierobež ojumu.

Ejam tā lā k un atrodam izrā des ieeju tā dā paš ā stilā .

Diezgan ā tri visa cilvē ku masa iziet cauri turniketiem un izplatā s pa rindā m. Mū su vietas atrodas piektajā rindā , labajā pusē , ļ oti tuvu skatuvei. Nu kā ar skatuvi)

Tieš i starp kalniem tiek uzceltas ainavas — neliels ezers, mā jas nogā zē s, kā pnes, liels slogs un pat milzī gs mē ness, kas mums tika parā dī ts vē lā k.

Kalni fonā ir izcelti, un jū su smadzenes nespē j saprast, ka š ī ir aina, jo jū s pirms pā ris stundā m nokā pā t no š iem kalniem)

Izrā dē piedalā s daudz cilvē ku. Kad iznā k ekstras, š ķ iet, ka š ajā teā trī spē lē visi Dž andzjadzjie iedzī votā ji. Bet nē , Dž andzjadzjie iedzī votā ju skaits ir 1.5 miljoni, un priekš nesumā ir nodarbinā ti tikai 500 cilvē ku)

Galvenie varoņ i parā dā s vienā vai otrā vietā . Attā lumi starp viņ u parā dī š anos liecina, ka ir vairā ki galveno varoņ u pā ri. Vai arī tiem ir reaktī vie dzinē ji)


Stā sts par ganu mī lestī bu pret lapsu, kura izrā dī jā s dieviete un varē ja pā rvē rsties par meiteni. Vispā r par sievieš u viltī gureinkarnā ciju un ilū ziju apgū š anu) Ir nosaukumi angļ u un korejieš u valodā . Bet tas ir saprotams, un tā pē c viņ i daudz nerunā , viņ i vairā k dzied. Tē rpi, balsis, mē roga grandiozitā te – viss ir iespaidī gi. Bet, kad ū denskritums plū da un tad sprā ga strū klakas, es kliedzu kā bē rns.

-Oho!

Vienī gā s neē rtī bas bija aukstums. No kalniem nolaidā s migla, bija mitrs no ū dens, uzvilku visu, ko atradu mugursomā - kokvilnas pareo š alli un lietusmē teli) Ļ oti nož ē loju silto zagli, ko gribē ju nopirkt stā vvietā , bet nekaulē jā s. Un daudzi nopirka un ietī jā s siltā audumā no aukstuma.

Es gā ju atpakaļ iespaidā par to, ko es redzē ju, mana dvē sele joprojā m gavilē ja, kā mis tajā svē tlaimī gi smaidī ja, pat viņ am nebija ž ē l 238 juaņ as, jo ī paš i tā pē c, ka es rē ķ inā jos ar 400 ar pā rskaitī jumu. Un mē s saņ ē mā m pā rskaitī jumu bez maksas.

Laukumā ir milzī gs skaits autobusu - lieli un mazi, katru sekundi izbrauc no stā vvietas, es vilcinā jos, š ķ ē rsojot ceļ u, un tobrī d Nadija zī mju valodā uzzinā ja, ka brauks pavisam cits autobuss. mū s mā jā s, velti bildē jā m savē jos. Es biež i aizmirsu ielikt atzī mes Mepsmē , bet Nadja vienmē r atrada mums vajadzī gā s vietas ar savu sesto sajū tu. Pat daž reiz kartē redzu - tur ir, un Nadja saka - nē , ne tur, labā k viņ u uzklausī t un iet, kur viņ a teica. Kaut kā ds ģ eolokā cijas talants) Tikai vienu reizi es atpū tos un negribē ju iet tur, kur viņ a saka, jo visi ķ ī nieš i rā dī ja citā virzienā . Par to es runā š u vē lā k. Š ie bū s 115 Apjatkas stā sti.

Tikmē r mē s ejam gulē t, rī t mū s gaida Avatar kalni, neskatoties uz padomju varu jebkuros laikapstā kļ os. Mē s tā nolē mā m!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
komentāri (30) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums