Plānotais brauciens

25 Oktobris 2020 Ceļošanas laiks: no 05 Decembris 2019 ieslēgts 13 Decembris 2019
Reputācija: +174.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Es devos uz Minsku, lai veiktu redzes korekciju. Es neticē ju savā m acī m mū su ā rstiem. Un par cenu ar ceļ u turp un atpakaļ sanā ca tā pat. Turklā t bija interesanti, kā cilvē ki š eit dzī vo zem "Vecā ".

Pilsē ta ir tī ra un skaista savā veidā . Bet radā s iespaids, ka tie iesaldē ja PSRS laikos. Viņ iem joprojā m ir Ļ eņ ina statujas, piecstī tes pie sienā m un padomju ģ erbonis uz ē kā m. Visas ē kas ir stingri taisnstū rveida, bez izdomas, bez kolonnā m, lī stes, apaļ iem balkoniem utt. Ielas ir tukš as. Tas bija neparasti, jo mums vienmē r vakaros staigā daudz cilvē ku, ī paš i jaunieš i. Skaistu pieminekļ u ir maz, bet valsts bibliotē ka ir ļ oti neparasta. Tas maina savu krā su un ir veidots daudzskaldņ a formā . Kā man stā stī ja, kā du dienu no visu Baltkrievijas iedzī votā ju mobilā konta pazuda visa nauda un atnā ca SMS “Paldies par ieguldī jumu valsts bibliotē kas celtniecī bā ”. Tā tad bibliotē ka tika uzcelta par tautas lī dzekļ iem.


Viņ us notrieca arī luksofori un gā jē ju pā rejas. Gā jē js tur ir svē ts cilvē ks. Viņ š var stā vē t uz ceļ a, pacelt degunu un visi pacietī gi gaida, kad viņ š paies garā m. Neviens nelamā jas un nelamā jas. Luksofors ir ieslē gts lī dz 3 minū tē m. Man tas bija ļ oti neparasti.

Interesanti ir arī tas, ka š eit neviens nerunā baltkrieviski. To pat nemā ca visā s skolā s. Dī vaini. . . Visi runā krieviski. Visas grā matas, zā les utt ir rakstī tas tikai krievu valodā .

Un visur ir droš ī bas kameras. Pat gaiteņ os. Bija gadī jums: kā ds puisis nozaga no pagalma velosipē du, viņ am nebija laika aizbraukt lī dzi ap stū ri, jo tur viņ u jau gaidī ja policija. Kameras liftā , veikalos, ielā s. . . nu, visur! Jū s esat pakļ auts uzbrukumam! Iespē jams, viņ i pieraduš i, bet es kaut kā jutos neomulī gi.

Vispā r Minska ir savā ziņ ā skaista pilsē ta, bet kaut kā skumja. Esmu pieradusi pie spilgtā kiem rotā jumiem, skaistas arhitektū ras, strū klakā m, ziediem, spuldzī tē m utt. . Š ķ iet, ka viņ š slē pjas un kaut ko gaida. . . Vai arī nobijies. . .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Библиотека
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums