Lieliskas pludmales brīvdienas Zelta smiltīs

30 Jūnijs 2014 Ceļošanas laiks: no 14 Jūnijs 2014 ieslēgts 22 Jūnijs 2014
Reputācija: +46.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Viss sā kā s ar to, ka mē s pē c Ziemassvē tku brī vdienā m sā kam plā not jaunu ceļ ojumu uz Krimu. Iepriekš , lī dz 2014. gadam, mē s, visa ģ imene, katru gadu devā mies atpū sties uz jū ru pussalā . Mums ļ oti patika tur pavadī t brī vdienas. Mē s vienmē r esam mī lē juš i Krimu. Mē s labprā t tur aizbrauktu š ogad! Bet sanā ca tā , ka š ogad bū s jā atpū š as citā vietā , mums atpū ta Krimā ir tas pats, kas izmantot zagtas lietas.

Mū s neuztrauc cenas, nevis bardaks, kas var notikt (transports, preč u esamī ba/neesī ba veikalos utt. ). Krimas iedzī votā ju attieksme pret ukraiņ iem ir satraucoš a. Viņ i ienī st visus, kas kaut vā rdu pasaka ukraiņ u valodā . Un es nepā rspī lē ju. Mani draugi devā s uz Jaltu uz Maija brī vdienā m un atgriezā s skumji un satraukti. Viss, kas attiecas uz ukraiņ iem, viss, kas vismaz kaut kā ir saistī ts ar Ukrainu, gandrī z visos Krimas iedzī votā jos izraisa ne tikai noraidī jumu, bet veselu emociju vē tru. Š ī s emocijas ir ā rkā rtī gi negatī vas ikvienam, no bē rniem lī dz veciem cilvē kiem. Kā pē c? Neskaidrs. Galu galā tas nebija pat tuvu pirms gada. Mana sirds jū tas tā , it kā mē s viens otru iesitā m gultā...


Vai esat izskatī juš i variantus doties uz Odesu vai Lazurni, vai tie ir morā li tuvā ki? Bet tad viņ i sā ka apsvē rt citas jomas, Gruziju, Turciju. Pē c pavirš as jautā juma izpē tes lē mums tika mainī ts par labu Bulgā rijai. Tiesa, draugi par š o lē mumu bija skeptiski un nedaudz mazinā ja mū su noskaņ ojumu: "Vai ir vē rts tur braukt? Cā lis nav putns, Bulgā rija nav sveš a valsts. "

Jebkurš ceļ ojums ir labi jā sagatavo. Pirmais, ko izdarī jā m, bija atsauksmes par brī vdienā m Bulgā rijas kū rortos. Nā kamajā nedē ļ as nogalē mē s devā mies uz pirmo ceļ ojumu aģ entū ru, kas nā ca pretī , un lū dzā m izvē lē ties lē tu ceļ ojumu uz Bulgā riju. Aģ entū ra rū pī gi uzklausī ja mū su vē lmes, pē c tam piedā vā ja vairā kas izvē les iespē jas. Un tad vē l daž as. Teorē tiski mums viss derē ja, bet es gribē ju detaļ as. Lū dzā m meitenei uzrā dī t broš ū ras par visā m viesnī cā m, karti, kurā redzamas š o viesnī cu atraš anā s vietas, paš as viesnī cas fotogrā fijas, numuriņ us, baseinus un attā lumu lī dz jū rai metros. Un tā turpinā jā s mū su atvaļ inā juma optimā lā plā na meklē jumi, lī dz, izsverot visus plusus un mī nusus, parā dī jā s mū su jū nija ceļ ojums uz Bulgā riju pludmales un tū ristu krā sā s. Apmierinā ti un apmierinā ti noslē dzā m lī gumu par tū res iegā di. Nolē mā m doties uz Bulgā riju uz Golden Sands. Uz ko? Lidot ar lidmaš ī nu ir dā rgi, ar maš ī nu var lidot, bet tik un tā ir dā rgi, un mē s nolē mā m braukt ar autobusu. Vieglā k un daudz lē tā k ir nokļ ū t Bulgā rijas piekrastē . Sezonas laikā regulā ri tiek veikti reisi no jebkura reģ ionā lā centra. Turklā t to ir daudz, un marš ruti ir veidoti tā , lai tie nogā dā tu tū ristus uz visā m viesnī cā m piekrastē no ziemeļ iem lī dz galē jam dienvidu punktam, gandrī z lī dz Turcijas krastiem.

Uz Bulgā riju devā mies pirmo reizi. Mē s sapņ ojā m peldē ties jū rā , gozē ties Bulgā rijas saulē un uzlabot savu veselī bu. . .

Un tā jū nija otrajā pusē.6. 15 bijā m norunā tajā vietā . Rī ts bija vē ss, laikam nedaudz virs 16-18 grā diem. Kuponā norā dī ts: izbraukš ana no Metallist stadiona, netā lu no metro stacijas Sportivnaya, reģ istrē š anā s plkst. 6.30, izbraukš ana plkst. 7.00. Gaidot autobusu, sapratā m, ka bez mums neviena cita nav. Varbū t nepareizi pierakstī jā m autobusa atieš anas vietu? Stadions ir liels, un no metro ir daudz izeju. Sā kā m uztraukties. Lai kaut kā mazinā tu situā ciju, mē s sā kam jokot, bet joki neizdodas. 6.30 nolē mā m zvanī t aģ entū rai, tač u sapratā m, ka tā dā laikā vē l neviena nav. Sieva iznā k uz tukš ā ceļ a, skatā s uz ielas galu cerī bā ieraudzī t ilgi gaidī to autobusu. Un pē kš ņ i, it kā kā da sestā maņ a man saka: "Tas nā k! " Un tad tā lumā daž us kvartā lus no stadiona parā dā s kā rotais transports. Skaists, balts laineris ar bulgā ru cipariem, gludi uzrullē ts lī dz pieturai. Smaidī gs gids izkā pa no autobusa, iepazī stinā ja ar sevi un piedā vā ja ieņ emt vietas.


Ā tri ielē cā m autobusā . Salonā nebija neviena, izņ emot mū s un vē l vienu ģ imeni, un, lai gan sē dvietas bija norā dī tas iekā pš anas biļ etē s, mē s sē dē jā m tur, kur bija ē rti ikvienam. Vidē jas miesasbū ves cilvē kam attā lums starp sē dekļ iem ir pietiekams, tač u tikai ar nosacī jumu, ka jū su priekš ā braucoš ais pasaž ieris pā rā k nenoliek savu sē dekli. Š ajā gadī jumā sē dē š ana bū s neē rta. Kondicionieri virs sē dekļ iem darbojā s pareizi visu ceļ u. Tē ja, kafija netika piedā vā ta, un nemeklē jiet autobusā tualetes un WI-FI. Bet brauciena laikā ik pē c trim stundā m tika veiktas sanitā rā s pieturas. Ā trgaitas š oseja uz Dņ epropetrovsku ir prieks. Š oferis brauca ar mē renu ā trumu, aptuveni 100 km/h (uzmanī gā ko paraugs), un autobuss viegli un raiti ripoja pa lī dzenu š oseju.

Dņ epropetrovskā autobusā iekā pa vē l aptuveni desmit cilvē ki, bet Krivojrogā , Nikolajevā un Odesā viņ i savā ca pā rē jos. Aiz Krivoy Rog ceļ š bija ļ oti slikts, ja ne sliktā ks. Braucā m ar ā trumu 30-40 km stundā , š oferi visu laiku bija saš utuš i. Viņ i runā ja bulgā ru valodā , bet mē s lielu daļ u no viņ u sarunas sapratā m.

- Sū tī jums ir no Krivoy Rog lī dz Rumā nijas robež ai - viens no visgrū tā kajiem - vecais š oferis teica jaunajam - jū s nevarat atstā t Barzo: Tryabva un viss, kas ir dobums.

Autobuss gandrī z divas stundas atpalika no grafika. Tiesa, draiveriem bija daudz disku ar labā m filmā m, un tas nedaudz traucē ja un nomierinā ja. Pē kš ņ i autobuss satricinā ja, it kā zemestrī cē , atskanē ja plaisa, it kā plī sis metā ls. Televizorā pazuda attē ls. Autobuss kļ uva nevaldā ms un griezā s pa diagonā li ceļ a virzienā .

- Poč ivka, poč ivka ty kazvam! otrs š oferis kliedza.

- Oho, tu redzi, kā tu sapucē jies? - jaunais autovadī tā js, kurš bija pie stū res, izbijies atbildē ja.

- Jā jā . Mislekh, kurš to sā ka.

– Jā , sarceto mi ir gandrī z paslē pts. - tad, pagriezies pret mums, viņ š krieviski piebilda - Tavs ceļ š ir slikts, ļ oti slikts. . .

Salonā nebija nekā das panikas, neviens nekliedza. Kā ds jokoja: "Vai visi ir dzī vi? ". Kad š oferis nolī dzinā ja autobusu un mē s turpinā jā m ceļ u, mū su gids vairā kas reizes mē ģ inā ja iedarbinā t videomagnetofonu, tač u viņ am tas neizdevā s.

– Ierakstī tā js nevar bū t ukraiņ u tautas pamats. - Viņ š teica š oferiem un pasmaidī ja.

Kā du brī di autobuss ripoja klusē dams. Tad pamazā m sā ka uzliesmot saruna, un pē c brī ž a salonā jau atskanē ja klusinā ta, klusa dā rdoņ a.

Kad satumst, Tatarbunarī veicam pē dē jo pieturu Ukrainas teritorijā . Man ļ oti patika kafejnī ca, ciema nomalē . Brī niš ķ ī ga tatā ru virtuve, atmosfē ra arī atbilstoš a, austrumnieciska, paē duš i diezgan sā tī gas vakariņ as, atstā jā m apmē ram 120 grivnas uz trim.


Ap pusnakti piebraucā m lī dz Ukrainas robež ai. Viņ a mū s pā rsteidza ar savu ikdienu. Rindas nebija, bet mū s turē ja vairā k nekā divas stundas. Mū su robež sargs ar vienu pirkstu ierakstī ja datorā datus no mū su pasē m. Moldovas pusē robež sargi arī savā ca pases un aizbrauca uz reģ istrā ciju. Muitas darbinieki apskatī ja bagā ž as nodalī jumu. Autobusa pasaž ieru nodalī jumā neviens nesā ka lietas pā rbaudī t. Visa procedū ra ilga apmē ram 30 minū tes.

Č etrdesmit minū tes ceļ ā un pirms mums ir Rumā nijas robež as barjera, virs kuras ir milzī ga Eiropas Savienī bas zī me. Dzeltenā s zvaigznes veidoja saules apli uz zila fona un it kā saka: "Laipni lū dzam civilizā cijā . " Arī mums nebija jā izkā pj no autobusa, lai izietu pasu kontroli, un pati procedū ra nebija ilga. Rumā nijas robež as daļ a bija pā rsteidzoš i vienkā rš a. Viss ir ā tri un pieklā jī gi. Barjera tiek pacelta, un ar iedvesmotu sajū tu ieejam Eiropas Savienī bas teritorijā .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums