Viesnīca relaksējošām brīvdienām, tuvu jūrai un ar kvalitatīvu ēdienu

Rakstīts: 10 jūlijā 2018
Ceļošanas laiks: 1 — 8 jūnijs 2018
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām
Viesnīcas vērtējums:
8.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 9.0
apkalpošana: 9.0
Tīrība: 9.0
Uzturs: 9.0
Infrastruktūra: 9.0
Mana mā te bija viesnī cā . Pā rskatiet viņ as paš as vā rdiem.
2018. gada jū nija sā kumā atpū tos viesnī cā Luna. Viesnī ca atrodas Zelta smilš u kū rorta nomalē , klusā ciemata daļ ā . Vakaros un brī vdienā s nav trokš ņ a. Naktī zem loga mū zika nerū k. Ja vē laties izklaidē ties, tad nav tā lu doties uz galvenajā m izklaidē m Zelta Smilš u centrā , ejot apmē ram 15 minū tes. Zelta smilš u centrā vakaros ir trokš ņ ains, daudzā s kafejnī cā s skan mū zika. Zelta smiltī s labā k ir ņ emt viesnī cu pirmajā vai otrajā lī nijā . Ciemats atrodas stā vā kalnā , kuru klā j blī vs mež s. Ejot lī dz jū rai no viesnī cā m, kas atrodas augstu kalnā , pa stā vu nogā zi, ir nogurdinoš i.
Liels pluss viesnī cas "Luna" atraš anā s vietai ir pirmā rinda. Viesnī ca atrodas nedaudz uz kalna, un jā kā pj lejā pa kā pnē m lī dz jū rai, kurā ir diezgan daudz pakā pienu.

Tač u nokā pš ana nav grū ta, jo pakā pieni ir plati un ē rti, mijoties ar lī dzeniem piezemē jumiem. Jū s nokā pjat pa kā pnē m, un jū s jau esat promenā dē starp viesnī cu un pludmali. Lī dz jū rai 3 minū š u gā jiens. Jū s varat doties no pludmales uz viesnī cu, nepā rģ ē rbjoties. Nokā pš anai lī dz jū rai ar bē rnu ratiņ iem vai tiem, kam ir problē mas ar ceļ iem, var apbraukt. Izejiet no galvenā s ieejas viesnī cā no kalna puses un nekavē joties pagriezieties pa labi. Pē c 1 minū tes jū s sasniegsiet blakus esoš o viesnī cu "Morskoje Oko", apbrauciet to, sekojot ceļ a lī kumam, nogriezieties pa labi uz leju. Tā dā veidā jums nav jā pā rvar pakā pieni un pē c 5 minū tē m jū s atradī sities promenā dē pie viesnī cas Morskoe Oko baseina, kas atrodas blakus pludmalei. Tramvaji biež i kursē uz priekš u un atpakaļ pa promenā di. Tū ristiem promenā dē ir daudz mazu veikalu. Veikalu pā rdevē jas ir neuzkrī toš as. Vakarā promenā dē nav dzē rā ju un stipri piedzē ruš ies.
Viesnī cai "Luna" praktiski nav teritorijas, tikai neliela teritorija pie baseina. Viesnī cas ā ra baseins ir mazs, bet dziļ š.1, 50. Ir arī neliels bē rnu baseins. Vecā kiem ir ē rti uzraudzī t savus bē rnus. Ū dens baseinā bija pietiekami silts, lai varē tu ē rti peldē ties. Lai gan no viesnī cas Luna ir jā nokā pj jū rā , baseins atrodas nevis pie paš as promenā des, bet it kā pacelts virs tā s un to ieskauj augsti, pā rsvarā skuju koki, kas rada ē nu gar malā m. vietne, kur, ja vē laties, varat paslē pties no saules. Sauļ oš anā s krē sli un saulessargi pie viesnī cas baseina ir bez maksas. Baseins ir atvē rts no pulksten 8:00 lī dz 18:00. Pā rē jā laikā peldē š ana baseinā ir aizliegta. Papildus ā ra baseinam Luna Hotel ir arī iekš telpu baseins. Kā du pē cpusdienu bija stiprs lietus un pē rkona negaiss. Š o laiku pavadī ju peldoties viesnī cas iekš telpu baseinā . Iekš telpu baseins ir lieliska iespē ja sliktos laikapstā kļ os. Ū dens iekš telpu baseinā bija siltā ks nekā ā ra baseinā.
Ļ oti svarī ga ir puse, kurā atrodas numurs. Noteikti uzreiz, nedomā jot, paņ em istabu ar skatu uz jū ru. Pē rkot biļ eti, labā k ir piemaksā t par numuru ar skatu uz jū ru, tač u jū su atpū ta bū s daudz ē rtā ka nekā skats uz parku. Neatkā rtojiet manu kļ ū du. Nopirku biļ eti uz skatu uz parku. Man iedeva istabu 6 stā vā . Skats pa logu nebija ī paš i labs: kalns, pamatī gi koki un mazliet no Benditas ķ ē ves viesnī cas. Skaistuma nav, bet ar to pilnī gi iespē jams samierinā ties. Problē ma ir tā , ka tieš i zem balkona ir ceļ š , pa kuru visu laiku brauc automaš ī nas un tū risma autobusi. Š eit atrodas arī viesnī cas autostā vvieta un taksometru pietura. Bet visnepatī kamā kais ir tas, ka gar kalnu iet galvenā š oseja, kas savieno Varnu ar Balč ikas un Albenas kū rortiem, uz kuras istabu logi paveras skats uz parku. Satiksme pa š o ceļ u ir ļ oti intensī va, un, lai arī aiz blī vā mež a tā nav redzama, tā ir ļ oti dzirdama.
Pati telpa atstā ja labvē lī gu iespaidu.

Mē beles ir modernas. Ē rtas gultas un spilveni. Gultas veļ a ir balta un jauna. Ir kafijas galdiņ š un 2 mī ksti krē sli. Numurā nav elektriskā s tē jkannas. Man likā s, ka vakarā istabā bija nepietiekams apgaismojums, bija mazliet tumš s. Numurā bija 32 collu LCD televizors. Viņ š rā dī ja 3 krievu kanā lus: pirmo, NTV un mū ziku. Tā pat bija iespē ja skatī ties Vā cijas, Polijas, Bulgā rijas televī zijas raidī jumus. Balkons ir mazs, bet ir parocī gs ž ā vē tā js. Paņ emiet no mā jā m drē bju š ķ ipsnas. Uz balkona ir plastmasas balts galds un 2 krē sli. Numuri ar skatu uz parku atrodas rietumu pusē . Saule sā k spī dē t pa istabas logiem pē cpusdienā , kad saule ir vissiltā kā . Numurā nav seifa. Man bija jā glabā dokumenti kofera apakš ā . Ledusskapis istabā par maksu. Es neko neliku ledusskapī . Uz galda atstā ja pudeli dzeramā ū dens.
Ja istabene redz, ka izmantojat ledusskapi, izrakstī š anā s brī dī jums tiks iekasē ts rē ķ ins. Vannas istabā bija vanna ar aizkaru. Ir fē ns. Dvieļ i ir balti un jauni. Viesnī cas dvieļ us aizliegts vest uz pludmali vai baseinu, par to tiks uzlikts naudas sods. Lī dzi jā ņ em savs pludmales dvielis. Numuru uzkopš ana tika veikta katru dienu, pat svē tdienā s. Uz grī das zils paklā js. Grī das tī rī š ana ar putekļ u sū cē ju nebija ī paš i rū pī ga. Pē c istabas uzkopš anas istabene ieslē dza vannas istabā ventilā ciju, kas skaļ i dā rd kā traktors. Uzreiz nevarē ju saprast, ka ventilā ciju atslē dz koridora slē dž a vidē jā atslē ga. Skaņ as izolā cija starp istabā m ir laba. Jū s nevarat dzirdē t savus kaimiņ us aiz sienas. Bet istabas ieejas durvis ir plā nas un ļ oti labi varē ja dzirdē t, kas notiek gaitenī.
Viesnī cā "Luna" ir bezmaksas wi-fi, reģ istratū rā , kur ir mī ksti dī vā ni. Viesnī ca piedā vā bagā ž as glabā tuvi.
Ierodoties pirms reģ istrē š anā s un pirms izbraukš anas pē c numura atbrī voš anas, Jū s varat atstā t savu bagā ž u bezmaksas glabā š anai pirmajā stā vā ī paš ā telpā , kuru aizslē dz viesnī cas darbinieks. Tualetē var pā rģ ē rbties. Pirmajā stā vā tualete ir ļ oti š aura, neē rta pā rģ ē rbš anā s. Zem grī das pie ieejas restorā nā tualete ir plaš ā ka.

Zelta smiltī s ir tikai viena banka - tā ir Raiffeisenbank ciemata centrā , promenā dē Admiral Hotel ē kā . Mainī t valū tu var bankā , bet nepiecieš ama pase. Sestdien un svē tdien "Raiffeisenbank" nestrā dā . Naudu pret levu var samainī t viesnī cas reģ istratū rā . Bet viesnī ca ņ em komisiju un valū tas kurss ir neizdevī gā ks nekā bankā . Es nomainī ju valū tu pie sava tū risma operatora pā rstā vja ar tā du paš u kursu kā Raiffeisenbank, un bez komisijas maksas. Dzeramā ū dens iegā dei devos uz nelielu veikaliņ u "Lidi" blakus viesnī cai.
Izejot no "Luna" no galvenā s ieejas no kalna puses, jums jā dodas pa labi uz 1 minū ti uz blakus esoš o viesnī cu "Morskoje Oko" un pā ri ceļ am pretī bū s veikals "Lidi". Cenas ir nedaudz lē tā kas nekā krastmalas veikalos.
Jū ra jū nija sā kumā vē l nebija diez ko silta, tikko bija sā kusi iesilt. Tač u vē l bija iespē ja nopeldē ties jū rā . 1. jū nijā ū dens temperatū ra jū rā bija 20 grā du, bet nedē ļ u vē lā k tā iesila lī dz 22 grā diem. Jū nija sā kumā vē l pā ragri doties uz Zelta smiltī m, laikapstā kļ i ir nestabili. Lielā koties jū ra bija mierī ga un mierī ga. Tač u kā du dienu jū ra nedaudz plosī jā s, bija aktī vi nelieli viļ ņ i, un pieauguš ie lē kā ja pa viļ ņ iem, un glā bē ji neatlaidī gi pavadī ja bē rnus no jū ras uz krastu. Jū ra Zelta smiltī s ir tī ra, mē reni sā ļ a, patī kama, bez aļ ģ ē m. Daž kā rt bija mazas medū zas. Ū dens jū rā ir necaurspī dī gs. Jū ra ir atkarī ga no laikapstā kļ iem. Pē c vē tras uz ū dens virsmas tika atrasti nelieli pakaiš i.
Tač u pē c vē trainajiem laikapstā kļ iem ū dens jū rā ieguva skaistu debeszils-smaragda krā su. Jū nija sā kumā vē l nav liela tū ristu pieplū duma. Bez dedzinoš a karstuma, un jū s varat atpū sties pludmalē visu dienu.

Viesnī cā Luna, tā pat kā citviet piekrastē , nav pludmales. Zelta smiltī s varat izmantot jebkuru pludmali. Bet visā s publiskajā s pludmalē s sauļ oš anā s krē sli un saulessargi ir maksas, un cenas ir ļ oti dā rgas. Smiltis Zelta smilš u pludmalē s ir spilgti sarkanas, rupji graudainas, mijas ar nelielu gliemež vā ku iezi, patī kamas un bez izsmē ķ iem. Pie ieejas jū rā ir š aura mazu oļ u josla. Nav nepiecieš ami ī paš i peldē š anas apavi. Jū s varat nemaksā t par sauļ oš anā s krē sliem, bet sē dē t pludmalē uz gultas. Pludmalē s ir bezmaksas smilš u sloksnes tiem, kas ierodas ar saviem gultas piederumiem. Maz koka taciņ u uz jū ru un maz ģ ē rbtuvju. Pludmalē pretī "Mē nesim" ieeja jū rā ir lieliska, maiga, bet dibens ir dziļ š gandrī z pie krasta.
Plaš a ē dienu izvē le daž ā dā m gaumē m, ieskaitot nacionā lo bulgā ru virtuvi. Es atzī mē ju, ka desa ir dabiska, nevis sojas. Pusdienā s ir 2 zupas, no kurā m izvē lē ties, un vakariņ ā s ir arī.2 zupas, no kurā m izvē lē ties, tač u tā s ir daž ā das zupas: ne tā s, kuras bija pusdienā s. Turklā t zupas ir normā las, nevis maltas. Karstie ē dieni tiek pasniegti patieš ā m karsti. Ir silti š ķ ī vji karstajiem ē dieniem. Bufete. Ē dieniem un dzē rieniem varē ja tuvoties neierobež otu skaitu reiž u. Domā ju, ka, ja neē d viesnī cā , tad Zelta smiltī s restorā ni ar skatu uz jū ru nav lē ti, savukā rt citus ap “Mē nesi” ir grū ti atrast. Paņ ē mu Fb (pilna pansija), tas ir - brokastis, pusdienas un vakariņ as. No pilns iekļ auts ē dinā š anas tas atš ķ iras tikai ar to, ka viesnī cas bā rā (pie baseina) nevar paņ emt ē dienu un dzē rienus bez maksas. Man ļ oti patika restorā na panorā mas stiklojums. Restorā na vienā pusē paveras skats uz jū ru, bet restorā na malā s caur stiklu redzami koku zari.
Laba plā noš ana. Uztura jē dziens atš ķ iras no krievu valodas. Mums ir labi zinā ms sakā mvā rds: "Brokastis paē d pats, pusdienā s dalieties ar draugu un vakariņ as... " Viesnī cā tieš i otrā di. Brokastī s ē dienu nav pā rā k daudz, pusdienā s ē dienu skaits dubultojas, bet vakariņ ā s - pā rpilnī ba. Ļ oti ē rti, ka vakariņ as "Lunā " beidzas 21.00 un, atgriež oties no ekskursijas, bū s laiks pavakariņ ot nesteidzoties. Biju sezonas sā kumā , un nebija nekā du problē mu ar galdiņ u pieejamī bu restorā nā . Pē c restorā nā klā tesoš o teiktā varē ja secinā t, ka viesnī cas galvenais kontingents bija cienī jama vecuma vā ciski runā još i pā ri. Bija daudz poļ u valodā runā još u jaunu pā ru ar maziem bē rniem. Ir bulgā ri. Krievvalodī go bija maz, tostarp no Ukrainas.
Viesnī cā ir naktsklubs, bet jū nijā tas vē l nebija atvē rts. Tas atrodas zem ē damistabas, uz kā pnē m pie ieejas viesnī cā no jū ras puses.

Par noteiktu piemaksu viņ i nomainī ja manu istabu ar skatu uz parku pret istabu ar skatu uz jū ru 4. stā vā virs bā ra. Automaš ī nu trokš ņ i nav dzirdami. Skats ir lielisks. Jū s varat tieš i redzē t jū ru, kreisajā pusē ir skats uz baseinu. Balkonam ir labas mē beles, nav plastmasas. Remonts ir ideā ls. Jaunais gaisa kondicionieris strā dā ja gandrī z klusi. Vannas istabā vē sa santehnika, moderna duš a aiz stikla starpsienas. Ir neē rti, ka duš ā nav plaukta, kur var likt ziepes un š ampū nu. Numurā ir 42 collu LCD televizors, tač u lielā kajā daļ ā kanā lu bija slikts attē ls - ekrā nā bija viļ ņ i. Acī mredzot problē mas ar antenu vai regulē š anu, tač u tā s ir nelielas detaļ as.
Kopumā ar Luna Hotel biju apmierinā ta. Ļ oti pieklā jī ga viesnī ca. Ieteikt.

Es devos 2 ekskursijā s nelielos attā lumos: izbraucā m pē c pusdienā m un atgriezā mies viesnī cā lī dz vakariņ ā m. Pirmā ekskursija uz Alanjas klosteri, Driven Stones un Varnu atceļ ā . Alanjas klosterī nav nekā ī paš a, ko redzē t.
Driven Stones ir fantastiska, unikā la vieta. Varnā bez gida mū s izsē dinā ja no autobusa pie Katedrā les un teica, ka savā ks pē c 1.5h. Iegā ju katedrā lē , ir forš i, tur ir soliņ i, kur tū risti var apsē sties un apbrī not baznī cas krā š ņ umu un krā sainos vitrā ž as. Tad es š ķ ē rsoju ceļ u pa pazemes pā reju un nejauš i uzdū ros zemnieku tirgum. Un tad nav skaidrs, kurp doties nepazī stamā pilsē tā . Nejauš i gā ja pa glī tu gā jē ju ielu. Pē rkot ekskursiju, gaidī ju, ka gids mums parā dī s vai vismaz pastā stī s, ka Varnas centrā tū rists var ieraudzī t ko interesantu. Kopumā š ajā tū rē biju vī lies. Dā rga un, manuprā t, ekskursija nebija tā das naudas vē rta.
Vē l viena ekskursija uz Balč ikas Botā nisko dā rzu, pa ceļ am ar keramikas darbnī cas un Kaliakra raga apmeklē jumu, ir ļ oti iespaidī ga. Ekskursijā s jā iet ē rtos apavos pastaigā m pa akmeņ iem.

Botā niskais dā rzs ir labi kopts – brī nums, cik skaists un talantī gs tas ir ierakstī ts kalnu ainavā . Š eit jū s varat iedomā ties, kā izskatā s debesis. Tas nedaudz mazinā ja iespaidu, ka dā rzā pa ī paš ā m akmens rievā m neplū st ū dens, turklā t rož u plantā cijā bija daudz negrieztu kaltē tu ziedu, kas sabojā ja rož u dobju izskatu. Botā niskajā dā rzā mums divas reizes bez maksas degustē ja garš ī gus un aromā tiskus vī nus no vī nogā m, avenē m un vī ģ ē m. Vī na veikalā , kas atrodas netā lu no kaktusu un cipreš u alejā m, vī ni ir pā rā k dā rgi. Un mā jā blakus ū denskritumam viņ i piedā vā ja lī dzī gus vī nus dā vanu komplektos par pieejamā ku cenu. Kaliakras rags ir vē sturiska vieta, kas saistī ta ar Krievijas admirā ļ a Uš akova uzvaru kaujā ar Turcijas eskadronu. Kaliakra ragā.70 metrus augsta klints uz jū ras fona ir elpu aizraujoš a. Skaistums ir neparasts.
Iesaku doties ekskursijā uz Balč ikas botā nisko dā rzu un Kaliakra ragu.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu