Ekskursijas no Saulainā Krasta

25 Jūlija 2018 Ceļošanas laiks: no 06 Jūlija 2018 ieslēgts 13 Jūlija 2018
Reputācija: +65
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Atš ķ irī bā no Turcijas vai Ē ģ iptes, ekskursijas ir diezgan dā rgas un starp operatoru piedā vā jumiem un ielu tirgotā ju cenā m nav tā das atš ķ irī bas, pē dē jie ir nedaudz lē tā ki, vidē ji par 5 eiro. Viņ us absolū ti neinteresē pā rdoš ana, viņ i pat nekaulē jas, lū k, cena - ņ emiet, nē , nē . Mē s no viena braucā m ekskursijā uz Stambulu par 124 levā m un pirā tu ballī te no viņ a maksā ja 59. No kaimiņ a maksā ja 55, piedā vā jā m - paņ emsim no tevis 2 ja nokritī si uz 55. Es nepadevos. Man tas bija jā pieņ em daž ā dos punktos .

Pirā tu ballī te. (55 levas)


Retas blē ņ as. Dzē rieni ir iekļ auti, jā , ceļ ojumam var izdzert vienu glā zi kaut ko, viss pā rē jais ir par naudu. Animā cija - pē c labā kajā m lē tu Ē ģ iptes viesnī cu tradī cijā m, stilā "izklaidē ties". Izvelk pā ris tū ristus un sarī ko stulbus konkursus, piemē ram, kurš ar pudeli starp kā jā m iepildī s glā zi ā trā k. Tā pati mē mā un bē rniš ķ ī gā animā cija. Bet visvairā k beidza peldē ties jū rā . Apstā jā mies uz 15 minū tē m, peldē š ana ir obligā ta glā bš anas vestē s, ne tā lā k par 5 metriem no kuģ a. Vispā r ne pastaiga pa kuģ i, bet kaut kā da ņ irgā š anā s, ļ oti neiesaku.

Bulgā rijas ciems. (38 levas)

Kaut kas ļ oti lī dzī gs turku naktī m. Viņ i to atved uz ī paš u restorā nu, pietiekami lielu. Pie pā ris veikalu ieejas cienā ar maizi un sā li un brendiju. Tad viņ i sē ž pie galda un pasniedz ļ oti pieticī gas vakariņ as. Diemž ē l ne tikai vī ns, bet arī brendijs ir neierobež ots (var pieiet pie ieejas, tur ir paplā te ar š o dzē rienu). Tas viss noveda pie tā , ka turpmā kos notikumus es atceros ļ oti neskaidri vai, pareizā k sakot, neatceros vispā r (un es vienkā rš i nevaru ieteikt š o ekskursiju vai nē )

Nersebā ra. (2.6 levas)

Ekskursijas uz Veco Nersebā ru pā rdod par 20 levā m, bet kā pē c maksā t 20 levas, ja uz turieni var aizbraukt pats ar autobusu? Emisijas cena ir 2.6 levas turp un atpakaļ . Brauciet ar 1. autobusu, tur ir pē dē jais, nepalaidiet to garā m. Nu vecpilsē ta man patika. Ļ oti klusa, mierī ga vieta, daudz skaistu vecu mā ju, suvenī ru veikali un vesela kaudze restorā nu. Gā jā m ar prieku, iesaku.

Stambula (124 levas)

Mē s devā mies 2 dienu ekskursijā ar izbraukš anu 6 no rī ta. Ir arī nakts, bet pē c nakts brauciena autobusā nekas nebū s interstnogo. Un tā pē c ceļ š nemaz nebija nogurdinoš s. 2 stundas lī dz robež ai, tur gā jā m 40 minū tes, kamē r tikā m tai garā m. tad 2 stundas autobusā un atkal apstā jies uz pusstundu degvielas uzpildes stacijā . Ir tualete, kumoss par nekaunī gi uzpū stā m cenā m un atkal ceļ ā . Stambula sā kas pē c pusotras stundas, vē l stundas brauciens pa pilsē tu un pietura pie restorā na pusdienā m un pilsē tas apskate ar obligā tu pieturu pie kaž oku "fabrikas"))).

Stambula ir ļ oti iespaidī ga! Manā galvā bija stereotipi par tipisku austrumu pilsē tu ar netī rā m š aurā m ieliņ ā m utt. Nekas tamlī dzī gs! Tu iebrauc kā kaut kā da vā cu Š tutgarte. Viss ir neparasti tī rs, sakopts, daudz bū vlaukumu, augstceltnes un visur, kur vien skaties, visur pilsē ta, pilsē ta, pilsē ta. . .


Apskates ekskursija, kas ir iekļ auta ceļ ojuma cenā , ietver laukuma apmeklē jumu, kurā kā dreiz atradā s hipodroms, un Zilā s moš ejas apmeklē jumu. No hipodroma praktiski nekas nebija palicis pā ri, tas bija 3 metrus zem paš reizē jā lī meņ a. Zilā moš eja nepā rsteidza, moš eja ir kā moš eja. Gids mums stā stī ja, ka š o moš eju bū vē jis viens arhitekts, ka vienu otru, bet, manuprā t, visas š ī s moš ejas izskatā s vienā di un viena no otras neatš ķ iras.

Pretī Zilajai moš ejai atrodas Svē tā s Sofijas katedrā le, tā pē c tas ir iespaidī gi! Ieeja iekš ā apmaksā ta, 8 eiro, bet iekš ā nekā nav (Ilgi darbojā s kā moš eja, sienas un kupols pā rkrā sotas ar musulmaņ u ziediem, no seniem laikiem saglabā juš ā s tikai 3 noplukuš as freskas. Neiesaku pē rkot ieejas biļ eti, labā k š o stundu pavadī t skatoties ā rā . < br />

Vakarā par papildu samaksu viņ i piedā vā vē l vienu pilsē tas apskati. Viņ i paņ em jū s no viesnī cas un aizvedī s uz galveno ielu, dod jums stundu laika pastaigai un pē c tam aizvedī s uz Ā zijas pilsē tas daļ u, uz kalnu, no kura paveras skats uz pilsē tu, abā m tā s daļ ā m. Bet vakarā var redzē t tikai pilsē tas gaismas un viss. Š o vietu, protams, labā k apmeklē t dienas laikā .

Nā kamajā dienā paredzē ta vē l viena maksas ekskursija -izbrauciens ar kuģ ī ti pa Bosforu (20 eiro). Biļ etes var paņ emt paš i, bū s 2x lē tā k, bet bez gida. Pē c gā jiena beigā m viņ i tiek nogā dā ti Ē ģ iptes tirgū un tiek dotas pā ris stundas, lai to izlaupī tu. Lai gan patiesī bā nav ko laupī t. Viņ i pā rdod no produktiem, galvenokā rt garš vielā m un saldumiem, no lietā m ļ oti lē ti un tikpat zemas kvalitā tes patē riņ a preces. Nopirkā m tikai Mehmed Effendi kafiju, 5 liras par 112 gramiem. Tirgus labajā pusē tirgo, jau no tā lienes var redzē t, tur vienmē r ir rinda.

Pē c tirgus atved uz viesnī cu un dod pā ris stundas brī va laika pastaigai un pusdienā m. 4os izbraukš ana uz Bulgā riju un 22.00 jau bijā m Saulainajā krastā .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Пиратское парти, купание
Болгарская деревня
Старый Нерсебр
Голубая мечеть
Голубая мечеть изнутри
Ая-София изнутри
Панорама ночного Стамбула
Прогулка по Босфору
Египетский рынок
Цены на экскурсии 1
Цены на экскурсии 2
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums