Stāsts par izbalējušu mīlestību pret Bulgāriju

23 Jūlija 2014 Ceļošanas laiks: no 03 Jūlija 2014 ieslēgts 14 Jūlija 2014
Reputācija: +16
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Uzreiz jā saka: š ī opusa mē rķ is nav atturē t no ceļ ojuma, bet gan pastā stī t noderī gu informā ciju. Pirms 5 gadiem man tur bija labi. Bet tagad, ja es zinā tu, ka Bulgā rija ir Krievijas Federā cijas atbalstī tā ja un iebilst pret sankcijā m; biež i dzird "che", un vietē jos krodziņ os bulgā ri dzied dziesmas krievu valodā - es tur neietu. Nekad. Bet atmetī sim politisko un ideoloģ isko daļ u un parunā sim par Saulaino Krastu.

Valū tas kurss: viens eiro ir vienā ds ar divā m levā m (maiņ a tikai bankā s, kioskos par 1.5); viena leva ir 8.5–9 UAH. Ar karti var norē ķ inā ties lielveikalos, bet ne visos bā ros.

1. Ar cenā m, kuras mums bija laime redzē t, ir vē rts braukt tikai ar viss iekļ auts.

- kafejnī cā "Emona" Shopska salā ti, viens š ķ ī vis konditorejas izstrā dā jumu, zivju zupa, divi alus - 30 lv. Vakaros spē lē padomju mū ziku, pē c garš as 3+, pā rbaudi vai iedod rē ķ inu.


- Shopska salā ti, grilē ts š ķ ī vis, divi alus, divi 50 finlyadia degvī ni kafejnī cā “Star” – 40 lv. Tas nav garš ī gi.

- kafejnī cā Nesebā rā jū ras krastā Shopska salā ti, cū kgaļ as š aš liks, kavarma, plā tsmaize, 2 alus, 2 rakias - 50 lv. Garš ī gs.

- itā ļ u restorā nā "Stella di Mare" izvē le daž ā da: forele (12 Ls), spageti (no 11 lī dz 20 Ls), steiki (no 20 lī dz 40 Ls), tiramisu (5 Ls), daž ā di vī ni. Garš ī gi, labs serviss.

- Š avarma uz ielas (lielā ) - 6-7ls, cepts kartupelis ar pildī jumu (6-7lv), pica (2-3lv).

- Zorya lielveikals: alus (no 1.5 Ls), rakia (no 3 Ls), desa 200 gr (no 2.5 Ls), siers (no 3 Ls), tomā ti, gurķ i (no 2 Ls), ū dens (no 1.5 Ls). Augļ i nav jā bauda. Importa alkohols ir dā rgs.

2. Nekad nedzer laimī go stundu kokteiļ us. Nekur. Agrā k domā ju, ja š ņ abi un kolu sauc par Longailendu, tad š ī vieta ir š ausmī ga, bet tagad zinu, ka Longailendu var saukt par tā du maisī jumu - kola, daudz citrona un kaut kas attā linā ti lī dzī gs kaut kā dam alkoholam. Normā ls kokteilis sā kot no 6-7 ls gabalā . Alu vislabā k pē rk pudelē s, kā arī vī nu. No iestā dē m vairā k vai mazā k normā li "Bounce", "Mania", "Bubbles". Iestā dē s tualetes nav, uz ielas maksā no 0.5 lī dz 2 lv.

3. Ekskursijas: uz Stambulu - 100 lv, uz atklā tu jū ru - 60 lv, akvaparku - 40 lv. 2 sauļ oš anā s krē sli un lietussargs dienā.24 lv diviem. 20% no pludmales ir dvieļ iem un saviem saulessargiem. Vislabā k ir iekā rtoties kā dā pludmales bā rā , zem lietussargiem, pasū tot bezalkoholiskos dzē rienus. Tad jū s maksā jat tikai par dzē rieniem. Vietas, kur apgulties uz lielas gultas pie baseina un skatī ties uz jū ru ar š ampanieš a glā zi - visā piekrastē neatradu. Brauciens ar banā nu, š ķ ī vis - 20 Ls, lidojums ar izpletni - 50 Ls.


4. Par sevi es nolē mu, ka nekad vairs nebraukš u ar autobusu, pat ja es sev visu liegtu, lai nopirktu biļ eti. Bet katram ir sava izvē le. Autobuss kursē.24 stundas. Ja paveiksies ar š oferi, piestā siet normā lā s vietā s, lai aizietu uz tualeti. Lī dz robež ai ik pē c 3-4 stundā m. Aiz robež as ir grū tā k. Uz robež u - labā k nedzert. Ja nepaveiksies, jū s apturē s pie Rumā nijas mež a un piedā vā s aiziet uz tualeti. Uz Rumā nijas robež as - tualete ir briesmī ga. Tiem, kuri brauc ar autobusu pirmo reizi: paņ emiet zem galvas piepū š amos spilvenus, tabletes pret kustī bu slimī bā m, flip flops, ū deni, jo nav skaidrs, kur nakš ņ osit.

Bulgā rija ļ oti atgā dinā ja ne pā rā k kvalitatī vo Turcijas dublē jumu. Labas viesnī cas pē c mū su novē rojumiem: Victoria, Helena (5*), Globus (4*), Bellevue (3*). Es ceru, ka š ī informā cija jums palī dzē s. Jauku atpū tu.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (26) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums