Bulgārijas nedēļas nogale

12 Janvāri 2016 Ceļošanas laiks: no 24 Decembris 2015 ieslēgts 26 Decembris 2015
Reputācija: +91.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Bulgā rijas nedē ļ as nogale

Sestdienas, 24. oktobra, rī ts. Ir pienā cis laiks doties ceļ ā - uz Bulgā riju, lai gan es joprojā m gribē ju palikt krā š ņ ajā Rumā nijā . Acī mredzot arī Bukareste negribē ja mū s laist - apmē ram stundu bijā m iestrē guš i sastrē gumā pie izejas no pilsē tas. Braucā m ilgi un apmulsuš i: nedaudz apmaldī jā mies (pē c kura mū su navigators saņ ē ma jaunu segvā rdu - Alena), un ceļ i Rumā nijā nav ī paš i labi, un robež u š ķ ē rsoja nevis autobā nis, bet valsts. ceļ iem. Vā rdu sakot, lī dz 18.00 tika nobraukti 400 km lī dz Sofijai.


Pirmais, kas mū s pā rsteidza galvaspilsē tā , bija milzī ga marmora ē ka, spilgts padomju laika iemiesojums – tik iespaidī ga Ukrainas vē stniecī bas mā jvieta Bulgā rijā . Kā mums stā stī ja, Ķ ī na pē c PSRS sabrukuma uzcē la š o ē ku savai vē stniecī bai. Pē c 2-3 gadiem, pē c bū vniecī bas pabeigš anas, kad Ķ ī nas vē stnieks ieradā s objektu saņ emt, viņ a acu priekš ā nokrita apš uvums. Viņ š to uztvē ra kā sliktu zī mi un pameta ē ku. Tā tas palika nemierī gs (Bulgā rijas valdī bas bilancē ). Un 90. gados Bulgā rija atdeva ē ku Ukrainas vē stniecī bai apmaiņ ā pret ē kā m Odesā un Kijevā Bulgā rijas vē stniekiem - lī gums tika noslē gts uz gadu desmitiem.

Vē rts teikt, ka sā kotnē ji š eit bez administratī vajā m ē kā m bija arī komplekss darbinieku dzī voš anai. Dzī vokļ os ir viss nepiecieš amais, blakus ir liela trenaž ieru zā le un kopē ja veļ as mazgā tava. Tač u Ķ ī nas vē stniecī bā dzī vo un strā dā daudz mazā k cilvē ku, nekā plā nots. Tā pē c, piemē ram, visā stā vā , kur mums iedeva dzī vokli, dzī vojā m vieni.

Svē tdienas rī ts sā kā s ar veļ as mazgā š anu (ak, cik jauks veļ as ž ā vē tā js, pusotra stunda un viss ir sauss) un ar kafejnī cu Cherry pretī - tur nostrā dā jā m kā das 6 stundas. Un vakarā devā mies satikt ukraiņ u kaujiniekus, kuri ieradā s Bulgā rijā rehabilitā cijā . Sofijas lidosta ir maza, un, kamē r gaidī jā m puiš us, tikā mies ar diasporas (jaunā kā s paaudzes) pā rstā vjiem. Tā s pā rsvarā ir meitenes, kuras apprecē jā s ar vietē jiem un dzemdē juš as bē rnus – ir aktī vas, ir daiļ avas, smejas un no sirds uztraucas par Ukrainu. Kad cī nī tā ji jau bija piegā juš i, viņ us sagaidī ja ar blī kš ķ i, ar Ukrainas karogiem un aplausiem. Par tik svinī gu pieņ emš anu parū pē jā s ukraiņ u organizā cijas vadī tā ja Elē nas kundze.

Tajā paš ā dienā mē s tikā mies ar studentu ž urnā listi Irinu Ostrovsku. Intervija ievilkā s divas stundas, kā rezultā tā vietē jā interneta portā lā tapa reportā ž a bulgā ru valodā .

Mē s esam pateicī gi Denisam Krimovam, Ukrainas vē stniecī bas Bulgā rijā treš ajam sekretā ram par tik spilgtā m tikš anā s reizē m.

Pirmdiena bija patī kamu paziņ u pilna. Diena sā kā s ar tikš anos ar Ukrainas vē stnieku Bulgā rijā Nikolaju Baltaž i. Tas bija ī ss - apmē ram pusstunda, bet informatī vs. Tradicionā li uzdā vinā jā m lelli motanku, vē stnieks veica ierakstu mū su viesu grā matā , kā arī pastā stī ja, kā ukraiņ i dzī vo Bulgā rijā...


Kopumā valsts ir nabadzī ga, tā pē c mū su tautieš i tur dzī vo pieticī gi. Kopienu galvenokā rt veido mū su meitenes, kas apprecē jā s ar vietē jiem vī rieš iem, ir arī vecā ka gadagā juma cilvē ki, kas ieradā s tā lajā.80.  gados.

Pē c tikš anā s ar vē stnieku sniedzā m interviju vietē jam portā lam "Ukrainian News" ļ oti patī kamam profesionā lam ž urnā listam Vasilijam Ž ukovskim. Skatieties video mū su kanā lā .

Pē c tam mē s devā mies uz kafejnī cu Cherry (ko izvē lē jā mies iepriekš ē jā dienā ). Tur mū s jau gaidī ja diasporas meitenes, kuras bija atnā kuš as uz motanku meistarklasi. Viņ i ieradā s ar saviem bē rniem un kopā veidoja burvī gas lelles. Viena no dalī bniecē m savu lelli caur mums pā rveda uz tuvā ko valsti – Melnkalni (viņ a palika pie konsula).

Mū su notikumiem bagā tā diena noslē dzā s ar tikš anos ar Bulgā rijas labā ko cepuru veidotā ju Irinu Sardarevu. Starp citu, agrā k viņ a bija ukraiņ u kopienas vadī tā ja. Viņ ai ir pā rsteidzoš i darbi, tos uzpē rk klienti no visas pasaules. Nevarē jā m pretoties un pielaikojā m viņ as cepures – skaistums!

Irina apsolī ja novembrī sarī kot vē l vienu motanku (ukraiņ u tē rpos) meistarklasi ikgadē jā vē stniecī bu gadatirgū decembrī . Mū su vē stnieks piedā vā ja tos pā rdot un naudu ziedot labdarī bai. Novē lam viņ iem visiem panā kumus!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums