Mandarīnu paradīze ar Personas tūri (Rīga)

01 augusts 2015 Ceļošanas laiks: no 27 Septembris 2014 ieslēgts 06 Oktobris 2014
Reputācija: +136.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ceļ ojums no Tallinas uz Bosniju.

Vasara ir beigusies, un mē s vē lamies vairā k siltuma un iespaidu! Paskatī jos mā jaslapas un atradu piedā vā jumu no Veles Travel (Tallina) uz Itā liju no 27. septembra uz 9 dienā m. Mū su izvē le nav pā rā k liela, cik zinu, tikai trī s firmā m ir savi marš ruti ar apkalpoš anu krievu valodā . Tā pē c mē s pieņ ē mā m š o priekš likumu. Noslē dzā m lī gumu, samaksā jā m naudu un sā kā m lē nā m vā kties. Bet, diemž ē l, tas neizdevā s - nevarē ja savervē t tos, kas gribē ja, un brauciens tika atcelts. Vilš anā si nav robež u (varē tu arī tā rakstī t), tač u bijā m gandarī ti, ka par to tikā m informē ti iepriekš un nauda tika laicī gi atgriezta.

Ko darī t, atvaļ inā jums gandrī z beidzies, arī koferi sapakoti - jā meklē iespē jas! Un tad bija tā ds variants, Rī gas uzņ ē mums Persona Tour piedā vā tū ri uz Horvā tiju uz tiem paš iem datumiem. Vienojamies, parakstam lī gumu, samaksā jam, gaidam.


Cerī bas attaisnojā s – ekskursija notiks. Steidzami jā risina problē mas ar transportu uz Rī gu un atpakaļ . Ekskursijas sā kums no Rī gas plkst. 6, t. i. lī dz š im laikam jā ierodas Rī gā vai jā ierodas iepriekš un kaut kur jā pavada nakti. Mē s izvē lamies pirmo variantu. Viļ ņ as autobuss atiet 22:00 un ak, brī nums, pē dē jā s divā s akcijas stundā s izdodas tikt pie atlaides un nopirkt biļ eti par 5 eiro. Atgrieš anā s biļ eti paņ ē mu tajā paš ā autobusā ar izbraukš anu no Rī gas 02.30.

Izbraukš ana 22.00, un 2.30 esam Rī gā autoostā , dodamies uz stacijas ē ku gaidī t atlikuš o laiku. Uzrā dot biļ eti, viņ i tiek ielaisti uzgaidā majā telpā bez maksas (bez tā s 1 eiro no cilvē ka). 5.10 nelielas uzmundrinoš as brokastis, ieguvums no ierī cē m ar dzē rieniem pat trī s ar cenu no 50 lī dz 80 centiem (kafija, kakao). Tualete stacijā ir maksas (30 centi) un pieejama visu diennakti. Pē c brokastī m dodamies uz t/c Origo, labi iet pavisam tuvu, ne vairā k kā.15 minū tes nesteidzī gā solī . Noteiktajā laikā (ap 6:00) pienā ca autobuss un ieņ ē mā m vietas pē c iepriekš norunā tā . Š eit bija neliela pā rklā š anā s, bija vairā ki tū risti, kuri brauca no Narvas un viņ u autobuss kavē jā s. Lī dz ar to varē jā m izbraukt tikai pulksten 7. Autobuss pilns. Komforts, iespē jams, pē c analoģ ijas ar viesnī cā m, ir apmē ram divas zvaigznes - ir tualete, kuru nav vē lams izmantot, ir karstais ū dens (lai gan tikai pieci litri un tikai pieturā s). Š ķ ī stoš ā kafija un dzē rieni, tē jas maisiņ i. Gaisa kondicionē tā js darbojas labi.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: piestā tne ar transportu no Igaunijas ir normā li, gaidī š anas laiks stacijā ir viegli pā rceļ ams, ja ir aizkavē š anā s un pā rklā š anā s, var informē t grupas vadī tā ju un problē ma tiks atrisinā ta.


Ejam. Kā jebkurā š ā da veida braucienā , autostā vvieta tiek nodroš inā ta 2-3 stundu laikā , lai izstieptu kā jas un apmierinā tu fizioloģ iskā s vajadzī bas. Uzreiz jā saka, ka visas tualetes galvenā marš ruta laikā izrā dī jā s brī vas un veikalos varē ja iepirkties ar karti. Ceļ ojuma laikā gide sniedza informā ciju par nozī mī gā kajā m apskates vietā m, un ceļ ojuma sā kumā viņ a to darī ja divā s valodā s (sā kumā tas mani nedaudz traucē ja, vē lā k problē ma pazuda, jo pā reja latvieš u valodā tika veikta daudz retā k). Pirmā pietura pusdienā m Augustovas apkaimē bija neveiksmī ga – piebrauca daudz autobusu un rinda bija milzī ga. Ar otro mē ģ inā jumu mums izdevā s pusdienot Lomž as (? om? a) rajonā . Tas bija bistro par saprā tī gu cenu, tač u ē diena kvalitā te atstā ja daudz vē lamo. Paē dā m diezgan ā tri. Maksā ju ar karti, bet pieņ ē ma arī eiro. Divas zupas un divas otrā s ar alu maksā.13 eiro!! !

Vakarā (apmē ram pulksten 20.30) ieradā mies tranzī ta viesnī cā Campanile Katovicē . Divzvaigž ņ u viesnī ca, DBL, TWIN numuriņ i, tī rs, pieejams WiFi. Blakus ir tikai McDonalds, tā pē c nebija iespē jams neko apmeklē t, ja nu vienī gi izstaipī t kā jas. Nedaudz pastaigā jā mies, nomazgā jā mies, skatī jā mies televizoru (ir arī krievu programmas) un devā mies gulē t.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: vakariņ ā s bistro var nopirkt kaut ko lī dzņ emš anai, bet vakariņ ā m tuvē jā degvielas uzpildes stacijā .

No rī ta brokastis pulksten 6.30. Standarta komplekts: olu kultenis, š ķ iņ ķ is, ievā rī jumi, siers, sviests, muslis. Ļ oti apbē dinā ts, ka brilles ir papī rs! ! ! Dzē rienus var dzert tikai no bezcerī bas, t. i. tie, kas pretendē uz kvalitā ti, labā k atbrī vojas no š ī s domas. Pulksten 7 izbraukš ana – priekš ā Č ehijai.

Esam sasnieguš i pirmo plā noto pieturu un ekskursiju. Tā bija Dienvidmorā vijas pilsē ta Hustapece (Hustopeche) (Hustope? e), kas cita starpā ir slavena ar saviem vī niem. Š ajā sakarā plā nota ekskursija uz vī na pagrabu, kur tos, kuri vē las, iepazī stinā ja ar visiem vī na darī š anas un uzglabā š anas procesiem. Un ne tikai, tika dota iespē ja nogarš ot, pē c kuras tauta tika pabarota. Tie, kuri negribē ja nodoties degustā cijai, staigā ja un skatī jā s uz mazpilsē tas jaukumiem. Iepazī stoties ar apskates vietā m, uzgā jā m ļ oti pieklā jī gu restorā nu. Divu pirmo ē dienu, divu otro ē dienu, alus, vī na, saldumu un kafijas rijī ba maksā ja 15 eiro. Pilns prieks!! !

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: katrs pats izlemj, vai doties ekskursijā vai ne. Tiem, kas negā ja, brī vajā dienā pilsē tā nav lielas izvē les - neliela ekskursija uz pilsē tas apskates objektiem un pusdienas. Laika gaitā tas sakrī t ar ekskursijas laiku.


Tač u tā nav vienī gā š odien plā notā pietura. Skaistā Bratislava! Tā bija interesanta (vai aizraujoš a) ekskursija ar vietē jo burvī go gidu, pē c kuras brī vā laika bija ļ oti maz. Alus Zelta fazā ns (Zlatý Ba? ant) nepalika bez uzmanī bas!

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: atkal izvē le ir katra paš a ziņ ā , tiem, kuri atteicā s no ekskursijas, patika pastaiga pa vecpilsē tu.

Jau tumsā , pē c pulksten 20:00, sasniedzā m tranzī ta viesnī cu Ungā rijā . Viesnī ca Touring (Touring, Nagykanizsa, Attila utca 4) nemē ģ inā ja kaut ko mē ģ inā t un godī gi informē ja mū s par to - viena zvaigzne, un saskaņ ā ar to viņ iem tas ir jā novē rtē . Tā tad viss izrā dī jā s kaut kas lī dzī gs hostelim un viss nav pirmajā svaigumā (neattiecas uz gultasveļ u) un viss ir pieticī gs. Kopē jā virtuvī tē ir iespē ja kaut ko pagatavot, ir gā zes plī ts, mikroviļ ņ u krā sns, ledusskapis, elektriskā tē jkanna, trauki. Tiesa, tam visam nav laika un izmantojā m tikai tē jkannu. Apkā rtnē ir diennakts Tesco veikals, kurā var iepazī ties ar cenu lī meni Ungā rijā un kaut ko iegā dā ties. Es aizmirsu pajautā t par WiFi, bet kā ds teica, ka tā ir. Televī zija bija klā t. Pirms gulē tieš anas nā cā s strā dā t ar muš u sitē ju un iznī cinā t odus, kas bija gatavojuš ies dzī rē m. Nakts pē c kaujas pagā ja mierī gi. No rī ta brokastis apmē ram tā das paš as kā visur citur, bet, atš ķ irī bā no iepriekš ē jā s viesnī cas, krū zes bija porcelā na, kas ļ oti iepriecinā ja ! ! ! Izbraukš ana pulksten 7, lī dz Horvā tijas robež ai tikai 22 km.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: kaut ko, kas nepiecieš ams vakariņ ā m, varat iegā dā ties Bratislavā vai veikalā netā lu no viesnī cas. Jū s varat sasildī ties viesnī cā .

Izbraucot no Ungā rijas, pirmais nepatī kamais apstā klis. Muitnieki savā ca visas pases un ilgi pā rbaudī ja katru pasi. Turklā t mē s nebijā m pirmie, pirms mums stā vē ja tie paš i nelaimī gie. Lai savā ktu pases, visus izsē dinā ja no autobusa un tas viss ieilga. Ne viss bija lī dz galam skaidrs, jo Horvā tija ir arī Eiropas Savienī bas dalī bvalsts, tač u viņ i izteica domu, ka Horvā tija neietilpst Š engenas zonā .


Ieplā nota pietura, Split. Skaistums, jū ra, silts un ļ oti saulains, viss balts. Atkal interesanta ekskursija (atkal ar vietē jo gidu), pē c kuras brī vais laiks. Paspē jā m nedaudz uzkā pt lī dz skatu laukumam un veikt nelielu apskatu. Augstā k viņ i nekā pa, nolemjot vairā k laika atstā t maltī tei. Ieturē jā m maltī ti vienā no daudzajā m krodziņ iem, tur bija salā ti, divi citi, kaut ko iedzē rā m. Maksā ja 20 eiro, maksā ja ar karti.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: Nebū š u oriģ inā ls un atkā rtoju, ka katrs izvē las kā du ekskursiju vai brī vo laiku. Neuztraucieties par kā du konkrē tu vai ieteiktu konobu! Tie visi ir aptuveni vienā di, un arī cenu lī menis ir vienā ds.

Vakarā sasniedzā m Bosnijas robež u, kuru bez problē mā m tikā m garā m, kā du laiku stā vot, bet dokumenti netika pā rbaudī ti. Pē c 15 minū tē m bijā m savā cietoksnī , kas kļ uva par mū su mā jā m uz 5 dienā m, Adria Hotel (lai gan š ī s Adrias piekrastē ir visu laiku, bet mū su pilsē tiņ ā Neum tā ir vienī gā ). Daž ā dā s vietnē s ir daudz aprakstu par viesnī cu, un tie atbilst redzē tajam. Tas ir, tas ir diezgan jauns, tā pē c tas izskatā s atbilstoš i. Viesnī ca atrodas treš ajā rindā , un reģ istratū ra atrodas piektajā stā vā , uz kuru mē s ieradā mies. Lī dz jū rai 165 pakā pieni. Numuri atš ķ iras no standarta viesnī cas numuriem lī dz dzī vokļ iem. Mē s ieguvā m trī sistabu apartamentu pirmajā stā vā ar balkonu. Tas mani iepriecinā ja, lai gan š ajā balkonā nebija ī paš as funkcionalitā tes (vai vajadzī bas) - nebija daudz laika, lai to izbaudī tu. Tā pē c š ajā gada periodā un lī dzī gā s tū rē s jums nevajadzē tu pā rā k daudz uztraukties par to! Istaba tī ra, par vasarī gu komfortu, t. i. par gaisa kondicionieru esamī bu nevaru teikt, jo. mums tas nebija vajadzī gs. Ir klā t TV, ir divas krievu programmas. WiFi ir maksas (eiro stundā ), tā pē c jū s pā rā k daudz neaizbē gsit. Ierodoties bija vakariņ as, pasniegta zupa, vista ar piedevu, kaut kas salds. Pē c vakariņ ā m bija apmē ram 30 minū tes, lai paspē tu aizskriet uz veikalu papildinā t krā jumus. Taisnī ba, ka veikals iet laiks diezgan atpakaļ . Viņ i ņ em visu: Bosnijas naudu, Eiropas, Horvā tijas un kartes.

Pē c vakariņ ā m mē s devā mies lejā uz jū ru. Bija tie, kurus nobiedē ja ež i, bet bija arī pā rdroš nieki, t. i. , tā di, kas izmē ģ inā ja ū deni un peldē ja.


Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: viesnī cā nakš ņ oš ana augš ē jos stā vos ir funkcionā lā ka, jo brokastis un vakariņ as augš stā vā un visi braucieni arī sā kas no 5. stā va. Viesnī ca ir ē rta un skaista, personā ls jauks un izpalī dzī gs. Zupa izrā dī jā s no ā tri pagatavojamo kategorijas, tā pē c entuziasmu neizraisī ja. Otrs ē diens bija ē dams, vairā k par to nav ko teikt. Dzē rieni vakarā nedod - jū s varat par naudu. Maize ir garš ī ga, un garš ī ga visur. Š ajā gadalaikā ir atvē rti tikai lielie veikali, un daž i tiek slē gti pulksten 20.20 (citi pirms astoņ iem). Ja vī ns no Morā vijas nav palicis pā ri, tad uz vakaru var nopirkt veikalā . Ū dens jū rā ap 20 grā diem, ieeja nav ī paš i redzama, oļ i lieli, tuvē jā pludmalē vairs nav "dzī ves". Nobrauciens, kā jau teicu, ir 165 pakā pieni, pirmā daļ a ir tieš i aiz viesnī cas, tad nedaudz pa kreisi un tā lā k uz leju.

Brokastis no rī ta. Bez volā niem, viss minimā li. Karstie dzē rieni, no kuriem izvē lē ties, kaut arī visi pulverveida tē jas maisiņ i. Maltī tes laikā viņ i jautā ja, ko pasniegt vakariņ ā s pē c jū su izvē les – gaļ u, vistu vai zivi.

Š odien brauciens uz Neretvas upes ieleju pē c mandarī niem. Baidī jā mies, ka bū s netī rs un visi bū sim nosmē rē ti ar mā liem. Tas izrā dī jā s sauss un iepriecinā ja. Visiem iedeva maisus, kur var savā kt ap 3 kg augļ u. Tiem, kas vē lē jā s savā kt vairā k, pā rdeva maisu par 2 eiro (tas ir, par š o naudu var nopirkt 3 kg augļ u). Kā teica - mandarī nu paradī ze, tur ir daudz koku, viss ir augļ os. Daž ā du š ķ irņ u un daž ā das gatavī bas augļ i. Tiesa, viņ i mums tur neļ ā va ilgi uzturē ties, tač u visiem izdevā s piepildī ties un remdē t slā pes!

Pē c savā kš anas mū s aizveda uz Adria restorā nu. Skaists restorā ns. Tika piedā vā ts pirmais ē diens (viduvē js) un otrais aukstums. Sarkanvī nu pasniedza krū zē s. Tad mazs gabaliņ š iegā dā tā s kū kas (ti, neviena) un kafija (nevarē ju izdzert).

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: neaizmirstiet paņ emt lī dzi drē bes un apavus, kas jums nav iebildumi. Mū su gadī jumā paveicā s ar laikapstā kļ iem un nesasmē rē jā mies. Tomē r jā ņ em vairā k augļ u, t. i. nopirkt papildu iepakojumus. Somas ir neē rti nē sā t, tā pē c uzticama soma ir visu problē mu risinā jums! Daž i paņ ē ma lī dzi zaru griezē ju un bija pareizi - ar to ir daudz ē rtā k. Mandarī nus labā k plē st ar mazu kā tiņ u un ne visai nogatavojuš os (gatavus)! Brauciens uz restorā nu neattaisnoja uz sevi liktā s cerī bas (neatbilda programmā aprakstī tajam), tač u arī bez pusdienā m ir grū ti, bū tu jā meklē alternatī va.


Mē s atgriezā mies apmē ram pulksten 13:00, un ir ieplā nota nā kamā ekskursija uz Dubrovniku. Nepaspē jā m to apmeklē t, tā pē c sā kā m izpē tī t apkā rtni. Un skatī ties patiesī bā nav nekā . Izpē tī jā m pludmali un apkā rtni. Jū ras ež i ī paš i netika manī ti. Mazliet malā redzē jā m ež us, tā pē c labā k sevi pasargā t, valkā jot droš ī bas apavus. Un oktobrī joprojā m ir iestā des, kas strā dā pludmalē , lai gan no mū su viesnī cas jums jā iet apmē ram nedaudz vairā k kā kilometrs. Ir vairā ki veikali (viens no tiem ir Konzum, tā pē c sortiments ir skaidrs). Aktī vā sezona beidzas lī dz ar septembra iestā š anos, tā pē c mazie veikaliņ i un veikaliņ i vairs nedarbojā s (redzē jā m, ka strā dā ja pā ris cilvē ki, lai gan nebija laika izpē tī t visu apkā rtni). Vī nu, ū deni, sieru, saldumus var nopirkt, augļ i neē dami (importē ti, kā pie mums). Cenas atš ķ iras, bet parasti ir pieejamas. Es nemā cī jos par WiFi pieejamī bu. Pie vienas no viesnī cā m ir bankomā ts. Š ajā sezonas laikā pludmalē nav izklaides!

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: patiesī bā viņ š visu izklā stī ja. Neum ir tikai vieta, kur apstā ties.

Vakariņ ā s atkal lī dzī ga zupa un pasū tī ts ē diens. Gaļ a izrā dī jā s diezgan vidē ja, skumbrijas zivs, arī vidē ja.

No rī ta agrā s brokastis un izbraukš ana uz Melnkalni. Par baroš anu brokastī s neatkā rtoš os! Gleznains š o vietu apraksts. kuru apmeklē jā m, neredzē š u - viss ir ekskursijas anotā cijā . Stā vē jā m pie robež as – tū ristu plū sma un nebijā m pirmie. Pases vienmē r tika ņ emtas lī dzi.

Bija neliela ekskursija uz Kotoru un pē c tam brī vais laiks. Daļ u š ī laika veltī jā m kā pš anai. Pē c gida teiktā , š is kā piens aizņ em apmē ram stundu un pē c kā pš anas var baudī t lielisku skatu uz pilsē tu un lī ci. Pie ieejas pā rdod biļ etes par 3 eiro (lai atjaunotu "neveiksmi" : -)). Pa ceļ am vietē jie uzņ ē mē ji tirgo ū deni - nodarboš anā s tomē r nav viegla un ir daudz sviedru, kas izraisa slā pes. Par kā puma lietderī bu varu teikt, ka viss balstā s uz tradī cijā m – tā dara visi. Jū s varat neredzē t ī paš us skatus no augstuma, un jo augstā ks tas ir, jo grū tā k ir skatī ties. Turklā t visi š ie prieki ir redzami citu cilvē ku bildē s. Protams, jū s varat pā rbaudī t sevi, bet vai tas tieš ā m ir nepiecieš ams? Kā pš ana ir diezgan sarež ģ ī ta ne tikai tā pē c, ka tā ir augsta, bet arī tā pē c, ka tur nav kā pnes kā tā das, bet gan izmē tā ti akmeņ i, uz kuriem grū ti un bī stami kā pt. Tā tad atliek tikai "es varu" un "es biju tur"! ! ! Protams, es pierā dī ju sev un pā rē jiem, ka varu, tā pē c varē ju tik sī ki aprakstī t valdzinā jumus"! : -) Ja ir veselī bas problē mas, nekā piet kalnā , it ī paš i, ja ir karsta diena .


Pē c kā pš anas mē s skrē jā m uz vietē jo dā rzeņ u, augļ u un pā rtikas preč u tirgu. Patieš ā m nekas nav jā pē rk, lai gan oktobra sā kums. Augļ i pē c garš as un cenas ir gandrī z tā di paš i kā pie mums. Liela gardu sieru, kū pinā jumu un gardu vī nogu izvē le. Valū ta ir eiro, tā pē c nekā du problē mu. Mani pā rsteidza kaltē tu balto sē ņ u pā rpilnī ba.

Pē c š ī pasā kuma pabeigš anas mē s steidzā mies uz Budvu (Budvu). Ir neliela ekskursija un brī vais laiks. Brī vā laika pietika, lai kā ds varē tu nopeldē ties jū rā , un kā ds vienkā rš i klī da apkā rt un baudī ja skatus un apmeklē ja vietē jā s ē dinā š anas iestā des. Apmeklē juš i pludmali, nolē mā m nogarš ot risoto ar jū ras veltē m un sē piju tinti un nez kā pē c pasū tī jā m divas porcijas, nevis divus daž ā dus ē dienus, tad sadalā m uz pusē m. Kā teica mū su draugi, tas ir vienkā rš i neveiksmī gs plovs! Mums tas izrā dī jā s par daudz, tā pē c palika gandrī z puse. Garš a ir nepatī kama, pikanta un viss pā rē jais. Pē c liela ū dens daudzuma izdzerš anas viņ i atbrī vojā s no garš as.

Vakariņ ā s viesnī cā bija jū ras veltes — to nevar salī dzinā t ar pusdienu risoto. Viss pā rē jais, nepā rkā pjot tradī cijas.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: iepazinos ar Melnkalni, kaut kā tur mā jā s - ļ oti patika. Valū ta eiro, daudz uzrakstu krievu valodā (arī ē dienkarte), skaisti, silti, jū ra, jahtas.

No rī ta agrā s brokastis un brauciens uz Horvā tiju pa Pelješ acas pussalu ar tā lā ku braucienu uz salu. Ceļ ojums interesants, ceļ š aizraujoš s! Vispirms izbraucā m visu Pelješ acas pussalu lī dz Orebicas pilsē tai. Ir neliela pietura, lai pā rsē stos uz laivu. Tā lā k sala Korč ula (Kor? ula) un pilsē ta ar tā du paš u nosaukumu. Pilsē tā neliela ekskursija un brī vais laiks. Nolē mā m izmē ģ inā t kalmā rus un pē c gida ieteikuma izvē lē jā mies restorā nu. Izrā dī jā s, ka mums paveicā s, ka mums lī dzi bija gids, jo. viņ i mums gribē ja gatavot kalmā rus nevis pē c receptes, ko viņ a slavē ja. Pē c iejaukš anā s un ilgas gaidī š anas mē s saņ ē mā m to, ko pasū tī jā m. Š oreiz pasū tī jā m daž ā dus ē dienus un dalī jā mies. Bija tuncis un kalmā ri - bija apmierinā ti. Vī ns ir pā rā k dā rgs, un viņ i to neņ ē ma.

Pē c maltī tes jū s varē tu turpinā t staigā t, peldē t. Tiesa, laikapstā kļ i nelutinā ja – brī ž iem lija. Bet sala ir pasakaina.


Ap pulksten č etriem mē s atgriezā mies pussalā un devā mies uz Stonu ē st austeres un nopirkt sā li. Neliela ekskursija, lietus dē ļ nolē mā m pie sienas neiet. Ar austerē m sanā ca uzklā jums, bet izdevā s pamē ģ inā t. Pie izejas no pilsē tiņ as iegā jā m veikalā , kur nopirkā m sā li un vī nu. Sā ls par kilogramu maksā vairā k nekā eiro. Mā jas vī ns plastmasas kā rbā s, sarkans 3 litri, balts 5 litri. Nož ē loju, ka paņ ē mu tikai 5 litrus! : -)

Vakariņ ā s atkal tas pats sakā rtojums, gaļ a, zivis un tas viss pē c zupas no koncentrā tiem.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: man nepaveicā s ar laikapstā kļ iem. Austeru fermā netikā m un redzē jā m tikai no augš as, pa ceļ am. Pilsē tiņ as ir interesantas, ar savu kaislī bu, bet tas mums jau kļ ū st ierasts un pamazā m kļ ū st garlaicī gi. Par austeru garš u laikam neko neteikš u - viss ir aprakstos. Sā ls tika nopirkta 10 kg, bet es nedomā ju, ka tā ir panaceja un bez tā var iztikt. Vī nu var un vajag pirkt.

Pē dē jā diena. Ekskursija uz Bosnijas kontinentā lo daļ u. Es izlaiž u brokastis, apraksta izpratnē . Izbraucam no Bosnijas uz Horvā tiju, te kā parasti, 3-4 minū tes un braucam tā lā k. Pē c neliela ceļ ojuma cauri Horvā tijai atkal iebraucam Bosnijā un uz robež as mū s pā rbauda, ​ ​ savā c pases un nes uz kā du š ķ ū nī ti. Viss izrā dī jā s ne gluž i liktenī gs, un viņ iem tas izdevā s 15-20 minū tē s.

Mē s iebraucā m Poč iteljas pilsē tā . Pirmā iepazī š anā s ar Austrumiem. Neliela ekskursija, atkal kā pš ana pa sienu - nu tā da ir tradī cija un pā rē jais iepirkš anā s laiks: š alles, reljefs - ī si sakot, austrumi un sievieš u paradī ze!

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: pirmā iepazī š anā s ir interesanta. Var nopirkt kaut ko lē tā k nekā Mostarā , neaizmirstiet kaulē ties. Protams, jums nav jā kā pj pa sienu!

Mē s braucā m tā lā k uz Mostaru — diezgan lielu pilsē tu. Izglī tojoš a ekskursija un iepirkš anā s vietē jā tirgū . Viņ i ieteica tinktū ras, liķ ierus, sī rupus, medu. Neko nepirku, visa uzmanī ba tika vē rsta uz eksotiku.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: ekskursija ir interesanta un informatī va. Mums palaimē jā s bū t aculieciniekiem lē cienam no tilta. Viss sajaukts, vecs, jauns, austrumi, rietumi, kara pē das....Sajū smā par tirgu nepiekrī tu, smarž as neiesaku (tur uz ielas ir pā rdevē ja). Ir turku kafija, bet es nekad neesmu redzē jusi, ka to pagatavotu uz smiltī m. Saldumus var pagarš ot, bet neko vairā k.


Pē c tam mē s braucā m uz Blagajas pilsē tu. Iespaidī ga vieta ir Bū nas upes izteka un klosteris. Mū su mē rķ is bija apē st no upes noķ ertas foreles. Gandrī z tā bija, ē dā m upes krastā un bija lieliski un garš ī gi. Pē c tam izdevā s veikt nelielus pirkumus no vietē jiem privā tajiem tirgotā jiem.

Atkal robež a ar pasu vā kš anu, bet pat nedaudz ā trā k nekā no rī ta.

Vakariņ ā s, kā dam gaļ a un kalmā ri, viss bija ē dams, nu, zupa, kā parasti, nē .

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: patī kama vieta un apskates vē rta. Pā rē jo Horvā tijas naudu vajadzē tu atstā t š eit, jo jums var nebū t laika aiziet uz veikalu (lai gan mē s to darī jā m).

Brokastis tika pasniegtas kā sausā s devas, un 4:00 mē s pametā m Bosniju. Robež a tika ā tri pā rvarē ta. Tad devā mies uz autobā ni un gandrī z lī dz Zagrebai. Tā lā k neliels brauciens un skats pa logu (neskaitot tehniskā s pieturas) cauri Slovē nijai, Austrijai ar Vī nes malu. Pie ieejas Č ehijā iepirkš anā s Mikulovā TaxFree un reģ istrē š anā s Brno vakariņ ā m-pusdienā m. Paē duš i uz godu, ļ oti garš ī gi un ņ emot vē rā , kas tas ir par 10 eiro (zupa, vista, alus), tad vienkā rš i ideā li! Vakarā tranzī tviesnī ca Gambit (Gambit, Cieszyn, ul. Bucewicza 18) Polijā . Parasta divu zvaigž ņ u viesnī ca, pietiekami tī ra - nav kur iet, un ir jau vē ls.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: bija grū ti vilkt koferus no pirmā uz piekto stā vu. Pē c robež as š ķ ē rsoš anas var gulē t lī dz pirmajai tehniskajai pieturai. Pē rciet dzē rienus tur un izmantojiet sausā s devas autobusā . Brno pusdienas nav obligtas, t. i. tu nevari staigā t! Bet es to nenož ē loju, ī paš i par š ā du cenu. Turklā t nav skaidrs, kā nogalinā t gaidī š anas laiku, kamē r visi ē d.

No rī ta standarta brokastis un izbraukš ana. Augustovas (Augustovas) apgabalā apstā jā s pusdienā s. Š oreiz rindas nebija un ā tri pasū tī jā m un paē dā m ļ oti garš ī gu maltī ti. Tas izrā dī jā s ne tik dā rgi. Rī ga naktī . Ar to beidzā s ceļ ojuma oficiā lā daļ a ar Persona Tour, un mē s atvadī jā mies no visiem.

Mē s pā rcē lā mies uz staciju un pē c 1.5 stundu gaidī š anas iekā pā m parastajā autobusā . Viss.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: nav iespē ju, tā pē c vienkā rš i ceļ ojiet. Restorā ns pieņ ē ma eiro skaidru naudu.

KOPĀ :


Uzņ ē muma izvē le izrā dī jā s veiksmī ga – par diezgan nelielu samaksu viņ i mums sarī koja aizraujoš u braucienu. Protams, katram jā saprot, ka apkalpoš anas lī menis atbilst iztē rē tajai naudai. Bija daž as "neatbilstī bas", apvainojoš as, protams, bet ne liktenī gas. Ar maksā jumiem problē mu nebija, ar lī gumiem arī . Neparedzē tu apstā kļ u gadī jumos var rast kompromisu.

Par gidi (Olgu) var teikt, ka viņ a tika galā ar saviem pienā kumiem, uzvedā s korekti, ģ ē rbā s iespaidī gi (kas atviegloja viņ u atraš anu ekskursiju laikā ), sniedza daudzveidī gu tū risma informā ciju. Kā jau teicu iepriekš , viņ a nevar pati visu pā rbaudī t un zinā t (vietē jo iestā ž u darba grafiku, restorā nu ē dienkartes, veikalu sortimentu ietvaros). Tā pē c nevajag visu uztvert pē c nominā lvē rtī bas, bet orientē ties ir iespē jams!

Autobuss, nekas ī paš s, ko piebilst - atbilst ceļ ojuma lī menim. No vē lmē m gribu teikt, ka nepiecieš ams stingrā k regulē t pieturvietas, lai vienmē r bū tu iespē ja izmantot avā rijas tualeti lī dz paš am galapunktam. Ar dzē rieniem principā atbalstu politiku, ka jo mazā k, jo labā k.

Š oferi (Ģ irts un Aigars) atš ķ iras pē c braukš anas stila un vē lmē m (viens no viņ iem nav ī paš i pā rliecinā ts tumsā ) (viens no viņ iem autobusu vada nedaudz "raustī ti"). Viņ i sevi pierā dī ja kā diezgan kvalificē tus un uzticamus braucē jus (gan braucot pa kalnu ceļ iem, gan pagriezienus ierobež otā s vietā s), tā pē c atliek tikai apbrī nas un pateicī bas vā rdiem!

No visa iepriekš minē tā varat novē rtē t ceļ ojumu kā izcilu, tač u, ja vē rtē jat to 10 ballu skalā , tad tas ir tikai 8! Kritums saistī ts ar to, ka tomē r visu solī to redzē t un nogarš ot nebija iespē jams! Vē lreiz - iesaku gan kompā niju, gan paš u tū ri!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums