Azerbaidžāna. Gabala - Šekijs. Septembrī.

17 Septembris 2018 Ceļošanas laiks: no 08 Septembris 2018 ieslēgts 09 Septembris 2018
Reputācija: +125
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Azerbaidž ā na. Gabala - Š ekijs. Septembrī .

Septembra sā kumā radā s nepiecieš amī ba doties uz Azerbaidž ā nas ziemeļ rietumiem uz Ž agatalu. Nolē mu pa ceļ am apmeklē t interesantas vietas. Lai to izdarī tu, es izvē lē jos ī sā ko marš rutu Baku-Shemakha-Gabala-Oguz-Sheki-Zakatala, bet ejot cauri kalnu pā rejā m. Ceļ š lielā kajā daļ ā posmu ir lieliskā stā voklī , izņ emot nelielu posmu pie ieejas Š amaki, kur notiek remontdarbi. Tiesa, ir daudz vietu, kur ā truma ierobež ojums ir 50-60 km/h. Daudz radaru un policijas patruļ maš ī nu. Bet, ja jū s to nepā rkā pjat, viņ i par jums praktiski nerū pē jas.

Arī laiks diezgan karsts +30- +32. Bet vakari jau vē si.

Plā nos bija Septiņ u skaistuļ u ū denskritums.

Septiņ u skaistumu ū denskritums


Yeddi Gö z? l ? ? lal? si, kas tulkojumā krievu valodā nozī mē "Septiņ as skaistules" ū denskritums. atrodas Gabalas apgabala Vandam apmetnē (210 km uz rietumiem no Baku, 13 km no Gabalas, 30 km no Ismayilli). Tas atrodas 4 km attā lumā no ciemata kalnos, starp blī vu kastaņ u mež u. Ceļ š uz ū denskritumu ir neasfaltē ts, nokaisī ts ar lielu granti, vasarā putekļ ains un ar sedanu vē lams nebraukt, lai gan tie var diezgan nokļ ū t.

Viņ i saka, ka vē lā rudenī , ziemā un agrā pavasarī ū denskrituma apkā rtni klā j ledus, un š eit nav iespē jams nokļ ū t. Lī dz ū denskrituma pakā jei var piebraukt ar auto, ir strupceļ š un neliela stā vvieta.

Neoficiā li, bet par stā vvietu vietē jie "sargi" iekasē stā vē š anas maksu 1 vī rs. Ū denskritums sastā v no septiņ ā m kaskā dē m, uz kurā m var nokļ ū t pa garā m š aurā m kā pnē m, kas veidotas no zā ģ ē ta kuba akmens. Godī gi sakot, saskaitī jā m tikai 3 kaskā des, vienu sedz restorā na zona, pā rē jā s ir skaidrā k redzamas. Varbū t ir turpinā jums vē l augstā k, bet uzkā pt tur nevar.

Ne visas kā pnes ir labā stā voklī , daž i celiņ a posmi ir diezgan bī stami, ī paš i mitrā laikā . Gar kā pnē m ir koka margas, bet nedomā ju, ka tā s nodroš ina pietiekamu droš ī bu. Pa ceļ am augš ā ir vairā ki restorā ni, kur var iedzert tē ju vai ieturē t pusdienas. Bet mē s bijā m agri ap pulksten 9-30, tā pē c mē s atturē jā mies. Tē jas tē jkanna, daž as citrona š ķ ē les un ievā rī jums maksā.10 manā tus, kas ir dā rgā k nekā Gabalas kafejnī cā s gar ceļ u (parasti ir 6 manas).

Ceļ ojuma sā kumā ir kaut kas lī dzī gs mini tirgum, viņ i pā rdod medu, ievā rī jumu, daž as garš vielas un suvenī rus.

Bē rni piedā vā ja iegā dā ties arī ziedu vainagus. Cilvē ku nebija daudz, kaut kur 5-6 grupas pa 2-6 cilvē kiem. Tikai 2 grupas ir Azerbaidž ā nas pilsoņ i, pā rē jā s tū risti no Irā nas, Afganistā nas, arā bu valstī m. Bija viens vientuļ š Eiropas tū rists. Pā rē jie ir vai nu pā ri, vai ģ imenes.

Ilgi uzkavē ties nebija iespē jams, jo kā pnes š auras un stā vas, augš ā var tikt tikai viena.

Kopumā skaista vieta, manuprā t, ir vē rts apmeklē t, protams, tas nav Niagā ras ū denskritums, bet ū denskritums starp akmeņ iem un mež iem vienmē r ir skaists. Laika ziņ ā , ja nedzer tē ju un neē d pusdienas, tas aizņ ems aptuveni 1-1.5 stundas.


Pusdienas nolē mā m paē st Š ekī , kas atrodas 2 stundu brauciena attā lumā no Vandamas (100 km) diezgan pazī stamā restorā nā Gagarin.

Jā , tas ir restorā na nosaukums. Tā lu no krā š ņ i, bet garš ī gi un par mē renu cenu.

3 dzē rieni,

divas porcijas lula kebaba, š ķ ī vis tomā tu-gurķ u, 1l persiku kompots + maza tē jkanna tē jas ar timiā nu + valriekstu ievā rī jums. Kopā.39 cilvē ki. Piti ir diezgan trekns ē diens, ko ē d galvenokā rt vē sā laikā . Ja pareizi ē d piti, tad vispirms apē d buljonu, sadrupinot tajā maizi un apkaisot ar sumaku. Sumac ir garš viela, kas izgatavota no maltā m sumaka veida ogā m, sarkanī gi bordo krā sā ar skā bu garš u. Tad izlej atlikuš o katla daļ u, samī ca lī dz biezenim, sajaucot aunazirņ us, tauku astes taukus un gaļ u, un atkal iemalko sumaku. Pē c kā rtī gas dzē riena porcijas lī dz vakaram negribē sies ē st, diezgan saldu maltī ti.

Pē c pusdienā m nopirkā m slaveno Sheki halvu (6 mang kg)

un cukurā cepti lazdu rieksti (3 manas mazs iepakojums, iespē jams, 200 grami)

Tagad reģ ionā tiek vā kti lazdu rieksti un tabaka. Visur redzami kolekcionā ri uz vecajiem ž iguļ iem un gazelē m. Lazdu riekstus tī ra rū pnī cā s, š ķ iro un pā rdod ā rzemē s. Tabaku ar lielā m lapā m ž ā vē , pē c tam arī apstrā dā un pā rdod. Diezgan neparasti augi, citos Azerbaidž ā nas reģ ionos tā dus neesmu redzē jis. Bet es nepaspē ju nofotografē t.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums