Pavasara festivāls - Novruz Bayram Baku

26 Marta 2017 Ceļošanas laiks: no 20 Marta 2017 ieslēgts 20 Marta 2017
Reputācija: +125
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Novruz (no persieš u — “jauna diena”) ir Jaunā gada svē tki saskaņ ā ar astronomisko Saules kalendā ru irā ņ u un turku tautu vidū . Nowruz ir valsts tradī cija, kas nav tieš i saistī ta ar islā ma paraž ā m.

Tas tiek svinē ts no 19. lī dz 21. martam atkarī bā no gada. Š ogad tas tika atzī mē ts 20. janvā rī , lai gan faktiski Azerbaidž ā nā no 18. lī dz 26. martam bija 9 brī vas dienas. kā oficiā lais jaunā gada sā kums pē c astronomiskā Saules kalendā ra Irā nā un Afganistā nā . Kā valsts svē tki Novruz tiek svinē ti 21. martā Uzbekistā nā , Turkmenistā nā , Tadž ikistā nā , Azerbaidž ā nā , Albā nijā , Kirgizstā nā , Maķ edonijā , Turcijā , atseviš ķ os Krievijas reģ ionos, piemē ram, Dagestā nā , Tatarstā nā , Baš kī rijā un citos valsts reģ ionos. Ķ ī nas Siņ dzjanas Uiguru autonomajā reģ ionā , Irā kas Kurdistā nā un daž os Indijas reģ ionos.

Tradicionā li pirms svē tkiem viņ i apmeklē senč u kapus, gatavo svē tku vakariņ as un š ajā s dienā s dodas ciemos un pastaigā .


Tā pē c es nolē mu, kā katru gadu staigā t pa Baku pilsē tu. Turklā t laiks tajā dienā bija pā rsteidzoš i silts, ī sts pavasaris.

Ar metro sasniedzis Sahil staciju, devos uz Primorsky bulvā ri, neskatoties uz Baku mē reno vieglo vē ju, laiks bija silts. Bulvā rī nebija tik daudz cilvē ku, galvenie pasā kumi notika Icheri Sheher un netā lu no Gosh Gapa.

Pastaigā joties pa bulvā ri, pa pazemes pā reju pie leļ ļ u teā tra es dodos uz Jaunavas torni (Gyz Galasy). Š eit jau ir daudz cilvē ku, pā rsvarā tū risti no Irā nas (70%) no arā bu valstī m (15%), pā rē jie ir tū risti no Eiropas, Ukrainas un Krievijas. Tiek pā rdoti suvenī ri, visi tiek fotografē ti. Izstaigā juš i š aurā s Icheri Sheher ieliņ as, nonā cā m laukumā pie Goš a Gala, kur bija stendi ar visu to valstu pā rstā vjiem, kur tiek svinē ta Novruz. Iepriekš ē jos gados tur bija koncerts, un tur tirgoja kebabus, ko tur gatavoja. Bet š ogad nez kā pē c š ī tradī cija tika pā rkā pta, tikai 2 vietā s gatavoja š aš liku un bija garas rindas. Man nebija pacietī bas stā vē t š ajā rindā , tā pē c nā cā s iztikt ar KFC, kur arī nebija brī vas vietas, bet viņ i to paņ ē ma lī dzi un apsē dā s uz blakus soliņ a ar skatu uz Goš a Gala, kur bija koncerts. notiek. Š ogad slikti organizē ts ielu ē diens vai deva iespē ju nopelnī t restorā niem.

Nolē mā m aiziet uz Ukrainā labi zinā mo kafejnī cu tī klu “Ļ vovas š okolā des amatniece” Baku, kas arī ir pā rstā vē ta, gribē jā m salī dzinā t. Ē dienkarte, protams, atš ķ ī rā s no Kijevas, nebija Ļ vovas cepumu, ņ ē mā m zefī ru š okolā dē par 1.2 cilv/gb, tē ju ar timiā nu 3.5 vī ri, zemeņ u desertu - 6 vī ri (kas man arī nepatika cukurots). Lai gan interjers tika pietuvinā ts pē c iespē jas tuvā k ukraiņ u valodai, telpa ir maza. Cenas kopumā nav lē tā kas, bet daudz dā rgā kas nekā Kijevā . Lai gan š okolā des zaķ is bija 10 manas. Es neatceros, cik Kijevā tas maksā ja, bet atceros, ka nopirku 2 gabalus, es noteikti nepirktu par tā du cenu. Cilvē ku ir daudz, pā rsvarā pā ri un Baku augstskolu studenti.


Pa ceļ am iegā ju pā ris veikalos, kur bija atlaides, lai gan centrā reā las atlaides nemanī ju, devos iepirkties Ganjlik Mall. Kurā notika arī mā kslinieku uzstā š anā s, bet mani vairā k interesē ja turku Defacto, kur mana pastaiga pa svē tku Baku beidzā s ar iepirkš anos.

Citus fotoattē lus var skatī t albumā http://my. turpravda. ua/betonb30/gallery/204152/

Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums