Nedēļas nogale Baku

04 augusts 2014 Ceļošanas laiks: no 01 augusts 2014 ieslēgts 03 augusts 2014
Reputācija: +16
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Nolē mā m lidot uz 3 dienā m uz Baku (no 1. lī dz 3. augustam). Brauciens bija izplā nots, tam rū pī gi gatavojos. Iespaidi palika neviennozī mī gi. Nolē mā m pilnī bā atpū sties un apmetā mies visdā rgā kajā un skaistā kajā viesnī cā Fairmont Baku. Par 2 ar pusi dienā m iedeva 600 eiro. Pts cienī gs numuriņ š , super serviss, iedeva pilsē tas karti, ieteica kur jā iet un teica, ka pilsē ta ir droš a, pa ielu var staigā t jebkurā diennakts laikā . Skats no istabas tieš i Kaspijas jū ras krastā . Ak skaisti! ! ! Pa dienu ā rā ir karsts, ir vienkā rš i NEPASTAMI karsts, tā pē c, š ķ iet, uz ielas ir maz cilvē ku.

Nolē mā m braukt ar metro. Pats esmu no Minskas, tā pē c varu teikt, ka izskatā s pē c mū su metro. Interesanti bija vē rot parastos cilvē kus. Taksometri kā Anglijā tā das vecas maš ī nas. Luksoforu praktiski nav un visu laiku nā cā s š ķ ē rsot ceļ u. Sieviete pie stū res ir retums, tas ir saprotams - musulmaņ u valsts. Krievu valodā viņ i runā visu, ko nevarē ja, lū dzu.


Vakarā visi iedzī votā ji staigā pa krastmalu. Pā rsteidza, ka no jū ras VISPĀ R nav ne smakas! Nav mitruma, nekā . Pirmo reizi ar to saskaros. Bija pie Melnā s, Azovas, Vidusjū ras, bet tas nebija nekur citur ! ! ! Mē s gā jā m lī dz diviem naktī . Mē s braucā m ar funikulieri, bet nobraucā m ļ oti nelielu attā lumu. Nesapratu tā s uzbū ves jē gu.

Runā jot par uzturu, ir nianses. Ja pasū tā t tē ju, tad noteikti jā norā da kā da tē ja, citā di prasī ja melno, un atnes ar bergamoti, bet es nevaru izturē t. Noteikti mē ģ iniet vtyuhat salā tus "Capital" visur. Protams, es visu saprotu, bet, pirmkā rt, man viņ š nepatī k, un, otrkā rt, es varu ē st mā jā s. Tā pē c nā cā s paskaidrot, ka gribu kaut ko nacionā lu. Ī sā k sakot, viņ i atnesa bā rbekjū , un tad tas izrā dī jā s jē ls. Tā pē c, ja kaut ko gribas, tad jā paskaidro viss sī kā k, kā un kas. Man patika Baku saldē jums, nu, augļ u ir daudz.

Vispā r Baku atgā dinā ja Padomju Savienī bu, kas tiek rū pī gi pā rtaisī ta, lai tā izskatī tos pē c Turcijas, arhitektū ra un tas viss. Tu ej cauri centram, viss ir tik skaisti, cienī gi, un tad pē kš ņ i attopies vecpilsē tā ar netī rā m ielā m un noplukuš ā m, nobruž ā tā m mā jā m. Cilvē ki ar savu dzī ves politiku, kaut kā du dī vainu vai kaut ko tā du, es nezinu. Tū ristus praktiski neredzē ja, un, acī mredzot, viņ i nevē las attī stī t š o jomu valstī .

Un pats galvenais!! ! ! Es nekur neesmu redzē jis nevienu piedzē ruš os bakuvieti un nevienā restorā nā vai kafejnī cā nevienu dzeram alkoholu. Tā pē c es ļ oti cienu š o tautu.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums