Neaizmirstama atpūta Albānijā, Durresas pilsētā

06 augusts 2017 Ceļošanas laiks: no 20 Jūlija 2017 ieslēgts 31 Jūlija 2017
Reputācija: +20
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Lai nokļ ū tu Albā nijā , jums jā lido no Kijevas (Zhulyany) ar č arterreisu uz Tirā nu plkst. 11:00 (vienī gā lidosta Albā nijā lī dz š im. Atrodas netā lu no Tirā nas, Rinas ciematā ). Regulā rie reisi nelido, tikai č arterreisi. Lidojums 2 stundas 10 minū tes Ieraš anā s 12-10 pē c vietē jā laika, laika starpī ba 1 stunda.

30 minū š u brauciena attā lumā no Duresas lidostas. Ir autobusi un taksometri. Taksometrs - 20 eiro.

Valū tas kurss 1 eiro — 130 leki jeb aptuveni 4.30 UAH

Viņ i dzī voja Duresā , Villa Kulla E Vekut.

Par 11 naktī m maksā ja 220 eiro, cenas tur daž ā das. Mums ir lē tā k, jo pirmajā stā vā . Istabā ir iebū vē ta virtuve un viss nepiecieš amais: ledusskapis, TV, kondicionieris...Draudzī gi saimnieki Enver un Amide, ļ oti viesmī lī gi, bet nesaprot angļ u valodu, tā pē c portatī vais dators iepriekš sagatavots tulkots albā ņ u valodā , un sazinā jā s vai ž esti.


Iesaku lejupielā dē t Durresas un citu pilsē tu karti, kuru plā nojat apmeklē t, tā daudz vienkā rš ā k, un arī navigators telefonā ļ oti palī dz, jo velti prasot nesapratī s. Katrā kafejnī cā porcijas ir milzī gas, mē s tad pielā gojā mies pasū tī t vienus salā tus, otrus un padalī ties, jo ja katram ir porcija - ē st nav iespē jams. Maize kafejnī cā tiek pasniegta bez maksas - milzī gas kū kas. Starp citu, lielveikalos arī daž ā du izmē ru iepakojumi ir bez maksas. Un kafija viņ iem ir ļ oti garš ī ga mazā s krū zī tē s un tai tiek pasniegta glā ze auksta ū dens, tā jā izdzer.

Uz š ī s ielas ir kafejnī ca-konditorejas "Pelican", tur ir visgardā kie saldumi!

No stacijas varat doties pastaigā ar autobusu uz Tirā nu. Autobusi uz Tirā nu kursē ik pē c 30 minū tē m, biļ ete 1 eiro (130 leki) (starp citu, š eit ir autobusu grafiks uz lidostu: Durresa-Rinas: 07:00.09:30.11:00.13:00.15:00.16:30. ¦ Rinas- Ilgums: 15.14:00.15:30.17:15.19:00)

Tirā nā noteikti apmeklē jiet mā kslas bunkuru I un mā kslas II – muzeju, un kā dreiz tur bija bunkurs ministriem un bunkurs viņ u galvai Enveram Hodž am, kurš.40 valdī š anas gadus gaidī ja kodoltriecienu. no valsts, un apsolī ja lika visiem iedzī votā jiem bū vē t š ā das patversmes. Tie joprojā m ir izkaisī ti pa visu Albā niju, tie netiek izņ emti. Muzejs izseko visai Albā nijas vē sturei 20. gadsimtā , ieeja ir 500 leki.

Bijā m arī apskatī t piramī du - bijuš o Envera Hodž as mauzoleju, kurš uzcē la savu meitu, bet 90. gadu sā kumā Hodž s tika nojaukts, mauzolejs tika noņ emts, tagad tas ir tukš s, bet var izskatī ties, paskatieties, Tirā nā , daudzi parki.

Iesaku arī doties uz Krujas pilsē tu (tulkojumā "pavasaris"). Krujas pilsē tiņ a atrodas augstu Sark Saltik kalnā , skaistums neparasts, tur tas ī patnē ji elpo, sā kumā reiba galva, tā kā tur dzī vo tikai cilvē ki, tikai 20 tū kstoš i iedzī votā ju, 560 m vjl.


Š eit savulaik dzī voja Albā nijas nacionā lais varonis Skanderbergs, kur tika nopostī ta viņ a pils, un ir divi satriecoš i muzeji: Skanderbergas muzejs (ieeja 200 leki) un Etnogrā fijas muzejs (ieeja 300 leki). Suvenī ru veikaliņ u ir daudz, te tie tikai jā pē rk, viss ir albā ņ u, un Durresā viss ir ķ ī nieš u. Š eit nopē rc mā jas brendiju "Skanderberg" 3 eiro un brendiju, viss ī sts. Dodieties uz jebkuru krodziņ u un paprasiet ē dienu "Teve-kaza" - jē ra gaļ a jogurtā , pagatavota cepeš krā snī (800 leki), ļ oti garš ī gi. Starp citu, ja skatā ties raidī jumu "Ē rglis un aste Albā nijā ", tas arī ir detalizē ti aprakstī ts un parā dī ts. Kā nokļ ū t Kruy. No Durresas dodieties uz ciematu. Fash-Kruya (no autoostas 200 lek), un Fash-Kruya jū s uzreiz pā rsē dinā s uz Krujas autobusu (100 lek), jū s bū siet ceļ ā apmē ram 1.5 stundu, bet jū s to nenož ē losit. Atpakaļ devā mies caur Tirā nu, tā pē c izrā dī jā s vē l lē tā k.

Albā nija vē l nav nekaunī ga valsts, piemē ram, Turcija vai Ē ģ ipte, nav tū ristu izlutinā ta, tā ir daudz lē tā ka, un jū ra un gaiss ir lieliski, daudz kalnu. Durresa: daudz kontrastu - daudz ubagu, bet daudzi bagā ti, visi mersedesos. Vē l 30 gadus nevienam nebija maš ī nas, to aizliedza viņ u prezidents Envers Hodž a un kad viņ š tika gā zts, visi metā s pirkt maš ī nu un tā kā Hoksam bija mersedess, tad tagad pē rk, lai parā dī tu savu statusu. Daudzas skaistas viesnī cas, restorā ni, un tepat blakus var redzē t daudz atkritumu, daudz bū vniecī bas, pē c 5 gadiem bū s lielisks kū rorts, kamē r viņ i nezina, kā sevi pacelt.

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums