AAE Dubaija. Kažoka pirkšana 2015, iepirkšanās, ekskursijas. Praktiski padomi. Turpinājums.

25 Marta 2015 Ceļošanas laiks: no 11 Janvāri 2015 ieslēgts 18 Janvāri 2015
Reputācija: +574
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Stā sta sā kums atrodas saitē

http://www.turpravda.ua/ae/dubay/blog-108140.html


Kas attiecas uz zī molu un vienkā rš iem apģ ē rbiem, tad arī notiek slazds. Un tā pē dē jos gados starpī ba ar Maskavas cenā m pazī stamajos Dubaijas tirdzniecī bas centros, piemē ram, Emirates Mall, Dubai Mall, Burjuman Center, Deira City Center u. c. , ir tendence uz nulli. Un tagad pirkums tur ir kļ uvis absurds. Kā pē c tē rē t vairā k un pat vilkt to mā jā s visā pusē pasaulē . Godī gi centā mies kaut ko nopirkt no plā notajā m lietā m. Bet, kad runa bija par konvertē š anu rubļ os, sā kā s vilš anā s. Mazs piemē rs. Bē rnam meklē jā m zā bakus, apakš stilbu aizsargus, treniņ tē rpu, mugursomu utt. Neko nepirka. Viss tika pasū tī ts tieš saistē nā kamajā dienā pē c ieraš anā s. Cena iznā ca par treš daļ u lē tā ka. Neizdevā s arī mē ģ inā jums nopirkt bē rnam daž as labas rotaļ lietas. Mē s centā mies piespiest sevi nopirkt vismaz kaut ko, ko viņ am uzdā vinā t tikš anā s reizē . Neizdevā s. Nozī me? Jau pirmajā sestdienā viņ u aizveda uz Detsky Mir un visu nopirka gandrī z divreiz lē tā k, lai gan š o veikalu nevar nosaukt par lē tā ko. Pirmo reizi es redzē ju daudzus krievu tū ristus, kas nomā kts ar tukš ā m rokā m klejo uz taksometru stā vvietu vai metro tā dos centros kā Dubai Mall un Emirates Mall.

Dubaijas un Emirates Mall var nokļ ū t ar metro, izkā pjot tā da paš a nosaukuma metro stacijā s. Ir vē rts apmeklē t, lai paplaš inā tu savu redzesloku. Bagā ts, dā rgs un bezjē dzī gs. Bet Dubaijas tirdzniecī bas centrā ir brī niš ķ ī gs akvā rijs un slidotava. Un Emirates Mall ir slē poš anas trase un bē rnu slidkalniņ i.

Un vakaros uz pasaulē augstā kā s ē kas fona varat apbrī not dziedoš o strū klaku š ovu.

Nu kam tā nauda dedzina augš stilbu, varu ieteikt Burjuman Center tirdzniecī bas centru. Nesen tur tika atvē rta veikalu galerija. To sauc 5th Avenue. ļ oti iesakā m.

Tagad es jums pastā stī š u nedaudz par pasaules zī molu apģ ē rbu, aksesuā ru, smarž u un elektronikas kopijā m.


Sliktas kvalitā tes viltojumus var atrast Deiras aizmugurē jā s ielā s, pat plauktos. Un jums tie nav jā pē rk. Viss interesantais ir paslē pts no sabiedrī bas redzesloka. Barkers-kamaks jū s apmā nos visos tū risma taku stū ros, piedā vā jot apskatī t pasaules zī molu kopijas: pulksteņ us, brilles, somas, jostas utt. Jū s nevarē siet tos apiet. Viņ i tevi izdomā s. Jū s varat doties ar viņ iem un pat droš i. Nekas nenotiks arī tad, ja aizvedī s uz kā du pagrabu vai viesnī cas numuriņ u tuvumā . Tā ir ierasta prakse. Pat daž os veikalos aiz ekrā niem un ekonomiskajiem paneļ iem ir slepenas telpas. Domā ju, ka policija par to visu zina. Vienkā rš i - š ī ir arī sava veida atrakcija svē tajā m govī m-tū ristiem. Vai varbū t viņ i to dara, es nezinu. Nu, ja jums patieš ā m ir nepiecieš ami š ā di priekš meti, labā k nekavē joties doties uz to avotu. Par viņ u vē lā k. Tū ristiskā kajā Deirā zemā kas kvalitā tes lietas tiek pā rdotas pazemē , masu pircē jam par lē tā m cenā m un kopijas nosaukums, tas ir, precī za kopija, parasti netiek izvilkts. Reprodukcija ir lieta, kas izgatavota no tiem paš iem materiā liem, izmantojot to paš u aprī kojumu, izmantojot tā s paš as tehnoloģ ijas un tā du paš u kvalificē tu personā lu kā zī mola ī paš nieku rū pnī cā s. Biež i vien pat eksperti nevar atš ķ irt š ā dus viltojumus no oriģ inā liem.

Ja jums ir vajadzī gas tieš i kopijas, tad jū su ceļ š ir Karama tirgū , kas atrodas tā da paš a nosaukuma rajonā . Varat nokļ ū t lī dz metro stacijai ADBC ​ ​ (agrā k Al Karama) un iet 500 metrus perpendikulā ri metro lī nijai austrumu virzienā .

Jā , jū s varat jautā t ikvienam, kur atrodas Karama Souk. Jū s varat braukt ar taksometru. No Deiras izmaksas ir aptuveni 20 dirhami. Ja vadī tā js nesaprot, pastā stiet Karama zivju tirgum, lai saņ emtu ceļ vedi. Viņ a taksometru vadī tā ji labi zina. Un š is zivju tirgus ir tikai tirgus laukuma sā kumā .

Mū su izpratnē Karamas tirgus nav austrumu tirgus. Tur jū s redzē siet laukumu ar daudziem veikaliem pa perimetru.

Tas ir diezgan garš . Nekas ievē rī bas cienī gs. Deirā ir vairā ki tū kstoš i š ā du veikalu. Š ajos veikalos, plauktos, ir pilnī bā atvē rts un redzams, ka Deiras kamaki jums piedā vā s slepus, ielaiž ot noslē pumus. Un cenas š eit ir lē tā kas. Jū s pat varat atrast, ko nopirkt pē c garš as.


Daudzos paviljonos viņ i mē ģ inā s jums pā rdot pamata amatniecī bas izstrā dā jumus, un, sapratuš i, ka jū s netiekat vadī ti, viņ iem var piedā vā t doties tā lā k pazemē . Un š eit, ja jums paveicas vai ja zinā t izskatu, jums var piedā vā t augstā kā s kvalitā tes kopijas labiekā rtotos tirdzniecī bas stā vos, ne sliktā k kā Dubai Mall ar visiem viesmī lī bas pakalpojumiem. Cienī jamā kā s iestā des sevi nereklamē . Viņ i strā dā galvenokā rt vairumtirdzniecī bā un ar pā rbaudī tiem pircē jiem. Viņ i nesteidzas pret visiem, ko satiek, ar priekš likumiem doties pa kreisi. Viņ i atved cilvē kus pē c iepriekš ē jiem zvaniem, paziņ ā m utt. Tā var bū t istaba pazemes autostā vvietā , vairā kas istabas viesnī cā , veikala pagrabs. Arī lietas š eit daž ā dos birojos atš ķ iras pē c kvalitā tes. Jums jā bū t uzmanī giem. Nesteidzies uzreiz uz pirmo piedā vā jumu, bet saki, ka tomē r pastaigā sies un atgriezī sies, ja nolemsi kaut ko iegā dā ties. Jums ir jā tirgojas, lī dz zaudē jat impulsu. Pilnī gi iespē jams nogā zt uz pusi cenas vai pat vairā k. Somas, drē bes, brilles, pulksteņ i, jostas, apavi, trauki, smarž as utt. Pilns diapazons. Kas attiecas uz kopiju cenā m, tā s ir augstas. Piemē ram, augstā kā s kvalitā tes kopiju cena. Pulksteņ i no 300 lī dz 700 USD, somas no 250 lī dz 1000 USD, brilles no 30 lī dz 150 USD atkarī bā no modeļ iem un pieprasī juma. Tikai labu viltojumu cenu var dalī t ar diviem. Nu, š ā du lietu izmaksas oficiā lajos veikalos ir 8-10 reizes dā rgā kas. Pā rbaudī ts daudzas reizes, aiz ziņ kā rī bas. Cienī jamos pazemes veikalos ir daudz klientu no Rietumeiropas, un daudzas bagā tu arā bu sievas nekavē jas ierasties š eit. Diez vai vī ri pā rbauda č ekus, kur tieš i rokassomiņ a pirkta. Jā , un tur jums tiks izrakstī ts jebkurš č eks. Viņ i slauka preces tieš i plauktos.

Daudzi man var jautā t, kur labā k pieteikties Karame. Protams, es zinu, bet neesmu pā rliecinā ts, ka š ie cilvē ki vē lē sies sevi reklamē t, es nekur nedrī kstē ju filmē t un fotografē t. Daudzus gadus esam izbraukā juš i visus tur esoš os stū rus un izvē lē juš ies sev pā ris veikalus, un visi mē ģ inā jumi atrast kaut ko labā ku un lē tā ku ir bijuš i neveiksmī gi.

Es vienkā rš i uzrakstī š u, mē ģ inā š u atrast veikalu ar sarkanu Martino zī mi laukuma centrā un pajautā š u Dž afaram.

Pasakiet, ka jū s ieteicis LAUKSAIMNIECIS)))). Tā pē c viņ š mani sauc))) Parā diet ar savu roku vī rieti ar lielu augumu. Viņ š sapratī s, kas tas ir. Lū dziet parā dī t slepeno izstā ž u zā li un vispā r, kur tur ir un kas atrodas uz Karam. Kur ir vislabā kā vieta, kur atrast vajadzī go? Labi, izsolē varat atsaukties uz mani, ja izdarī siet spiedienu uz to, ka devā ties speciā li pie viņ a, pretē jā gadī jumā jū s tagad pievē rsī sities konkurentiem))). Rezumē jot ī sumā , Karamas tirgus apmeklē jums ir obligā ts. Š ī ir ne tikai iepirkš anā s, bet arī piedzī vojums.

Laukumā ir arī neaprakstā ms, bet ļ oti garš ī gs filipī nieš u restorā ns. š eit notika diezgan smieklī gs stā sts. Pasū tī ta jū ras velš u zupa. Viņ i mums atnesa lielus š ķ ī vjus ar milzī gā m karotē m. nu, ē dī sim. Mē s redzam, ka visi par mums smejas. Un tad pē c divā m minū tē m viņ i atnes bļ odas un mazas karotes. Bija jā lej zupa bļ odiņ ā s ar kausu palī dzī bu no kuriem ē dā m un ē dam ar karotē m))).

Sagadī jā s, ka iepirkš anā s festivā la laikā nokļ uvā m Dubaijā , kur katrs pircē js veikalos, kas tajā piedalī jā s, katru dienu varē ja laimē t kilogramu zelta un finā lā greznu Rolls-Royce jeb 20 kg. zelts. Tā atbalsis bija redzamas visā pilsē tā vides reklā mā s un daž ā dos mā kslinieku priekš nesumos. Bija arī grupas no Krievijas.

Tagad par ekskursijā m, kas tiek piedā vā tas Dubaijā . Es aprakstī š u tikai tos, kurus mē s paš i apmeklē jā m.


Dubaijā jums bū s iespē ja izvē lē ties starp trim uzņ ē mumiem, kas piedā vā ekskursijas pa valsti. Pirmie divi Aladdin un Arabian Knight pulcē klientus galvenokā rt Mamzar pludmalē un viesnī cā s. Netā lu no ieejas parkā , kas atrodas blakus pludmalei, jū s vienmē r varat satikt vairā kus š o uzņ ē mumu aģ entus. Esam izmantojuš i abu pakalpojumus. Un mē s nevaram dot priekš roku nevienam no tiem. Mū s iemeta abi. Š ur tur bija pā rklā jumi un slikta apkalpoš ana. Es rakstī ju par pē dē jiem briesmī gajiem gadī jumiem ar Arabian Knight savā pē dē jā stā stā par AAE. Lū k, kā laime bū tu. Treš ā kompā nija ir Voyage tour. Š is ir jū su saimnieks, kas sadarbojas ar visiem lielā kajiem operatoriem un ir atbildī gs par viņ u klientu apkalpoš anu AAE un jo ī paš i Dubaijā . Š eit nepatikš anas iespē ja ir daudz mazā ka, bet ekskursiju cena ir par 10-20 dolā riem augstā ka. Izlemiet paš i. Lai jums bū tu priekš stats, par kā dā m summā m ir runa, pievienoju skenē jumu ar Voyage Tour cenā m.

Dubaijas apskates ekskursijas, tostarp vakara ekskursijas, nav mana izvē le. Apmeklē to vietu sarakstā nav nevienas vietas, kur paš am nebū tu bijis laika apmeklē t. Skrē jiens autobusā , kur visus izdzen, pē c tam dzen atpakaļ nav priekš manis. Konkurē tspē jī gi uzņ ē mumi š ajā s ekskursijā s sabā za pē c iespē jas vairā k objektu. Vienu periodu pat sauca par skaitli tuvu č etrdesmit. Skrien visur, nekur ī sti nevar fotografē t, jo fonā ir daudz cilvē ku. Pusi no š ī s ekskursijas var veikt, vienkā rš i apmeklē jot Dubai Mall ar metro vai taksometru. Okeanā rijs, dziedoš ā s strū klakas (pē c 19-00), Burj Khalifa, Burj al Arab. To visu jū s redzē siet mierī gā un nepiespiestā atmosfē rā .

Abū Dabī ir vē rts doties ceļ ojumā , ja jums ir laiks. Tikai tad, ja esi bez bē rniem, tad pā rliecinies, ka š ī nav ekskursija, kas apvienota ar zoodā rzu. Sniegbaltā š eiha Zajeda moš eja un fotogrā fija uz tā s fona ir visas ekskursijas vē rta. Ja esat kopā ar bē rniem, meklē jiet kombinē tu tū ri ar Ferrari un zoodā rziem.

Indijas okeā ns. Neviennozī mī ga ekskursija. Pa ceļ am piestā siet Š ardž ā , kur visas galvenā s apskates vietas ir redzamas tieš raidē un pa autobusa logu. Tā lā k uz paklā ju tirgu, kur var izvē lē ties sev labu paklā ju, bet vajag trī skā rš ot cenu no sā kotnē jā s. Turklā t, jo tuvā k autobusa atieš ana, jo pretimnā koš ā ki pā rdevē ji kļ ū st. Cieniet citu cilvē ku darbu, nekaulē jieties, ja netaisā ties pirkt paklā jus, dodiet cilvē kiem iespē ju sadarboties ar citiem pircē jiem. Pē c tam reģ istrē š anā s č etrzvaigž ņ u viesnī cā , peldē š anā s jū rā , pusdienas, ļ oti labi un mā jā s.

Ja jums paveiksies, jū s redzē sit interesantas zivis un pat nelielas haizivis. Ja jū s sastapsit tā du labu ceļ vedi kā Volodja no Arabian Knight, ceļ š turp un atpakaļ š ķ itī s ī ss un interesants.


Tuksneš a dž ipu safari. Ļ oti iesaku, jo ī paš i tiem, kas nekad nav bijuš i ī stā tuksnesī . Un interesanti braucieni un vakariņ as un austrumu dejas. Var pā rģ ē rbties arā bu drē bē s, bet sievietē m un vī rieš iem uz rokā m uztaisī t hennas zī mē jumu. Brauciet pa kā pā m ar kamieļ iem un kvadracikliem, š ļ ū ciet pa smilš u kalniem uz vē jdē ļ a. Skaistu fotogrā fiju un iespaidu gū zma garantē ta.

Man Al Ain ī sti nepatika. Interesanti tikai no tā viedokļ a, ka var veltī t laiku kam interesantā kam.

Ekskursijas ar vakariņ ā m arā bu dhow laivā s ir tikai naudas izš ķ ieš ana. Nā c pats uz krastmalu vakarā , septiņ os astoņ os, izvē lies sev laivu, un par to paš u naudu pasū tī si ē dienu sev daudz interesantā k. Forš i.

Ja ir vē ss un vē jains, nesē diet uz atvē rtajā m augš ē jā m platformā m. Un ē diens uzreiz ir ledains un vē jā sē dē t ir neē rti. Kuģ i visi skaisti spī d, reizē m brī nā s, kā nesaduras, vienu tā du milimetru pat nofilmē ju video.

Jū s varat vienkā rš i braukt pā ri lī cim ar laivu par 2 dirhamiem.

To paš u var teikt par ekskursijā m uz ū dens parkiem. Nā c pats. Tā nav problē ma. Ir metro un taksometri. Un tu nebū si piesiets pie citiem tū ristiem un autobusa.

Neesmu izmē ģ inā jis visu veidu makš ķ erē š anu un lidoš anu ar hidroplā niem, gaisa baloniem un helikopteriem, tā pē c par to neko nerakstī š u. Tikai viesnī cā tū risti no blakus istabiņ as stā stī ja par helikopteru. Nauda paņ ē ma 400 dolā rus uz cilvē ku, bet patiesī bā - pacē lā s un nolaidā s. Viss lidojums ilga 15 minū tes. Palmu sala izskatī jā s un piekraste.

Daudzi tū risti ir ieinteresē ti apmeklē t pasaules augstā kā s ē kas - Burj Khalifa - skatu laukumu. Jū s varat un vajadzē tu to darī t pats. Labā k ir rezervē t biļ etes un maksā t iepriekš , izmantojot internetu vietnē . Tas ir sī kā k aprakstī ts manā iepriekš ē jā stā stā par AAE. saite ir pirmajā daļ ā .


Izvē lieties dienu, laiku un summu un maksā jiet ar kredī tkarti. Biļ eti var saņ emt pie ieejas, kas atrodas Dubai Mall pirmajā stā vā . Zī mes saka Over the top. Iegā dā joties biļ etes iepriekš , ietaupī siet pieklā jī gu summu, kā arī atbrī vosities no nepiecieš amī bas tur ierasties vē lreiz. Pirkš anas dienā apmeklē juma biļ etes nebū s. Viss izpā rdots daž as dienas iepriekš . Mē ģ iniet izvē lē ties saulrieta laiku. Dubaijā uzreiz kļ ū st tumš s un pilsē tu varē s redzē t gan saules gaismā , gan naktī . Netē rē jiet naudu binokļ iem. Neko ī paš u tur neredzē si. Uzkā pš ana tornī ir obligā ta. Skati ir lieliski, un par ceļ ojumu bū s ko pastā stī t draugiem.

Pirms sasniedzat liftu, dodieties ekskursijā pa pagā tni un iepazī stieties ar visiem š ī torņ a bū vniecī bas posmiem. Nav nepiecieš ams pavadī t ī paš u dienu, lai apmeklē tu Burj Khalifa. Visu var apvienot ar ceļ ojumu uz Dubaijas tirdzniecī bas centru, tā akvā rija apmeklē jumu un eleganto dziedoš o strū klaku apbrī noš anu.

Strū klakas sā k darboties pulksten 18:00. Viena dziesma un tad 25 minū š u pā rtraukums. Tas ir, jums jā tuvojas, piemē ram, pulksten 18-25 vai 19-55, lai negaidī tu pusstundu. Man š ķ iet, ka nav vē rts maksā t par izeju pa stikla cauruli, kas iet gar okeanā rija dibenu. Jū s neredzē siet neko ī paš u. Interesantā kais skats tikai no sā niem.

Tagad par to, kur un par cik var paē st Dubaijā . Vienkā rš ā kais variants, protams, ir daž ā das mazas ē stuves ar pā ris trī s galdiņ iem, kur var paē st. iekost š avarmu, vistu un citu grilu. Dekorē ar rī siem vai frī kartupeļ iem. Jū s varat ē st pienā cī gi par aptuveni 20-25 dirhamiem uz vienu cilvē ku. Par tiem paš iem 20-25 dirhamiem var aiziet uz mums ierasto McDonald's un KFC. Liela sviestmaize, liels kartupelis un vidē ja kola ir aptuveni vienā da cena.

Varat doties uz Golden Fork ķ ē des zivju restorā niem. Pē dē jos divos braucienos esmu viesojies trī s reizes divos daž ā dos un vienu reizi biju ā rkā rtī gi neapmierinā ts ar to, ka mums atveda ē st. Kā ds silts ē diens. Vienkā rš i š ausmī gi. Pā rē jā s divas reizes ir diezgan labas. Tā pē c es neieteikš u, uzņ emoties risku un risku. Vidē jā cena ir 50–70 dirhami vienai personai.


Bet visgarš ī gā kā s un tī rā kā s iespē jas, protams, ir ē st lielā s, cienī jamā s pieczvaigž ņ u viesnī cā s. To ir daudz visur Dubaijā . Trī s reizes š ajā ceļ ojumā mē s to darī jā m. Tajā paš ā Deirā varu ieteikt viesnī cas Radison restorā nu. No Beniyas Skvea laukuma varat staigā t 5 minū tes. Pajautā jiet jebkuram vietē jam, kur tas atrodas, viņ i jums pateiks. Restorā ns atrodas pirmajā stā vā . Tā ir smorgasbord bufete. Š iks gatavu ē dienu, salā tu, augļ u, konditorejas izstrā dā jumu izvē le. Jebkura zivs no laš a lī dz vietē jiem kurioziem. Turklā t jū s savā c no paplā tē m jē lu zivju ē dienu un nodod to š efpavā riem, un viņ i to nekavē joties sagatavo un pasniedz jū su galdam. Karaliskā s garneles, omā ri, rū pī gi sagriezti divā s daļ ā s.

Vismaz spaiņ os. Uzlieciet to un ļ aujiet tai pagatavot. Viss ir garš ī gi un izsmalcinā ti. Ir alus. Ir tikai viens mī nuss. Cena ir 170 dirhami vienai personai. Tas ir aptuveni 47 USD. Ja ne par jauno valū tas kursu, tad vispā r par tā diem dzī rē m par velti.

Tas pats Sheraton Deira viesnī cā . Cena ir tā da pati un ē diens tā pat. Visticamā k, tur bū s jā brauc ar taksi. Gandrī z jebkurā Deiras rajonā jū s nemaksā sit vairā k par 15 dirhamiem.

                                                                         *

Liela ē diena vidē jā cena ir 30–35 dirhami. Esmu redzē jis lielā kas porcijas Dubaijā par tā du naudu. Bet jā atzī st, ka viss bija ļ oti, ļ oti garš ī gi.

Visi salā ti un mē rces ir lē tā ki.

Garš ī gi un tī ri. Iepretim pā ri ceļ am skaidri redzams irā ņ u virtuves restorā ns. Tā viņ u sauc. Viņ i saka, ka tas ir ļ oti labi, bet mē s nekad tur netikā m, mē ģ inā sim nā kamreiz.

Kā visdemokrā tiskā ko iespē ju varat izmantot arī vietē jos lielveikalus. Ledusskapji, lai arī mazi, ir visu viesnī cu numuriņ os, sā kot no 3 zvaigznē m. Lū dzu, ņ emiet vē rā , ka produktus, kas satur eiropieš iem pazī stamu cū kgaļ u, pā rdod atseviš ķ ā s nodaļ ā s.

Ē diens Dubaijā ir diezgan kvalitatī vs visur, no ielas ē stuves lī dz cienī jamam restorā nam. Savu ceļ ojumu laikā es nekad neesmu saskā ries ar saindē š anos vai ko tamlī dzī gu viesnī cā s vai ē dinā š anas iestā dē s un pat neesmu par to dzirdē jis. Varbū t kaut kur jums nepatī k garš a vai tiek pasniegts kaut kas sadedzinā ts. Viegli, bet inde....Ē d mierī gi.


Tagad par elementā rā m uzvedī bas normā m. Par apģ ē rbu jau ir rakstī ts. Un tomē r katru dienu redzē ju mū su tautieš us minisvā rkos vai š ortos, no kuriem slienas ā rā dibena grī da, lai visi redzē tu. Kā di ir kaili pleci un ī sā s piedurknes. Augš ā ar miljonu rhinestones un nabu. Un viņ i neiet uz pludmali, bet iziet pilsē tā . Ja Dievs smadzenes nav devis, tad nav ko palī dzē t. Negodiniet sevi un savu valsti. Un tajā paš ā Š ā rdž ā kauns var nebeigties. Milzī gs naudas sods un izraidī š ana ar pastā vī gu aizliegumu iebraukt AAE. Ar kreiso roku nevienam neko nedod. Arā bi patieš ā m ir aizvainoti, un arā bu sievietes vienkā rš i skatā s ar nicinā jumu. Daž kā rt ar viņ iem nā kas saskarties lidostā , pludmales biļ eš u kasē s vai veikalos. Nenodod savu pasi, nedod naudu ar kreiso roku. Neizstiepiet to ē dienam un kaut ko paņ emš anai no rokā m. Š ai tradī cijai ir vē sturiskas saknes Austrumu valstī s. Tur joprojā m praktizē slaucī š anu ar kreiso roku. Tā pē c to uzskata par netī ru. Nestrī dieties un kliedziet sabiedriskā s vietā s. Jū s bū tu pā rsteigts, cik Dubaijas daudznacionā lais katls ir bez konfliktiem. Nedzirdē siet sarunu paaugstinā tos toņ os, lamā š anos un bļ austī š anos. Nav pā rsteidzoš i, kur pat vienkā rš i skaļ i izteikti draudi var iegū t reā lu terminu. Ar noziedzī bu, kabatzā dzī bā m un citiem tā s paš as Ā zijas un Eiropas valdzinā jumiem pilnī ga kā rtī ba. Tirdzniecī bas centrā Burjuman viņ i uz soliņ a somā atstā juš i videokameru. Mē s pat nebijā m pā rliecinā ti, ko mē s tur atstā jā m. Grē kojies taksī vē l. Atgriež oties nā kamajā dienā , bez lielā m cerī bā m vē rsā s pie apsardzes un atguva kameru. Nesē diet sakrustotā m kā jā m ar kā jā m, kas vē rstas sē doš ā cilvē ka virzienā . Tas ir apvainojums. Nekā dā gadī jumā nedrī kst pieskarties arā bu sievietē m. Nav nepiecieš ams skū pstī ties uz ielas, ē st ē dienu, atrodoties ceļ ā . Cieniet tā s valsts kultū ras paraž as, kuru apmeklē jat. Noziegums pret personu ir ā rkā rtas stā voklis AAE. Noziedzī bas praktiski nav. Nav nekā das zā dzī bas. Tas nenozī mē , ka, ja kaut kur kaut ko atstā j, tas noteikti tur arī paliks. Bet neviens tavā kabatā neiekā ps.

AAE ir ļ oti interesanta valsts. Jā apmeklē vismaz reizi mū ž ā . Man vienmē r patī k tur iet. Jū s varat atpū sties gan ķ ermeni, gan dvē seli. Š eit pat mū su regulā rie Ē ģ iptes un Turcijas trī srubļ u banknotes ar bezmaksas alkoholisko dzē rienu ir klusā ki par ū deni zem zā les. Atmosfē ra tam ir labvē lī ga. Ir ļ oti patī kami klī st pa veikaliem un tirgiem. Barkers pieš ķ ir austrumniecisku garš u. Neviens nesaķ ers tevi rokā s, nevilks tevi kaut kur, nezvē r pē c tevis, ja tu paiesi garā m. Neviens neatlaidī s jū su sievai treknus jokus. Kultū ra š ajā ziņ ā ir daudz augstā ka nekā mū su aizjū ras visas Savienī bas veselī bas kū rortos: Turcijā un Ē ģ iptē . Pieklā jī gs pakalpojumu atteikums un viss. Tik daudz brī numu, cik AAE ir uz kvadrā tmetru, ir grū ti atrast nekur citur. Pati Dubaija ir uzcelta tuksnesī , un tur ir viens no tiem.

Es ceru, ka vismaz kā da informā cija no tā jums palī dzē s jū su ceļ ojumā uz š o austrumu valsti. Kā parasti, es centī š os atbildē t uz jū su jautā jumiem komentā ros vai pa pastu sacho1@mail. ru

Ar cieņ u, Aleksandr.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums