Pilis no Šagrazadas pasakām – pasakainā šeiha Zajeda Lielā mošeja

24 Novembris 2017 Ceļošanas laiks: no 05 Novembris 2017 ieslēgts 05 Novembris 2017
Reputācija: +8133
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

"Š agrijars un Š egerzada apsē dā s, lai runā tu, jaunā kā mā sa teica vecā kajai: "Dieva dē ļ , mana mā sa, pastā sti mums kā du stā stu, lai mē s neaizmigtu. " Kad š is diž ciltī gais karalis man atļ aus. " Karalis priecā jā s, jo bija ī gns un teica: "Pastā sti man. " _ Un tā sā kā s Š egerzada stā sts "Tū kstoš un viena nakts" 1891)

Es atgriež os savos ceļ ojumos caur stā stu un pasaku lappusē m "Tū kstoš un viena nakts". Es jau dalī jos ar brī niš ķ ī gajā m viesnī cā m, kuras apmeklē ju sava ceļ ojuma laikā uz AAE. Ir pienā cis laiks rakstī t par maģ iskā m vietā m, sā kot ar braucienu uz Sheikh Zayed Lielo moš eju.

Katrā ceļ ojumu aģ enta vē stulē ir iekļ auta viena no pasaules skaistā kajā m moš ejā m.

Š eiha Zajeda Lielā moš eja ierindojas 2. vietā pasaules Travellers Choice for Landmarks sarakstā divus gadus pē c kā rtas kā pasaulē populā rā kais orientieris (pirmā vieta Ankorvatai)


Lielā kā daļ a ekskursiju uz Š eiha Zajeda moš eju ietver Ferrari parka apmeklē jumu. Ar stundā m standarta ekskursijā pa moš eju un moš eju nepietiek, lai izjustu š ī s moš ejas krā š ņ umu. Daž as viesnī cas Emirā tos saviem viesiem nodroš ina bezmaksas transfē ra pakalpojumus uz š o moš eju, es jautā ju savas viesnī cas reģ istratū rā un pastā stī ju, kad un kurā laikā ir š is transfē rs.

Jū s varat nokļ ū t Abū Dabī ar autobusu no Al Ghubaiba autoostas Dubaijā , daž u soļ u attā lumā no Al Ghubaiba metro stacijas. Autobusi kursē ik pē c 20 minū tē m, marš ruti uz Emirates Palace Hotel un Sheikh Zayed Lielo moš eju.

Dosimies uz Abū Dabī.

Braucot pā ri Dubaijas lielceļ am, caur Jebel Ali ostu, lielā ko ostu pasaulē , blakus Tuvo Austrumu lielā kajai brī vajai zonai, kurā atrodas vairā k nekā.3500 lielu uzņ ē mumu no visas pasaules, mē s redzam skaisto dā rzu majestā tisku pieaugumu. un redzama no katra tilta Abū Dabī salā s un Abū Dabī pilsē tā - Š eiha Zajeda Lielā moš eja.

/>

AAE dibinā tā ja un pirmā prezidenta, slavenā š eiha Zajeda sapņ u projekts, kurš arī tika apglabā ts š eit. Moš eja tika uzcelta no 1996. lī dz 2007. gadam. Moš ejā ir vietas lī dz 5000 cilvē kiem, un tā ir viena no retajā m reģ ionā , kas ir atvē rta nemusulmaņ iem.

Tas nozī mē , ka apmeklē tā ji no visas pasaules var izstaigā t pasaulē lielā ko ar rokā m darinā to paklā ju, aplū kot vienu no pasaulē lielā kajā m lustrā m un apbrī not fatimī du, mameluku un osmaņ u arhitektū ras stilu saplū š anu, kas pā rstā v trī s daž ā das islā ma dinastijas.

Š eiha Zajeda Lielā moš eja ir moderns arhitektū ras un dizaina š edevrs ar vairā k nekā.80 marmora kupoliem uz jumta, kas balstā s uz 1000 pī lā riem un atdalī ti ar č etriem 107 metrus gariem minaretiem. Bū vniecī bā tika izmantotas vairā k nekā.100 000 tonnu tī ra balta Grieķ ijas un Maķ edonijas marmora. Smalki ziedu raksti, kas inkrustē ti ar pusdā rgakmeņ iem, piemē ram, lazurī tu, kalnu kalnu akmens, ahā tu, perlamutra gliemež vā kiem, ametistu, jaš mu un perlamutru rotā daž ā dus bumbiņ as un kontrastē ar tradicionā lā kā m detaļ ā m.


Moš eju ieskauj taisnstū rveida baseini, kas izklā ti ar daž ā dā m zilā m nokrā sā m un aizņ em aptuveni 8000 m2. Baseinos ir redzamas lieliskas moš ejas arkā des un kolonnas, un, pateicoties nakts apgaismojumam, tie kļ ū st vē l iespaidī gā ki.

Atmosfē ra pā rsteidz ar aizraujoš u interjeru, modernu un novatorisku, 7 kristā la lustras no zeltī ta nerū sē još ā tē rauda un zeltī ta misiņ a, piepilda lū gš anu zā les ar neticamu gaismu. Lustras, no kurā m lielā kā cienī s aptuveni 12 tonnas, dzirkstī s ar Swarovski kristā liem un spī dē s 40 kg 24 karā tu cinkota zelta.

Viens no iespaidī gā kajiem lū gš anu zā les elementiem ir pasaulē lielā kais ainaviskais paklā js, kas izgatavots no kokvilnas no Irā nas un vilnas no Jaunzē landes, pasaku "lidmaš ī na" no Mashhad pilsē tas Irā nā divos braucienos. lidmaš ī nas. Austrumu dizainu ar izsmalcinā tiem arabeskas motī viem veidojuš i 1200 cilvē ki, puse no š ī s stundas pavadī ta 5700 kvadrā tmetru manuā lai pieslē gš anai. metrus kokvilnas bā zes vilnas diega, kas ir 2 miljardi 268 miljoni mezglu.

Apmeklē tā ji var ierasties moš ejā , papildus lū gš anu stundā m pā rbaudī t moš ejas tī mekļ a vietni, lai atrastu lū gš anas, kas mainā s katru dienu. Interesanta bezmaksas 45 minū š u ekskursija (angļ u un arā bu valodā ) palī dz izskaidrot daž us islā ma reliģ ijas pamatus, norā dot uz daž ā m interjera iezī mē m, š ā das ekskursijas grafiku var apskatī t moš ejas mā jaslapā.

Viedie tulki ir pieejami 11 valodā s, tostarp krievu valodā .

Moš ejas etiķ ete paredz, ka visiem apmeklē tā jiem ir jā valkā atbilstoš s apģ ē rbs saskaņ ā ar moš ejas noteikumiem. Vī rieš iem pietiek ar T-krekliem un brī vā m biksē m.

Kas attiecas uz jaunā m dā mā m, gide parasti brī dina, ka sievietē m pirms ieieš anas moš ejā tiks dota bezmaksas abaja, un daž ā s ekskursijā s autobusa gids iedod abaju un kabatlakatiņ us.

Bet ir gadī jumi, kad moš ejas apsargi nelaida iekš ā daž as jaunkundzes, jo daž as bija ģ ē rbuš ā s zem abajas š ortos un bija redzamas basas kā jas, brī vas abajas spož ajā saulē var nedaudz paspī dē t. Arī meitenes, paņ emiet zeķ es vai zeķ es.


Lai izvairī tos no jautā jumiem, es tajā gadā nopirku š o garo tradicionā lo arā bu kleitu Stambulas bazā rā .

Š eiha Zajeda mauzolejs atrodas pie moš ejas ieejas, lai gan tajā drī kst iekļ ū t tikai paš reizē jie prezidenti un daž i valdī bu vadī tā ji. Kalpi pastā vī gi lasa lū gš anas. Mauzoleja fotogrā fijas nav atļ autas, apmeklē tā ji var brī vi fotografē t visas pā rē jā s moš ejas daļ as, tač u jū tī gumam pret ticī gajiem jā bū t.

Pie moš ejas ieejas atrodas kafejnī ca un Etihad Modernā s mā kslas galerija. Kā jū s visi redzē jā t un fotografē jā t moš ejā dienas laikā , varat nofotografē ties netā lu no Emirates Palace Hotel. Ā rā redzē siet, kur nakš ņ o Abū Dabī VIP viesi.

Later Heritage Village, kur varat fotografē t galvaspilsē tas debesskrā pjus un Corniche promenā di

tač u atgriezieties moš ejā pirms saullē kta, lai padarī tu savus fotoattē lus patieš ā m forš us

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums