Brīnišķīgas brīvdienas Abhāzijā.

05 augusts 2017 Ceļošanas laiks: no 11 Jūlija 2017 ieslēgts 20 Jūlija 2017
Reputācija: +56
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Labdien! Es vē los atstā t atsauksmi par mū su brī niš ķ ī go atpū tu Abhā zijā !

Ilgi domā jā m, kur atpū sties š ovasar, domā jā m par Turciju, Grieķ iju u. c. , bet beigā s negaidī ti pē c mammas iniciatī vas izvē le krita uz Abhā ziju. Rezervē jā m ekskursiju un sā kā s š is atpū tas gaidī š anas periods, kad esi nemitī gā gatavoš anā s, recenziju lasī š anas, fotogrā fiju skatī š anā s un uztraukuma burzmā . Kā tas vienmē r notiek, manā galvā sā ka iezagties š aubas, pamatojoties uz tū ristu negatī vajā m atsauksmē m. Visi raksta, viņ i saka, Abhā zijā ir briesmī gi, visur ir postī jumi, zā dzī bas, krā pš ana. Bet man ir pilnī gi pretē js viedoklis par š o valsti. Sā ksim no paš a sā kuma. Mū su lidojums bija 11. jū lijā pulksten 4 no Vnukovas. Ar lidmaš ī nu aizlidojā m uz Adleru, kur iekā pā m transfē rā un devā mies ceļ ā uz Abhā ziju. Nakts, godī gi sakot, nebija no vieglā kajā m. 20:00 izgā jā m no mā jas.


Vispirms trī s stundas lī dz Maskavai ar mikroautobusu, tad č etras stundas gaidī š anas lidostā , lidojums nedaudz vairā k par stundu. Un tas viss naktī ! : )

Viņ i ieradā s Adlerā nomocī ti lī dz neiespē jamī bai, ļ oti gribē ja gulē t, un tikai gaidā mā atvaļ inā juma sajū ta iedvesa cerī bu. Mū s sagaidī ja tū risma aģ entū ras pā rstā vji, iesē dinā ja mikroautobusos un braucā m uz robež u. Daž i tū risti jau sā kuš i kurnē t, kad vajadzē ja nedaudz attā linā ties no lidostas galvenā s ieejas un desmit minū tes gaidī t autobusu. Redzi, pasniedz tieš i zem deguna. Tā cilvē ki sabojā savus svē tkus. Esiet optimistiskā ks un vieglā k uztveriet nelielas neē rtī bas, nekas nenotiek bez traipiem. Es personī gi š o laiku pavadī ju ļ oti patī kami, izbaudot rī ta dienvidu sauli, kamē r daž i apkā rtē jie turpinā ja sabojā t savu garastā vokli ar sū dzī bā m un neapmierinā tī bu.

Mē s braucā m apmē ram pusstundu, es biju pilnī gi sajū smā par ainavā m: cita pilsē ta, kalni, zilas debesis. Mums bija jā stā v uz robež as apmē ram divarpus stundas, un tas bija grū ti. Sā kums jau riktī gi miegains, un gulē š ana uz sē dekļ a ne tuvu nav ē rta, turklā t ir karsts, saule svilina caur stiklu. Pudele ū dens ir ī sts must have! Krievijas muita turas neticami ilgi: vispirms stā vi rindā autobusā , tad izkā p ar visā m mantā m, aizej uz piesmakuš u istabu, stā vi tur cilvē ku rindā , izej pasu kontroli, kur viņ i tevi ļ oti ilgi izmeklē un uzdod jautā jumus, un tad arī autobusā tu gaidi visus savus kompanjonus, kuri nolē ma palikt tualetē . Abhā zijas muita, gluž i pretē ji, aizlidoja apmē ram desmit minū tē s. Mirklis, un jau braucam pa Apsny galveno ceļ u, kas ved cauri visā m valsts pilsē tā m!

Paldies Dievam, Gagra, un mē s tur atpū tā mies, š ī ir pirmā apmetne pē c kā rtas, un mums bija jā iet ne tik ilgi. Š oferis mū s ar vē l vienu pā rī ti pieturā izsē dinā ja, novē lē ja labi atpū sties un brauca tā lā k.


Pirmais iespaids par pilsē tu bija diezgan patī kams, š auras ieliņ as, karstums, augsti eikalipti, nemitī ga kustī ba un tā da ir kū rortpilsē tas sajū ta. Un, lai gan daž kā rt ir redzamas bū vniecī bas stadijā esoš ā s ē kas vai pamestas ē kas, to visu bloķ ē neticamā daba. Tas ir tikai kaut kas maģ isks! Daudz zaļ umu, vienā pusē paceļ as kalni ar lož ņ ā još iem mā koņ iem, otrā pusē spož a jū ra zila.

Mē s pagā jā m pā ris soļ us no pieturas un nonā cā m savā viesnī cā , kur mū s uzreiz sagaidī ja saimniece.

Uzreiz jā saka, ka iespaidi par viesnī cu un numuriņ u nebija tie patī kamā kie, bija daudz aploku. Bet pat TAS mū su svē tkus nesabojā ja. Mē s personī gi neesam ī paš i izveicī gi cilvē ki un esam pieraduš i pie visa un pat atradā m daž as priekš rocī bas. Mē s uzreiz zinā jā m, uz ko parakstā mies, kad devā mies uz NVS kū rortu, un nebijā m pā rsteigti. Ja tev ir kā das nepatī kamas problē mas ar mā jokli, esi optimistisks! Meklē jiet labo sliktajā . Ja varat to izdomā t un salabot, lieliski! Bet, ja jums joprojā m ir problē mas, mē ģ iniet turē ties tā lā k no strī diem, jo ​ ​ tie sabojā garastā vokli. Bet no jū su atpū tas paliks labas un smieklī gas atmiņ as.

Normā li tū risti pē c ieraš anā s uzreiz dodas uz jū ru, bet mē s, protams, skrē jā m pā rtikas meklē jumos : D Bijā m izsalkuš i kā vilki! Tā tad, ja jū s uztraucaties, ka neatradī sit, kur paē st un paliksit izsalkuš i, tad lieciet š ī s rū pes malā .

Gagras ielā s uz katra soļ a ir visā das ē dnī cas, kafejnī cas, pā rtikas veikali, veikali ar augļ iem un citā m lietā m, piemē ram, garš vielā m, Churchkhella un daudz ko citu. Cenas, protams, ir dā rgā kas nekā Krievijā , bet ļ oti izturamas. Mē s, neslē pš u, bijā m š iki, jo, atklā ti sakot, nezinā m, kā ietaupī t atvaļ inā jumā . Tā kā viesnī cā ē dā m tikai brokastis un vakariņ as (starp citu, tā s bija ļ oti brī niš ķ ī gas! ), tad vakariņ ojā m ē dnī cā s. Pā ris dienu laikā apejot vairā kas daž ā das ē dnī cas, atradā m sev favorī tus gan cenas, gan garš as ziņ ā un arī turpmā k tur devā mies. Es varu jums ieteikt daž as vietas:


1. Ē damistaba numurs 5 "Ē dene". st. Abazgaa. Izcila ē damistaba, garš ī gi gatavo, ī paš i patika pildī tie cukini, plovs un siera kū kas. Vakarā pā rvē rš as par kafejnī cu, kur var pasē dē t zem grila, kas tiek gatavots tepat uz grila. Cenas nav no lē tā kajā m, bet pieņ emamā m. Mē s divatā ē dā m pā rā k daudz, bet tik un tā nepabeidzā m par 350-400 rubļ iem.

Ē damistaba "Ē dene"

2. PSRS ē damistaba. st. Apš a Leona. Neskatoties uz simbolisko nosaukumu, ļ oti forš a ē damistaba. Mani iepriecinā ja tas, ka š eit tiek gatavoti vairā k vai mazā k nacionā lie ē dieni. Izmē ģ inā ju achmu un siera kastroli, tagad sapņ os sapņ oju par abiem : D. Ļ oti jauka sieviete aiz sadales! Atkal cenas ir ļ oti pieņ emamas.

3. Neliela grila telts, tieš i pretī pagriezienam uz ielu. Apš a Leona. Noteikti nepalaidiet garā m, jo ​ ​ vakarā sanā k kā rtī gs barbekjū uzkost gribē tā ju. Ļ oti garš ī gs kebabs, ņ ē ma 3-4 reizes. Laba izvē le: cū kgaļ a, vista, jē ra gaļ a, kartupeļ i, sē nes, dā rzeņ i. Un tas neguļ uz loga, bet forele ir paslē pta. : ) Viņ i neuzdroš inā jā s mē ģ inā t, bet cilvē ki to uztvē ra ļ oti drosmī gi. Viss ir lī dzi ņ emams, sī polus než ē loja un liek bezmaksas pitas maizi. Š aš lika iesms diviem un mē rce - 300 rub

Š ī s ir tikai mū su iecienī tā kā s, un Gagrā joprojā m ir MILZĪ GS ē dinā š anas vietu skaits, un jū s varat atrast labas vietas sev. Papildus pusdienā m gandrī z katru dienu lutinā jā mies ar augļ iem un veikala saldumiem, pirkā m ū deni. Lī dzi paņ ē ma 30 tū kstoš us, 13 atveda mā jā s. Tas ir, kopē jie izdevumi sastā dī ja 17 tū kstoš us rubļ u. Papildus visam iepriekš minē tajam tas ietver trī s ekskursijas, medus, suvenī rus un saldumus. Un gandrī z ikdienas samaksa par sauļ oš anā s krē sliem, č ī bā m un cepuri : )

Tagad es jums pastā stī š u par pludmali un jū ru. Tas ir kaut kas satriecoš s! Jū ra, protams, nav svaigs piens, bet pē c gulē š anas saulē tā ir tā , lai atsvaidzinā tos! Bija dienas, kad ū dens bija tikai tī rā kais, varē ja redzē t savas kā jas, un bija dienas, kad peldē ja medū zas un nedaudz atkritumu (nesatraucieties, tikai nedaudz). Vismaz tā da situā cija kā tajā paš ā Anapā smirdī gu aļ ģ u veidā netika novē rota. Pludmale ir oļ u un bez č ī bā m pa to nemaz nevar staigā t, tā pē c noteikti ņ emiet to lī dzi.


Viņ i arī peldē jā s jū rā ar speciā liem apaviem. Lielā ko daļ u mū su atvaļ inā juma pludmale bija diezgan brī va, vienmē r var atrast sauļ oš anā s krē slu ar lietussargu, mierī gi atpū sties, nopeldē ties utt. Tomē r pē dē jā s divas dienas ir bijuš as miskastes, kaut kā ds neticams tū ristu pieplū dums. Nebija vairs sauļ oš anā s krē slu, arī lietussargu, vienkā rš i bija pā rā k daudz cilvē ku. Tā nu 8 no rī ta bija jā savā c mantas un jā skrien ieņ emt vietas, jo bez sauļ oš anā s krē sla ir labi, bet bez lietussarga neiztikt. : ) Starp citu, divi sauļ oš anā s krē sli uz visu dienu ar lietussargu maksā ja 300 r, bet pā ris reizes izdevā s nokaulē t 250. Uz jū ru gā jā m divas reizes dienā : no rī ta no 9 lī dz 12, un plkst. vakarā no 16 lī dz 18-19, atstā ja uz sauļ oš anā s krē sliem dvieļ i ar oļ iem un viss bija kā rtī bā , neviens neko neaizņ ē ma. Es saprotu, ka tas, protams, ir š iks rež ī ms, bet, kā jau teicu, mē s nemaz nezinā m, kā ietaupī t atvaļ inā jumā X)

Diezgan bezmaksas pludmale brī vdienu sā kumā .

Pludmalē varat arī lidot ar izpletni, braukt ar banā nu un planš etdatoru, nopirkt kaut ko ē damu.

Ne patī kamā kā lieta ir tā sauktā s sū dainā s upes, kas masveidā saplū st jū rā tieš i pā ri pludmalei. Tas, protams, visumā ir š ausmī gi, tač u, atpū š oties pludmalē , nekā das neē rtī bas tie nesagā dā ja, vajag tikai attā linā ties un viss.

Atkal, ja atrodaties atvaļ inā jumā un saskaraties ar kā dā m problē mā m, uzmanī gi ignorē jiet to (ja vien, protams, nevarat to novē rst). Tas ir droš ā kais veids, kā labi un bez nerviem pavadī t atvaļ inā jumu. Mē s saskā rā mies ar daudzā m kļ ū dā m, bet tomē r devā m Abhā zijai iespē ju parā dī t sevi tā du, kā da tā ir. Slikto nomainī jā m ar labo, un š ī valsts lieliski kompensē ja visu negatī vo ar savu dabu, laipnajiem cilvē kiem, jū ru, sauli, vakara pastaigā m pa š aurajā m ieliņ ā m un daudz ko citu : )

Tagad nedaudz (daudz) par ekskursijā m.

Vienkā rš i ejot pa jebkuru ielu, jū su rokā s jau bū s milzī gs skaits cenrā ž u ar visu veidu ekskursiju sarakstu. Mē s neuzbā zā mies ar cenā m un iegā dā jā mies ekskursijas no sievietes, kura tā s pā rdeva vistuvā k mū su viesnī cai. Mū su izvē le krita uz Alpu pļ avā m un Staļ ina Dač u. Protams, es arī gribē tu aizbraukt uz New Athos un vē l daudzā m citā m vietā m, bet diemž ē l mums nepietika ne spē ka, ne laika (lielisks iemesls atgriezties : )).

1. Staļ ina mā ja. Mammu, un man bija ļ oti interesanti redzē t, kā dzī vo PSRS vadī tā js. Pirmo reizi, kad gatavojā mies doties un jau stā vē jā m pieturā , gaidot autobusu, man pē kš ņ i kļ uva ļ oti slikti un nā cā s atcelt mū su braucienu. Tas izrā dī jā s saules dū riens. Tā nu mums bija jā pē rk cepure, un kopš tā laika es bez tā s vairs neesmu parā dī jies uz ielas. Un es jums iesaku: vienmē r galvassega! Vismaz dienas laikā . Karstums ir neticams, papildus mitrumam starus atstaro plaš ais jū ras plaš ums.


Bez aizsardzī bas pā rkarš ana ir garantē ta. Pē c divā m dienā m es oklimalas un izdarī jā m otro mē ģ inā jumu. Š oreiz izdevā s : )

Ekskursija ir ļ oti interesanta un informatī va, tajā ir daudz interesantu faktu no Staļ ina dzī ves. Bet pats galvenais ir skats uz jū ru no turienes. Skatī jā mies, klausī jā mies, uzņ ē mā m kaudzi skaistu fotogrā fiju un apmierinā ti devā mies atpakaļ . Š ī ekskursija bū s lielisks sā kums garā kiem: ī siem, interesantiem un skaistiem.

Skats uz jū ru no Staļ ina nama

2. Alpu pļ avas. Dž ipoš ana.

Tas bija tikai kaut kas XD.

Ja nemaldos, mē s devā mies ceļ ā.9:30. Š oferis, kuru saņ ē mā m, bija izcils, runī gs, viņ š mums daudz ko stā stī ja un katrā pieturā deva vairā k laika. Kopā ar mums ceļ oja vē l trī s cilvē ki, tā pē c bija diezgan ē rti. Uz dž ipa, protams, forš i. Pū š glā bjoš s vē jiņ š un visu var redzē t labā k.

Pirmā pietura bija Blue Lake. Ļ oti skaists! Zils-zils. Nobildē jā mies ar pā viem, iemē rcā m kā jas ledus ū denī , nobildē jā mies ar visu, kas apkā rtnē iespē jams un braucā m tā lā k.

Nā kamā pietura ir Gegsky ū denskritums. Ceļ š , kā tur nokļ ū t, protams, ir ļ oti nogurdinoš s. Garš serpentī ns kalnup, elles bedres, karstums. Bet es teikš u, ka tas noteikti bija tā vē rts. Reizi mū ž ā tas ir jā redz. Ū denskritums ir vienkā rš i neticams. Milzī gs, majestā tisks, skaļ š , izcils. Un vē l daudzi š ā di ī paš ī bas vā rdi. Maz ticams, ka jū s no turienes atstā sit sausu, bet tas ir tikai taupoš s mitrums pē c karstuma. Fotogrā fijas, atkal milzī gs daudzums, mans instagrams vienkā rš i uzsprā ga : ).

Tā lā k pē c plā na bija Yupshirsky kanjons, arī pie liela akmens ir interesanti apskatī t, nofotografē t, izteikt vē lē š anos.


Pē c tam apstā jā mies pie skatu laukuma un tad turpinā jā m ceļ u uz paš u Ritsa ezeru. Ierodoties tur, pirmais, ko apē dā m. Š oferis mū s aizveda uz kafejnī cu, nevis to, kas atrodas pie paš a ezera, bet nedaudz augstā k. Tas ir klusā ks, lē tā ks un garš ī gā ks. Tur bija iespē ja nogarš ot nacionā lo ē dienu hominy, tač u nolē mā m piestā t pie ierastā kebaba ar limonā di. Pā rā k ilgi neuzkavē jā mies, jo ezers negaida!

Š oferis atkal deva vairā k laika, nekā gaidī ts — 30 minū tes (mums bija 40). Pa š o laiku paspē jā m nofotografē ties, saslapinā t kā jas un pavizinā ties ar katamorā nu. Š is ir tikai ieteikums numur viens! Viena lieta ir paskatī ties uz ezeru no malas, bet cita lieta uz ezeru no paš a ezera : ).

Lieliski zilais ū dens, saule, kalnu virsotnes ar sniegu bija ļ oti iespaidī gi!

Nā kamā s programmā bija Alpu pļ avas. Tā , es atzī stu, bija mū su kļ ū da. Varē ja piestā t pie ezera, vai aizbraukt uz Piena ū denskritumu un Staļ ina vasarnī cu Ritsā , bet mē s esam spī tī gi : ) ejam stingri pē c programmas. Lai tur nokļ ū tu, nepiecieš ams ilgs laiks, stunda, varbū t vairā k. Apkā rtē jie skati, protams, ir brī niš ķ ī gi, bet tomē r ceļ š izrā dī jā s diezgan grū ts. Alpu pļ avas, protams, ir ļ oti skaistas, tač u tā s ne mazums neattaisno uz sevi liktā s cerī bas un tur nav daudz ko darī t. Bet nekas, vienreiz mū ž ā bija vē rts redzē t, tā pē c ī paš i nemierinā jā mies. Tas bija ļ oti forš i!

Alpu pļ avas

Atceļ ā piestā jā m arī pie Men's Tears ū denskrituma un biš u fermas, kur nopirkā m supergardu medu.

Tā kā no visas grupas bijā m vienī gie, kas izteicā m vē lmi doties uz degustā ciju, tad nolē mā m, ka ilgi tur nepaliksim. Ā tri izvē lē jā mies medu un braucā m atpakaļ uz Gagru.

Kopumā mums ļ oti patika š ī ekskursija, un mē s to noteikti neaizmirsī sim. Uzreiz saku, tas ir ļ oti nogurdinoš i un smagi, tad uz pusotru dienu izbraucā m.

3. Kruī zs pa Gagras ū deņ iem.


Katru dienu pludmalē krastā pienā k daudzas laivas un katamarā ni ar piedā vā jumu doties ekskursijā uz atklā tu jū ru. Svē tku beigā s tomē r nolē mā m doties, un nekad to nenož ē lojā m! Tas ir vienkā rš i neticami. Tu izpeldi atklā tā jū rā un redzi: no vienas puses Gagra, it kā plaukstā , no otras – jū ras bezgalī go zilumu. Patī kama meitene-gide mums pastā stī ja par pilsē tas vē sturi, interesantiem faktiem un daudz ko citu. Apstā jā s peldē š anai atklā tā jū rā . Tiek nodroš inā tas vestes. Sā kumā es negribē ju, bet tad es nolē mu, un tas bija vienkā rš i neaizmirstami!

Jū ra ir visur, no visā m pusē m, no apakš as un sā niem : D Manam priekam nebija robež u.

Pē c tam mē s devā mies uz Baltajiem akmeņ iem, tieš i tiem, kur tika filmē ta Dimanta roka. Paš i akmeņ i ī paš u iespaidu neatstā ja, bet man ļ oti patika kontrasta peldē š ana jū rā ! Atceļ ā redzē jā m pasaulē ī sā ko upi un DELFĪ NUS! : ) Bija ļ oti forš i, peldē ja tieš i blakus sā niem, lē kā ja, spuras š urpu turpu skraidī ja. Ekskursijas cena ir 700 rubļ i vienai personai, bē rniem lī dz 10 gadu vecumam bez maksas. Tas ir ceļ ojuma vē rts!

Kad bija pienā cis laiks doties prom, mē s pē kš ņ i kļ uva ļ oti skumji, jo mē s pilnī bā sapratā m, cik tas ir labi! Izbraukš anas dienā sanā cā m kopā , 12 atbrī vojā m istabiņ u, devā mies ē st, un tur jau mums bija atbraucis transfē rs.

Atpakaļ ceļ š uz robež u tika pā rcelts simtreiz labā k, muita gā ja cauri kaut kā ā trā k. Starp citu, medus tika izņ emts bez problē mā m, neviens mū s neizmeklē ja un neko nejautā ja! Daž i vispā r nesa visu - č ač u, sieru un garš vielas, arī viņ iem nebija problē mu. Tā pē c neuztraucieties par to. Un ja kas - tā tad trī ssimt rubļ u pasē , un ņ em ko gribi! - kā teica mū su š oferis.

Tas ir viss, ko es gribē ju pateikt. Vesela gū zma atmiņ u! Mē s sē ž am mā jā s un ļ oti ilgojamies pē c tevis. Plā nojam, ja iespē jams, nā kamgad doties uz Pitsundu : ).

Abhā zija noteikti ir atstā jusi pē das mū su sirdī s. Visas mazā s neveiksmes un nepatikš anas pielika to ļ oti rū gtumu, interesantumu : ). Meklē visu labo un nesabojā savus svē tkus ar sliktu garastā vokli. Es jums apliecinu, jums noteikti ir jā iet tur vismaz vienu reizi!

Vakara pastaigas pa Gagru.

Apsha Leon Street

Jū ra mū s pavadī ja ar viļ ņ iem un tik neticamu krā su.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Столовая
Вполне свободный пляж в начале отдыха.
Вид на море с Дачи Сталина
Альпийские луга
Море провожало нас волнами и вот таким невероятным цветом.
Вечерние прогулки по Гагре.
Улица Апсха Леона
Līdzīgi stāsti
komentāri (18) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums