Ļoti jauki, lēti un garšīgi!

19 Septembris 2017 Ceļošanas laiks: no 09 Septembris 2017 ieslēgts 16 Septembris 2017
Reputācija: +42
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Negaidī ti tā bija atpū tas nedē ļ a. Budž ets bija ierobež ots. Tā pē c tika nolemts doties uz Abhā ziju. Nopirkā m iknedē ļ as ekskursiju uz Gudautas viesnī cu Laguna, pareizā k sakot, viesnī cu Bamboras ciema nomalē . Nav sū dzī bu, izņ emot sliktu skaņ as izolā ciju viesnī cā . Lī dz pludmalei jā dodas apmē ram 5 minū tes, pludmalē ir maz cilvē ku, tī rs un mierī gs. Mums bija 3 ē dienreizes dienā , bet katru rī tu kafejnī cā pludmalē es izdzē ru krū zi svaigi pagatavotas kafijas ar ī stu saldē jumu uz krē juma, kā bē rnī bā : )


Principā mē s neņ ē mā m ekskursijas no tū risma operatora vai viesnī cā s. Man nepatī k visas tā s standarta "paskaties pa kreisi, pa labi" autobusu drū zmas. Tā pē c caur sociā lo tī klu atradu puiš us, kuri kopā ar mums pavadī ja visu dienu, parā dī ja galvenā s vietas un vē l pā ris nepaaugstinā tos. Apbraukā jā m galvaspilsē tu Sukhumu. Bē dī gs skats, uz galvenā s ielas visapkā rt sabombardē tas mā jas, jau aizauguš as ar kokiem, cilvē ki dzī vo pussabrukuš ā s mā jā s.

Pē c tam mē s devā mies uz Jauno Athosu. Mē s apmeklē jā m Jauno Athos klosteri, hidroelektrostaciju un pamesto dzelzceļ a staciju Psyrtsha. Pē c tam devā mies uz Ritsa ezeru. Tas bija visvairā k neaizmirstams. Ļ oti skaista vieta, ar tū ristu bariem apbraukā jā m skatu laukumu un devā mies uz Staļ ina dā mu. Tur ir klusā ks, var ieiet mā jā , bet mē s nolē mā m pavizinā ties ar paš a Staļ ina laivu. Pastaiga aizņ ē ma kā das 20 minū tes, ļ ā va vadī t laivu, maksā ja 1500 rubļ u. uz vienu laivu, bijā m 9, sanā ca 170 rubļ i. Jū s varat pavadī t visu dienu Ritsa. Ir tik daudz lietu, ko redzē t un apmeklē t. Bija ū denskritumi, Zilais ezers, vairā ki veci piekā rtie tilti pā ri kalnu upei, divu upju satece, aiza. Mums neatlika laika visam. Tad vakarā devā mies uz Gagru. Tur apmeklē jā m pamesto pansionā tu "Gruzija". Neticami skaista majestā tiska ē ka, kuru tagad ir absorbē jusi daba.

Vannasistabā s joprojā m ir flī zes pie sienā m, ir pat vanna, dī vaini, ka neviens to vē l nav atņ ē mis. Pē c tam apmeklē jā m Gagra kolonā di, Gagripsh restorā nu un satikā m saulrietu pludmalē . Pat tad pludmalē bija daudz cilvē ku. Gagra ir ī sts kū rorts, ar veikaliem, kafejnī cā m, izklaidē m pludmalē un bariņ u cilvē ku. Pē c pā ris dienā m mē s paš i devā mies uz New Athos alā m. Diezgan interesanti tiem, kam tā das vietas patī k. Izstaigā jā m New Athos, tur ļ oti patika. Atš ķ irī bā no Gagras, tā ir ē rtā ka un mierī gā ka vieta.

Visapbrī nojamā kā lieta ir daba. Cipreš u un eikaliptu alejas, kalnu ezeri un ū denskritumi, pamestas, nobrieduš as ē kas, ko absorbē jusi daba, tī rā kā jū ra un pludmales. Par to es personī gi piedodu Abhā zijai parastā Eiropas dienesta trū kumu. Š ajā valstī dzī ve iesaldē ja, sā koties Abhā zijas un Gruzijas konfliktam, un vē l nav pilnī bā atguvusies.


Skumji skatī ties, kā cilvē ki neizmanto š ā du potenciā lu valsts attī stī bai, bet dzī vo tikai no Krievijas tū ristiem un Krievijas subsī dijā m. Ja jums patī k PSRS laiki, tad jums š eit patiks : ) Š eit nav luksusa viesnī cu, restorā nu, butiku. Š eit vispā r pilnī gs pretstats luksusa atpū tai. Š eit ir ļ oti mā jī gi un sirsnī gi. Ja jū s ievē rojat vietē jā s paraž as un tradī cijas, tad jums nav no kā baidī ties.

Attiecī bā uz tē riņ iem: svaigi pagatavota kafija 20-50 rubļ i, hač apura 120-250 rubļ i, ī sts saldē jums 15-50 rubļ i, khinkali 150 rubļ i. /porcija 5gab. , bā rbekjū.200-500 rubļ i, vī ģ es 120 rubļ i. /kg, tkemali 70-100 rub. /0.5l, pludmales krē sls 100 rubļ i, lietussargs 150 rubļ i, Churchkhela 50 rubļ i/gab. Ceļ ojiet uz aptuveni. Ritsa 350 rubļ i, ekskursija pa Staļ ina vasarnī cu 100 rubļ i, Jaunā s Athos alas 500 rubļ i, taksometrs Gudautā.150 rubļ i. Porcija kafejnī cā liela, droš i var paņ emt 1 uz diviem. Gudautas parkā vakariņ ojā m par kā diem 700 rubļ iem. /persona un tikai tā pē c, ka viņ i paņ ē ma jē ra š aš liku. Vietā , kas nav tū ristu vieta, Gagra, vakariņ as maksā ja 500 rubļ u / persona.

(hač apurs, khinkali, dā rzeņ i, vī ns). Kopumā par nedē ļ u atpū tu iztē rē ju 9000 rubļ u. izklaidei, ekskursijā m, kafijai, mē rč u un augļ u iepirkš anā s tirgū , sauļ oš anā s krē sliem pludmalē . Manuprā t, diezgan pieticī gi. Tajos paš os Soč os viss ir krietni dā rgā k.

Mans spriedums par atvaļ inā jumu Abhā zijā : ļ oti skaisti, garš ī gi un lē ti! Bez pretenzijā m uz augstu servisu parastajiem cilvē kiem viss ir vienkā rš i.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Новоафонский монастырь
Псырцха
Заброшенная жд станция Псырцха
Озеро Рица
природа Абхазии
ущелья
заброшенный пансионат Грузия
заброшенный пансионат Грузия
заказт в Гаграх
кипарисовая аллея в Новом Афоне
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums